پیشگیری از بروز سرطان مثانه با مصرف قارچ
پژوهشگران رشته پزشکی اعلام کردند که نتایج چند تحقیق نشان می دهد قارچ که یک ماده غذایی معمول در رژیم غذایی مردم چین و ژاپن است ، میتواند از بروز سرطان های مثانه و پروستات پیشگیری کند و حتی در بهبود آنها نیز موثر است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دانشمندان دپارتمان اورولوژی در کالج پزشکی نیویورک در مطالعات جدید خود دریافتهاند که قارچ میتواند تومورهای سرطانی را تا بیش از ۷۵ درصد تحلیل ببرد و حتی میتوان از آن به عنوان ماده جدید درونی برای معالجه این سرطانها استفاده کرد.
محققان این دپارتمان خاطرنشان کردند که مصرف این قارچها که خواص دارویی و ضد سرطانی دارند ، میتواند کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان را بهبود بخشد.
براساس این گزارش، پژوهشگران میگویند: اهمیت استفاده از این ماده خوراکی به این خاطر است که نه تنها به درمان کمک میکند بلکه با کاهش دوز داروهای معمولی و شیمیایی برای مبتلایان به سرطان شرایط زندگی بهتری را فراهم میسازد.
مواد مغذی موجود در قارچ، سیستم ایمنی بدن را فعال کرده و خاصیت تدافعی بدن را در مقابل عوامل بیماری زا مثل انواع انگل ها، ویروس ها، باکتری ها و … بالا می برد. چینی ها و ژاپنی ها، قارچ را داروی ضدسرطان می دانند. در ژاپن، روسیه، چین و آمریکا، بسیاری از داروهای از بین برنده تومورها از قارچ های خوراکی و غیرخوراکی تهیه می شوند .
قارچ ها دارای فواید بی شماری هستند که دارا بودن انواع ویتامین ها، پروتئین ها (اسیدآمینه های ضروری) و املاح معدنی از جمله آنها است.
یکی از مهمترین مواد غذایی که خوردن آن انرژی بدن را در طول روز تامین می کند، قارچ های خوراکی هستند. قارچ های تازه حاوی مقادیر فراوان پروتئین مورد نیاز بدن هستند و پروتئین آنها دو برابر پروتئین بیشتر سبزیجات و سایر حبوبات بوده و از نظر ارزش غذایی در بین پروتئین گوشت و پروتئین های گیاهی قرار دارد.
همچنین قارچ دارای دو تا سه درصد چربی مفید بوده که در مویرگ ها رسوب نمی کند و به صورت کامل دفع می شود. «لسیتین» موجود در قارچ، میزان کلسترول خون را در سطح پائین نگه می دارد و کالری بسیار پائین آن (۳۶ کالری در هر ۱۰۰ گرم)، این ماده غذایی را به یک ماده رژیمی تبدیل کرده است. قارچ به علت داشتن مقادیر فراوان آب و رطوبت نسبت به سبزیجات دیگر بسیار مطبوع تر و قابل هضم تر بوده به نحوی که ۷۰ تا ۹۰ درصد ویژگی هضم شدن دارد.
همچنین هیدروکربن موجود در قارچ نیز نه تنها جذب نشده بلکه موجب شست وشوی معده و روده می شود، بنابراین مصرف آن برای سالمندان و افرادی که به یبوست و بواسیر مبتلاهستند، بسیار توصیه می شود. علاوه بر این قارچ ها از منابع مهم ویتامین های گروه B و C برای بدن هستند. ویتامین B12 قارچ برای رفع کم خونی در رژیم های گیاهخواری، مفید است و ویتامین B2 آن برای کسب انرژی، رفع خستگی و کم حوصلگی ناشی از روزه داری مؤثر است.
علاوه بر این یکی از ترکیبات مهم دیگر قارچ که بسیار به آن توجه می شود اسید فولیک است. در حال حاضر یکی از علل مهم کم خونی در افراد بویژه زنان کمبود این ویتامین است و قارچ به علت داشتن مقادیر فراوان آن از بهترین منابع محسوب می شود. بهتر است قارچ را به همراه شیر و محصولات لبنی دیگر پخته یا به همراه سوپ یا سالاد بخورید. علاوه بر خواصی که گفته شد، قارچ سیستم دفاعی بدن را نیز تقویت می کند.
