• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

هيچ‌يک از نام‌هاي آشنا در صنعت گردشگري "برند" نيستند *

Saray

Banned
خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ گردشگري ـ همواره بازاريابي و تبليغات از جمله روش‌هاي معرفي و شناساندن محصول به مخاطب بوده و هست. در اين ميان بخش‌هاي گردشگري و آنچه که در اين راستا ارائه مي‌شود از قافله عقب نمانده و با تبليغات محصولات و خدمات خود در صدد جذب گردشگر برمي‌آيند. بايد توجه داشت که در بازاريابي، معمولا انواع عوامل به كار گرفته مي‌شوند تا نام نيك ايجاد شود.
در اين ميان ايجاد "برند" مناسب مي‌تواند راهي براي معرفي يک شعار، همسو با اهداف مورد نظر باشد. با تبديل شدن به "برند" مي‌توان به ديگران معرفي و جهت جذب سرمايه‌گذار اقدام کرد."احمد روستا" عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي در گفت‌وگو با CHN در تعريف "برند" گفت : «برند در ساده‌ترين تعريف عبارت است از هر واژه،‌ سمبل، علامت، طرح، يا ترکيبي از همه اين عناصر براي درست معرفي کردن خود به ديگران و شناخته شدن توسط ديگران. يعني آنچه که سبب تشخيص،‌ تفاوت و تمايز درخصوص ما مي‌شود.»به اعتقاد وي "برند" يک واژه است ولي "برندينگ" يک فعاليت مديريتي مستمر و طولاني است که بايد آنرا به طور هدفمند دنبال کرد تا بتوان در ايجاد يک هويت و برند، توسعه و حفظ آن به موفقيت رسيد.به عبارت ديگر؛ برند حاصل رقابت است و هنگامي که رقابت انجام مي‌شود، گزينه‌ها و موارد متعددي براي مخاطب بوجود مي‌آيد تا او بتواند آنچيزي را انتخاب ‌کند که خدمات و امکانات مورد نظر را ارائه دهد. در اين ميان گزينه‌هايي مطرح مي‌شوند که شناخته شده اند. از ديگر سو مي‌توان گفت "برند" يک شناسه است. آنچه که محصولي را به ديگران مي‌شناساند و سبب تميز آن با سايرين مي‌شود.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي با تاکيد برآنکه فرآيند توليد و معرفي يک "برند" نيازمند مديريت يکپارچه و هدفمند است يادآور شد:‌ «قرار نيست يک شبه راه فرآيد توليد يک برند را طي کنيم و به هدف برسيم چراکه اين يک پديده استراتژيک و بلند مدت است که نيازمند انواع عوامل انساني، رفتاري، ابزاري و ساختاري است. از اين رو بايد مديريتي يکپارچه و هدفند اين روند را پيگيري کند.»اين استاد مديريت و بازاريابي در خصوص شرايط ايران براي داشتن برند در حوزه گردشگري گفت: «در حال حاضر در محدوده بازار خاورميانه داراي "برند" هستيم ولي آنچه که بايد مورد توجه قرار گيرد اين است که بايد در سطح جهاني تلاش بيش‌تري براي داشتن و معرفي "برند" داشته باشيم.»روستا با اشاره به اين نکته که ايران داراي جاذبه‌هاي گردشگري متعددي است خاطر نشان کرد: «با اين وجود هنوز نتوانسته‌ايم در اين حوزه تبديل به "برند" شويم. به اين معنا که هنوز سرمايه گذاري و فعاليت‌هاي لازم را براي عملي شدن و تحقق چنين مهمي انجام نداده‌ايم تا بتوانيم ايران را در دنيا درست معرفي کنيم.»وي در توضيح اين مهم گفت: «بايد ببينيم هنگامي که نامي از ايران به ميان مي‌آيد، آيا توانسته‌ايم ايران را در قالب يک شعار مشترک و مطالعه شده به دنيا معرفي کنيم؟ آيا توانسته‌ايم ارتباطمان را با ديگران بر اساس چيزي که از قبل مورد بررسي قرار داده‌ايم ايجاد کنيم؟ اين درحالي است که برند سبب ارتباط راحت‌تر و‌ تصميم‌گيري سريع‌تر براي مخاطب و همچنين ارزش آفريني براي کل بخش‌هاي کشور خواهد شد.»اين استاد دانشگاه درخصوص نام‌هايي که اين روزها در حوزه گردشگري ايران خود را "برند" مي‌نامنند گفت: «اين نام‌ها فعاليت‌هايي را براي "برند" شدن آغاز کرده‌اند و سال‌هاست که در حوزه خدمات گردشگري فعاليت مي‌کنند تا آنکه روزي فرا رسد که بتوانند خود را به عنوان يک "برند" معرفي کنند ولي در حال حاضر "برند" نيستند.»به گفته روستا، "برند" اين نيست که يک نام را فقط تبليغ کنيم بلکه "برندينگ" يک فرايند و پديده‌ايست که بايد مدتها روي آن پايبند ‌باشيم و اگر بخواهيم در يک واژه آنرا تعريف کنيم مي‌توان گفت "برند" يعني دو چيز "قول به علاوه تاهد" قول بدهيد آنچه را که مي‌توانيد انجام دهيد، انجام دهيد آنچه را که قول داده‌ايد تا مردم و مخاطبان آن برند را قبول کنند و به آن احترام بگذارند و بتوانند انتخاب کنند. ولي گويي اين روزها برندسازي مد شده و اقتصاد كشور را نيز تا حدودي گرفتار اين حركت‌هاي غيرحرفه‌يي کرده‌ چنانچه هر روز عده‌اي در صدد برند ‌سازي برمي‌آيند.اين عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي معتقد است: «شرايط و ويژگي‌هاي بخش‌هاي گردشگري در ايران به گونه‌ايست که ظرفيت داشتن "برند" را دارند ولي در اين راه نبايد انتظار آنرا داشته باشيم که در سال‌هاي آتي شاهد شکل گيري و معرفي برند باشيم بلکه ممکن است چندين سال و گاه ده ها سال زمان لازم داشته باشد. اين درحالي است که هر بخش صنعت گردشگري اگر بخواهد در صحنه باقي و خوش‌نام بماند بايد از العان کار خود را براي تبديل شدن به برند آغاز کند.»
 
بالا