در سال ۱۳۴۶ با پخش خبر کشف این غار شگفتانگیز و بیانتها در سطح رسانههای ملی ، سیل محققان ، کوهنوردان و علاقهمندان بهآثار طبیعی به سوی آن سرازیر شد. در سال ۱۳۵۲ کوهنوردان همدان دهانه وورودی غار را به قطر ۵۰ سانتیمتر تعریض کردند و از سال ۱۳۵۴ استفادهعمومی از غار علیصدر آغاز شد. از آن روز تاکنون جهت سهولت بازدید و رفاهحال گردشگران کارهای زیادی درون غار انجام شده که علاوه بر افزایش طولمسیر آبی برای قایقرانی، مسیرهایی در خشکی به مسیر بازدید افزوده گشته کهمناظر جدید و بدیعی را جلوی دیدگان مشتاق گردشگران قرار میدهد.

دهانهٔ اصلی غار علی صدر در روستای علی صدر که مربوط به شهرستان کبودر اهنگاست، قرار دارد۰ همچنین این غار در فاصله ۷۵ کیلومتری شمال غربی همدان درکوههای زاگرس مطابق طول جغرافیایی ۱۵٫۳ درجه و ۳۵٫۱۸ درجه و عرض جغراقیایی۱۸٫۸ درجه و ۴۸ درجه و ارتفاع ۱۹۸۰ متر از سطح دریا واقع شده است. اینمنطقه دارای آب و هوای نیمه خشک است و میزان متوسط بارش سالانه ۳۰۰میلیلیتر است.
رشته علیصدر قسمتی از واحدهای شکل گرفته در غرب ایرانموسوم به تشکیلات متعلق به دوران ژوراسیک است و با رشتههای متناوب ازشیستها و سنگهای شنی در لا به لای پایه آن و یک رشته از ترکیبات آهکی کهمثل خاک رس خاکستری تیره بوده و به صورت لایههای نازک روی شیستها قرارگرفته و یک لایه سبکتر از کریستالهای آهکی در بالا قرار گرفتهاست کهمحصول تغییراتی است که ناشی از حرارت و فشار بالا مربوط به فعالیتهای آتشفشانیدر غرب رشته کوه علی صدر است. رشته علی صدر به خودی خود چینهای (قسمتی کهاز روی زمین بالا آمده باشد) از یک طاقدیس بزرگ است که محور اصلی اش درجهتشمال به جنوباست. زاویه قرارگیری لایهها در غار علیصدر و نواحی مجاور آن در حدود ۴۰الی ۴۵ درجهاست. طول رشته علیصدر حدود دو کیلومتر است. بیشترین ارتفاعرشته ۲۱۸۰ متر است و ارتفاع در محل دهنه ورودی که در شمال رشته علیصدرقرار گرفته ۱۹۸۰ متر است.