براساس اطلاعات پژوهشگران، قارچ خاصیت ضدسرطانی و آنتی باکتریال داشته و به کاهش فشار خون و کلسترول در رگ ها کمک می کند. قارچ به علت دارا بودن «کروم» در کنترل طبیعی بیماری دیابت بسیار مؤثر است.
پژوهشگران تغذیه معتقدند مصرف مواد غذایی حاوی مقدار قابل توجه کروم از جمله قارچ ها، حبوبات و جگر سیاه به علاوه ورزش کردن مداوم در کنترل بیماری نقشی حیاتی دارد. قارچ خوراکی میزان بالایی پتاسیم، آهن، مس، فسفر، کلسیم و منگنز دارد و قادر است فسفر مورد نیاز بدن را که در کلاهک قارچ بیشتر است، به طور کامل تامین کند.
ویتامین D موجود در قارچ نیز موجب تقویت استخوان ها و جلوگیری از عارضه پوکی استخوان می شود.
طی پنجاه سال اخیر، بسیاری از یافته ها و پیشرفت های علم پزشکی وابسته به ارگانیسمی کوچک به نام قارچ بوده است. کپک ها و مخمرها که به نام کلی قارچ نامیده می شوند; از مهم ترین ارگانیسم های حیاتی اند.اولین آنتی بیوتیک از قارچ ها و پنی سیلین تترا ساپکلین اورئومایسین از کپک ها به دست آمد و پس از آن، این داروها شفابخش زخم ها و بیماری ها شد.
قارچ، این موجود زنده کوچک در تهیه نان، پنیر، اسیدهای طبیعی، ما»الشعیر و ویتامین ها خصوصا ویتامین ث(C) ، نقش اصلی را داراست. قرص های ویتامینC که در زمان سرماخوردگی از آن استفاده می کنید، از قارچ به دست می آید. چینی ها از قارچ به عنوان دارو استفاده کرده ومی کنند.
بیماری گاهی به علت آسیب پذیر بودن ارثی سیستم ایمنی بدن و یا به علت فعال نبودن و آماده نبودن سیستم ایمنی بدن اتفاق می افتد. به این ترتیب که عوامل بیماری زا به راحتی بدن ما را مورد تهاجم قرار داده و بیمار می شویم، اما بیماری ها نیز انواع مختلفی دارند. گاه مثل سرماخوردگی سریع بروز کرده و بهبود می یابند و گاه مانند بعضی از بیماری ها مثل سرطان،ایدز و … پس از گذشت سال ها، نمایان می شوند. بنابراین داشتن یک بدن آماده و سرحال و با سیستم ایمنی همیشه فعال مهم است که بتواند خطر ابتلا به انواع بیماریها را کاهش دهد و در صورت بروز هر گونه بیماری، سریعا بهبود یابد.
قارچ، یکی از باارزش ترین خوراکی ها است. قارچ با داشتن چربی بسیار کم، پروتئین گیاهی فراوان، آهن، روی، کیتین، فیبر، اسیدهای آمینه ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی فراوان، یکی از مهم ترین مواد خوراکی است.
* فواید قارچها:
۱ -باعث توقف رشد تومورها می شود; چرا که قارچ باعث افزایش اینترلوکئین ۱ و ۲ در بدن شده و رشدتومورهارامتوقف می کند.
۲- از بین برنده درد و ایجاد حالت بی حسی در اعضای مختلف بدن
۳ -از بین برنده التهاب در نقاط مختلف بدن
۴ -داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی
۵ -کاهش دهنده کلسترول و فشار خون
۶ -باعث از بین بردن اخلاط ریه شده و سرفه رامتوقف می کند
۷ -ممانعت از ابتلا به هپاتیت و حفظ سلامتی کبد
۸ -افزایش مقاومت بدن در مقابل ویروس ایدز(HIV)
9-حاوی مقادیر زیادی سلنیوم، اسیداورئیک، اسیدپانتوتنیک ،کلسیم، آهن، فسفر، و ویتامین ،E،D ،C، B ، A است.
۱۰- کاهش قابل ملاحظه خطر ابتلا به سرطان روده،کبد، معده، تخمدان و ریه ها
۱۱- افزایش ترشح لنفوسیتT ، این ماده باعث از بین بردن سلولهایی می شود که میزبان خوبی برای ویروس ها هستند
۱۲- منبع بسیار غنی ویتامینD است. بنابراین با مصرف قارچ از پوکی استخوان نیز جلوگیری می شود چرا که ویتامینD عامل جذب کلسیم است.
