• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ایا تشخیص النینو فقط مختص به اقیانوش آرام است؟
النینو چگونه به پربارشی شمال شرق کمک می کند ؟
وجود همزمان جریانات سرد آب در شمال دریای خزر و جریانات گرم در جنوب دریا خزر به منطقه خراسان شمالی در پربارشی کمک می کند.؟
سلام
در تعریف النینو به زبانی ساده اینطور گفته شده که وقتی دمای آب در پهنه استوایی شرق اقیانوس آرام از 0.5 گرمتر بشه این پدیده اقیانوسی بوقوع خواهد پیوست که میتونه بر گردش عمومی جو و اقلیم در نقاط مختلف دنیا تاثیرات متفاوتی بذاره . اینکه النینو چطور میتونه بر اقلیم منطقه ما تاثیر بذاره باید خدمت تون عرض کنم مسلما شاخصهای دورپیوندی و مولفه های اتمسفری مختلفی همچون قطعات پیچیده یک پازل باید نقش مناسبشون رو در بازه زمانی مطلوب ایفا کنند تا تاثیرات النینو رو بر اقلیم دنیا و یا منطقه ما تشدید کنند.
پس نمیشه فقط از پدیده النینو بعنوان یک فاکتور قطعی برای وقوع این تاثیرات یاد کرد.
درخصوص سوالاتون در ارتباط با تغییرات دمای آب دریای کاسپین در بازه های زمانی متفاوت و تاثیراتش بر پر بارشی و یا کم بارشی منطقه ما الگو مشخص و ثابت شده ای وجود نداره ولی این موضوع در وقوع بارشهای حدی و سنگین در سواحل جنوبی دریای کاسپین و بصورت مشخص در استانهای گیلان - مازندران و گلستان خصوصا در زمانیکه دمای آب این دریا افزایش پیدا میکنه و سامانه های پرفشار مهاجر و شمالی نفوذ کرده و منجر به افزایش سرعت باد شمالی از فراز این دریا و برخوردش با رشته کوههای البرز میشه ( جریانات بحری) ؛تاثیراتی شگرف و انکار ناپذیر دارد.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آپدیت جدید برای ماه جولای 2014

بارش

a4edu6e2.jpg

دما

apy2evyv.jpg

samann

کاربر ويژه
آیا شرایط برای بارش و رعد و برق واسه مشهد در هفته بعد داره اماده میشه؟؟؟جل الخالق...

