• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

همستر يك حيوان خانگي ؟

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
همستر (به انگلیسی: Hamsters) یک زیرخانواده از جوندگان است که خود ۱۸ زیرگونه دارد.

رفتار این حیوانات وابسته به محیط اطرافشان ، ژنتیکشان ، و ارتباط آنها با انسان‌ها است. از آنجا که زاد و ولد آنها زیاد است ، در کشورهای پیشرفته از آنها به عنوان حیوانات آزمایشگاهی استفاده می‌شود. همسترها مانند سگ و گربه توسط انسان‌ها نگهداری می‌شوند. و خیلی بازیگوش و شیطون هستند و بسیار تمیزند و دارا ی نژادهای مختلفی از قبیل چینی و روسی و سوریه‌ای و ... هستند
همسترها در طبیعت زیر زمین نقب می‌زنند تا از دست شکارچیان در امان باشند. رژیم غذایی آنها شامل غذاهای خشک شده، دانه‌ها، میوه‌های تازه، و سبزیجات است.آنها ممکن است حشرات کوچک مانند جیرجیرک‌های کوچک یا شفیرهٔ سوسک‌ها را نیز بخورند

( از ويكي پديا دانشنامه آزاد )
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
طبقه‌بندی علمی
فرمانرو: جانوران

شاخه: طنابداران

رده: پستانداران

راسته: جوندگان

زیرراسته: موش‌شکلان[۱]

بالاخانواده: Muroidea

خانواده: Cricetidae

زیرخانواده: Cricetinae
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
[FONT=Vazir, times, serif]همستر از خانواده موش نیست چون موش دم بلند و پوزه ای کشیده دارد اما همستر صورتی پهن و دمی به اندازه ۳ تا ۴ میلی متر دارد که آن را به خرس کوچک مینیاتوری تشبیه کرده اند . هیچگونه بیماری مشترکی بین انسان و همستر وجود ندارد این حیوان واکسن هم ندارد فقط کسانی که حساسیت و وسواس خاصی در این مورد دارند میتوانند با مراجعه به دامپزشک قطره ضد انگل دریافت کنند و این برای خود همستر است ( اگر به حیوان غذای تمیز بدهید این هم لازم نمیباشد ) و ربطی به انسان ندارد خانواده ها از این بابت نگرانی نداشته باشند چون هیچ مشکلی آنان را تهدید نخواهد کرد در مورد شناسنامه هم باید بگم این حیوان اندازه اش نصف شناسنامه است و عمر طولانی چندین ساله ندارد این مساله فقط جنبه تزیینی و گرفتن هزینه بیشتر را دارد . تنها کاری که شما باید انجام بدهید نگهداری تمیز حیوان است .
بر گرفته از کتاب نگهداری همستر نوشته دکتر فرخ رضا کبیر عضو هیات علمی دانشگاه تهران
راستی اینو در نظر بگیرید که من خودم همستر دارم اونم به تعداد زیاد و هر روز با اونها سرو کار دارم و چندین ساله که دارم این کارو انجام میدم اگه درست از همستر نگهداری کنید یعنی سبزیجات آلوده و غذاهایی که برای آن ممنوع است به او ندهید و نکات بهداشتی را رعایت کنید مطمئن باشید هیچ مشکلی پیش نمیاد و حتی میتونم بگم با تجربه ای که خودم کسب کردم و با حیوانات مختلفی که سرو کار داشتم همستر از تمیز ترین حیوانات خانگیه که به راحتی میتونید از داشتن اون لذت ببرید

 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
تعيين جنسيت همستر

Animal26.jpg

[FONT=Vazir, times, serif]يکي از دوستان درباره تعيين جنسيت سوال کرده بودند بايد بگم که :
[FONT=Vazir, times, serif]براي تعيين جنسيت بايد حيوان را از پشت روي کف دست قرار داد آلت تناسلي نرها ۶ تا ۱۲ ميلي متر از مقعدشان فاصله دارد واژن ماده ها به مقعدشان نزديک تر است و معمولا برهنه است و مقدار کمي مو دارد . تشخيص نر و ماده اين حيوان سخت نيست اگر از بالا به آن نگاه شود حيوان نر داراي بدني کشيده و مخروطي است و بدن در لبه عقبي تيز است ولي در ماده ها بدن در عقب حالت تيز ندارد . همچنين ماده ها بزرگتر و سنگين تر از نرها هستند . يعني حدود ۵/۲ تا ۵ سانتي متر درازتر و ۵۵ تا ۸۵ گرم سنگين تر هستند . در زير بدن ماده نقطه هاي کوچکي به عنوان محل شير دهي وجود دارد . اين نوع تعيين جنسيت در حيوان بالغ کار ساده اي است اما در توله هاي آن احتياج به ديدن و تجربه دارد . تعیین جنسیت در نژادهای مختلف یکسان است .
( عکس بالا مربوط به همستر نر میباشد )