۱۳-فعالیت پروتئینی به نام اینترفرون با مصرف قارچ خوراکی افزایش یافته و فعالیت ویروس ها در بدن متوقف می شود
۱۴ -رفع گرفتگی و کوفتگی عضلات
۱۵ -وجود ترکیبات مهم در قارچ ها مثل: همی سلولز، پلی ساکاریدها، پپتیدهای ساکاریدی، نوکلئوزیدها، تری ترپوئیدها و نشاسته
۱۶ -برقراری تعادل در عملکرد سیستم عصبی و کنترل فعالیت های عصبی – عضلانی
۱۷- کنترل متابولیسم بدن
۱۸ -تعادل و تنظیم ترشح هورمون ها
۱۹ -انتقال سریع و مناسب مواد مغذی و اکسیژن با افزایش فعالیت ناقل ها
۲۰-قارچ خوراکی با داشتن قندهای مرکب (پلی ساکاریدهای مرکب) باعث افزایش میزان سیتوکین دربدن می شود.
سیتوکین پروتئینی است که به وسیله سیستم ایمنی بدن ساخته شده و باعث تسهیل عملکرد سلول ها در مقابل عوامل بیماری زا می شود. بنابراین مصرف قارچ خوراکی یکی از راه های حفظ سلامتی است. در یک رژیم غذایی متعادل و مناسب قارچ به عنوان یکی از شاخص های سلامتی گنجانده می شود. استفاده از آنتی بیوتیک ها، مسکن ها و … نه تنها کمکی به بازگشت سلامتی ما نمی کنند، بلکه سیستم ایمنی راتضعیف کرده و بدن را برای بیماری مستعدتر می کنند.
توصیه های لازم الاجرا در رابطه با قارچ ها :
۱- قارچ را از مراکز معتبر و در بسته بندی های بهداشتی و با توجه به تاریخ تولید و انقضا تهیه کنید.
۲- هرگونه تغییر رنگ ظاهر و احساس مزه نامطبوع قارچ باید مورد توجه قرار گیرد.
۳- مدت زمان مجاز نگهداری قارچ به مدت ۴روز در یخچال و دوماه در فریزر است.
۴- بهتر است قارچ را بیشتر به صورت پخته بخورید تا از آلودگی های آن در امان باشید.
۵- در پختن قارچ باید متوجه بود که زیاد چرب تهیه نشود چراکه چربی زیاد هضم آن را با مشکل روبه رو می کند.
داروی ضدسرطانی لودامین (lodamin) از قارچ به دست آمده است .
دارویی که از قارچی که باعث آلودگی یک تجربه آزمایشگاهی شده بود، استخراج شد و با استفاده از نانوتکنولوژی ساختمان آن تکمیل شد، ممکن است کاربرد گستردهای بر ضد طیفی از سرطانها پیدا کند.
ساختار این دارو با نام لودامین (lodamin) در یکی از آخرین تجربیاتی که تحت نظر دکتر جودا فولکمن، یک محقق سرطان که در ژانویه امسال درگذشت، تکمیل شده بود.
فولکمن پیشگام نظریه درمان سرطان با مهار رگزایی بود که با جلوگیری از رشد عروق خونی تومورهای سرطانی تغذیهکننده آنها باعث نابودی آن میشود.
لودامین، یک داروی مهارکننده رگزایی (آنژیوژنز) است که گروه فولکمن برای ۲۰ سال در تلاش برای کامل کردن آن بودهاند.
همکاران فولکمن در مقالهای که در نشریه Nature Biotechnology نوشتهاند،ترکیبی از این دارو را ساختهاند که به صورت قرص قابل مصرف است و عوارض جانبی هم ندارد.
آزمایشها در موشها نشان داد که این دارو بر ضد طیفی از تومورها از جمله سرطان پستان، نوروبلاستوم (یک تومور عصبی)، سرطان تخمدان، نوعی از تومورهای مغز به نام گلیوبلاستوم و تومورهای رحمی موثر است.
اوفرا بنی از بیمارستان کودکان بوستون و دانشکده پزشکی هاروارد و همکارانش گزارش دادند که این دارو به متوقف کردن رشد تومورهای به اصطلاح اولیه کمک کرده است.
