• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آخرین وضعیت MJO :

ظاهرا از دیروز در داخل دایره وارد فاز شماره 1 شده!

obs_phase40_full.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آخرین وضعیت MJO :

ظاهرا از دیروز در داخل دایره وارد فاز شماره 1 شده!

obs_phase40_full.gif

خوب مطابق با وضعیت انسو یعنی فاز خنثی و قرار گرفتن MJO در فاز شماره 1 نتیجه ای جز آنومالی کاهش ارتفاع در تراز 500 میلی بار در منطقه خلیج پارس و کشورهای حاشیه خلیج همیشه پارس متصور هم نبودم که محقق هم شد!!!!!!

پس می بینید خیلی به NAO و AO پیله کردن نتیجه ای جز خطا و اشتباه نداره!

اقلیم پدیده ای بسیار پیچیده است حتی پیچیده تر از اونی هست که همه ما فکرش رو میکنیم:

آقای دوستی اینو هم برای دوست عزیزمون آقای پرنو ارسال کنید تا در پیش بینی های دقیق شون لحاظ کنند:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خاطرتون هست که دعا میکردم انسو یا واقعا النینو بشه و یا لانینا!!!!!!!!!!!

دلیلش همین نقشه ای بود که از چند ماه پیش بررسیش کردم بودم.

زمانیکه پیش بینی شهریور ماه رو ارائه میدادم تمام درصد احتمالات رو در نظر گرفته بودم و حتی اگه اون موقع گفتم که نیمه جنوب و جنوب شرق کشور با آنومالی افزایش بارش مواجه هستند دلیلش دقیقا همین بررسی ها بود!

از خودم نمیخوام تعریف کنم ولی وقتیکه پژوهشکده اقلیم شناسی و یا هواشناسی کرمانشاه اون موقع اعلام کردند که جنوب شرق بارش کمتر از نرمال دارند واقعا بنظرم خیلی مسخره بود و معلوم میشه اونا هم در زمان صدور پیش بینی هایی که ارائه میدن خیلی چیزا رو لحاظ نمیکنند!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آخرین وضعیت مشهد:

[h=4]Current weather observation
The report was made 20 minutes ago, at 16:30 UTC
Wind 04 kt from east
Temperature 8°C
Humidity 100%
Pressure 1022 hPa
Visibility 6000 m

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با این آپدیت جدید نقشه های نیروی دریایی اواخر وقت دوشنبه و در سرتا سر بامداد سه شنبه و در طول همین روز بارشهای قابلی ملاحظه ای قرار هست که در استانهای بوشهر - خوزستان و بخشهایی از فارس به سمت چهارمحال و بختیاری و بویر احمد رخ بده!!!!!!

یک بخشی از شدت بارش درست زمانی رخ میده که مردم خیلی از مناطق در خواب ناز هستند .

امروز خوندم تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس هشدار جدی دادند و به حالت آماده باش در اومدن ، بنظر لازمه که یک مقدار جدی تر در ایران ما اطلاع رسانی بشه!

alirezamousavi

New member
ببخشید چرا وقتی این بارش میخواد وارد شمال شرق بشه این قدر ضعیف میشه ؟ و این سامانه برای شمال شرقی ها چگونه هست؟

aliwinter

Banned
با این آپدیت جدید نقشه های نیروی دریایی اواخر وقت دوشنبه و در سرتا سر بامداد سه شنبه و در طول همین روز بارشهای قابلی ملاحظه ای قرار هست که در استانهای بوشهر - خوزستان و بخشهایی از فارس به سمت چهارمحال و بختیاری و بویر احمد رخ بده!!!!!!

یک بخشی از شدت بارش درست زمانی رخ میده که مردم خیلی از مناطق در خواب ناز هستند .

امروز خوندم تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس هشدار جدی دادند و به حالت آماده باش در اومدن ، بنظر لازمه که یک مقدار جدی تر در ایران ما اطلاع رسانی بشه!

خب ماهم برای همین سیستم قبل در خواب بودیم البته من از ساعت 4 کنار پنجره نشسته بودم بعدش بیرون رفتم راه های اب باز کردم یهو اب داخل خونه نیاد به سایر هموطنانم هم
همین توصیه رو دارم بیدار باشید .هشیار باشید :گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این دو تا نقشه زیر رو ببینید :

در واقع نه در تراز 700 میلی بار و نه در تراز 850 میلی بار این سایکلون مدیترانه ای که به سمت عرضهای پایین جغرافیایی در محدوده دریای سرخ کشیده شده ،تحت هیچ عنوان توسط دریای مدیترانه تغذیه رطوبتی نمیشه بلکه مطابق با نقشه های زیر:

کاملا مشخصه که یک شبه مونسون با رطوبت بینظیر و بسیار اشباع اقیانوس هند- دریا سرخ- دریای عرب- دریای عمان و خلیج همیشه پارس به سمت جنوب و جنوب غرب ایران سرازیر میشه !

این بارش یک بارش معمولی و پاییزی نیست بلکه این بارش یک بارش کاملا حاره ای و استوایی و البته بسیار مخرب هست:

رطوبت - دما - جهت وزش باد در تراز 850 میلی بار:

48249987678523125514.jpg

رطوبت+ ارتفاع+ ولاسیتی در تراز 700 میلی بار:

77777925872720741084.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این بارش از نوع
Torrential Rain هست:

Definition: Torrential rain is any amount of rain that is considered especially heavy. There is not a formal definition of torrential rains as recognized by the National Weather Service. The proclamation that rains are torrential simply means the amount of rain is abundant, had a fast on-set, or lasts for a long period of time. Hazards associated with torrential rains include flash floods, stream flooding, and landslides. Heavy rain events can also be accompanied by high winds and lightning. If it rains over an area for a long period of time, secondary damages can also result as the ground becomes saturated with precipitation. This can cause problems in watersheds and building stability. In addition, if temperatures are low enough, freeze-thaw cycles can cause problems for other structures including roadways.

images

images

rainstorm%20001.jpg

001-monsoonal-rain-storm.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ببخشید چرا وقتی این بارش میخواد وارد شمال شرق بشه این قدر ضعیف میشه ؟ و این سامانه برای شمال شرقی ها چگونه هست؟

والا شما هزار و 100 بار پرسیدید و در نقشه هایی که میذارم هم کاملا مشخصه که منطقه ما در حال حاضر بارش چندانی نداره چون ما تحت تسلط دامنه پشته هستیم و نه شرایط در سطح زمین و نه از هیچ لحاظ برای بارش موثر در منطقه ما مهیا نیست !

اگه زمانی قرار باشه مشهد خبری بشه حالا چه برف چه بارون حتما قبل از اینکه شما بپرسید اطلاع رسانی لازم رو میکنم.

فعلا ما باید دلمون رو حداقل تا 5 روز آینده به هوای سرد و یخبندان خوش کنیم و از دیدن و شنیدن خبر بارش در سایر نقاط کشور که اینروزها خیلی هم به این بارشها نیاز دارند خوشحال شیم و دعا کنیم که بارشها بدون خسارت و حادثه مضر برای هموطنان مون باشه!

aliwinter

Banned
این بارش از نوع
Torrential Rain

هست:

Definition: Torrential rain is any amount of rain that is considered especially heavy. There is not a formal definition of torrential rains as recognized by the National Weather Service. The proclamation that rains are torrential simply means the amount of rain is abundant, had a fast on-set, or lasts for a long period of time. Hazards associated with torrential rains include flash floods, stream flooding, and landslides. Heavy rain events can also be accompanied by high winds and lightning. If it rains over an area for a long period of time, secondary damages can also result as the ground becomes saturated with precipitation. This can cause problems in watersheds and building stability. In addition, if temperatures are low enough, freeze-thaw cycles can cause problems for other structures including roadways.

images

images

rainstorm%20001.jpg

001-monsoonal-rain-storm.jpg

بارش بسیار خوبی هست لذت بخش وجذاب؛
تو رشت از این نوع بارشها با موج های شمالی خاطرات فراوانی دارم
دعوت میکنم بیان رشت واز این بارشها لذت ببرین.:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خدا انشاء الله قسمت ما هم از این بارشها بکنه.

