• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

كاملترين اخبار ميراث و گردشگري

Nicol

متخصص بخش گردشگری
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان:
به‌جاي تغيير در سازمان مركزي به ارتقاي تشكيلاتي سازمان‌هاي استاني توجه شود





رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان گيلان گفت: تبديل كردن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وزارتخانه مانند اين است كه بخواهيم دريا را در يك كوزه بريزيم.

محمدحسين مهدي‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين‌كه طرح موضوع تغييرات در ساختار و تشكيلات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بر روند فعاليت اين سازمان تأثير‌گذار است، ادامه داد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و تشكيلات آن، پس از تغييرات سال 1385 قوام لازم را يافته است و هر تغييري در آن، تهديدي براي سازمان محسوب مي‌شود.

وي بيان كرد: سال پيش كه طرح قرار گرفتن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در زيرمجموعه‌ي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مجلس مطرح شد، بسياري از گروه‌هاي سرمايه‌گذاري حتا به سمت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان‌ها نمي‌آمدند و مدام گوشزد مي‌كردند كه وقتي ثباتي در تشكيلات خود نداريد، چرا به‌دنبال جذب سرمايه‌گذار هستيد يا اين‌كه سرمايه‌گذاران با چه تضميني بايد به عرصه‌ي سرمايه‌گذاري در گردشگري وارد شوند.

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان با بيان اين‌كه آيا طرح تبديل كردن سازمان به وزارتخانه كارشناسي شده است، اظهار داشت: همه مي‌دانند، حوزه‌ي فعاليتي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حوزه‌اي كاملا فرابخشي است و اين‌گونه نيست كه در هريك از بخش‌هاي آن به‌صورت مستقل‌ و بدون نياز به هماهنگي با ديگر ارگان‌ها و دستگاه‌ها بتوان عمل كرد.

مهدي‌پور گفت: اگر بپذيريم كه در استان‌ها، استانداري‌ها وظيفه‌ي هماهنگي دستگاه‌هاي متعدد دولتي با يكديگر و انجام امور را برعهده دارند، بايد بدانيم كه در حوزه‌هاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين وظيفه برعهده‌ي سازمان است. در واقع، مأموريت اصلي سازمان را هدايت‌كنندگي آن مي‌توان دانست.

وي محدود ‌كردن ظرفيت هدايت‌گري سازمان را در قالب وزارتخانه موجب بروز اختلال در پيش‌برد اهداف آن دانست و افزود: با تبديل كردن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وزارتخانه فقط اين مجموعه را به تشكيلات بوروكراتيك كشور اضافه مي‌كنيم.

مهدي‌پور توجه به حوزه‌هاي ميراث فرهنگي و گردشگري را در ديگر ابعاد اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي تأثيرگذار كشور دانست و گفت: معتقدم حتا كشاورزي و صنعت هم با توسعه‌ي گردشگري دچار تحول و پويايي خواهند شد.

وي با اعتقاد به اين‌كه تشكيلات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي پيش‌برد اهداف تعيين‌شده‌ي اين حوزه، كافي است، تأكيد كرد: بين وزارتخانه يا سازمان بودن، معتقدم معاونت رياست جمهوري بودن سازمان، بهترين وضعيت براي حوزه‌ي ميراث فرهنگي و گردشگري است.

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان توجه جدي به ارتقاي تشكيلاتي اين سازمان‌ها را در استان‌ها خواست و اظهار كرد: رؤساي سازمان‌هاي ميراث فرهنگي و گردشگري در استان‌ها بايد اختيارات بالايي را در حد اختيارات يك معاون استاندار داشته باشند. اگر ما معتقديم، استانداران معاونان رييس‌جمهور در استان‌ها براي هماهنگي امور هستند، پس رؤساي سازمان‌هاي ميراث فرهنگي و گردشگري نيز به‌دليل مأموريت حاكميتي خود، در جايگاه معاون استاندار مي‌توانند باشند.

وي افزود: بهتر است، به‌جاي هر تغيير و تحولي در سازمان مركزي ميراث فرهنگي و گردشگري، به ارتقاي تشكيلاتي سازمان‌هاي استاني توجه شود.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
شناسايي بخشي از ديواره‌هاي تالار تشريفات بيشاپور




سرپرست هيأت كاوش باستان‌شناسي محوطه‌ي بيشاپور در استان فارس از كشف بخشي از ديواره‌هاي تالار تشريفات در اين محوطه خبر داد.

مصيب اميري در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: كاوش‌هاي اين فصل در بيشاپور كه از ابتداي تيرماه آغاز شده‌اند، بيش‌تر به خواناسازي محيط‌هاي اطراف تالار تشريفات و كاخ موسوم به «والرين» اختصاص دارند.

وي با اشاره به اين‌كه والرين نام يكي از امپراتورهاي رم است كه توسط شاپور شكست خورد، ادامه داد: كاوش‌هاي بخش ارگ شاهي در سال‌هاي 1346 تا 1357 توسط علي‌اكبر سرافراز انجام شدند و بخشي از برج و باروهاي كاخ و تالار تشريفات در اين كاوش‌ها پيدا شدند. كاوش‌هاي امسال در ادامه‌ي همان كاوش‌ها انجام مي‌شوند و در ترانشه‌هايي كه در محدوده‌ي ارگ شاهي زده شده‌اند، تداوم پيدا خواهند كرد.

او بيان كرد: بيشاپور بيش از 150 هكتار وسعت دارد و آثاري آن به دو گروه ساساني و اسلامي تقسيم مي‌شوند. در اين فصل، بيش‌تر در بخش ساساني كار مي‌شود. البته از آنجا كه امسال زمان محدودي را در اختيار داشتيم و كار پس از چند سال وقفه آغاز شده بود، بيش‌تر به خواناسازي آثار پرداختيم.

اميري هم‌چنين توضيح داد: كاوش‌هاي بيشاپور تا پيش از اين، به سه مرحله‌ تقسيم مي‌شدند؛ مرحله‌ي نخست، سال‌هاي 1314 تا 1319 را دربرمي‌گيرد كه كاوش آن توسط گريشمن از موزه‌ي لوور فرانسه انجام شد. مرحله‌ي دوم به سال‌هاي 1346 تا 1357 مربوط است و كاوش‌هاي مرحله‌ي سوم را نيز در سال‌هاي 1376 تا 1382 به‌شكل متناوب مرحوم مهريار، علي‌اكبر سرافراز و چگيني انجام دادند. مرحله‌ي چهارم اين كاوش‌ها نيز اكنون در حال انجام است و در فصل آينده، كاوش بخش‌هاي حفاري‌شده ادامه مي‌يابد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
حدود 55هزار مسافر در جشنواره‌ي تابستاني قشم شركت كردند





مدير سياحتي منطقه‌ي آزاد قشم از حضور حدود 54هزار و 990 مسافر در برنامه‌هاي جشنواره‌ي تابستاني اين جزيره خبر داد.

محمدرضا قاسمي‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين‌كه جشنواره‌ي تابستاني جزيره‌ي قشم از 14 تيرماه آغاز شده است و تا 24 مرداد‌ماه ادامه دارد، ادامه داد: در مدت 37 شب اجراي برنامه‌هاي جشنواره‌ي تابستاني قشم، 932 نفر جزو عوامل اجرايي بودند و حدود 54هزار و 990 نفر تا 24 مرداد‌ماه در اين جشنواره شركت كردند كه متوسط در هر شب، يك‌هزار و 486 نفر در اين جشنواره حضور داشتند.

به گفته‌ي او، حدود 58 درصد شركت‌كنندگان در جشنواره‌ي تابستاني قشم از استان هرمزگان و سپس از استان‌هاي فارس، اصفهان و تهران بودند. 60 درصد اين جمعيت را آقايان و بقيه را بانوان تشكيل دادند.

وي با اشاره به نظرسنجي كه هر شب از مسافران و شركت‌كنندگان در برنامه‌هاي جشنواره‌ي تابستاني قشم مي‌شود، بيان كرد: تاكنون 78 درصد شركت‌كنندگان از برنامه‌هاي اين جشنواره رضايت داشته‌اند.

رييس ستاد جشنواره‌ي تابستاني جزيره‌ي قشم درباره‌ي وضعيت اقامت مسافران تابستاني در اين جزيره، اظهار داشت: در طول برگزاري جشنواره، از اماكن اقامتي و پذيرايي اين جزيره بازرسي و تلاش شد، پيش از ارائه‌ي شكايت، مشكلات موجود رفع شوند. با اين وجود، تاكنون گزارشي منفي از اماكن اقامتي و پذيرايي دريافت نكرده‌ايم.

وي گفت: با وجود اين‌كه برخي مسافران وسايل كمپينگ همراه داشتند، ولي با درنظر گرفتن شرايط آب‌وهوايي منطقه، ترجيح اين مسافران استفاده از فضاي خنك و اقامت‌گاه‌هاي موجود بوده است.

قاسمي‌نژاد افزود: گرد‌وغبار يكي دو روز اين منطقه را فراگرفت؛ اما در اجراي برنامه‌هاي جشنواره‌ي تابستاني و مسافرت مردم چندان تأثير‌گذار نبود.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
در ماه مبارك رمضان،
تورهاي ويژه به مقصد اردبيل برنامه‌ريزي مي‌شوند





معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اردبيل گفت: تورهاي گردشگري ويژه‌ي رمضان به مقصد اردبيل برنامه‌ريزي و اجرا مي‌شوند.

يحيي نقي‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مدت تورهاي تدوين‌شده را 10 روز اعلام و بيان كرد: دفاتر خدمات مسافرتي فعال استان اين تورها را به مقاصد مختلف سفر در استان اردبيل طرح‌ريزي مي‌كنند، به‌طوري كه گردشگران بتوانند تكاليف ديني خود را انجام دهند.

وي از ارائه‌ي 50 درصد تخفيف اقامتي به گردشگران ماه رمضان در استان اردبيل خبر داد و افزود: برنامه‌هاي گردشي و بازديد تورهاي رمضان بعدازظهر هر روز براي گردشگران ورودي اجرا مي‌شوند.

او روند ورود گردشگران تابستاني را به اين استان نسبت به مدت مشابه سال پيش داراي افزايش مناسب دانست و گفت: ضريب اشغال هتل‌هاي استان 100 ‌درصد است.

نقي‌زاده به برگزاري 12 جشنواره‌ي گردشگري تابستاني در استان اردبيل اشاره و اظهار كرد: نمايشگاه سراسري صنايع دستي استان اردبيل نيز به‌شكل رسمي افتتاح شده است.

به گفته‌ي او، ستاد تسهيلات سفرهاي تابستاني استان اردبيل مانند سال‌هاي گذشته با حضور نمايندگان دستگاه‌هاي مختلف، خدمات‌دهي به گردشگران را به خوبي انجام داده است. هم‌چنين كميته‌هاي مختلف اقامت، بهداشت، امنيت، تبليغات و اطلاع‌رساني از آغاز تابستان برنامه‌هاي مختلفي را براي خدمات‌دهي به گردشگران و برطرف كردن نياز آن‌ها در دستور كار قرار داده‌اند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
كشف نشانه‌هايي از شيوه‌ي آهنگري ايراني‌ها در سيبري




با كشف آثار فلزي در سيبري روسيه، مشخص شد ساكنان اين منطقه حدود هزار سال پيش از شيوه‌هاي ايرانيان در آهنگري بهره مي‌بردند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، باستان‌شناسان روس در جريان كاوش‌هاي خود در محوطه‌اي تاريخي در كرانه‌ي رودخانه‌ي آنگارا (Angara) موفق به كشف آثار تاريخي فلزي شدند كه براي ساخت آن‌ها از روش‌هاي آهنگري ايرانيان استفاده شده است.

اين آثار كه قدمتي حدود هزار سال دارند، خنجرهاي منقوشي هستند كه با بهره‌گيري از شيوه‌هاي ايراني‌ها و هندي‌ها در آهنگري ساخته شده‌اند و تا به حال، نمونه‌ي آن‌ها در اين منطقه كشف نشده بود. البته محوطه‌هاي تاريخي كرانه‌ي رود آنگارا از نظر كشف آثار تاريخي فلزي، بسيار غني هستند.

كارشناسان عقيده دارند، اين كشف مي‌تواند تاريخ منطقه‌ي سيبري را بويژه در زمينه‌ي مبادلات تجاري مردم آن با مردم ديگر فرهنگ‌ها و كشورها تغيير دهد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
چهار گردشگر روس در مصر ناپديد شدند




چهار گردشگر روس هنگام غواصي در درياي سرخ ناپديد شدند و تلاش‌ها براي يافتن آن‌ها ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از فرانس‌پرس، سفارت روسيه در قاهره از ناپديد شدن چهار گردشگر اين كشور در هنگام غواصي در درياي سرخ خبر داد. اين گردشگران در قالب يك گروه شش نفره درحال غواصي بودند كه پس از مدتي، چهار نفر از آن‌ها ناپديد شدند.

اكنون تلاش‌ها براي يافتن اين گردشگران با استفاده از هليكوپتر و قايق آغاز شده، ولي تاكنون اين تلاش‌ها نتيجه‌اي نداشته‌اند.

مصر يكي از مقاصد برتر گردشگران جهان و يكي از مقاصد گردشگري مورد علاقه‌ي گردشگران روس است. به همين دليل، سالانه هزاران گردشگر روس، مصر را براي گذراندن تعطيلات انتخاب مي‌كنند. البته از مدت‌ها پيش، دولت مصر قوانين سختگيرانه‌اي را براي غواصي در درياي سرخ با هدف حفظ سلامت غواصان وضع كرده است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
ترس از آنفلوآنزا تعداد گردشگران هند را كاهش داد




به‌دليل ترس از ابتلا به آنفلوآنزاي خوكي، تعداد گردشگران در هندوستان كاهش يافته است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در شرايطي كه هر روز بر تعداد مبتلايان به بيماري آنفلوآنزاي خوكي در سراسر جهان افزوده مي‌شود، قطب گردشگري هندوستان و ديگر مناطق گردشگري اين كشور، با كاهش شديد تعداد گردشگران مواجه شده‌اند.

در روزهاي اخير، گزارش‌هاي زيادي از افزايش تعداد مبتلايان به آنفلوآنزاي خوكي در هند گزارش شده و طبق آمارهاي ارائه‌شده، شمار گردشگران هندوستان در سه‌ماه گذشته، نسبت به سه‌ماه مشابه سال پيش، 15 تا 20 درصد كاهش يافته است.

البته شرايط نامناسب بهداشتي در هندوستان، يكي از دلايلي است كه سبب شده، گردشگران به‌دليل بالا بودن احتمال ابتلا به آنفلوآنزا، از سفر به هندوستان خودداري كنند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
تلاش جديد اينترپل براي كاهش سرقت آثار تاريخي و هنري




پليس بين‌الملل با راه‌اندازي بخش جديدي در وب‌سايت خود، سرقت آثار تاريخي و هنري را كاهش مي‌دهد.


به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از آرت‌ديلي، سخنگوي سازمان اينترپل از ايجاد بخش ويژه‌اي در وب‌سايت اين سازمان براي اطلاع‌رساني و كسب اطلاعات درباره‌ي آثار تاريخي و هنري دزديده‌شده، در آينده‌ي نزديك خبر داد و اظهار اميدواري كرد كه راه‌اندازي اين بخش جديد در وب‌سايت اينترپل، كاهش سرقت آثار تاريخي و هنري را در پي داشته باشد.


طبق اعلام اينترپل، 34هزار اثر هنري و تاريخي در فهرست اين سازمان هستند كه در سال‌هاي گذشته، از محوطه‌هاي تاريخي، گالري‌ها، موزه‌ها و مجموعه‌هاي شخصي به سرقت رفته‌اند.


اينترپل هم‌چنين از عزم اين سازمان براي كنترل حراج آثار تاريخي و هنري 187 كشور عضو خبر داد و گفت، اميدواريم اين امر به كاهش حراج آثار منجر شود.


پليس بين‌الملل يا اينترپل، سازماني است كه در سال 1923 ميلادي با هدف ايجاد رابطه بين نيروهاي پليس كشورهاي مختلف تشكيل شده و مقر آن در شهر ليون فرانسه است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
رستوران گردان نرون كشف شد

بقاياي نخستين رستوران گردان جهان كه بخشي از كاخ يكي از امپراطوران رم بوده است، در ايتاليا كشف شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از آسوشيتدپرس، باستان‌شناسان ايتاليايي موفق به كشف بقاياي ساختماني در شهر رم ـ پايتخت اين كشور ـ شدند كه به احتمال زياد بخشي از رستوران گردان نرون در آن است كه هزاران سال پيش روي يك سكوي چوبي هم‌زمان با حركت زمين به دور خورشيد، مي‌چرخيده است.

نام نرون را كه حدود دوهزار سال پيش بر امپراطوري رم باستان حكومت مي‌كرد، علاوه بر يك امپراطور ديوانه كه شهر رم را به آتش كشيد، به‌عنوان مخترع نخستين رستوران گردان جهان در تاريخ مي‌توان ثبت كرد و رستوران او را نخستين رستوران گردان جهان ناميد.

باستان‌شناسان اين رستوران گردان را بخشي از كاخ طلايي نرون مي‌دانند كه بارها در متون تاريخي از آن ياد شده است و تا به‌حال بخش‌هاي زيادي از اين كاخ از جمله اتاق‌هايي با تصاوير زيبا و عجيب كشف شده‌اند.

كاخ طلايي نرون يكي از شاه‌كارهاي معماري تمدن رم باستان است كه به‌دستور نرون بر فراز تپه‌ي پالاتين (Palatine) در نزديكي كلزيوم رم ساخته شده است. البته نرون نتوانست مدت زيادي در اين كاخ اقامت كند، چون زمان كوتاهي پس از ساخته شدن كاخ طلايي، در سال 68 ميلادي در سن 31 سالگي و پس از 14 سال حكومت، مجبور شد خودكشي كند.

باستان‌شناسان به‌دنبال كشف ديگر بخش‌هاي كاخ طلايي و هم‌چنين تعيين دقيق حريم اين بنا هستند كه براساس متون تاريخي حدود 80 هكتار وسعت داشته و مشرف به كلزيوم رم و يك درياچه زيبا بوده است.

مسؤولان ايتاليا قصد دارند، در آينده‌ي نزديك كاخ طلايي و رستوران گردان آن را به يك جاذبه‌ي گردشگري تبديل كنند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
مدير كل جديد يونسكو به كشورهاي عربي سفر مي‌كند






مدير كل جديد يونسكو كه انتخاب او اعتراض كشورهاي عربي را در پي داشته است، به اين كشور‌ها سفر مي‌كند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از وب‌سايت رسمي يونسكو، سخنگوي يونسكو اعلام كرد كه مدير كل جديد اين سازمان در آينده‌ي نزديك براي پايان دادن به اعتراض‌هايي كه بر سر انتخاب او به‌عنوان مدير كل اين سازمان اعلام شدند، از كشورهاي عربي ديدن خواهد كرد.

ايرينا بوكووا (Irina Bokova) هفته‌ي پيش، پس از رقابتي سنگين با وزير مصر ـ فاروق حسني (Farouk Hosni) ـ به‌عنوان نخستين مدير كل زن سازمان يونسكو انتخاب شد كه اين امر اعتراض‌هاي كشورهاي عربي را در پي داشت.

او در گفت‌وگوهاي متعددي به روابط خوب خود با مسؤولان فرهنگي كشورهاي عربي، بويژه وزير آموزش عربستان و دريافت پيام‌هاي تبريك از سوي مسؤولان اين كشور‌ها اشاره و اعلام كرد كه انتخاب او سبب ايجاد دو دستگي بين كشورهاي شرقي و غربي نخواهد شد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
«رديف‌هاي موسيقي سنتي» به گوش مردم جهان رسيد
ايران نخستين پرونده‌ي مستقل خود را در فهرست ميراث ناملموس جهاني ثبت كرد






مدير كل دفتر ثبت آثار تاريخي، فرهنگي، طبيعي و معنوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اعلام كرد: پرونده‌ي «رديف‌هاي موسيقي سنتي» ايران در فهرست ميراث ناملموس جهاني ثبت شد.
حسينعلي وكيل كه در اجلاس ميراث ناملموس يونسكو در ابوظبي امارات شركت كرده است، در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ايران‌شناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: پرونده‌ي «رديف‌هاي موسيقي سنتي» ساعتي پيش پس از بررسي در اجلاس يونسكو، به تأييد اعضا رسيد و به‌عنوان دومين پرونده‌ي ميراث ناملموس ايران در فهرست جهاني ثبت شد.
«رديف‌هاي موسيقي سنتي» به‌عنوان نخستين پرونده‌ي مستقل ايران در فهرست ميراث ناملموس جهاني ثبت شده است. البته صبح امروز (چهارشنبه، هشتم مهرماه) نوروز كه پرونده‌ي آن به‌شكل مشترك از سوي هفت كشور به يونسكو ارائه شده بود، در فهرست ميراث ناملموس يونسكو به ثبت رسيد.
مهرماه سال گذشته، با رايزني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با مسؤولان خانه‌ي موسيقي ايران، مشخص شد كه پرونده‌ي «رديف‌هاي موسيقي سنتي» تا حدودي آماده شده است و لازم بود تا با فرمت‌هاي جديد تطبيق داده شود. بر اين اساس، در كاري فشرده و با همكاري سازمان ميراث فرهنگي، خانه‌ي موسيقي ايران و پژوهشكده‌ي مردم‌شناسي، پرونده‌ي «رديف‌هاي موسيقي سنتي» ايران با توجه به معيارهاي ثبت جهاني آماده و فيلم مورد نياز آن ساخته شد و در نهايت همراه پرونده‌ي نوروز به‌عنوان يك پرونده‌ي مستقل براي كشور ايران به يونسكو فرستاده شد.
اين پرونده از سه‌سال گذشته در حال جمع‌آوري و آماده‌سازي از سوي خانه‌ي موسيقي بود و با ارائه‌ي فهرست جديد ضوابط ثبت ميراث معنوي از سوي يونسكو، پرونده تكميل شد.
يكي از مهم‌ترين بخش‌هاي اين پرونده به فيلم مستندي مربوط است كه درباره‌ي رديف موسيقي سنتي ايران بايد تهيه مي‌شد. اين فيلم با حضور بزرگان رديف آوازي مانند محمدرضا شجريان، حسين عليزاده، حاتم عسگري، فرهاد فخرالديني، كياني، طلايي، ظريف و ديگر استادان حوزه‌ي آوازي و با كمك اساتيد دانشگاه تهران و اساتيد خانه‌ي موسيقي و يكي از مستندسازان آماده شد.
به گزارش ايسنا، امروز پرونده‌ي نوروز پس از مطرح شدن به‌عنوان يك اثر مشترك از سوي كشورهاي ايران، جمهوري آذربايجان، هند، قزاقستان، ازبكستان، پاكستان و تركيه در فهرست ميراث ناملموس جهاني ثبت شد. اين پرونده پس از مطرح شدن و پيش از اين‌كه فرصتي براي اعتراض بيابد، با تشويق حضار تأييد شد.
دو اثر ديگري كه پيش از نوروز در فهرست ميراث ناملموس جهاني ثبت شدند، شامل «موسيقي عاشيق‌لار» از جمهوري آذربايجان و «رقص تانگو» از كشور آرژانتين بودند.
برگزاري اجلاس ميراث ناملموس يونسكو از 28 سپتامبر (ششم مهرماه) در ابوظبي كشور امارات آغاز شده است و تا دوم اكتبر (دهم مهرماه) ادامه مي‌يابد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
گردشگري فضايي از آغاز تا كنون





برخي افراد كه شمار آن‌ها به تعداد انگشتان دو دست نيز نمي‌رسد، از طريق گردشگري فضايي يا گردشگري ميليونرها راهي فضا شده‌اند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از آسوشيتدپرس، با گذشت چند دهه از سفر انسان به فضا، گردشگري فضايي كه به گردشگري ميليونرها شهرت دارد، در سال‌هاي اخير رونق يافته است و ميليونرهاي زيادي آمادگي خود را براي سفر هشت تا دوازده روزه به فضا و ثبت نام‌شان به‌عنوان گردشگر فضايي اعلام كرده‌اند.

نخستين گردشگر فضايي جهان، دنيس تيتو (Dennis Tito) ميليونر كاليفرنيايي بود كه آوريل 2001 ميلادي به‌عنوان 415امين فضانورد جهان و نخستين گردشگر فضايي در سن 60 سالگي از پايگاه فضايي قزاقستان راهي فضا شد و براي اين سفر هشت روزه 20ميليون دلار پرداخت كرد.

سال بعد، يكي از غول‌هاي نرم‌افزاري جهان به نام مارك شاتلورت (Mark Shuttleworth) از كشور آفريقاي جنوبي به فضا سفر كرد و در جريان سفر 11 روزه‌ي خود با نلسون ماندلا صحبت كرد.

سه‌سال بعد نيز گريگوري السن (Gregory Olsen) ميليونر آمريكايي فعال در صنعت الكترونيك در اكتبر 2005 ميلادي به فضا سفر كرد. مدتي بعد، انوشه انصاري (Anousheh Ansari) ميليونر ايراني ـ آمريكايي به‌عنوان نخستين زن مسلمان در اقدامي نمادين با يونيفرمي كه روي آن پرچم دو كشور ايران و آمريكا در كنار يكديگر قرار گرفته بود، راهي فضا شد.

در آوريل 2007 نيز چارلز سيموني (Charles Simonyi) مدير مجارستاني‌تبار شركت مايكروسافت به‌عنوان گردشگر به فضا سفر كرد. او در مارس 2009 نيز همراه همسرش براي دومين‌بار به فضا سفر كرد.

سپس در اكتبر 2008 ميلادي، ريچارد گاريوت (Richard Garriott) طراح بازي‌هاي رايانه‌يي با پرداخت 30ميليون دلار نام خود را به‌عنوان يكي از گردشگران فضايي جهان ثبت كرد و در نهايت، سرگي برين (Sergey Brin) ميلياردر روس‌تبار كه يكي از بنيان‌گذاران گوگل است، با پرداخت پنج‌ميليون دلار پيش‌پرداخت، نام خود را به‌عنوان يكي از گردشگران فضايي جهان در سال‌هاي آينده ثبت كرد و احتمالا در سال 2011 به فضا سفر مي‌كند.

از سال‌ها پيش، دانشمندان درحال كار روي پروژه‌هايي هستند كه با استفاده از سفينه‌هايي با حجم بالا براي حمل مسافر، هزينه‌هاي گردشگري فضايي را كاهش دهند. البته تحقق اين ايده در آينده‌ي نزديك، دور از ذهن به‌نظر مي‌رسد
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
آثار دوره‌ي اسلامي زينت‌بخش كشور اسپانيا هستند





آثار تاريخي باقي‌مانده از مسلمانان در اسپانيا، زينت‌بخش اين كشور و عامل جذب گردشگر هستند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از ميدل‌ايست آن‌لاين، اگر شما به منطقه‌ي گرانادا (Granada) در كشور اروپايي اسپانيا سر بزنيد، مي‌توانيد در شهر آندلس آثار تاريخي زيادي را با قدمت چندصد سال از سال‌هاي حكومت مسلمانان بر اين منطقه ببينيد.

منطقه‌ي آندلس در سال 711 ميلادي به تصرف يكي از سرداران مسلمان سلسله‌ي بني‌اميه درآمد و براي قرن‌ها تحت حاكميت مسلمانان بود. اين امر، تغييرات عظيمي را در تاريخ اسپانيا و اروپا به‌همراه داشت.

مسلمانان در طول قرن‌ها حاكميت خود بر بخش‌هايي از اسپانيا، پرتغال و فرانسه، آثار تاريخي فراواني را از خود باقي گذاشته‌اند كه نظر هر بيننده‌اي را جلب مي‌كنند. يكي از اين آثار شاخص، قصر و قلعه‌ي الحمرا (Alhambra) است كه يكي از جاذبه‌هاي گردشگري برتر اسپانيا و يك نمونه‌ي كامل از هنر اسلامي است.

اين اثر تاريخي بر فراز يك تپه ساخته شده و از بخش‌هاي مختلفي از جمله كاخ، قلعه، مسجد، حمام و باغي زيبا تشكيل شده است و از آن مي‌توان به‌عنوان يكي از شاه‌كارهاي معماري اسلامي نام برد. البته با پايان يافتن حكومت مسلمانان بر منطقه‌ي گرانادا در سال 1492، صدمه‌هاي زيادي به الحمرا وارد شد.

اكنون سالانه هزاران گردشگر از الحمرا و ديگر آثار تاريخي اسلامي اسپانيا كه در مناطق مختلف اين كشور واقع شده‌اند، ديدن مي‌كنند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
گردشگري در خاورميانه از بحران خارج مي‌شود





با پايان يافتن بحران جهاني اقتصادي، گردشگري خاورميانه نيز از بحران خارج خواهد شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سازمان جهاني جهان‌گردي با انتشار گزارشي با اشاره به كاهش متوسط 13 درصدي گردشگران كشورهاي خاورميانه در هفت‌ماه نخست امسال به‌دليل وقوع بحران جهاني اقتصادي، پيش‌بيني كرد در ماه‌هاي آينده با خارج شدن تدريجي اقتصاد تمام كشورهاي جهان از بحران، گردشگران كشورهاي مختلف، بويژه كشورهاي اروپايي و آمريكا، به خاورميانه بازگردند.

با اين وجود، بسيار بعيد به‌نظر مي‌رسد كه صنعت گردشگري خاورميانه در سال آينده به روزهاي خوب خود بازگردد.

براساس آمارهاي ارائه‌شده، بيش‌ترين صدمه به صنعت گردشگري كشورهاي خاورميانه در ماه‌هاي گذشته، به صنعت گردشگري امارات و مصر و كم‌ترين صدمه نيز به صنعت گردشگري عربستان وارد شده است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
روابط عمومي وزارت اطلاعات اعلام كرد:
ناكامي يك ديپلمات آرژانتيني در خروج ميراث تاريخي و فرهنگي ايران از كشور






روابط عمومي وزارت اطلاعات اعلام كرد طي اقدام هوشمندانه و اطلاعاتي سربازان گمنام امام زمان(عج) در وزارت اطلاعات و با همكاري موثر گمرك جمهوري اسلامي،‌ از خروج حجم قابل توجهي از ميراث گرانبهاي تاريخي و فرهنگي كشور توسط يك ديپلمات خارجي جلوگيري شد.
به گزارش ايسنا به نقل از روابط عمومي وزارت اطلاعات،‌ يكي از ديپلمات‌هاي سفارت آرژانتين در تهران كه بر خلاف عرف ديپلماتيك و مقررات و قوانين گمركي، اقلامي را به صورت ماهرانه‌اي در پوشش لوازم شخصي و اقلام مجاز، به وزن تقريبي چهار تن در 318 كارتن بسته‌بندي كرده بود،‌ قصد خروج آنها از كشور را داشت كه با هوشياري سربازان گمنام امام زمان(عج) از خروج آن‌ها ممانعت و اموال مربوطه و كشف و ضبط شد.
بر اساس اين گزارش، اقلام مكشوفه كه قابل قيمت‌گذاري نيستند شامل هزاران قطعه مسكوكات طلا و نقره متعلق به دوران ساساني،‌ اشكاني،‌ سلجوقي،‌ قرون اوليه و مياني اسلام،‌ تعدادي كتب خطي،‌ تاريخي و مذهبي، انواع تابلوها و قاب‌هاي نقاشي و منبت‌كاري، ظروف سفالي،‌ سنگي، كاشي و فلزهاي زيرخاكي و چندين قبضه اسلحه و تفنگ‌هاي قديمي با نشان‌هاي نظامي و سپرهاي رزمي مربوط به ادوار مختلف تاريخ ايران و اسلام است كه از اين ديپلمات خاطي به دست آمد است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
سخنگوي وزارت امور خارجه تشريح كرد:
چگونگي كشف اشياء عتيقه از بار يك ديپلمات آرژانتيني






سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان چگونگي كشف اشياء عتيقه از بار يك ديپلمات آرژانتيني را تشريح كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) حسن قشقاوي در پاسخ به سوالي درباره كشف اشياء عتيقه از بار رايزن سابق سفارت‌ آرژانتين در تهران گفت: آقاي سباستين زاوالا رايزن سابق سفارت آرژانتين در تهران در خردادماه سال جاري در پايان ماموريت خود كه بيش از ‌٥/٧ سال طول كشيد، تهران را ترك كرده است و اثاثيه نامبرده ـ كه قرار بود پس از خروج وي از كشورمان خارج شود ـ داراي بسته‌هاي زيادي بود.
وي ادامه داد: مامورين گمرك جنوب تهران به اثاثيه نامبرده مشكوك شده و با رعايت كنوانسيون ناظر بر حقوق ديپلماتيك و كنسولي وين، پس از بازديد از بخشي از بار نامبرده در حضور كاردار سفارت آرژانتين در تهران، تعدادي اشياء عتيقه از جمله مسكوكات و اسكناس‌هاي قديمي، كتب خطي، اسلحه‌هاي قديمي و غيره در اثاثيه نامبرد كشف كردند.
وي افزود: سازمان ميراث فرهنگي و گمرك جمهوري اسلامي ايران در حال تحقيقات كارشناسي تكميلي در اين زمينه بوده و قرار است نتايج بررسي‌ها را متعاقبا اعلام كند.
سخنگوي وزارت امور خارجه با تاكيد بر " ضرورت رعايت و احترام به مقررات كشور‌ها از سوي ديپلمات‌ها" تصريح كرد: ما اين‌گونه رويكرد‌ها را تقبيح كرده و منتظر نتايج نهايي تحقيقات هستيم.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
با حضور برخي مسؤولان ايراني و سفراي خارجي،
نخستين گره‌ها بر دار قاليچه‌ي «خليج‌ فارس» نشست






نخستين گره‌هاي قاليچه‌ي خليج فارس با حضور تعدادي از سفراي كشورهاي خارجي و جمعي از مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري شب گذشته در تالار آبي مجموعه‌ي تاريخي ـ فرهنگي نياوران بر دار نشست.
به گزارش خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دار قاليچه‌ي خليج فارس كه در كنار نمايشگاه «گره‌هاي صبور و نقش‌هاي ماندگار» در مجموعه‌ي تاريخي ـ فرهنگي نياوران برپا شده، قرار است تا هفت‌ماه با گره مسؤولان كشور و سفراي خارجي مقيم ايران بافته شود.
به گفته‌ي كاظم شفقي ـ مسؤول اين نمايشگاه و قاليچه‌ي خليج فارس ـ از قديمي‌ترين نقش خليج فارس كه در وزارت امور خارجه ايران وجود دارد، براي طرح اين قالي استفاده شده است.
قرار است، قاليچه‌ي خليج فارس در ابعاد 70 *50 سانتي‌متر با 187 رنگ تلفيقي بافته‌ شود.
مراسم افتتاحيه‌ي گره‌ي نمادين قاليچه‌ي خليج فارس به‌دليل تأخير رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سرپرست معاونت هنرهاي سنتي با وجود حضور جمعي از سفراي خارجي و هنرمندان كشور با يك‌ساعت تأخير آغاز شد.
در ابتداي مراسم، شفقي با ارائه‌ي توضيح‌هايي درباره‌ي فرش ايراني، تاكيد كرد: فرش ايراني پيش از آن‌كه به سرمايه و بودجه نياز داشته باشد، به مديريت علمي و دانش نيازمند است.
تهمينه دانيالي ـ سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي ـ نيز با تأكيد بر اين‌كه نام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با ذكر صنايع دستي در انتهاي آن بايد كامل بيان شود، گفت: به‌عنوان خادمي كه به‌تازگي در اين بخش به كار مشغول شده‌ام، اميدوارم بتوانم به وظيفه‌ي خود عمل كنم.
وي بيان كرد: وقتي هنرمندي در كارگاه‌هاي تاريك كه شايد ما زماني طولاني نتوانيم در آن‌ها حضور داشته باشيم، ساعت‌هاي زيادي كار مي‌كند، نشان مي‌دهد كه انسان چگونه پيام دروني خود را مي‌تواند به جهانيان انتقال دهد.
سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي ادامه داد: بر همه‌ي ما واجب است كه امانت‌دار خوبي باشيم و اگر گذشتگان اين امانت را به ما سپردند، آن را حفظ و احيا كنيم و تغييرات لازم را در دوره‌اي جديد به آن بيفزاييم.
دانيالي اظهار داشت: خواهش مي‌كنم، اين مراسم به همين حد بسنده نشود، چون وظيفه‌ي اصلي ما حفظ و تثبيت اين هنر و انتقال آن به آيندگان است.
وي ياد‌آور شد: سازمان (معاونت) هنرهاي سنتي و صنايع دستي بنا بر مأموريت ويژه‌اي كه دارد، به حفظ و احياي هنرهاي سنتي و هنرمندان مي‌پردازد و اميدواريم همراه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اين پيام را درست منتقل كند.
او با اشاره به سخنان مجري برنامه درباره‌ي فرش «پازيريك»، گفت: من به فرش اردبيل اشاره مي‌كنم، شايد اين فرش خيلي زيباتر از پازيريك باشد. خدا رحمت كند، معمار انقلاب را كه حفظ يك پيروزي را مهم‌تر از اصل يك پيروزي مي‌دانستند.
دانيالي افزود: به‌دليل جنسيتم‌، نگاهم اين است كه بيش از 60 تا 70 درصد هنرمندان فعال در قالي‌بافي را خانم‌ها تشكيل مي‌دهند. شايد در زماني كه در هيچ‌يك از كشورها تمدني وجود نداشت، هنر ايراني توسط خانم‌ها توليد و ارائه مي‌شد.
در ادامه‌ي مراسم، جمشيد مشايخي كه با عنوان كمال‌الملك براي سخنراني دعوت شد، گفت: فرش ايران را هنرمندان عاشق و عارف خلق مي‌كنند. فرش، فروتني و تواضع را به ما نشان مي‌دهد كه هرچه بر آن پا بخورد، ارزش آن بيش‌تر مي‌شود.
رضا موسوي ـ معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ نيز بيان كرد: اميدوارم صنعت فرش كه در دنيا زبان‌زد است، براي معرفي بيش‌تر ايران تلاش كند. ما در كشور فرهنگي خود همواره از حضور هنرمندان و گردشگران خارجي استقبال و تلاش مي‌كنيم، هميشه صنايع دستي را به‌عنوان هديه به آن‌ها اهدا كنيم.
حميد بقايي ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ نيز تأخير طولاني خود را براي حضور در اين مراسم به ديوار بلند ترافيك مربوط دانست و در ادامه به ثبت نوروز در يونسكو اشاره كرد و گفت: هفت كشور در اين پرونده مشاركت داشتند، ولي مدير و راهبر آن، ايران بود. اين موضوع يك پيام دارد و آن اين است كه داعيه‌ي حوزه‌ي تمدني ايران، فراتر از مرزهاي كنوني است و سرحدات فرهنگ ما بسيار دورتر خواهد بود. هم‌چنين هفت كشور نشان دادند، به‌لحاظ فرهنگي ريشه‌شان به ام‌القراي خودشان بازمي‌گردد.
وي به ثبت رديف‌هاي موسيقي سنتي ايران در فهرست ميراث ناملموس يونسكو اشاره كرد و افزود: اين اتفاق براي جامعه‌ي هنري ايران يك موفقيت به‌شمار مي‌آيد، چون موسيقي ايراني با عرفان و سلحشوري آميخته است و بسياري از نت‌هاي آن به هزار سال پيش بازمي‌گردد.
بقايي اظهار كرد: ثبت دو پرونده‌ي ايران در يونسكو نشان مي‌دهد، كشور ما نگين و مهد تمدن جهان است و عيد نوروز نيز تنها عيد الهي است كه در دنيا وجود دارد و در آن صله‌رحم برقرار مي‌شود. البته رواياتي نيز مانند ظهور حضرت ولي‌عصر (عج)، وقوع جنگ صفين و ميلاد حضرت علي (ع) در اين عيد بيان شده‌اند.
وي گفت: ثبت نوروز موجب مي‌شود، به وحدت و هويت ملي دست يابيم كه اين اتفاق فقط مختص جامعه‌ي ايراني مي‌تواند نباشد، چون احترام به بزرگ‌تر‌ها در فطرت ما انسان‌ها وجود دارد.
بقايي به وجود سه پرونده‌ي ديگر با عنوان بازار تبريز، مقبره‌ي شيخ صفي‌الدين اردبيلي و محوطه‌هاي تاريخي با محوريت هگمتانه براي ثبت در يونسكو اشاره كرد و ادامه‌ي سخنان خود را به ارزش فرش ايراني اختصاص داد و افزود: خداي متعال زحمت انسان‌ها را هيچ‌وقت از بين نمي‌برد و حتما كودكي كه در كارگاه‌هاي دورافتاده‌ي كشور قالي مي‌بافد، دستش بركت دارد و ما سال‌هاي سال است كه اين بركت را مي‌بينيم و فرش ايراني همواره جايگاه مقدسي براي ما داشته است.
حاشيه‌ها
ــ روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اعلام كرده بود كه اسفنديار رحيم‌مشايي ـ رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ در اين مراسم حضور مي‌يابد؛ ولي اين امر محقق نشد.
ــ مجري برنامه با اشاره به تأخير مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي بارها در طول مراسم گفت، با وجود اين‌كه سفراي خارجي مقيم ايران مدتي است، در فضاي سرد معطل مانده‌اند، اما برخي هم‌چنان قدم‌رنجه نكرده‌اند، گرچه ترافيك هم مي‌تواند باشد.
ــ سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي كه لحظاتي پس از آغاز مراسم، در آن حضور يافت، به‌دليل پربودن تمام صندلي‌هاي رزروشده، مدتي سرپا ايستاد تا براي نشستن او در رديف‌هاي نخست، صندلي خالي شود.
ـ گره‌هاي نمادين قاليچه‌ي خليج فارس توسط بقايي ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ، جمشيد مشايخي، دانيالي ـ سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي ـ و يكي از نمايندگان مجلس زده شدند.
ــ مراسم گره نمادين قاليچه‌ي خليج فارس درحالي‌كه قرار بود، ساعت 17 در مجموعه‌ي تاريخي نياوران برگزار شود، به‌دليل حضور با تأخير جمعي از مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با يك‌ساعت و 15 دقيقه تأخير در شرايطي كه اين مسؤولان هنوز نيامده بودند، آغاز شد.
 
بالا