[FONT=Vazir, helvetica, sans-serif]آب و هوا در استرالیا
میخوام تو این پست در مورد آب و هوای استرالیا صحبت کنم چون ممکنه برای خیلی ها مهم باشه که محل اقامتشون چه جور آب و هوایی داره.بزرگترین جاذبه ی استرالیا برای بسیاری از مهاجرین ،خصوصا کسانی که از نیمکره ی شمالی به این کشور می آیند آب و هوای معتدل و شیوه ی زندگی در این کشور است.استرالیا کشوری برعکس سایر کشورهاست و گرمترین منطقه ی آن در شمال و سردترین منطقه ی آن در جنوب آن واقع شده است.
تغییرات آب و هوایی در استرالیا به شدت دیگر قاره ها نیست چرا که دور تا دور آن با دریا احاطه شده است و نواحی کوهستانی کمی دارد.در استرالیا فصل ها مخالف نیمکره ی شمالی است مثلا هنگامی که در اروپا تابستان است در استرالیا زمستان است و برعکس.در اکثر نواحی استرالیا مطبوع ترین فصل ها بهار و پاییزند، بجز در ایالت تاسمانی که تابستان مطبوع ترین فصل آن به شمار می آید.شرایط آب و هوایی استرالیا با هر نوع سلیقه ای متناسب است البته بجز اسکیموها.
در عکس زیر میتونید آب و هوای امروز استرالیا رو مشاهده کنید
در شمال استرالیا که منطقه ی استوایی است فقط دو فصل دیده می شود:فصل بارانی (از نوامبر تا آوریل) و فصل خشک و کم باران (از می تا اکتبر) در حالی که در جنوب استرالیا تمام فصول دیده میشوند :بهار (سپتامبر تا نوامبر) ، تابستان (دسامبر تا فوریه) ، پاییز (مارس تا می) و زمستان (ژوئن تا آگوست) .
میانگین تابش خورشید در روز در شهرهای بزرگ استرالیا از پنج ساعت تا هشت ساعت متفاوت است. ژانویه گرمترین ماه در اکثر مناطق جنوبی است در حالی که در تاسمانی و ویکتوریای جنوبی فوریه گرمترین ماه سال است.گرمترین نقطه ی استرالیا ماربل بار است که معمولا دمایی بین ۳۸ درجه تا ۴۲ درجه دارد.توصیه میشود چنانچه تحمل گرمای زیاد را ندارید از اقامت در شهرهای پرث و بریس بین خودداری کنید و به شهرهای خنک استرالیا از جمله سیدنی ،ملبورن،آدلاید و هوبارت بروید.در زمستان در شهرهای هوبارت و یا کانبرا و آدلاید ممکن است تگرگ و گاهی برف ببارد.استرالیا بعد از قطب جنوب پایین ترین میزان بارش باران را نسبت به قاره های دیگر دارد.در طول فصل رانندگی در شمال ممکن است جاده ها کاملا غیر قابل عبور باشد.
در اینجا به تشریح آب و هوای برخی شهرهای استرالیا به طور مختصر میپردازیم :
سیدنی (NSW) : آب و هوای سیدنی در مناطق مختلف متفاوت است اگر چه در بیشتر مواقع آب و هوای آن معتدل است.در سیدنی میزان بارش باران نسبت به مراکز ایالت های دیگر بیشتر است.بارش باران در تمام طول سال در این شهر یکسان است و حتی در تابستان نیز بارش آن کماکان ادامه دارد.در سیدنی در حدود ۱۵۰ روز از سال باران می بارد و پر باران ترین ماهها آورین و ژوئن هستند.دمای هوا در روز به ندرت به کمتر از ۱۰ درجه میرسد و حداکثر دمای آن ۱۷ درجه است.از نسیم های خنک دریایی که در سیدنی میوزد هم نباید غافل شد.
کانبرا(ACT) : در کانبرا چهار فصل مشهود و تابستان ها گرم و خشک و زمستان ها سرد است.این شهر در مرکز و به دور از دریا است لذا دمای هوای آن مانند شهرهای نزدیک دریا در استرالیا معتدل نیست.کانبرا سردترین مرکز ایالتی در زمستان است و دمای هوا در شب در حدود صفر درجه نیز پایین میرود.کانبرا به داشتن هوای پاک معروف است.
کویینزلند / بریس بین : کویینزلند در جنوب آب و هوای نیمه استوایی و در شمال آب و هوای استوایی دارد و هم فصل خشک و هم فصل پر باران دارد.در شمال کویینزلند رگبار و جاری شدن سیل امری معمولی به شمار می آید.تولی که پر باران ترین شهر استرالیاست در این ایالت قرار دارد.سیل و خشکسالی در مناطق روستایی متداول است.بریس بین یکی از آفتابی ترین شهرهای استرالیاست.در روز حدود ۸ ساعت هوا آفتابی است.در مناطق ساحلی آن نیز هوا با نسیم های خنک دریایی معتدل میشود.
ملبورن / ویکتوریا : وضعیت جوی در ملبورن بسیار متغییر است و ممکن است در یک روز هوای چهار فصل را تجربه کنید(آب و هوایی مانند انگلستان).ویکتوریا معمولا آب و هوای معتدلی دارد.ملبورن پاییزی معتدل و تابستانی گرم دارد.
آدلاید : آب و هوایی مدیترانه ای دارد.تابستان های خشک و طولانی و زمستان های کوتاه و معتدل.بارندگی بیشتر بین آوریل و اکتبر است.شب ها معمولا هوا معتدل میشود.در کل هوای گرمی دارد.
پرث : آفتابی ترین پایتخت ایالتی در استرالیاست.تابش خورشید در روز در حدود ۸ ساعت ادامه دارد.بیشتر در ماههای اکتبر و آوریل باران می آید.در پرث زمستان معتدل و آفتابی است.
تاسمانی / هوبارت : تاسمانی آب و هوایی معتدل و چهار فصل را دارد.این ایالت سردترین منطقه استرالیاست.گاهی بادهای سرد که از جنوب می آید بر آب و هوای آن تاثیر میگذارد.در هوبارت تابش خورشید ۵ ساعت در روز است.میزان دمای آب در این منطقه بسیار پایین تر از دیگر مناطق است و برای شنا کردن بسیار سرد است.
در مورد بلایای طبیعی هم باید بگم که در استرالیا بلایای طبیعی مرتبا تکرار میشود.از جمله خشکسالی،سیل،گردباد،آتش سوزی در جنگل،زلزله و طوفان های استوایی. خشکسالی نگرانی اصلی کشاورزان است.در مناطق روستایی آتش سوزی تهدیدی جدی به شمار می رود که اغلب این آتش سوزی ها توسط رعد و برق تولید میشود.گردباد که blows نامیده میشود در فصل تابستان در مناطق شمالی استرالیا نسبتا متداول است.طوفان های استوایی و طوفان های همراه با رعد و برق در شمال استرالیا بخصوص کوییزلند شمالی متداول است.