DR WHO

کاربر ويژه
مصرف بالاي سوخت موجب گرم شدن تابستان ها مي شود
خراسان رضوي - مورخ دوشنبه 1390/04/27 شماره انتشار 17885
پيروز/رئيس پژوهشکده هواشناسي کشور گرماي هواي تابستان امسال را نه به دليل شرايط اقليمي که ناشي از بالا بودن مصرف بنزين و گاز مي داند و معتقد است هر سالي که بهارش خنک باشد تابستان داغ و پاييز و زمستاني سرد دارد.«محمد تقي زمانيان» در گفت وگو با ايلنا در رابطه با وضعيت غيرعادي گرم شدن هواي تابستان امسال گفت: تغييرات دمايي هيچ دوسالي تاکنون مثل هم نبوده و نيستند. او ادامه داد: گرم ترين روز امسال هنوز به رکورد روزهاي گرم ما در سال هاي گذشته نرسيده و رکورد ۴۴ دماي درجه هم در سال هاي گذشته در تابستان براي تهران به ثبت رسيده است.به گفته وي قدمت آمار دماي روزهاي سال به ۵۰ سال مي رسد و در اين مدت هيچ دو سالي مثل هم نبوده است و يک سال گرم تر و يک سال سردتر است.زمانيان در مورد گرماي هوا گفت: به تجربه شخصي و نه بر پايه علمي! به من ثابت شده که هر سالي که بهارش خنک باشد تابستان داغ و پاييز و زمستان سردي دارد و نمونه آن سال ۷۴ بود که مشابه همين اتفاق امسال افتاد.زمانيان در اين باره توضيح داد: امسال بهار، بهار خوبي بود و بارش هاي خوبي را شاهد بوديم، گرچه به خاطر خشک بودن پاييز بيلان آبي خوب نبود ولي نسبت به بهارهاي ديگر بهار خنک و پربارش داشتيم.او در مورد يکي ديگر از عوامل گرم شدن تابستان هاي چند سال اخير نيز گفت: عامل ديگري که موجب شده دماي عمومي هواي فصول مختلف در کشور ما بيشتر شود، اين است که در ۵۰ سال گذشته مصرف انرژي نزديک به ۱ ميليون برابر شد و مصرف بنزين و گاز بسيار افزايش يافته است.رئيس پژوهشکده هواشناسي تصريح کرد: مشخص است هنگامي که ما در شهر خود اين مقدار انرژي مصرف مي کنيم اين انرژي تبديل به گرماي موضعي ديگري مي شود.او تصريح کرد: اين گرماي موضعي موجب شده برف هايي که در زمستان به زمين مي رسد آب شود و در نتيجه مثل گذشته ها ارتفاع برف زياد نباشد و دما بالا باشد و خيلي از برف ها و باران ها پيش از رسيدن به زمين تبخير شوند.صحبت هاي رئيس پژوهشکده هواشناسي در حالي عنوان مي شود که بسياري از کارشناسان بحث تغييرات اقليمي را عامل اصلي تغييرات در دما و بارندگي فصول مختلف سال مي دانند. به اعتقاد بسياري از کارشناسان اثبات وقوع پديده تغيير اقليم(climate Change) در سطح جهان به سهولت امکان پذير نيست و نيازمند بررسي هاي جامع و طولاني مدت بر آمارهايي از پارامترهاست، هرچند روند گرم تر شدن دماي سطح زمين و افزايش غلظت گاز co2 تقريبا قطعي به نظر مي رسد.زمانيان در پاسخ به اين سوال ايلنا که بنابراين در خارج از شهرها ما نبايد با گرم بودن هوا مواجه باشيم چون وسايل گرمايشي در آن وجود ندارد، نيز گفت: هواي مناطق در خارج شهر هم تحت تاثير دماي داخل شهر است براي مثال ما در حال حاضر در معرض بادهاي غربي هستيم.رئيس پژوهشکده هواشناسي کشور در عين حال وجود ذرات معلق در هوا مانند گرد و غبار را عامل کاهش شدت تابش خورشيد دانست که موجب مي شود انسان احساس خنکي کند چون گردوغبار و آلودگي هوا تابش خورشيد را پراکنده مي کند.او تصريح کرد: به نظر من افزايش دماي امسال غيرطبيعي نيست و ما همواره پس از دوره هاي ۷و۸ ساله، دوباره برگشت تعادل به هواي کشور را داشته ايم.

golil

کاربر ويژه

سلام
در تعریف النینو به زبانی ساده اینطور گفته شده که وقتی دمای آب در پهنه استوایی شرق اقیانوس آرام از 0.5 گرمتر بشه این پدیده اقیانوسی بوقوع خواهد پیوست که میتونه بر گردش عمومی جو و اقلیم در نقاط مختلف دنیا تاثیرات متفاوتی بذاره . اینکه النینو چطور میتونه بر اقلیم منطقه ما تاثیر بذاره باید خدمت تون عرض کنم مسلما شاخصهای دورپیوندی و مولفه های اتمسفری مختلفی همچون قطعات پیچیده یک پازل باید نقش مناسبشون رو در بازه زمانی مطلوب ایفا کنند تا تاثیرات النینو رو بر اقلیم دنیا و یا منطقه ما تشدید کنند.
پس نمیشه فقط از پدیده النینو بعنوان یک فاکتور قطعی برای وقوع این تاثیرات یاد کرد.
درخصوص سوالاتون در ارتباط با تغییرات دمای آب دریای کاسپین در بازه های زمانی متفاوت و تاثیراتش بر پر بارشی و یا کم بارشی منطقه ما الگو مشخص و ثابت شده ای وجود نداره ولی این موضوع در وقوع بارشهای حدی و سنگین در سواحل جنوبی دریای کاسپین و بصورت مشخص در استانهای گیلان - مازندران و گلستان خصوصا در زمانیکه دمای آب این دریا افزایش پیدا میکنه و سامانه های پرفشار مهاجر و شمالی نفوذ کرده و منجر به افزایش سرعت باد شمالی از فراز این دریا و برخوردش با رشته کوههای البرز میشه ( جریانات بحری) ؛تاثیراتی شگرف و انکار ناپذیر دارد.