 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
همستر از خانواده جوندگان است،همستر همه چيزخوار(omnivorous) است و به اين جانور مي توان ميوه، سبزيجات و دانه ها را هم(بغير از غذاهاي اصلي) بعنوان غذا داد.
اين حيوان از سن 10-7 روزگي شروع به خوردن مواد جامد مي کنند، همستر بالغ 5 تا 10 گرم غذا در روز احتياج دارد، همچنين در روز 10 ميلي ليتر بر اساس 100 گرم وزن بدن آب مي خورد. وزن همستر بالغ نر حدود 130-30 گرم و طول عمر 2-1/5 سال و سن بلوغ 6-8 هفنگي است.
سه نژاد عمده همستر وجود دارد:1- Syrian 2-Chinese 3- Russian
همستر در گونه هاي خود جيب هاي گونه اي(cheek pouch) دارد اين جيبها در دو طرف گونه واقع شده اند و کار حمل مواد غذايي و مخفي کردن نوزادان تازه متولد شده در هنگام خطر را بر عهده دارند.
دندانهاي پيشين همستر مدام در حال رشد است و براي کوتاه کردن آن احتياج به مواد غذايي خاص و وسايلي در محل نگهداري خود دارند.
در ايران واکسن خاصي براي همستر وجود ندارد هر چند برخي از همکاران عقيده دارند که از واکسن هاري مي توان استفاده کرد، ولي اين واکسن براي سگ و گربه تهيه شده است و مي تواند براي همستر ها موجب مشکلاتي از قبيل مرگ شود. اين حيوان هر شش ماه يکبار بايد توسط دامپزشک معاينه شود و داروي انگلي لازم براي آن تجويز شود.


مطالب پست هاي شماره 5 الي 17 از سايت http://www.hamster-iran.com است .
 
آخرین ویرایش:

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
انتخاب همستر در هنگام خريد
همستر طلائی در تنهایی نیز زندگی شادی خواهد داشت . شاید برای نگهداری آنها بصورت دوتایی (از یک جنس) بهتر باشد. امروزه به دلیل جهش های ژنتیکی تعداد رنگ های زیاد و الگوهای متفاوت پوشش مویی همستر طلائی یا سوری در انواع رنگ های دیگر از جمله سفید، سیاه، کرم، خاکستری و . . . و با موی صاف یا پشمالو یا دم جارو و . . . یافت میشود. از نژادهای فوق عمومی ترین همستر جهت نگهداری همستر طلایی است. در طبیعت وحش همستر طلایی دارای پوشش کوتاه، ضخیم و به رنگ قهوه ای مایل به قرمز میباشد. همسترهای اهلی برای اولین بار از یک نر و دو ماده خواهر در سال ١٩٣١ از سوریه به انگلستان منتقل گردید.
موقع انتخاب همستر به رفتار و شرایط آنها بخوبی دقت کنید. از خرید همسترهایی که بی حال و ساکت می باشند اجتناب ورزید و آنها باید زبل، کنجکاو و فعال و از همه همتر هوشیار باشند (البته در ساعت بیداری یعنی غروب به بعد). پوشش بدنی باید صاف و چشم ها تمیز باشند. نفس کشیدن حیوان نباید صدادار و با زحمت صورت گیرد. مناسب ترین سن خرید همستر بین 25 الی 45 روز می باشد . همستری که خریداری می کنید باید در جایی مناسب و تمیز برای فروش باشند
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
خانه همستر
دو نوع خانه مخصوص همستر رایج میباشد. قفس های سیمی، قفس پلاستیکی
۱- قفس سیمی با میله های افقی برای نگهداری بسیار مناسب می باشد زیرا همستر به بالا رفتن علاقه زیادی دارد و از میله ها برای بالا رفتن از دیواره قفس استفاده می کند.و نظافت این مدل قفسها به آسانی صورت می گیرد وقفس سیمی نسبت به سایر قفس ها مقاوم تر می باشد , تمامی لوازم مورد نیاز همستر در این مدل قفس ها موجود می باشد ( همستر ایران این مدل قفسها را به عزیزان برای خرید پیشنهاد می کند )
۲- قفس های پلاستیکی که معمولاٌ با تجهیزات دیگری همراه است. این قفس ها گران بوده برای شرایط آب و هوائی گرم و خشک ایران مناسب نیستند. لانه های پلاستیکی با چندین تونل و محل خواب نیز مناسب میباشند و حیوان میتواند از آن برای ورزش و تفریح استفاده کند و نسبت به قفس های سیمی زیبا تر میباشد ولی ضمن برخورداری از مطالب فوق دارای این مشکلات نیز می باشند ، تهویه هوا و نظافت آن مشکل است. بعلاوه بسیاری از همسترهای طلائی بزرگتر از آن هستند که در تونلهای قفس جای گیرند . و احتمال شکستن این مدل قفس ها زیاد است
برای انتخاب قفس همستر باید توجه داشت , انتخاب قفس همستر با توجه به تعداد همستر صورت گیرد .
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
نگهداري از همستر
همستر حیوانی آرام و ساکت است و نگهداری از آن کار بسیار آسان می باشد . نگهداری از این حیوان مانند سایر حیوانات خانگی باعث شادابی روح و تمدد اعصاب می گردد و سرگرمی مناسبی برای کودکان و سالمندان (برای جلوگیری از افسردگی) است .
برای نگهداری از همستر میتوان از یک بستر مناسب برای همستر استفاده کرد. بسترهمستر باید ماده جاذب رطوبت باشد مثل پوشال مخصوص ، کاه، پوشال کولر، خاک مخصوص همستر و ... باشد. پوشال را با دستمال کاغذی در قفس همستر قرار دهید . همستر با دستمال برای خود لانه ای مخصوص درست می کند ، استفاده از روزنامه ، پنبه و پارچه پشمی بسیار مضر است.
بهتر است قفس همستر دور از جریان مستقیم هوا و در یک دمای ثابت و معتدل (دمای 20- 27 درجه و رطوبت 60-50 درصد) قرار گیرد و همواره یک تکه چوب یا شاخه بریده ( این چوب از درختان بدون صمغ باید تهییه شد ) در قفس همستر باشد زیرا حیوان به وسیله آن دندان های خود را کوتاه می کند .
همستر در طول روز بیشتر می خوابد و اکثراً شب ها فعالیت دارد. اگر در شب دما پایین آید همستر بی هوش شده و شاید به خواب زمستانی فرو رود. در طول روز قفس همستر در جریان مستقیم تابش نور خورشید نباشد زیرا چشمان این حیوان برای نور ساخته نشده است.
قفس همستر باید هفته ای 2 بار بصورت موضعی و 2 هفته یکبار بطور کلی تمیز گردد و غذاهای فاسد نشدنی که حیوان انبار کرده است دوباره سر جایش برگردد چون همستر حیوان تمیز و مرتبی است
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
بستر سازی
اغلب از تراشه چوب برای پوشاندن کف قفس استفاده میشود ولی باید از تراشه سرو اجتناب نمود. درخت کاج نیز بدلیل امکان ترشح مواد تحریک کننده و معطر مناسب نمیباشد. خرده های چوب درخت اشنگ یا دیگر درختان جنگلی برای استفاده در کف قفس بهتر است. پوشال چوب را از جایی تهیه کنید که نوع چوب آن را بشناسید زیرا هر پوشالی مناسب همستر نیست ( مشاورین همستر ایران به طور کامل شما را راهنمایی خواهند کرد ) خرده های چوب را کف قفس بریزید و لازم است هر دو هفته یکبار عوض شوند. از آنجا که همسترها معمولا از گوشه قفس خود برای دستشوئی استفاده میکنند تمیز کردن آن قسمت بصورت مداوم (چند روز یکبار) به تمیز ماندن محل زندگی آنها کمک میکند. می توانید برای سهولت نگهداری همستر از خاک مخصوص همستر نیز استفاده کنید .
لازم است مکان قفس در خانه در محل مناسب انتخاب گردد. معمولاٌ در صورتی که قفس در بلندی قرار گیرد برای همسترها خوشایندتر است. از آنجا که همسترها شبگرد هستند محل زندگیشان در روز باید ساکت باشد. قفس باید دور از تابش مستقیم آفتاب و منابع گرما و سرمای شدید بوده و بهتر است حدود نیم متر بالاتر از سطح زمین بر روی تاقچه یا یک میز باشد.
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
لوازم زندگی
یک فضای بسته به عنوان آشیانه در گوشه ای از قفس برای همستر مطلوب میباشد که میتوان از خانه های مخصوص همستر برای اینکار استفاده نمود کف خانه همستر را میتوانید با چیزی نرم مثل دستمال کاغذی بپوشانید. به همستر باید فرصت جویدن و ورزش کردن داده شود. تقریبا تمام همسترها با شوق و ذوق از یک چرخ و فلک مخصوص همستر استقبال میکنند. مقداری تونل و لوله (مثل لوله دستمال توالت) نیز مفید است.لوازم بازی مخصوص همستر نیز کمک بسیار زیادی در نگهداری آسان و شادابی همستر می تواند داشته باشد , شاخه های تازه درختانی مانند بید و درختهای میوه که برای آنها از سموم ضد آفت استفاه نشده است و جعبه های کوچک مقوائی برای جویدن و بالا رفتن مناسب هستند. و مزیت قفس همستر تحرک کافی همستر در قفس می باشد
برای آبخوری حیوان نیز میتوان از یک بطری با سری که بتواند حیوان به راحتی از آن آب بخورد استفاده نمود. بهترین ظرف آب همستر ظرف آب مخصوص همستر می باشد که در تمتمی قفس های مخصوص همستر این مدل ظرف آب موجود است , آب موجود در ظرف آب مخصوص همستر تمییز مانده و همستر امکان آلوده کردن آب را ندارد و شما می توانید مولتی ویتامین و مکلمل های مخصوص را به آب همستر اضافه کنید . همستر نیاز کمی به آب دارد ( به ازای هر 100 گرم 10 میلی لیتر ) و چنانچه در رژیم غذائی او سبزی قرار گیرد کافی میباشد یک ظرف غذای کم عمق از سرامیک یا چینی بهترین انتخاب برای ظرف غذای همستر می باشد تا حیوان نتواند ظرف را برگرداند. تمیز نمودن چنین ظرفی نیز راحت تر است.
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
رژیم غذایی همستر
یکی از بهترین رژیم های غذایی برای همستر استفاده از میوه جات و سبزیجات برای همستر می باشد , برای تکمیل جیره غذایی همستر نیز میتوانید از برنج پخته ماکارونی و ذرت نیز استفاده کنید .
غذاهایی که ناید در اختیار همستر قرار گیرد عبارتند از : میوه های ترش , خیار , و میوه هایی که خیلی آبدار هستند , غذاهای شور و کنسرو شده , غذاهایی که ماده نگهدارنده دارند و از دادن چیپس و پفک به همستر جدا خوداری کنید
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
دست آموز کردن و لمس همستر
برقراری ارتباط لازمه نگهداری از هر حیوانی است و بهترین زمان برای برقراری ارتباط هنگام غذا دادن به حیوان است (بهترین زمان برای غذا دادن به همستر صبح زود و یا هنگام غروب است). نخست یک تخمه به او بدهید. ابتدا خجالت میکشد سپس آرام آرام شروع به شکستن میکند. بعد از آن دست را به آرامی وارد قفس همسترکرده و پشت گردنش را لمس کنید و بازی کنید. پس از رضایت حیوان را در دست بگیرید. این کار را حداقل روزی 3 بار انجام دهید زیرا همستر ها به بازی کردن علاقه زیادی دارند. انس گرفتن همستر با انسان حدود 20 روز تا 1 ماه طول می کشد , دوستانی که همستر تازه تهیه کرده اند باید به همستر خود فرصت آشنایی با انسان را بدهند , زیرا تا قبل از اینکه همستر به دست شما عزیزان برسد پیش دوستان خود بوده و بعد از تغییر محیط این حیوان کمی از صاحب خود می ترسد , و با صبر و شکیبایی شما این ترس برطرف خواهد شد . مواظب باشید همستر در اثر ترس دست شما را گاز نگیرد چراکه این اتفاق باعث می شود همستر دیرتر باشما انس بگیرد . همیشه با همستر خود یک سری بازی های ثابت را تمرین نمایید زیرا همستر به سرعت یاد می گیرد .هیچگاه همستر را از بالا رها نکنید زیرا دست و پایش به راحتی میشکند. هم چنین بیدار کردن همستر و ترساندن آن موجب ناراحتی او میشود و این امکان وجود دارد که همستر دست شما را گاز بگیرد .
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
روش گرفتن همستر
همستر -ایران دو روش برای گرفتن همستر پیشنهاد می کند :
1)گرفتن از پشت گردن همستر ، این روش بیشتر برای همستر های کوچک ویا همستر های نا آشنا استفاده می شود به این علت که همستر های کوچک از انسان بسیار می ترسند و ممکن است که از کف دستبه پایین بپرند و به خود صدمه بزنند
2) گرفتن همستر از زیر بغل و گذاشتن همستر کف دست : این روش بسیار متداول برای گرفتن همستر آشنا هست ولی اگر حس کردید که همستر خسته شده و تمایل دارد به خانه برگردد فورا او را در قفسش قرار دهید
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
چگونه همستری را که اهلی نیست بگیریم؟
اگر می خواهید همستری را که هنوز اهلی نشده بگیرید و تجربه ای در گرفتن همستر ندارید بهتر است از یک قوطی یا فنجان برای این کار استفاده کنید , کافیست یک قوطی یا فنجان روبروی حیوان قرار داده سپس حیوان را با ملایمت درون آن برانید و به این وسیله حیوان را انتقال دهید. اغلب همسترها برای حس کنجکاوی به درون فنجان می روند . در صورت لزوم اگر میخواهید همستری را در دست گیرید که احتمال دارد گاز بگیرد میتوانید از دستکش استفاده کنید. البته دقت کنید که دستکش زبر نبوده و حیوان در اثر گرفته شدن با دست دچار اضطراب نگردد
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
ضد همستر کردن محیط
ااگر تصمیم دارید به همستر خود اجازه دهید گاها از قفس خود خارج شود باید اتاق خود را ضد همستر نمائید. ابتدا مطمئن شوید هیچ چیزی که حیوان بتواند داخل آن شده و شما قادر به بیرون آودن او از آنجا نباشید وجود ندارد (از قبیل زیر تخت یا یک فضا تنگ بین اسباب و اثاثیه خانه). همستر باید در یک فضای کوچک که قابلیت فرار نداشته باشد محدود گردد و گرنه ممکن است برای گرفتنش دچار دردسر شوید. مطمئن شوید کلیه سیم های برق دور از دسترس حیوان هستند. مطمئن شوید هیچ چیز که بتواند به همستر آسیب برساند(از قبیل گیاهان سمی) وجود ندارد. ضمنا هر چیزی را که نمی خواهید همسترتان بجود از دسترسش دور نگاه دارید . برای سهولت کار می توانید با تهیه حصارک های مخصوص همستر , همستر خود را به راحتی درون این محوطه قرار بدهید و حتی برای بازی بیشتر همستر می توانید لوازم بازی برای همستر را نیز در داخل حصارک همستر قرار دهید
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
فرار طولانی
بعضی اوقات بدون اطلاع شما همستر از قفس خود خارج میشود. البته این موضوع در مورد قفس های مخصوص همستر کمتر اتفاق می افتد. برای گرفتن حیوان میتوانید بدین گونه عمل نمائید: یک سطل را در گوشه ای که احتمال میدهید حیوان رفت و آمد کند قرار دهید. کف سطل یک ملحفه انداخته سپس درون سطل مقداری غذای مورد علاقه او را بگذارید. یک چوب را برداشته یک سر آن را بر زمین و سر دیگر آنرا بر لبه سطل بگذارید. بدین گونه حیوان برای خوردن غذا از چوب بالا رفته و وقتی درون سطل افتاد دیگر نمیتواند خارج شود. این نیز ایده خوبی است که درب قفس حیوان را باز گذاشته و مقداری غذا درون قفس بگذارید. مراقب قفس باشید تا هنگامیکه حیوان برای تغذیه وارد قفس شد درب قفس را ببندید.
 

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
دوستان عزيز در اين بخش به نكات مهمي در رابطه با خريد همستر اشاره مي كنيم .


  • نشانه هاي سلامت همستر :
  1. همستر بايد چشمان شفاف و روشن داشته باشد
  2. همستر بايد شاداب ، سر حال و سر زنده باشد
  3. همستري كه خريداري مي كنيد ، نبايد عطسه كند ( نشانه سرما خوردگي همستر )
  4. بدن و موي همستر نبايد كثيف باشد
  5. همستر بايد هوشيار باشد
  • در هنگام خريد همستر بايد به چه مواردي توجه كنيم :
    1. همستر را از مغاز هايي پر سروصدا هستند خريداري نكنيد . چون همستر به سر و صداي زياد حساس هست .
    2. همستر حتما بايد دوران شير خوارگي خود را كه 21 تا 25 روز مي باشد به طور كامل سپري كرده باشد . در غير اينصورت عمر همستر كوتاه مي شود .
    3. همستر بايد فعاليت بدني كامل داشته باشد . به خصوص تا سن يك ماهگي، اين موضوع را از شادابي همستر مي توان متوجه شد
    4. همستر به سرماي شديد و گرماي شديد حساس است و ممكن است باعث مرگ همستر شوند . بهترين دما ، دماي معمولي اتاق است .
    5. اگر قصد خريد 2 همستر هم جنس را داريد، بهتر است 2 خواهر يا 2 برادر باشند .
 
بالا