آنها مینویسند: “این دارو پس از استفاده خوراکی ابتدا به کبد میرسد، و به این ترتیب به طور خاص مانع از کانونهای ثانوی (متاستاز) تومور در کبد در موشها میشود. متاستاز کبدی در بسیاری از انواع تومورها شایع است و اغلب با پیشآگهی بد و میزان کم بقای در مبتلایان همراهی دارد.”
این دارو که با نام تجربی TNP-470 شناخته میشود، در ابتدا از قارچی به نام “آسپرژیلوس فومیگاتوس فرسنیوس” جدا شده بود.
دانالد اینگبر از دانشگاه هاروارد هنگامی قصد داشت سلولهای اندوتلیومی – سلولهای پوشاننده درون رگها – را در آزمایشگاه رشد دهد، این قارچ را به طور تصادفی کشف کرد.
اینگبر و فولکمن TNP-470 را با کمک شرکت شیمیایی تاکدا در ژاپن در سال ۱۹۹۰ تولید کردند.
اما این دارو بر مغز اثر میگذاشت، و باعث افسردگی، گیجی و سایر عوارض جانبی میشد. همچنین مدت درازی در بدن باقی نمیماند و نیاز به تزریق مداوم آن بود. بنابراین آن را کنار گذاشتند.
بعدها بنی و همکارانش به نانوتکنولوژی متوسل شدند، و دو پلیمر گلولهنخیشکل را به این دارو افزودند تا آن را در مقابل اسید معده محافظت کنند.
این داروی تغییریافته که اکنون لودامین نام داشت، در موشها مستقیما بر سلولهای توموری تاثیر گذاشت و به فروکشکردن ملانوم – نوعی سرطان پوست – و سرطان ریه کمک کرد، بدون اینکه آن را عارضه جانبی داشته باشد.
خانم بنی در باره نتایج آزمایش این دارو بر روی موشها گفت: “هرگز انتظار نداشتم که چنین اثری قوی از این دارو را بر روی مدلهای تومورهای مهاجم ببینم.”
پژوهشگران اعتقاد دارند که لودامین ممکن است برای سایر بیماریهایی که با رشد عروق خونی غیرطبیعی مشخص میشوند، مانند تحلیلرفتگی لکهزرد شبکیه چشم (دژنراسیون ماکولا) در سنین بالا مفید باشد
پژوهشگران رشته پزشکی اعلام کردند که نتایج چند تحقیق نشان می دهد قارچ که یک ماده غذایی معمول در رژیم غذایی مردم چین و ژاپن است ، میتواند از بروز سرطان های مثانه و پروستات پیشگیری کند و حتی در بهبود آنها نیز موثر است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دانشمندان دپارتمان اورولوژی در کالج پزشکی نیویورک در مطالعات جدید خود دریافتهاند که قارچ میتواند تومورهای سرطانی را تا بیش از ۷۵ درصد تحلیل ببرد و حتی میتوان از آن به عنوان ماده جدید درونی برای معالجه این سرطانها استفاده کرد.
محققان این دپارتمان خاطرنشان کردند که مصرف این قارچها که خواص دارویی و ضد سرطانی دارند ، میتواند کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان را بهبود بخشد.
براساس این گزارش، پژوهشگران میگویند: اهمیت استفاده از این ماده خوراکی به این خاطر است که نه تنها به درمان کمک میکند بلکه با کاهش دوز داروهای معمولی و شیمیایی برای مبتلایان به سرطان شرایط زندگی بهتری را فراهم میسازد.
مواد مغذی موجود در قارچ، سیستم ایمنی بدن را فعال کرده و خاصیت تدافعی بدن را در مقابل عوامل بیماری زا مثل انواع انگل ها، ویروس ها، باکتری ها و … بالا می برد. چینی ها و ژاپنی ها، قارچ را داروی ضدسرطان می دانند. در ژاپن، روسیه، چین و آمریکا، بسیاری از داروهای از بین برنده تومورها از قارچ های خوراکی و غیرخوراکی تهیه می شوند .
قارچ ها دارای فواید بی شماری هستند که دارا بودن انواع ویتامین ها، پروتئین ها (اسیدآمینه های ضروری) و املاح معدنی از جمله آنها است.
یکی از مهمترین مواد غذایی که خوردن آن انرژی بدن را در طول روز تامین می کند، قارچ های خوراکی هستند. قارچ های تازه حاوی مقادیر فراوان پروتئین مورد نیاز بدن هستند و پروتئین آنها دو برابر پروتئین بیشتر سبزیجات و سایر حبوبات بوده و از نظر ارزش غذایی در بین پروتئین گوشت و پروتئین های گیاهی قرار دارد.
همچنین قارچ دارای دو تا سه درصد چربی مفید بوده که در مویرگ ها رسوب نمی کند و به صورت کامل دفع می شود. «لسیتین» موجود در قارچ، میزان کلسترول خون را در سطح پائین نگه می دارد و کالری بسیار پائین آن (۳۶ کالری در هر ۱۰۰ گرم)، این ماده غذایی را به یک ماده رژیمی تبدیل کرده است. قارچ به علت داشتن مقادیر فراوان آب و رطوبت نسبت به سبزیجات دیگر بسیار مطبوع تر و قابل هضم تر بوده به نحوی که ۷۰ تا ۹۰ درصد ویژگی هضم شدن دارد.
همچنین هیدروکربن موجود در قارچ نیز نه تنها جذب نشده بلکه موجب شست وشوی معده و روده می شود، بنابراین مصرف آن برای سالمندان و افرادی که به یبوست و بواسیر مبتلاهستند، بسیار توصیه می شود. علاوه بر این قارچ ها از منابع مهم ویتامین های گروه B و C برای بدن هستند. ویتامین B12 قارچ برای رفع کم خونی در رژیم های گیاهخواری، مفید است و ویتامین B2 آن برای کسب انرژی، رفع خستگی و کم حوصلگی ناشی از روزه داری مؤثر است.
علاوه بر این یکی از ترکیبات مهم دیگر قارچ که بسیار به آن توجه می شود اسید فولیک است. در حال حاضر یکی از علل مهم کم خونی در افراد بویژه زنان کمبود این ویتامین است و قارچ به علت داشتن مقادیر فراوان آن از بهترین منابع محسوب می شود. بهتر است قارچ را به همراه شیر و محصولات لبنی دیگر پخته یا به همراه سوپ یا سالاد بخورید. علاوه بر خواصی که گفته شد، قارچ سیستم دفاعی بدن را نیز تقویت می کند.
براساس اطلاعات پژوهشگران، قارچ خاصیت ضدسرطانی و آنتی باکتریال داشته و به کاهش فشار خون و کلسترول در رگ ها کمک می کند. قارچ به علت دارا بودن «کروم» در کنترل طبیعی بیماری دیابت بسیار مؤثر است.
پژوهشگران تغذیه معتقدند مصرف مواد غذایی حاوی مقدار قابل توجه کروم از جمله قارچ ها، حبوبات و جگر سیاه به علاوه ورزش کردن مداوم در کنترل بیماری نقشی حیاتی دارد. قارچ خوراکی میزان بالایی پتاسیم، آهن، مس، فسفر، کلسیم و منگنز دارد و قادر است فسفر مورد نیاز بدن را که در کلاهک قارچ بیشتر است، به طور کامل تامین کند.
ویتامین D موجود در قارچ نیز موجب تقویت استخوان ها و جلوگیری از عارضه پوکی استخوان می شود.
طی پنجاه سال اخیر، بسیاری از یافته ها و پیشرفت های علم پزشکی وابسته به ارگانیسمی کوچک به نام قارچ بوده است. کپک ها و مخمرها که به نام کلی قارچ نامیده می شوند; از مهم ترین ارگانیسم های حیاتی اند.اولین آنتی بیوتیک از قارچ ها و پنی سیلین تترا ساپکلین اورئومایسین از کپک ها به دست آمد و پس از آن، این داروها شفابخش زخم ها و بیماری ها شد.
قارچ، این موجود زنده کوچک در تهیه نان، پنیر، اسیدهای طبیعی، ما»الشعیر و ویتامین ها خصوصا ویتامین ث(C) ، نقش اصلی را داراست. قرص های ویتامینC که در زمان سرماخوردگی از آن استفاده می کنید، از قارچ به دست می آید. چینی ها از قارچ به عنوان دارو استفاده کرده ومی کنند.
بیماری گاهی به علت آسیب پذیر بودن ارثی سیستم ایمنی بدن و یا به علت فعال نبودن و آماده نبودن سیستم ایمنی بدن اتفاق می افتد. به این ترتیب که عوامل بیماری زا به راحتی بدن ما را مورد تهاجم قرار داده و بیمار می شویم، اما بیماری ها نیز انواع مختلفی دارند. گاه مثل سرماخوردگی سریع بروز کرده و بهبود می یابند و گاه مانند بعضی از بیماری ها مثل سرطان،ایدز و … پس از گذشت سال ها، نمایان می شوند. بنابراین داشتن یک بدن آماده و سرحال و با سیستم ایمنی همیشه فعال مهم است که بتواند خطر ابتلا به انواع بیماریها را کاهش دهد و در صورت بروز هر گونه بیماری، سریعا بهبود یابد.
قارچ، یکی از باارزش ترین خوراکی ها است. قارچ با داشتن چربی بسیار کم، پروتئین گیاهی فراوان، آهن، روی، کیتین، فیبر، اسیدهای آمینه ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی فراوان، یکی از مهم ترین مواد خوراکی است.
* فواید قارچها:
۱ -باعث توقف رشد تومورها می شود; چرا که قارچ باعث افزایش اینترلوکئین ۱ و ۲ در بدن شده و رشدتومورهارامتوقف می کند.
۲- از بین برنده درد و ایجاد حالت بی حسی در اعضای مختلف بدن
۳ -از بین برنده التهاب در نقاط مختلف بدن
۴ -داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی
۵ -کاهش دهنده کلسترول و فشار خون
۶ -باعث از بین بردن اخلاط ریه شده و سرفه رامتوقف می کند
۷ -ممانعت از ابتلا به هپاتیت و حفظ سلامتی کبد
۸ -افزایش مقاومت بدن در مقابل ویروس ایدز(HIV)
9-حاوی مقادیر زیادی سلنیوم، اسیداورئیک، اسیدپانتوتنیک ،کلسیم، آهن، فسفر، و ویتامین ،E،D ،C، B ، A است.
۱۰- کاهش قابل ملاحظه خطر ابتلا به سرطان روده،کبد، معده، تخمدان و ریه ها
۱۱- افزایش ترشح لنفوسیتT ، این ماده باعث از بین بردن سلولهایی می شود که میزبان خوبی برای ویروس ها هستند
۱۲- منبع بسیار غنی ویتامینD است. بنابراین با مصرف قارچ از پوکی استخوان نیز جلوگیری می شود چرا که ویتامینD عامل جذب کلسیم است.
۱۳-فعالیت پروتئینی به نام اینترفرون با مصرف قارچ خوراکی افزایش یافته و فعالیت ویروس ها در بدن متوقف می شود
۱۴ -رفع گرفتگی و کوفتگی عضلات
۱۵ -وجود ترکیبات مهم در قارچ ها مثل: همی سلولز، پلی ساکاریدها، پپتیدهای ساکاریدی، نوکلئوزیدها، تری ترپوئیدها و نشاسته
۱۶ -برقراری تعادل در عملکرد سیستم عصبی و کنترل فعالیت های عصبی – عضلانی
۱۷- کنترل متابولیسم بدن
۱۸ -تعادل و تنظیم ترشح هورمون ها
۱۹ -انتقال سریع و مناسب مواد مغذی و اکسیژن با افزایش فعالیت ناقل ها
۲۰-قارچ خوراکی با داشتن قندهای مرکب (پلی ساکاریدهای مرکب) باعث افزایش میزان سیتوکین دربدن می شود.
سیتوکین پروتئینی است که به وسیله سیستم ایمنی بدن ساخته شده و باعث تسهیل عملکرد سلول ها در مقابل عوامل بیماری زا می شود. بنابراین مصرف قارچ خوراکی یکی از راه های حفظ سلامتی است. در یک رژیم غذایی متعادل و مناسب قارچ به عنوان یکی از شاخص های سلامتی گنجانده می شود. استفاده از آنتی بیوتیک ها، مسکن ها و … نه تنها کمکی به بازگشت سلامتی ما نمی کنند، بلکه سیستم ایمنی راتضعیف کرده و بدن را برای بیماری مستعدتر می کنند.
توصیه های لازم الاجرا در رابطه با قارچ ها :
۱- قارچ را از مراکز معتبر و در بسته بندی های بهداشتی و با توجه به تاریخ تولید و انقضا تهیه کنید.
۲- هرگونه تغییر رنگ ظاهر و احساس مزه نامطبوع قارچ باید مورد توجه قرار گیرد.
۳- مدت زمان مجاز نگهداری قارچ به مدت ۴روز در یخچال و دوماه در فریزر است.
۴- بهتر است قارچ را بیشتر به صورت پخته بخورید تا از آلودگی های آن در امان باشید.
۵- در پختن قارچ باید متوجه بود که زیاد چرب تهیه نشود چراکه چربی زیاد هضم آن را با مشکل روبه رو می کند.
داروی ضدسرطانی لودامین (lodamin) از قارچ به دست آمده است .
دارویی که از قارچی که باعث آلودگی یک تجربه آزمایشگاهی شده بود، استخراج شد و با استفاده از نانوتکنولوژی ساختمان آن تکمیل شد، ممکن است کاربرد گستردهای بر ضد طیفی از سرطانها پیدا کند.
ساختار این دارو با نام لودامین (lodamin) در یکی از آخرین تجربیاتی که تحت نظر دکتر جودا فولکمن، یک محقق سرطان که در ژانویه امسال درگذشت، تکمیل شده بود.
فولکمن پیشگام نظریه درمان سرطان با مهار رگزایی بود که با جلوگیری از رشد عروق خونی تومورهای سرطانی تغذیهکننده آنها باعث نابودی آن میشود.
لودامین، یک داروی مهارکننده رگزایی (آنژیوژنز) است که گروه فولکمن برای ۲۰ سال در تلاش برای کامل کردن آن بودهاند.
همکاران فولکمن در مقالهای که در نشریه Nature Biotechnology نوشتهاند،ترکیبی از این دارو را ساختهاند که به صورت قرص قابل مصرف است و عوارض جانبی هم ندارد.
آزمایشها در موشها نشان داد که این دارو بر ضد طیفی از تومورها از جمله سرطان پستان، نوروبلاستوم (یک تومور عصبی)، سرطان تخمدان، نوعی از تومورهای مغز به نام گلیوبلاستوم و تومورهای رحمی موثر است.
اوفرا بنی از بیمارستان کودکان بوستون و دانشکده پزشکی هاروارد و همکارانش گزارش دادند که این دارو به متوقف کردن رشد تومورهای به اصطلاح اولیه کمک کرده است.
آنها مینویسند: “این دارو پس از استفاده خوراکی ابتدا به کبد میرسد، و به این ترتیب به طور خاص مانع از کانونهای ثانوی (متاستاز) تومور در کبد در موشها میشود. متاستاز کبدی در بسیاری از انواع تومورها شایع است و اغلب با پیشآگهی بد و میزان کم بقای در مبتلایان همراهی دارد.”
این دارو که با نام تجربی TNP-470 شناخته میشود، در ابتدا از قارچی به نام “آسپرژیلوس فومیگاتوس فرسنیوس” جدا شده بود.
دانالد اینگبر از دانشگاه هاروارد هنگامی قصد داشت سلولهای اندوتلیومی – سلولهای پوشاننده درون رگها – را در آزمایشگاه رشد دهد، این قارچ را به طور تصادفی کشف کرد.
اینگبر و فولکمن TNP-470 را با کمک شرکت شیمیایی تاکدا در ژاپن در سال ۱۹۹۰ تولید کردند.
اما این دارو بر مغز اثر میگذاشت، و باعث افسردگی، گیجی و سایر عوارض جانبی میشد. همچنین مدت درازی در بدن باقی نمیماند و نیاز به تزریق مداوم آن بود. بنابراین آن را کنار گذاشتند.
بعدها بنی و همکارانش به نانوتکنولوژی متوسل شدند، و دو پلیمر گلولهنخیشکل را به این دارو افزودند تا آن را در مقابل اسید معده محافظت کنند.
این داروی تغییریافته که اکنون لودامین نام داشت، در موشها مستقیما بر سلولهای توموری تاثیر گذاشت و به فروکشکردن ملانوم – نوعی سرطان پوست – و سرطان ریه کمک کرد، بدون اینکه آن را عارضه جانبی داشته باشد.
خانم بنی در باره نتایج آزمایش این دارو بر روی موشها گفت: “هرگز انتظار نداشتم که چنین اثری قوی از این دارو را بر روی مدلهای تومورهای مهاجم ببینم.”
پژوهشگران اعتقاد دارند که لودامین ممکن است برای سایر بیماریهایی که با رشد عروق خونی غیرطبیعی مشخص میشوند، مانند تحلیلرفتگی لکهزرد شبکیه چشم (دژنراسیون ماکولا) در سنین بالا مفید باشد