فعلا شما و دوستان عزیز جنوب و جنوب غرب کشور به جای ما:گل:

بارش بسیار خوبی هست لذت بخش وجذاب؛
تو رشت از این نوع بارشها با موج های شمالی خاطرات فراوانی دارم
دعوت میکنم بیان رشت واز این بارشها لذت ببرین.:گل:

DR WHO

کاربر ويژه
کد خبر: ۲۲۰۳۷۸تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۱تعداد نظرات: ۱ نظر
جنوب غرب کشور منتظر سيل باشند
يك پژوهشگر هواشناسي از تغييرات شديد جوي از اواسط اين هفته و موج جديد بارش هاي شديد در كشور، به خصوص در استان هاي جنوب غربي، جنوبي و مركزي خبر داد.
احسان مرادي گفت: هم اينك در سواحل شمالي ميهن و مناطقي از شمال شرق، جنوب شرق و شرق شاهد ابرناكي و بارش هستيم كه اين بارش ها در استان گيلان و غرب مازندران شديد است.

وی درباره موج جديد بارش هاي سراسري افزود: اما به تدريج يك سامانه كم فشار مديترانه اي از سمت غرب و جنوب غرب به كشور نزديك مي شود و خوشبختانه با تلفيق آن با سامانه مرطوب سوداني، همان الگويي كه سبب بارش هاي سنگين در جنوب غرب كشور مي شود شكل خواهد گرفت که اين رخداد از دوشنبه و از سمت استان هاي خوزستان و بوشهر شروع مي شود.

این پژوهشگر درباره گسترش بارشها افزود: به تدريج تا روز سه شنبه اين هفته سومين وجه اين سناريو با نفوذ هواي سرد به نيمه شمالي كشور تكميل و شرايط جبهه اي تشديد مي شود و از سه شنبه بايد منتطر بارش هاي سراسري در كشور باشيم، ضمن اينكه دماي هوا در سراسر كشور به خصوص در نيمه شمالي كاهش محسوسي خواهد داشت.

وي درباره اوج فعاليت اين سامانه اظهار داشت: سامانه ياد شده، آنقدر فعال است كه تا چند روز در سراسر كشور سبب ابرناكي و بارش خواهد شد، اما اوج فعاليت اين سامانه در جنوب غرب، جنوب، دامنه هاي زاگرس و مركز خواهد بود.

مرادي با هشدار به مسئولان استاني در خوزستان، بوشهر، فارس، كهگيلويه و بوير احمد، ايلام و چهارمحال و بختياري گفت: از هم اينك به مسئولان اين استان ها هشدار بايد داد منتظر كم سابقه ترين بارش ماه هاي اخير باشند.

وی در ادامه گفت: در مناطقي از اين استان ها جاري شدن سيلاب و طغيان رودها، سبب تلفات خواهد شد كه اميدوارم اين تلفات جاني نباشد به خصوص در استان هاي خوزستان، ايلام، بوشهر و مناطقي از فارس و كهگيلويه و بويراحمد بارش هاي بسيار شديد چند روز تداوم دارد.

اين پژوهشگر با هشدار درباره ريزش برف سنگين هم گفت: در بيشتر مناطق سردسيري كشور از سه شنبه به بعد بارش ها به برف تبديل مي شود كه در مناطق سردسيري حاشيه زاگرس بارش برف سنگين و كم سابقه خواهد بود همچنين در شمال شرق، استان هايي مانند خراسان شمالي و خراسان رضوي هم بارش برف طي روزهاي پاياني هفته محتمل است.

مرادي در پايان بار ديگر با هشدار به مردم و مسئولان گفت: در مناطقي از جنوب غرب كه نام برده شد بارش اين چند روز به اندازه كل ميانگين بارش فصل پاييز اين مناطق خواهد بود و ركورد بارش هاي بالاي صد ميليمتر مردم را متعجب خواهد كرد که هم اينك با باز كردن آبراهه ها، لايروبي جوي ها و رودخانه ها و ساير تمهيدات مورد نياز از شدت تلفات و خسارت هاي احتمالي بكاهيم.
منبع: خبرگزاری مهر

جنوب غرب کشور منتظر سیل باشند / شفاف نیوز

http://khabarfarsi.com/ext/7184973

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا