• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آشنایی با جاذبه‌هاي شهر گناباد

Nicol

متخصص بخش گردشگری
آشنایی با جاذبه‌هاي گناباد


شهر گناباد در جنوب خراسان رضوي بر اساس روايات شاهنامه فردوسي عرصه جنگ و حماسه دوران اساطيري بوده است.
همچنين وجود دو محوطه وسيع باستاني "اروك" و "حصار" به عنوان زيستگاه جوامع باستاني متمدن مربوط به هزاره سوم پيش از ميلاد نمودي عيني از قدمت و ريشه‌هاي تاريخي گناباد است.
به گزارش ايرنا، هزار و ۱۱۷‬رشته قنات و نيز قنات شگفت‌انگيز "قصبه" يك شاهكار بشري به عنوان نمادي از سختكوشي مردم كوير براي دست يافتن به مايه حيات در اين خطه است.

Gonabad%5B3%5D%5B300%5D.jpg


در خصوص زمان حفر اين قنات واقع در شهر گناباد داستان معروف "دوازده رخ" در شاهنامه فردوسي آن را به قبل از "كيخسرو" نسبت مي‌دهد.
با اين حال مورخين بنياد قنات قصبه را به دوره هخامنشي يعني ۲۵۰۰‬سال قبل نسبت داده‌اند.
بر اساس بررسيهاي ميداني طول رشته‌هاي هشتگانه قنات قصبه ‪ ۳۳‬هزار و ‪۱۳۳‬ متر و عمق مادرچاه آن ‪ ۳۰۰‬متر است.

Gonabad%5B7%5D%5B300%5D.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
قنات قصبه داراي ‪ ۵۰۰‬حلقه چاه و مادرچاهي به عمق ‪ ۳۰۰‬متر، ‪ ۳۲‬كيلومتر طول و افزون بر ‪ ۷۳‬ميليون مترمعكب حجم خاكبرداري بعد از تحمل چندين زلزله و همچنين خشكساليهاي متمادي هم‌اينك ‪ ۱۵۰‬ليتر در ثانيه آب به مزارع كشاورزان سنتي و خرده‌مالك جاري مي‌كند.

Gonabad%5B6%5D%5B300%5D.jpg


مسجدجامع گناباد هم يكي ديگر از شاهكارهاي مذهبي در خراسان رضوي و از بناهاي دو ايواني است كه در سال ‪ ۶۰۹‬هجري قمري ساخته شده و از امتيازات مهم آن وجود كتيبه‌هاي كوفي و آجركاريهاي زيبايي مي‌باشد كه بر اطراف ايوان قبله آن نقش بسته است.
بر اساس آثار و شواهد موجود ساختمان كنوني مسجدجامع گناباد داراي الحاقاتي مي‌باشد كه احتمالا در دوران ايلخاني ايجاد شده است.

Gonabad%5B2%5D%5B300%5D.jpg


امامزاده محمدعابد، يخدان كوثر، قلعه عمراني و قلعه‌دختر نيز زمينه بسيار مناسبي براي ايجاد شهر گردشگري در اين منطقه است و در صورتي كه طرح جامع گردشگري براي قنات قصبه انجام شود قابليت جذب گردشگران خارجي را نيز دارد.
مسجد كاخك، مدرسه نجوميه، آب انبار و حسينه گناباد، مسجدجامع قوژد،مسجد حاج عبدالله نوقاب، آسيابهاي آبي كاخك و سنو، كاروانسراهاي فخرآباد و زين‌آباد همه و همه نشاني از تعبد و سختكوشي مردم ديار عشق، عطش و عرفان است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
Gonabad%5B1%5D%5B300%5D.jpg


بافت تاريخي روستاي رياب، مقبره جعتين گيسور، يخدان كوثر بيدخت،قلعه عمراني و شوراب و مسجد مزار به ترتيب به دوران خوارزمشاهيان، سلجوقيان، صفويان،ساسانيان و قبل از اسلام برمي‌گردد كه تداعي‌كننده تمدن دير قدمت اين منطقه است.

Gonabad%5B5%5D%5B300%5D.jpg


وجود منطقه گردشگري و ييلاقي كاخك، مجموعه آبشار و آسيابهاي آبي و خانه فنجان(محل تقسيم آب قنات) كه داراي جاذبه‌هاي تاريخي فراواني است و روستاهاي سنو و زيبد كه از محلهاي تاريخي و به روايتي محل جنگهاي دوران اساطيري بوده و از طرفي كاروانسرانهاي بجستان كه گرد و غبار خستگي را از زايران امام رضا(ع) مي‌زدوداند از ديگر مكانهاي ديدني اين خطه هستند.
مرقد علامه‌محمدتقي بهلول در ورودي شهر گناباد بعنوان مظهر مبارزه با كشف حجاب رضاخاني و يكي از شگفتي‌هاي روزگار در بعد عرفان نيز از ديگر مكانهايي است كه هم از منظر ديدني و تاريخي مي‌تواند براي مسافران داراي جاذبه باشد.
همچنين موزه‌هاي آب، مردمشناسي و باستان شناسي و همه اماكن تاريخي اين شهر در ايام نوروز داير و پذيراي مسافران نوروزي خواهد بود.

Gonabad%5B4%5D%5B300%5D.jpg


شهرستان گناباد با بيش از ‪ ۲۰۰‬اثر تاريخي شناسايي شده و ‪ ۱۳۰‬اثر ثبت شده در فهرست آثار ملي كشور در ‪ ۲۷۰‬كيلومتري جنوب مشهد واقع شده است.
 
بالا