• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
درود و سپاس از بابت پاسخ بسيار بهره بردم :گل:

August 20, 2014

ENSO forecast: Our SINTEX-F model still shows that the weak El Niño condition will continue and mature in late boreal fall and early winter. However, the simultaneous El Niño Modoki signature will become relatively prominent in early next year.
Indian Ocean forecast: The negative IOD will mature in fall and change into a basin-wide mode in late boreal fall/winter, possibly due to the capacitor effect of either the Pacific El Nino or the El Nino Modoki
Regional forecast: Most parts of Europe, Africa, Middle East, Russia, India, Southeastern Asia, South American Continent, western U.S., Mexico, and the Far East including Japan will experience a warmer-than-normal condition in September. On the other hand, South Africa, central China, southern Australia, central-eastern U.S. will be in a colder-than-normal condition in September.
In boreal fall, most parts of Europe, Africa, Middle East, eastern/western Russia, India, Southeast Asia, South American Continent, western/eastern U.S., Mexico, Australia and the Far East including Japan will be in a warmer-than-normal condition owing to the development of El Nino, whereas central Russia, South Africa and central U.S. will be in a colder-than-normal condition.
The Maritime Continent (except for Sumatra), India, northeastern Australia, Caribbean countries, and East Africa will be in a drier-than-normal condition in boreal fall owing to the development of El Nino and negative IOD. On the other hand, a wetter-than-normal condition is predicted for eastern China and U.S. In particular, the wetter-than-normal condition in California will be associated with the warmer-than-normal SST of the newly identified phenomenon “California Nino”.
 

DR WHO

کاربر ويژه
فغدیه (فغربه)
فغدیه: فغربه. جشن خنک شدن هوا در خوارزم باستان در روز نخست شهریورماه.


جشن فغدیه






هرمَزد روز از شهریورماه برابر با 1 شهریور در گاهشماری ایرانی


جشن خنک شدن هوا در خوارزم که «فغربه» هم گفته شده است.




جشن شهریورگان یا آذر جشن






شهریور روز از شهریورماه برابر با 4 شهریور در گاهشماری ایرانی


جشن شهریورگان از جمله ی جشن های آتش می باشد و در شهریور روز از شهریورماه برگزار می شود.


واژه ی شهریور که برگرفته از «خشَترَه وَئیریَه» اوستایی است به معنی شهر و شهریاری شایسته و نیرومند است.


شهریور نام یکی از امشاسپندان است که مظهر پادشاهی آسمانی و نیروی خدایی بوده و همیشه خواهان فر و بزرگی و نیرومندی برای مردمان است.
این امشاسپند در جهان مادی، نگهبان سیم و زر و فلزات دیگر و دستگیری از بینوایان و فرشته ی رحم و جوانمردی است.


از آن جایی که این جشن به پادشاهان دادگر بستگی دارد که نماینده ی شهریاری آسمانی هستند، ایرانیان باستان در این روز پس از نیایش اهورامزدا و نیکوکاری کردن و دادن غذا به فقرا و نیازمندان، نزد پادشاه رفته و این جشن را شادباش می گفته اند. سپس فلزهای کهنه را از انبارها بیرون آورده و نو می کردند و پس از آن به شادی و پایکوبی می پرداختند.


در صفحه ی 251 آثارالباقیه چنین آمده است :


«... شهریورماه که روز چهارم آن شهریور روز است و آن به مناسبت توافق دو اسم، جشن می باشد، آن را شهریورگان گویند. معنی شهریور دوستی و آرزوست. شهریور فرشته ای است که به جواهر هفتگانه از قبیل طلا، نقره، مس، آهن و دیگر فلزات که برقراری صنعت و دوام دنیا و مردم به آن ها بستگی دارد، موکل است.»








از دو دید دیگر می توان اهمیت جشن شهریورگان را دریافت :


نخست اینکه ماه شهریور، ماه گردآوری محصولات کشاورزی می باشد و به خصوص برای کشاورزان این نتیجه گرفتن از کار و زحمت و کشت وکار و به دست آوردن محصول همیشه همراه با شادمانی بوده و برای همین باید این کار با جشنی همراه می شده.


دیگر اینکه در این ماه «پاییزه کاری» آغاز می شود و چون آغاز هر کار نیکی را باید با شادی در آمیخت از این رو نیز جشن شهریورگان را می توان آغاز فصل نویی دیگر از هنگام کشت دانست.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
هواشناسی ژاپن: ادامه النینو ضعیف و تبدیل آن به النینو مودوکی در اوایل زمستان پیشرو!

من که راضی هستم از این پیش بینی :گل:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اصلاحیه

در سال 1992 که یکی از سالهای وقوع النینوی متوسط بوده ، شهرمشهد:

390 میلیمتر بارش داشته

35 روز برفی

سردترین دماهها ژانویه : 15- و مارچ 13-

روی نمودارهای زیر همه چیز واضح بنظر میرسه:


1992_Modoki min temp.jpg1992_Modoki _precip.jpg1992_Modoki _Snow depth.jpg
 
آخرین ویرایش:

DR WHO

کاربر ويژه
النينو زمستان 1996 ، النينو زمستان 2005 هم از نوع مودوكى بود و شهر اصفهان شاهد نزول برف هاى پرپشت بود .

به نظر مياد النينو كلاسيك براى بهار و پاييز خوبه و النينو مودوكى براى زمستان
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
النينو زمستان 1996 ، النينو زمستان 2005 هم از نوع مودوكى بود و شهر اصفهان شاهد نزول برف هاى پرپشت بود .

به نظر مياد النينو كلاسيك براى بهار و پاييز خوبه و النينو مودوكى براى زمستان

سالهای مورد اشاره النینوی مودوکی نیستند!
 

DR WHO

کاربر ويژه
image.jpg


اشتباه كردم هر دو دى هاى ١٣٧٤ و ١٣٨٣ النينو ضعيف كلاسيك حاكم بوده​
 
آخرین ویرایش:

سیبری

کاربر ويژه
آغاز عصر قوچان در فلات ایران از امروز تا مدت زمانی نامعلوم قوچان همواره در صدر جدول سردسیرات کشور خواهد بود ( اول تا سوم)

امروز 30 مرداد 93 پایان رسمی تابستان رو در قوچان اعلام می کنم

خدا رو شکر هیچ موج گرمایی دیگه واسه قوچان در آینده نزدیک دیده نمیشه
 

سیبری

کاربر ويژه
وضع خراسان جنوبی خوب بوده در اون سال و ایستگاههای بیرجند - تربت حیدریه و کاشمر بارش بیشتر از نرمال داشته اند.

در زمستان اون سال ایستگاه فریمان متاسفانه در دست بهره برداری نبوده و آمارش بصورت ***** هست ولی بهرحال با نقشه آنومالی بارشی که از اون سال دیدم باید یکی از ایستگاههای پر بارش - پر برف و سرد اون سال بوده باشه.




نه امیر جان
من زمستون اون سال رو که میشه 1384 کاملا به یاد دارم فریمان هم فقط سرما داشت و کلا یکی از کم برفترین سالها و در عین حال سردترین دی ماه ها واسه شمال خراسان از سرخس تا بجنورد بود ( اگه تصاویر پوشش برف و دارین بزارین)
اون سال من دانشجوی مشهد بودم وکاملا یادمه که تو دیماه استیلای کامل پرفشار سیبری و هوای سرد و خشک رو در روزهای متوالی در شمالشرق شاهد بودیم یادمه چون یکی از دوست داشتنی ترین
جلوه های زمستون واسه من همین سرمای خشک و سوزناک سیبریه دقیقا یادمه از اتوبوس زمینهای خالی و خشک مشهد تا بجنورد رونگاه میکردم ( حتی تو دشت قوچان هم که معمولا برف داره برفی نبود)
و یه مزرعه رو بین قوچان و فاروج دیدم که با اینکه بعد از ظهر و هنگام پیک دما بود قندلیهای یخی خیلی زیبایی روی تجهیزات آبیاری قطره ایش بسته بود ، کلا هوای روزا کاملا صاف و پیک دما در شهرهای شمال خراسان از مشهد تا بجنورد 0 و شبها هم دو رقمی زیر صفر بود خصوصا باد شرقی اونهم هعگام شب خیلی سرمای هوا غیر قابل تحمل میکرد
 

سیبری

کاربر ويژه
دو تا از بهترین زمستونهای کشور 1367 و 1370 بوده
و دوتا از بدترین اونها هم و 1382و 1387

هر چند پیدا کردن سالهایی که زمستون در کل کشور خوب باشه و یا در همه مناطق کشور بد، سخته اما میشه گفت این سالها کلیت دارن
 

سیبری

کاربر ويژه
یک توده ابر تندری خفن بر روی شمال هرمزگان شکل گرفته



http://sat24.mobi/Image/satir/afrika/sa
sa
 

سیبری

کاربر ويژه
هواشناسی باید برای امروز و فردا هشدار ویژه ای برای مناطق بستک حاجی آباد لار لامرد و زرین دشت بده
 

seyyedalireza

مدیر موقت
سلام من تازه از مسافرت برگشتم ببخشید که اینجا نتونستم خیلی وقته بیام در گیر کنکور بودم ولی از این به بعد هستم
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی

رئیس اداره برق شهرستان بشاگرد هم گفت: این بارندگی باعث شکستن شش عدد تیر برق و سوختن یک ترانس برق شد.
بخشدار گوهران بشاگرد گفت: در پی بارندگی های شدید و تگرگ برق و تلفن بخش هایی از بشاگرد قطع شده و رودخانه ها طغیان کرده اند.یوسف حسینی در گفتگو با مهر در مورد طغیان رودخانه ها و قطی برق و تلفن در بخش گوهران بشاگرد بیان داشت: بارش شدید باران همراه با رعد و برق، باد شدید و تگرگ از ساعت ۱۴ روز گذشته شروع و تا ساعت ۱۶:۴۵دقیقه ادامه داشت و موجب طغیان رود خانه های کاهکن، اشکان و پاهتک شد.
حسینی افزود: دستگاه باران سنج اداره منابع طبیعی شهرستان بشاگرد میزان این بارندگی را ۵۵ میلی متر اعلام کرد و این بارندگی خسارت جدی به منازل مسکونی هفت خانوار شهر گوهران وارد کرد. ورود آب به منازل موجب خراب شدن وسایل زندگی آنها شد.
حسینی اضافه کرد: این بارندگی موجب قطعی پنج ساعته برق و تلفن های همراه و ثابت شهر گوهران و موجب آبگرفتگی معابر این شهر نیز شد.
وی در ادامه گفت: بارش باران نیز به نخیلات این شهر خسارت وارد کرد و موجب ترش و خراب شدن محصول خرمای کشاورزان نیز شد.
همچنین امیر بامری شهردار شهر گوهران گفت: بر اثر بارش شدید باران در این شهر و آبگرفتگی معابر موجب تخریب خیابان های این شهر شد و ۳ میلیارد ریال به تاسیسات شهری گوهران خسارت وارد کرد.
رئیس اداره برق شهرستان بشاگرد هم گفت: این بارندگی باعث شکستن شش عدد تیر برق و سوختن یک ترانس برق شد.
صادقی اضافه کرد: این بارندگی ۱۰۰ میلیارد ریال به تاسیسات برق خسارت وارد کرد و گفت: با اعزام دو اکیپ کمکی موفق به وصل برق شهر گوهران و روستاهای تابع شدیم.
وی عنوان کرد: اکنون برق حوزه درابسر به علت شکستن شش تیر برق قطع است که سه اکیپ از همان لحظات اولیه بند آمدن باران جهت وصل برق به روستا های این حوزه اعزام شدند که در تلاش هستند تا برق این حوزه را نیز وصل کند.
 

DR WHO

کاربر ويژه
به منظور درک ساز و کار حاکم بر فعالیت خورشیدی و نحوه ارتباط آن با اقلیم زمین، خصوصیات فیزیکی و فعالیت های خورشید، ساختار و ویژگی های لکه های خورشیدی، سیکل فعالیت لکه های خورشیدی و ارتباط بین وردش پذیری فعالیت خورشیدی ب ه ویژه تأثیر سیکل لک ههای خورشیدی بر اقلیم زمین مورد توجه قرار گرفت. جهت درک و فهم ارتباط بین وردش فعالیت خورشیدی و اقلیم زمین، منطقه ایران-خاورمیانه، شمال آفریقا و مدیترانه به عنوان یک منطقه جنب حار های نمونه انتخاب گردید. بررسی در دو مرحله انجام شد . در مرحله اول تعدادی از ایستگاه های ایران و مناطق جنب حاره ای همجوار بررسی شد و داده های بارش و دمای تعداد 16 ایستگاه هواشناسی در منطقه خاورمیانه و ایران به ترتیب با طول دوره آماری مشترک 61 ساله (1990-1930) و 50 ساله (2000-1951) انتخاب گردید. در این مرحله داده های میانگین دمای فصل تابستان (ژوئیه، اوت و سپتامبر ) و مجموع بارش و میانگین دمای فصل زمستان(ژانویه، فوریه و مارس) استفاده گردید. در مرحله دوم به منظور بررسی رابطه بین مؤلف ه های اصلی گردش جو در مناطق جنب حار های و سیکل فعالیت خورشیدی، منطقه ایران -خاورمیانه، شمال آفریقا و مدیترانه به چهار قطاع تقسیم گردید و با بررسی نقشه های تراز 500 و 50 هکتوپاسکال برای هریک از قطاع ها متوسط ارتفاع ژئوپتانسیل برای یک دوره 53 ساله(2000-1948) به ترتیب برای فصول زمستان و تابستان محاسبه شد . همچنین موقعیت و سرعت متوسط هسته جت جنب حاره در تراز 200 هکتوپاسکال در منطقه شمال آفریقا، خاورمیانه و مدیترانه برای دوره و فصول یاد شده استخراج و ارتباط آن با سیکل فعالیت خورشیدی بررسی شد . جهت تعیین ارتباط بین وردش پذیری فعالیت خورشیدی و متغیرهای اقلیمی و مؤلفه های منطقه ای گردش جو، تعداد لکه های خورشیدی، شار پرتو رادیویی خورشیدی و یک شاخص فعالیت ژئومغناطیسی موسوم به AA مورد استفاده قرار گرفت. یافته های تحقیق ارتباط معنادار قابل توجهی را بین تعداد لکه های خورشیدی و شار پرتو رادیویی خورشیدی با مجموع بارش زمستانه و میانگین دمای فصول حدی ایستگا ههای منتخب ایران و مناطق همجوار نشان نمی دهد. با وجود این همبستگی های ضعیف به دست آمده نشانگر آن است که در سال هایی که فعالیت خورشیدی به حداکثر خود می رسد، دمای میانگین فصل زمستان در منطقه خاورمیانه و ایران به طور نسبی کاهش می یابد . در مطالعه تغییرات متوسط ارتفاع ژئوپتانسیلِ ترازهای 500 و 50 هکتوپاسکال در ارتباط با شاخص های مربوط به سیکل فعالیت خورشیدی برای فصول حدی این نتیجه حاصل شد که ب ه طورکلی تغییر فعالیت خورشید با ارتفاع ژئوپتانسیل در مناطق ایران - خاورمیانه، شمال آفریقا و مدیترانه (قطاع های تعریف شده) همبستگی مثبت دارد . بالاترین میزان همبستگی در تراز 50 هکتوپاسکال(پوش سپهر تحتانی) مشاهده گردیده است . به طوری که در بررسی تغییرات ارتفاع متوسط تراز 50 هکتوپاسکال در تابستان تمامی شاخص های فعالیت خورشیدی با قطاع های چهارگانه همبستگی مثبت معناداری را نشان داد ه اند. در بررسی سرعت و موقعیت هسته جت جنب حاره و ارتباط آن با تعداد لکه ها و سایر شاخص های فعالیت خورشیدی برای دو فصل زمستان و تابستان همبستگی منفی ضعیفی مشاهده گردید.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا