• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

چگونه فریلنسر شویم ؟ – قسمت اول

amininho

متخصص بخش کامپیوتر
آزادکاری یا به قول معروف فریلنسینگ، یک شیوه کاری بسیار جالب است که می توانید از طریق آن به موفقیت های زیادی دست یابید. اما فریلنسر شدن کار ساده ای نیست و برای این کار باید با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کنید.
من در این مورد تحقیق های بسیاری کردم و خوشبختانه به نتایج خوبی هم رسیده ام. حالا مایلم در یک سری مقاله، راه و رسم فریلنسر شدن را با شما به اشتراک بگذارم تا شما هم با این پدیده هیجان انگیز و دوست داشتنی آشنا شوید. اگر موافق باشید قسمت اول را شروع می کنیم:

فریلنسینگ چیست؟

البته قبلا مقاله ای با همین موضوع در ایران انجمن منتشر شده و می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر آن مقاله را بخوانید، اما اینجا نیز به طور خلاصه بررسی می کنیم که فریلنسینگ دقیقا چیست.
در قرون وسطی وقتی پادشاهان با ارتش های عظیم به جنگ یکدیگر می رفتند و یکی از طرفین با کلی مبارز سواره و پیاده که نیزه یا lance های بزرگ و درازی در دست داشتند پیروز می شد، به سربازان پیروز فریلنس می گفتند.
اما امروزه فریلنسینگ معمولا به نویسنده ها، طراح ها، برنامه نویس ها و… ارجاع داده می شود. فریلنسر ها کسانی هستند که بدون عقد قرارداد طولانی مدت، خدماتی را به کارفرمای خود ارائه می دهند. این افراد معمولا بر اساس هر ساعت یا هر روز کار پول می گیرند یا اینکه در ازای تکمیل هر پروژه مبلغی دریافت می کنند و اکثرا هم تنها کار می کنند.
شرایط اقتصادی برای فریلنسر ها در هر نقطه از جهان متفاوت است، اما در کل همه فریلنسر ها شیوه خاصی برای فروش خدمات خود دارند. اصل اساسی فریلنسر شدن این است که در کار خود یک حرفه ای تمام عیار باشید. وقتی تصمیم گرفتید فریلنسر شوید، دیگر کسی نیست که اشتباهات شما را رفع کند یا آنها را پنهان کند، پس جای هیچ اشتباهی نیست. فریلنسر ها از آنجایی که تنها کار می کنند، باید از همه جهت کار خود را خوب بلد باشند.
برای اینکه یک فریلنسر حرفه ای باشید باید یک سری نکات را مورد توجه قرار دهید که در ادامه این نکات را بیان می کنم:

برای خود یک برند درست کنید:

یکی از اولین قدم ها در فریلنسر شدن انتخاب یک برند برای خودتان است. این برند می تواند اسم واقعی شما باشد، یا اینکه می تواند یک اسم خاص و جالب باشد مثل problogger. مهم آن است که یک اسم مناسب برای خود انتخاب کنید تا مشتریان شما را با آن اسم به خاطر بیاورند و بشناسند.
در کنار اسم، شما به یک لوگو، بیزینس کارت و یک وبسایت هم نیاز دارید. توجه داشته باشید که دیگر خودتان یک بیزینس هستید و نیاز دارید که همه چیزتان حرفه ای باشد. خوب است که کمی دوستانه باشید، اما یادتان باشد که علایق، درد دل ها و عکس هایتان را در وبسایت یا وبلاگ خود منتشر نکنید، چون حرفه ای بودن شما را خدشه دار می کند.
اگر خودتان طراح نیستید، کار را به یک کار بلد بسپارید. مثلا اگر در زمینه طراحی بیزینس کارت تخصص ندارید بهتر است یک حرفه ای کارت شما را طراحی کند یا یک طراح حرفه ای وبسایت شما را طراحی کند، مسلما نتیجه بسیار متفاوت خواهد بود. یادتان باشد که برای اینکه حرفه ای بودن خود را ثابت کنید باید کمی هم پول خرج کنید.

وقتی نوبت به وبسایت می رسد توجه کنید که دامین سایت:

۱. به آسانی در ذهن بماند: مثلا دامین های طولانی یا دامین هایی که دارای کلمات عجیب و غریب هستند به آسانی در یاد نمی مانند.
۲. به آسانی خوانده شود: وقتی می خواهید دامین سایت یا حتی ایمیل خود را پای تلفن به کسی بگویید، این خیلی بد است که مجبور شوید حرف به حرف کلمه ها را ادا کنید، به خصوص اگر از دش یا آندرلاین استفاده کرده باشید. این مساله باعث می شود طرف مقابل سردرگم شود و ایمیل یا دامین شما را به خاطر نسپارد.
۳. به خوبی گویای موضوع باشد: اسمی که کاری را بیان کند یا شامل اسم شما باشد عالی است. خیلی راحت به یاد همه می ماند و به آسانی شناخته می شوید.
اشتباه نکنید، داشتن وب سایت کاملا ضروری است. فریلنسینگ با یک ایمیل چندان حرفه ای به نظر نمی رسد و کسی شما را جدی نخواهد گرفت.

در مورد ساخت وبسایت باید به چند نکته توجه کنید:

۱. حتما در یک بخش از سایت خود را معرفی کنید. بهتر است این معرفی کوتاه باشد، معمولا یک یا دو جمله. در این مورد زیاده گویی خوب نیست.
۲. خدمات و محصولات خود را نشان دهید. بالاخره همه باید بدانند که شما در چه زمینه ای فعالیت می کنید.
۳. سابقه کاری یا محصولات قبلی خود را هم معرفی کنید. این کار باعث می شود دیگران متوجه شوند که شما تازه کار نیستید و در زمینه کاری خود باتجربه هستید.
۴. اطلاعات تماس هرگز فراموش نشود.
شاید دلتان بخواهد کار های دیگری هم برای سایت خود انجام دهید، اما ضروری ترین موارد همین مواردی بود که در بالا ذکر شد.

از کجا کار پیدا کنید:

نکته مهم در فریلنسر بودن، داشتن کار است. اما کجا می توانید اولین کار خود و همین طور کار های بعدی خود را پیدا کنید؟
برای شروع می توانید از نزدیکان خود شروع کنید. به همه دوستان و آشنایان خود بگویید که برای کار در زمینه فعالیت خود آماده هستید، بیزینس کارت خود را بین همه آنها پخش کنید و برای اول راه حتی قیمت سرویس های خود را کمتر از حد معمول تعیین کنید تا مشتری جذب کنید.
یک نقطه شروع دیگر می تواند جاهایی باشد که قبلا در آن ها کار می کردید یا کسی را می شناسید که در آنجا کار می کند. معمولا با این روش خیلی زودتر به نتیجه دلخواه می رسید.
یکی دیگر از راه های شروع فعالیت این است که برای مدت محدودی خدمات خود را رایگان ارائه دهید تا به این شکل بتوانید توجه مشتری ها را به خود جلب کنید. البته به عبارت مدت محدود حتما دقت کنید.
گرچه خود من با مورد آخر خیلی موافق نیستم چون می تواند حرفه ای بودن شما را زیر سوال ببرد. فرض کنید بروید دکتر و از او بخواهید به صورت رایگان شما را معاینه کند تا ببینید از کارش خوشتان می آید یا نه. یا مثلا به یک مکانیک بگویید ماشین شما را برای بار اول رایگان تعمیر کند تا ببینید اصلا بلد هست ماشین تعمیر کند یا نه. به نظرم وقتی کار خود را به عنوان فریلنسر شروع می کنید، آنقدر تخصص دارید که به کار خود وارد باشید و ارائه خدمات به صورت رایگان می تواند به گونه ای توهین به خودتان باشد. اما اگر دیدید چاره ای نیست و راهی نمانده، به عنوان آخرین راه حل دست به این کار بزنید.
وقتی کارتان را شروع کردید کم کم متوجه می شوید که دیگر لازم نیست دنبال کار جدید باشید چون کارها خودشان به سمت شما می آیند. اگر چنین نشد باید بدانید که یک جای کار ایراد دارد. یا دارید خیلی گران حساب می کنید، یا کارفرمای درستی را انتخاب نکرده اید و یا زیاد به کارتان وارد نیستید ( که این مورد میتواند شامل همان گران حساب کردن هم بشود ). ممکن است برای حل مشکل، راه هایی مثل تبلیغات به ذهن تان برسد، اما اگر باز هم مشکل حل نشد یعنی کارتان از پایه ایراد دارد و باید مشکلات اساسی را رفع کنید.
قسمت اول به پایان رسید، منتظر قسمت دوم باشید، می خواهیم کمی بیشتر در مورد مسائل مالی حرف بزنیم.

1 ادمین


 
بالا