بعد از انجام نظرسنجی که البته هم اکنون هم فعال است ، میخواهم نوشته های خودم در موضوع فریلنسینگ یا آزادکاری را شروع کنم . البته نوشته ای که هم اکنون در حال خواندن آن هستید ، نسخه جدیدی از یک نوشته قدیمی است که آن را بروز کردم و مطالب جدیدی به آن افزودم .
قبل از این که بخواهم دیگر تجارب خودم و نوشته های کامل در مورد فریلنسینگ را شروع کنم ، بهتر است اول ببینیم که یک فریلنسر چه کسی است و چه کاری انجام میدهد !
فریلنسر چه کسی است ؟
فریلنسر کسی است که یک حرفه مثل عکاسی ، نویسندگی ، طراحی وب و دیگر خدمات ، گرافیک و .. دارد و به صورت پروژه ای و آزاد با دیگران کار میکند . او طبق قوانین خودش کار میکند و اکثر مواقع کارش را در اتاقی در خانه خودش انجام میدهد. فریلنسر کسی است که هر روز در حرفه خودش پیشرفت میکند ، چون میداند که هرچه بیشتر بداند ، کارهای بیشتری میگیرد و مسلما درآمد بیشتری خواهد داشت . به بیان ساده تر بخواهم بگویم ، فریلنسر خودش آقای خودش است ! یعنی مستقیم با مشتری رابطه دارد ، خودش کار انجام میدهد و هزینه ای که دریافت میکند مستقیم به جیب خودش میرود نه جناب مدیر داخلی ، مدیرعامل و ..
فریلنسر چه کسی است ؟
فریلنسر کسی است که یک حرفه مثل عکاسی ، نویسندگی ، طراحی وب و دیگر خدمات ، گرافیک و .. دارد و به صورت پروژه ای و آزاد با دیگران کار میکند . او طبق قوانین خودش کار میکند و اکثر مواقع کارش را در اتاقی در خانه خودش انجام میدهد. فریلنسر کسی است که هر روز در حرفه خودش پیشرفت میکند ، چون میداند که هرچه بیشتر بداند ، کارهای بیشتری میگیرد و مسلما درآمد بیشتری خواهد داشت . به بیان ساده تر بخواهم بگویم ، فریلنسر خودش آقای خودش است ! یعنی مستقیم با مشتری رابطه دارد ، خودش کار انجام میدهد و هزینه ای که دریافت میکند مستقیم به جیب خودش میرود نه جناب مدیر داخلی ، مدیرعامل و ..
درآمد او چگونه است ؟
درآمد یک فریلنسر یا آزادکار ، کاملا به علم و دانش خودش بستگی دارد . البته موضوع کاری و تخصص او هم بسیار تاثیر گذار است . مثلا یک متخصص شبکه فریلنسر خیلی درآمد بالاتری تا یک نویسنده دارد ، البته این باعث نمیشود بگویید که پس من میروم و متخصص شبکه میشوم ، شاید تا زمانی که بخواهید تخصص های شبکه خود را بگیرید میتوانستید بسیار در آن چیزی که یاد دارید پیشرفت کنید و موفق تر شوید. البته اگر بخواهیم درآمد یک طراح وب فریلنسر را بازبینی کنیم (در صورت شهرت متوسط ) میتوان گفت که میتواند چندین برابر درآمدی که یک شخص در یک شرکت شخصی در می آورد را به دست آورد . اما این که درآمد ثابتی ندارد میتواند کمی سخت باشد ، البته میشود با پس انداز و سپرده گذاری جلوی این مشکلات را گرفت.
جایگاه اجتماعی و خانوداگی
البته من نمیتوانم زیاد در این مورد نظر بدهم ، متاسفانه شرایط کشور ما طوری است که بعضی از افراد فکر میکنند که کار کردن بیل زدن و سرگرم شدن در شرکتهاست . البته میشود از این مشکل فاکتور گرفت و آن را ندید . اکثر فریلنسر ها رابطه خوبی با خانوداه شان دارند چون اکثر اوقات در منزل هستند و کارشان را از آنجا دنبال میکنند.
چگونه کار میگیرند؟
این هم بستگی به تخصص شما دارد ، اما من خودم از طریق بخش بهینه سازی ایران انجمن که البته فعلا غیرفعال است پروژه میگرفتم ، شما هم میتوانید شروع به وبلاگ نویسی کنید تا از این طریق کسب درآمد کنید . میتوانید با حضور در تیم های موفق به صورت فریلنسر یا شراکت پروژه ای خود را به دیگر افراد معرفی کنید و یا حتی میتوانید با نوشتن برای دیگر وبلاگ ها شروع به کسب درآمد کنید . یا میتوانید با تبلیغات در روزنامه های محلی خدمات خود را به گوش دیگر افراد برسانید . البته دوست دارم این بحث را به یک نوشته اختصاصی انتقال دهم .
آیا میخواهید بیشتر بدانید و به یک فریلنسر تبدیل شوید؟
سوالی که پیش می آید این است که چگونه شروع کنیم ؟ پس با ایران انجمن همراه باشید . میخواهم از این به بعد این موضوع هم به موضوعات اصلی ایران انجمن اضافه کنم تا هم به دانسته های خودم افزوده شود هم کمکی به شما خوانندگان ایران انجمن کرده باشم .
1 ادمین
1 ادمین