این نقشه ها کلی هستن.والا اینو نقشه ها رو من رسم نکردم !
داداش امیر آنومالی بارش برای تیر ماه پارسال رو هم هم میتونید بزارید؟
![]()
Northern hemisphere sea ice drift speed (right) on 25 August 2013 according to the Arctic Cap Nowcast/Forecast System (ACNFS), US Naval Research Laboratory. The details of this modelling approach are described here. Drift speed (cm/s) is shown on the scale to the upper right.
مجموع بارش تا 186 ساعت آینده!
اونور مرز ایران چه خبره و این ور مرز ایرا چه خبر!!!
![]()
با سلام خدمت دوستان .در صدد هستم که مبحث نوسانات دورپیوندی از سری مباحث تدریس شده دکتر Grenci استاد دانشگاه پنسیلونیا رو در حد توانم ترجمه و اینجا به اشتراک بگذارم.از کمک دوستانم استقبال میکنم.مباحث به زبان ساده و بسیار جذاب نوشته شده .ایشون به مدت ۴۰ سال کرسی استادی این دانشگاه رو به عهده داشتن و در حال حاضر بازنشسته هستن و در وبلاگهای مختلف هواشناسی مشغول نوشتن هستن..
در تاریخ 12 سپتامبر 1997 ، طوفان لیندا قوی ترین طوفان گرمسیری که تا به حال در حوضه شرقی اقیانوس آرام مشاهده شده است اتفاق افتاد. (NHC Analysis/Report on Hurricane Linda)
این طوفان در زمانی رخ داد که یکی از قویترین ال نینو های ثبت شده از ماه مارس آغاز شده بود. (مارس ، 1997 ) ال نینوگرم شدن غیر معمول آبهای سطحی در سراسرمناطق مرکزی و شرقی استوایی اقیانوس آرام (تقریبا تا طول جغرافیایی 120 درجه غربی ) است و لا نینا همتای سرد آن است .
مرکز پیش بینی آب و هوا ، که زیر شاخه NOAANational Centers for Environmental Prediction است ، شروع ال نینو را زمانی اعلام میدارد که طی 3 ماه, متوسط دمای سطح دریا درناحیه مابین عرض جغرافیایی پنج درجه شمال و جنوب و طول جغرافیایی 170 درجه غربی و 120 درجه غربی, 0.5 درجه سانتیگراد بیش از میانگین بلند مدت است .
مولفه ال نینو همچنین در شاخص ENSO ، که مخفف El Niño / Southern Oscillation. است,تعریف شده است. در مورد " SO " در «ENSO» در ادامه درس بحث خواهیم کرد . همانطور که شما نیز در این درس یاد میگیرید ، این گرم شدن اقیانوس آرام مرکزی و شرقی در منطقه استوا , پیامدهایی بر هر دوجریانات اقیانوسی ( جای تعجب نیست) و الگوهای اتمسفری دارد . در این درس ، ما عمدتا بر اثرات جوی ال نینو (و لا نینیا ) صحبت خواهیم کرد .
زمانیکه صحبت از الگوهای جوی میشود ، اعتراف می کنم که از دست گزارشگران تلویزیون که به طور معمول برف ، سیل و شیوع بالای گردباد را در اخبار شب در طول ال نینوبزرگ 1997-1998 با هیجان تعریف میکنند, خسته میشوم . به عقیده من، شدید بودن بدیده های جوی,جزو ذات اتمسفر است . علاوه بر این، این خبرنگاران بارها و بارها سعی در بزرگنمایی النینو به عنوان مقصر اصلی دارند . رفقا، عملکرد جو به صورت خطی نیست که چنین پاسخ انحصاری و مشخصی به تغییر یک مولفه اتمسفری همچون النینو بدهد. با در نظر گرفتن این موضوع, کتمان نمی کنم که ال نینو نقش محوری و مهمی در سرکوب تعدادی از طوفانهای اقیانوس اطلس در سال 1997 ایفا کرده است . قصد دارم در ادامه درس راجع به این مطلب بیشتر صحبت کنم.
در مورد ریشه یابی واژه" ال نینو" ، تا آنجایی که به بحث ما مربوط است ، به یک نام محلی میرسیم که ماهیگیران پرویی در اصل به " عقب نشینی جریانات معمول سرد هومبولت در سواحل غربی آمریکای جنوبی در ماه دسامبر" اختصاص داده اند . منظور از "عقب نشینی " جایگزین شدن موقت جریانات همبولت سرد با جریانات ضعیف ( و گرم ) با سوی جنوبی از مناطق استوایی است . با این حال، ترجمه تحت اللفظی ال نینو ( از زبان اسپانیایی) " فرزند پسر" است، که یک اشاره محلی به" فرزند مسیح" است چون این رویداد در زمان کریسمس رخ داده بود .
![]()
در مقیاس کوچک ، ال نینو تا چندین هفته به طول میانجامد . ولی هر دو تا هفت سال ، ، شکسته شدن و از هم پاشیدن جریانات همبولت, ریز موج هایی در مقیاس بزرگ ایجاد میکند که الگوهای جریانات اقیانوسی و جوی را در طول دورهای از ماه ها و یا حتی سالها تحت تاثیر قرار میدهد. . در واقع همین پدیده اختلال در جریانات همبولت و گرم شدن آبهای سطحی استوایی اقیانوس آرام مرکزی و شرقی است که امروزه آن را به نام ال نینومی شناسیم .
این چرخه گرم شدن را می توان در این time seriesاز انحراف های دراز مدت درجه حرارت متوسط سطح دریا از میانگین ( بر حسب درجه سلسیوس ) در نزدیکی جزایر گالاپاگوس در سواحل اکوادور که از سال 1955 تا سال 2004 جمع آوری شده است,بررسی کرد . مناطق نارنجی علامت گذاری شده ال نینو را نشان می دهد . توجه داشته باشید که ال نینوی قوی در 1957-1958 ، 1972، 1982-1983 و 1997-1998 رخ داده است .
برای دیدن ال نینو در عمل ، دیدن این انیمیشن خالی از لطف نیست. .در این انیمیشن که مربوط به ماه مارس 1997 تا ژوئن ، 1998 است . رنگ قرمز دمای بالاتر از حد متوسط درجه حرارت سطح دریا را نشان می دهد. در انیمیشن بعدیdevelopment of La Niña دوره گذار و توسعه لا نینا پس از ال نینو 1997-1998 نشان داده شده است.
ال نینو و لا نینا نوساناتی دور پیوندی هستند .برای مثال ، ارتباط بین قوی بودن ال نینو و بیشتر بودن بارش فصلی کالیفرنیا از متوسط میزان بارندگی ( فصل بارندگی برای بیشتر کالیفرنیا از پاییز تا بهاراست) وجود دارد. تصویر زیر نشان دهنده انحراف ازمیانگین بارندگی های فصلی نرمال در سان فرانسیسکو از 1949-1950 ،تا درست قبل از ال نینو قوی 1997-1998 میباشد.
توجه داشته باشید که میله قرمز نشان دهنده انومالی بارش باران در طول دوره های ال نینوست. . " خط صفر " نشان دهنده متوسط بارندگی در دراز مدت است ، در حالی که خط آبی مربوط به بارش در صدک 70 ( بارش بالای خط آبی رنگ بیش از 70 ٪ از بارش فصلی است ) . واضح است که یک "teleconnection" بین ال نینوی قوی و فصول بارانی مرطوب تر از حد معمول در سان فرانسیسکو وجود دارد.
![]()