با سلام و درود بر شما
وسپاس فروان و خیلی ممنون استاد امیر محسن :گل:

AFSORDE

کاربر ويژه
nino34.png

چند روزیه رو 977+ ثابت مونده ...
39.gif
18 JUN

مگه روزانه آپدیت نمیکنه دیگه این سایت
g5yn64524129oilicf1o.png
101.gif

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
nino34.png

چند روزیه رو 977+ ثابت مونده ...
39.gif
18 JUN

مگه آپدیت نمیکنه دیگه این سایت
g5yn64524129oilicf1o.png

سلام فکر کنم شما با موبایل و یا تبلت به انجمن سر میزنید و اونچیزیکه در کش device شما هست رو نشون میده!

در حال حاضر آخرین آپدیتش اینطوریه:

1.025 +

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مدل هواشناسی کانادا چشم انداز بسیار روشنی رو برای منطقه ما به تصویر کشیده و هم در تراز 500 و هم تراز 250 آنومالی قابل توجه کاهش ارتفاع دیده میشه و دمای هوا کاهش بسیار محسوسی در بازه زمانی جولای خواهد داشت و پرفشار جنب حاره ای به شدت تضعیف میشه!!!!!!!!!!!

250.jpgcmc1.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تراز 500 بر اساس بر آورد مدل هواشناسی کانادا آنومالی ارتفاع_ ورتیسیته!

500 a.jpg500c.jpg

AFSORDE

کاربر ويژه

سلام فکر کنم شما با موبایل و یا تبلت به انجمن سر میزنید و اونچیزیکه در کش device شما هست رو نشون میده!

در حال حاضر آخرین آپدیتش اینطوریه:

1.025 +

نه، من با سیستم کامپیوتر هستم.

متوجه شدم که مشکل از مرورگر اینترنتی بود، که کل آپدیت های اون قسمت سایت رو از چند روز گذشته برام متوقف کرده بود/

با دیگر مرورگرها درست کار میکنه
54.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

متوجه شدم که مشکل از مرورگر اینترنتی بود، که کل آپدیت های اون قسمت سایت رو از تاریخ 18 میلادی برام متوقف کرده بود/

54.gif

خدا رو شکر.
اگه cache اون مرورگرتون رو هم پاک کنید درست میشه

AFSORDE

کاربر ويژه

متوجه شدم که مشکل از مرورگر اینترنتی بود، که کل آپدیت های اون قسمت سایت رو از چند روز گذشته برام متوقف کرده بود/

54.gif

من ابتدا فکر کردم کل آپدیت های اون قسمت رو غیر فعال کرده ولی جالب اینجاست که فقط مربوط به بخش nino 3.4 هست. (با اون مرورگر)
:خنده2:

39834347477114141266.jpg

خدا رو شکر.
اگه cache اون مرورگرتون رو هم پاک کنید درست میشه

احتمال زیاد همینطوره ...

خیلی ممنون از شما....
rose_mini.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بنظر میرسه واقعا یک خبرهایی در پیش هست . البته نقشه های زیر آنومالی بارش بر اساس بر آورد دو مدل GFS و CMC1 تا 15 روز اینده بر اساس اپدیت دیروز هست و حالا باید تا ساعت 09:00 یو تی سی امروز صبر کنیم تا آپدیت جدید بیاد:

rgfs.jpgrcmc.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوست داشتید امشب بازی ایران و بوسنی رو در یک همچین اتمسفری تماشا کنید؟

pc-140622-world-cup-solstice-mn-1001_6d3bdfdbfd67a85fa646a0261c22875c.nbcnews-ux-1280-900.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا