• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Rastegari

Banned

درود بر تو

آرش جان يه مقايسه اي در آرايش سطح زمين بين 1 ژانويه و 27 آپريل از نظر نرمال بلند مدت بكنيم تا زوايا معلوم بشه:

1 ژانويه
4lx2jj8ykkx6al87dxx5.gif

27 آپريل
35dteuzus0n2crokcx.gif

چه مي بينيد؟

بله نفوذ كم فشارها 27 آپريل بارزتر هست و علتش هم زاويه تندتر تابش خورشيد و گرم شدن سطح زمين هست.

پس جاي تعجبي نداره در سطح زمين نفوذ كم فشار مونسوني سوداني رو داشته باشيم.

حالا مشكل بعدي تراز مياني جو هست. خوب مگه نبايد جنب حاره اي نفوذ كرده باشه و مانع گسترش و ايجاد جريانات ناپايدار بشه.

جواب: بله درسته كه پر فشار جنب حاره اي نسبت به فصل سرد پيشروي و تقويت داشته، اما توجه كنيد كه من هميشه گفتم سيستم هاي اتمسفري رو بايد 3 بعدي بهشون توجه داشت مساله ارتفاع نسبت به سطح زمين هم مهمه. چرا كه در همه جاي كمربند جنب حاره اي سامانه واچرخند به يك اندازه از سطح زمين فاصله نداره، مثلا در كشور ما در نيمه غربي به سطح زمين نزديك تر هست تا جنوب شرق كشور.

ضمن اينكه گاها پر فشار جنب حاره اي نسبت به نرمال موقع سال ضعيف تر مي شه (حالا دلايل بماند) سرمايش اخير نشون ميده تاوه قطبي به عرض هاي پايين تر كشيده شده كه قطعا عقب رفت جنب حاره اي رو به دنبال داشته .

آورین آورین.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان نظرتون در مورد سیستمی که علی عزیز نقشه اش رو گذاشتن چیه؟

آرش جان نيمه شمالي كشور تحت تسلط پشته ضعيف آزور هست و بعيد به نظر ميرسه جز بارش هاي احتمالي دريا به خشكي در سوحل خزر بارش سيستميكي شكل بگيره

اما روز يكشنبه كم ارتفاع بسته اي روي عراق و شمال عربستان توي نقشه هاي تراز مياني شكل مي گيره اين كم ارتفاع سبب ناپايداري در سطوح مياني ميشه از طرفي در سطح زمين حظور كم فشار رو داريم با اين حساب از اواسط هفته بارش هايي بر روي جنوب غرب و دامنه هاي زاگرس به سمت جنوب كشور شكل مي گيره.

كما اينكه امروز هم بارش هايي در جنوب شرق و جنوب اتفاق افتاد.

ali.doosti

کاربر ويژه
سلام علی جان:گل:

از اونجا که مارگزیده از ریسمون سیاه و سفید میترسه:خنده1:، یه سوالی برام پیش اومده
چیزی میدونی که این طور خوشحالی، چون همین مدلها آخر فروردین بود فکر کنم که بارش شدید واسه جنوبغرب و جنوب زدن بعد همش 0 شد
والا محمد جان از تو چه پنهون خودمم می ترسم :خجالت2:
ولی من نقشه ها رو که پیگیری می کنم دو مدل ecm و gfs هماهنگ با هم چند روزیه بارش ها رو نه تنها وارد نقشه کردن که هرروز تقویت می کنن...اگه یادت باشه واس قبلی gfs بارشی در نظر نگرفته بود!بذار نیرو دریاییم ببینم رطوبت چطوره...
چند فریمشو که باز کردم رطوبت 700 هم مناسبه خداروشکر تو اون روزها...

mohammadsadat

کاربر ويژه
این بارش تله زنگ و ایستگاه کشور عجیب به نظر میرسه و با خصوصیات بارشی زاگرس مرکزی(از دورود و اشترانکوه تا سپیدان) نمیخونه
البته در مقایسه با مناطق غربشون مثل خرم آباد پلدختر آبدانان و ... مشکلی وجود نداره.
فکر کنم روی این مناطق جنوب قالیکوه بررسی های اقلیمی زیادی صورت نگرفته
انتظار میره بارش این دو ایستگاه کمتر از بارش شول آباد باشه که ظاهراً این طور نیست.
این حالتی که میگم در بقیه نقاط زاگرس مرکزی برقراره مثلاً:
لالی- تالوک- کینو
ایذه-سوسن-بازفت- زردکوه
بهبهان-دهدشت-گراب-سی سخت-دنا
گچساران-باشت-یاسوج-دنا
و انتظار میره دزفول-سد دز-تله زنگ یا کشور-شول اباد- قالیکوه از همین سیستم پیروی کنه که ظاهراً نمیکنه

arashz

مدیر بخش هواشناسی

آرش جان نيمه شمالي كشور تحت تسلط پشته ضعيف آزور هست و بعيد به نظر ميرسه جز بارش هاي احتمالي دريا به خشكي در سوحل خزر بارش سيستميكي شكل بگيره

اما روز يكشنبه كم ارتفاع بسته اي روي عراق و شمال عربستان توي نقشه هاي تراز مياني شكل مي گيره اين كم ارتفاع سبب ناپايداري در سطوح مياني ميشه از طرفي در سطح زمين حظور كم فشار رو داريم با اين حساب از اواسط هفته بارش هايي بر روي جنوب غرب و دامنه هاي زاگرس به سمت جنوب كشور شكل مي گيره.

كما اينكه امروز هم بارش هايي در جنوب شرق و جنوب اتفاق افتاد.

مهرداد جان باز هم باید تاکید کنم تشکیل چنین سیستمی رو با این قدرت به یاد ندارم، مخصوصا از لحاظ دمائی تاثیر بسیار عجیبی خواهد گذاشت، تاکید میکنم که خوزستان به هیچ عنوان در اردیبهشت ماه دما زیر 30 درجه نبوده و نیست و اگر دما تا این حد کاهش پیدا کنه بعنوان رکورد ثبت خواهد شد!

arashz

مدیر بخش هواشناسی
این بارش تله زنگ و ایستگاه کشور عجیب به نظر میرسه و با خصوصیات بارشی زاگرس مرکزی(از دورود و اشترانکوه تا سپیدان) نمیخونه
البته در مقایسه با مناطق غربشون مثل خرم آباد پلدختر آبدانان و ... مشکلی وجود نداره.
فکر کنم روی این مناطق جنوب قالیکوه بررسی های اقلیمی زیادی صورت نگرفته
انتظار میره بارش این دو ایستگاه کمتر از بارش شول آباد باشه که ظاهراً این طور نیست.
این حالتی که میگم در بقیه نقاط زاگرس مرکزی برقراره مثلاً:
لالی- تالوک- کینو
ایذه-سوسن-بازفت- زردکوه
بهبهان-دهدشت-گراب-سی سخت-دنا
گچساران-باشت-یاسوج-دنا
و انتظار میره دزفول-سد دز-تله زنگ یا کشور-شول اباد- قالیکوه از همین سیستم پیروی کنه که ظاهراً نمیکنه

علی جان نحوه قرار گرفتن ارتفاعات باعث بوجود اومدن تغییر در الگوی بارشی میشه، وقتی ارتفاع به شدت افزایش پیدا میکنه میزان بارش هم به تبع اون به شدت زیاد میشه مثل نوار جنوبی رشته کوه البرز اما وقتی بصورت پله پله ارتفاع زیاد میشه نواحی نسبتا وسیعی با میزان بارش یکسان بوجود میاد مثل زاگرس.

mohammadsadat

کاربر ويژه
مهرداد جان باز هم باید تاکید کنم تشکیل چنین سیستمی رو با این قدرت به یاد ندارم، مخصوصا از لحاظ دمائی تاثیر بسیار عجیبی خواهد گذاشت، تاکید میکنم که خوزستان به هیچ عنوان در اردیبهشت ماه دما زیر 30 درجه نبوده و نیست و اگر دما تا این حد کاهش پیدا کنه بعنوان رکورد ثبت خواهد شد!

درود :گل:
فکر نمیکنم دمای زیر 30 اردیبهشت خوزستان خیلی نایاب باشه، جون بالاخره هر 10 12 سال یه بارم شده سالی بوده که یه کم فشار سودانی قوی در جنوبغرب بارش شدید اردیبهشتی ایجاد کنه که خوزستانم پوشش بده.

mohammadsadat

کاربر ويژه
علی جان نحوه قرار گرفتن ارتفاعات باعث بوجود اومدن تغییر در الگوی بارشی میشه، وقتی ارتفاع به شدت افزایش پیدا میکنه میزان بارش هم به تبع اون به شدت زیاد میشه مثل نوار جنوبی رشته کوه البرز اما وقتی بصورت پله پله ارتفاع زیاد میشه نواحی نسبتا وسیعی با میزان بارش یکسان بوجود میاد مثل زاگرس.

محمدم:گل::خجالت2:
متوجه هستم اون رژیمی هم که میگم به صورت دقیق نیست و نسبی و معدلی اینطوری میشه استخراجش کرد. این جنوبغرب قالیکوه و اشترانکوه تقریباً همون حالت پله پله بقیه زاگرس مرکزی رو داره اما امسال دقت کردم که در مدل های پیش بینی هم این منطقه(که رنگ آبی خاصی در عکس های ماهواره ای داره) نامتقارنی عجیبی از بارش رو نشون میده و البته به علت خالی بودن بیشتر منطقه و نبود مراکز شهری آمار زیادی ازش در دسترس نیست.
کاش میشد یه مرجع کامل و جامع در مورد بارش زاگرس پیدا کنم. خودم دارم یه کارهایی واسه تقسیم بندی اقلیم زاگرس انجام میدم که نمیدونم به نتیجه میرسه یا نه

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود :گل:
فکر نمیکنم دمای زیر 30 اردیبهشت خوزستان خیلی نایاب باشه، جون بالاخره هر 10 12 سال یه بارم شده سالی بوده که یه کم فشار سودانی قوی در جنوبغرب بارش شدید اردیبهشتی ایجاد کنه که خوزستانم پوشش بده.

درود
من 20 سال اونجا زندگی کردم و به یاد ندارم اردیبهشت دمای روز زیر 30 درجه باشه، اون هم سالی مثل امسال که خیلی زود گرم شد.
بارش بهاره در بهترین خالت در طول شب اتفاق می افتاد که بیشتر گرد و خاک و سر و صدا بود تا بارون!
تصدیق میفرمائید که بارش در این حد پتانسیل راه اهنداختن سیل رو هم داره.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
محمدم:گل::خجالت2:
متوجه هستم اون رژیمی هم که میگم به صورت دقیق نیست و نسبی و معدلی اینطوری میشه استخراجش کرد. این جنوبغرب قالیکوه و اشترانکوه تقریباً همون حالت پله پله بقیه زاگرس مرکزی رو داره اما امسال دقت کردم که در مدل های پیش بینی هم این منطقه(که رنگ آبی خاصی در عکس های ماهواره ای داره) نامتقارنی عجیبی از بارش رو نشون میده و البته به علت خالی بودن بیشتر منطقه و نبود مراکز شهری آمار زیادی ازش در دسترس نیست.
کاش میشد یه مرجع کامل و جامع در مورد بارش زاگرس پیدا کنم. خودم دارم یه کارهایی واسه تقسیم بندی اقلیم زاگرس انجام میدم که نمیدونم به نتیجه میرسه یا نه

عذر میخوام :گل:
الگوی بارشی در زاگرس بسیار پیچیده هست، طول این رشته کوه هم کار تحقیق رو پیچیده تر میکنه و از همه مهمتر، منابعی که بارش زاگرس رو تامین میکنند از دریای سرخ و مدیترانه تا دریای سرخ و اقیانوس هند رو شامل میشه، تغییرات دمائی بین نواحی مختلف بسیار زیاد هست، در زمانی که کوهپایه های این رشته کوه در خوزستان زیر آفتاب گرم تابستان میسوزند، نواحی ا ارتفاع نزدیک به 2000 متر هوای بسیار خوب و عالی رو در چهارمحال و بختیاری و غرب اصفهان دارن، فاصله این نقاط از همدیگه به صورت خط مستقیم به 200 کیلومتر هم نمیرسه!

زاگرس یک دنیا هست که باید کشف بشه.

mohammadsadat

کاربر ويژه
درود
من 20 سال اونجا زندگی کردم و به یاد ندارم اردیبهشت دمای روز زیر 30 درجه باشه، اون هم سالی مثل امسال که خیلی زود گرم شد.
بارش بهاره در بهترین خالت در طول شب اتفاق می افتاد که بیشتر گرد و خاک و سر و صدا بود تا بارون!
تصدیق میفرمائید که بارش در این حد پتانسیل راه اهنداختن سیل رو هم داره.

مونوم خوزستان زندگی کردم کا
ولی راستشو بخوای چیزی از پدیده های آب و هوایی یادم نمیمونه فکر کردم شاید نایاب نبوده باشه

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

درسته

آرش کم فشار سطح زمین در نبود پر فشار جنب حاره ای ارتباط مناسبی رو بصورت ترمودینامیکی با کم ارتفاع تراز میانی بر قرار خواهد کرد ولی اینبار به جای اینکه گرد و خاک های بیابان های لم یزرع عراق و عربستان با هوا صعود پیدا کنه رطوبت اقیانوس هند صعود خواهد کرد که نتیجه ش همونی هست که تو مدل ها می بینی.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

درسته

آرش کم فشار سطح زمین در نبود پر فشار جنب حاره ای ارتباط مناسبی رو بصورت ترمودینامیکی با کم ارتفاع تراز میانی بر قرار خواهد کرد ولی اینبار به جای اینکه گرد و خاک های بیابان های لم یزرع عراق و عربستان با هوا صعود پیدا کنه رطوبت اقیانوس هند صعود خواهد کرد که نتیجه ش همونی هست که تو مدل ها می بینی.

arashz

مدیر بخش هواشناسی

درسته

کاملا درسته مهرداد جان، امیدوارم شرایط برای گسترش ناپایداری ها در کل کشور مهیا بشه، راستی سرمای این سیستم رو هم پرفشار آزور تامین میکنه؟

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
کاملا درسته مهرداد جان، امیدوارم شرایط برای گسترش ناپایداری ها در کل کشور مهیا بشه، راستی سرمای این سیستم رو هم پرفشار آزور تامین میکنه؟

بله

ما استقرار پشته آزور رو در پشت سیستم داریم که با ریزش هوای سرد به درون سیستم همراست.

پر فشار مستقر بر روی دریای عرب هم به انتقال هوای گرم و مرطوب از بستر اقیانوس هند به قلب شبه جزیره ایفا نقش می کنه.

mohammadsadat

کاربر ويژه

بله

ما استقرار پشته آزور رو در پشت سیستم داریم که با ریزش هوای سرد به درون سیستم همراست.

پر فشار مستقر بر روی دریای عرب هم به انتقال هوای گرم و مرطوب از بستر اقیانوس هند به قلب شبه جزیره ایفا نقش می کنه.

درود:گل:
از اون بحث سه بعدیت نکته جالبی یاد گرفتم ممنون
ظاهراً پرفشارها انواع متفاوتی دارن درسته؟
الان ظاهراً این دو پرفشار روی دریای عرب و آزور از لحاظ اندازه و عملکرد متفاوت از پرفشار جنب حاره هستن؟

arashz

مدیر بخش هواشناسی
من برم بخوابم که فردا باید 8:30 دفتر باشم، شب همه دوستان خوش و خرم:گل:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا