mehrdad_teh
متخصص بخش هواشناسی
مجموع بارش اتفاق افتاده بين 1 تا 25 آپريل 2013 + ناهنجاري نسبت به نرمال بر حسب ميلي متر

سلامسلام و صبح همگی به خیر:گل:
فرصت کوتاهی شد سری اینجا بزنم
علی جان:گل: منظورت پتانسیل اون منطقه ست یا کل زاگرس؟!
همونطور که میبینی یه منطقه خالی در تصویر دیده میشه که جنوب شرقی شهر خرم آباده و قبلاً من و سجاد عزیز در موردش صحبت کرده بودیم و البته جای خوشحالی داره که چنین منطقه ای وجود داره که دست بشر بهش نرسیده و امیدوارم همین طور بمونه هر چند همونجور که میدونی قراره سد بختیاری اونجا رو شلوغ کنه.
بگذریم، قسمت غربی عکس که زیر خرم آباد میشه اقلیمش مشخصه اما از کناره غربی خط آهن و کوههای هشتاد پهلو دیوار بزرگ زاگرس شروع میشه که تا شمال شیراز ادامه داره و بهش زاگرس میانی یا مرکزی میگن
از کوهرنگ و بازفت(به ترتیب پیشکوه و پشتکوه زردکوه) تا سپیدان و شیراز آمار اقلیمی خوبی در دسترسه و ایستگاهها و شهرها زیادن
این منطقه خالی (که قسمت شرقیشو جدا کردیم) پشتکوه کوههای شاهانکوه فردان قالیکوه و اشترانکوهه که به دلیل نبود ایستگاه اقلیمش ناشناخته ست، پیشکوه این کوهها شامل ازنا درود الیگودرز بوئین و فریدونشهر اقلیمشون شناخته شده ست.
حالا چیزی که من دیشب گفتم اینه که آنچه مدل های بارش امسال و نیز آمار بعضی ایستگاهها نشون میداد ظاهراً اینجا رژیم بارشیش اون رژیم بارشی مورد انتظار زاگرس میانی نیست.
یعنی به نظر میرسه مثلاً قالیکوه نسبت به پشت کوهش پیک بارش نباشه، که اگه اینطور باشه یه بحث اقلیمیه جالبه چون تا حالا هر جا تو مقالات و اطلس ها دیدم این بوده که واسه اینجا هم همون وضعیت زردکوه و دنا رو زدن
مثلاً امار تله زنگ واقعاً عجیبه ، تله زنگ در نزدیکی شروع دشت قرار گرفته و ارتفاعی نداره و اطرافشم کوههای کم ارتفاعن و وضعیت خاصی رو نشون نمیده و قائده میگه بارشش باید حداکثر 100 تا بیشتر از سد دز یعنی 600 م م باشه، قائده ای که از لالی تا کازرون با نظم قابل قبولی برقراره
سلام
محمد جان اون منطقه ای که نشونه زدم تقریبا شمال کوه سالند میشه که با هر سیستم ورودی رنگش بنفش می شه. در واقع به نظر من البته اون منطقه برخلاف رویه زاگرس از قانون پله پله پیروی نمی کنه و ارتفاع به صورت ناگهانی با کوه های بیش از 3000 متر افزایش پیدا می کنه(در گوگل ارتس اینو تست کردم) و به نظرم اون سد زاگرس که باعث خشکی کویر مرکزی ایران شده دقیقا همین منطقس!من برای اونجا پتانسیل بارشی بیش از 1000 م.م در سال رو در نظر می گیرم و چه بسا خیلی هم بیشتر از این باشه.از دزفول که به اون سمت حرکت کنی بعد از طی مسافتی کمتر از 100 ک.م به این دیوارهای سربرافراشته می رسی که همون طور که گفتی به دلیل صعب العبور بودن امکان احداث جاده نیست و در خوشبینانه ترین حالت با جاده خاکی روبه رو میشی...
لالی و غیره که مثال زدی حالت دشت دارن و از کوه ها کمتر تاثیر می گیرن و طبیعتا اقلیمش با اون منطقه فرق داره.:گل:
Sunday28 April |
---|
جمع امتیازهای من چرا اینقدر زیاد شده؟ :خجالت2:
منم تا چند روز پیش وضعم همین بود، بچه ها به من حال دادن و حالا منم به شما:خنده1:
قوچان رعد و برق هم اکنون
بادبان ها رو بکشید:تعجب2:
چنین بارشی در این ماه در تاریخ هواشناسی دزفول نظیر نداشته!
Sunday28 April
[TH]Monday29 April[/TH]
[TH]Tuesday30 April[/TH]
[TH]Wednesday01 May[/TH]
[TH]Thursday02 May[/TH]
[TH]Friday03 May[/TH]
[TH="class: weekend, bgcolor: #ADD4E4"]Saturday04 May[/TH]
[TH="class: weekend, bgcolor: #ADD4E4"]Sunday05 May[/TH]
[TH]Monday06 May[/TH]
[TR]
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[/TR]
[TR]
[TD="class: temperature plus"]33°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]34°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]31°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]29°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]22°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]20°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]25°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]28°[/TD]
[TD="class: temperature plus"]28°[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]0 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]39 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]84 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]4.0 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[TD]0.6 mm precipitation per 24 hours[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[TD][/TD]![]()
[/TR]
به به!فكركنم سيبري ميخاد برگرده صدر جدول
به به!فكركنم سيبري ميخاد برگرده صدر جدول
فکر کنم منظور شما اینه چرا تله زنگ که از ارتفاعات فاصله داره بارششش بیش از حد انتظاره و اشترانکوه کمتر...به نظرت تو بارش های رگباری نمیشه توجیهش کرد؟و اینکه بارش های رگباری عمق نفوذ زیادی ندارن؟سلام علی جان:گل:
نه منظورمو متوجه نشدی، لالی که گفتم منظورم خط لالی تا کینو هست و خواستم با خط دزفول تا اشترانکوه مقایسه کنم.
یه مثال میزنم: ایذه تا زردکوه
ایذه 660*** دشت سوسن 800*** بازفت 900*** زردکوه 1600 که اون حالت پله پله هم، خیلی به صورت دقیق توش نیست.
بعدش به اینجا رسیدیم که خط دزفول-- تله زنگ -- شول آباد--- اشترانکوه دو تا نکته عجیب داره، یکی اینکه ظاهراً پیک بارش روی اشترانکوه و قالیکوه نیست و دوم اینکه بارش تله زنگ عجیبه و وضعیت خاصی برای دریافت این بارش رو نشون میده.
اون اطراف سالن رو درست میگی و بارش زیادش قابل توجیهه اما کوه سالن و اطرافش منطقه وسیعی نیست.
اما در کل واسه این منطقه خالی که گفتم پشتکوه کوههای شاهانکوه فردان اشترانکوه و قالیکوه محسوب میشه، اگه پیک بارش روی دامنه های رو به باد اشترانکوه و قالیکوه نباشه اعتبار اصول کلی پذیرفته شده کوههای زاگرس میانی زیر سوال میره و نیازمند یه بررسی اقلیمی جدید میشه.