خوب امیر کوروش عزیز ظاهرا سرشون خیلی شلوغه و وقت من اندک!!!
با توجه به اطلاعات بالا MJO یک مولفه اتمسفری شدیدا تاثیر گذار بر روی شاخص انسو هست که قادرمیباشد اثرات النینو و لانینا رو تشدید کنه و بر روی دما آب و الگوهای جوی در نیمکره شمالی تاثیرات زیادی بذاره.
بیشتر اثرات MJO در سالهایی که انسو در فاز خنثی قرار داره ، مشاهده میشه.
این شاخص در سالهایی که النینوی متوسط تا قوی و یا لانینای متوسط تا قدرتمند حادث میشه اثراتش کاهش پیدا میکنه و یا بی اثر میشه.
ولی در سالهایی که النینو و یا لانینو در فاز خفیف قرار دارند اثر گذار هست!
و این یکی از دلایل اصلی پیچیدگی پیش بینی وضعیت بارش و دما در پاییز و زمستان پیشروست.
در مقاله بالا اذعان شده که این شاخص در قاره امریکا منجر به بارسهای موسوم به ابر بارش در سواحل غربی امریکا و یا موج شدید و بیسابقه سرما در شمال شزق امریکا میشه!
این شاخص یکی از دلایل اصلی وقوع پاییز و زمستان دیرس و بهار زودرس در نیکره شمالی زمین هست!
پس می بینید فقط NAO و AO نیستند که اینقدر سر دو فاز و مثبت ومنفیش به سر و کول همدیگه می زنیم !!!
تا اونجائیکه من در مقالات فارسی زبان در روی اینترنت خونده بودم و دوستان عزیز هم در وبلاگ هاشون قرار داده بودند شرایط رو اینطوری تشریح کرده بودند!!!!!!!
بر طبق تحقيقات به عمل اومده، فعاليت شاخص MJO در بارش هاي كشور تاثير گذاراست. اين تاثير گذاري در فصول سرد (نوامبر تا مارس) بيشتر از فصل گرم (مي تا سپتامبر) است.تذکر:فاز مثبت نوسان مادون و جولیان زمانی است که فعالیتهای همرفتی برروی شرق اقیانوس هند و قاره دریایی زیاد باشد .و طبیعتا با افزایش فعلیتهای همرفتی و همگرایی بادها در شرق اقیانوس هند . بدلیل عدم جریانهای شرقی بطرف غرب اقیانوس هند فاز مثبت مادون وجولیان با کاهش بارش برروی خوزستانهمبستگی دارد. ولی در فاز منفی بدلیل از بین رفتن همرفت و همگرایی در شرق اقیانوس هند و قاره دریایی بعلت برقراری جریانهای شرقی اقیانوس هند بطرف غرب اقیانوس هند با افزایش بارش برروی خوزستان همبستگی منفی دارد. چون این بادهای شرقی آبهای گرم و پر انرژی را بطرف غرب اقیانوس هند هدایت می کنند.و شرایط رطوبتی مناسب برای بارشهای استان خوزستان را فراهم می کنند.
منبع : ویلاگ استاد پرنو