آشنایی با روش تهیهی حلوا در نان خامهای
[h=2]مواد اولیه: آرد قنادی یک پیمانه
شکر دو قاشق سوپخوری
آب یک پیمانه
روغن جامد چهار قاشق سوپخوری
تخممرغ چهار تا پنج عدد
بیکینگپودر یک قاشق چایخوری
[h=2]مواد لازم برای حلوا: آب دو پیمانه
شکر 400 گرم
روغن جامد 175 گرم
روغن مایع 200 گرم
آرد 500 گرم
گلاب یک پیمانه
زعفران دم شده یک دوم پیمانه
[h=2]طرز تهیه نان: * آب، روغن و شکر را روی حرارت گذاشته و بدون هم زدن صبر میکنیم تا به جوش آید.
* آرد و بیکینگپودر را مخلوط کرده و به یکباره در آب میریزیم و سریع هم میزنیم.
* با پشت قاشق روی خمیر فشار میآوریم تا آرد کاملاً باز شود. این کار را ادامه میدهیم تا خمیر کاملاً به شکل منسجم در آید. حالا صبر میکنیم تا از حرارت بیفتد.
* سپس تخممرغها را یکی یکی اضافه کرده و به خورد خمیر میدهیم.
* کف سینی فر را کاغذ روغنی میاندازیم مایه را در قیف ریخته و بر روی سینی شکوفه میزنیم سپس در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده حدود 20 تا 25 دقیقه میپزیم. توجه داشته باشید که در مدت پخت به هیچ عنوان در فر را باز نکنید. نانهای پخته را روی توری خنک کرده و کنار میگذاریم.
[h=2]طرز تهیه حلوا: * آب و شکر را روی حرارت میگذاریم تا بجوشد. بعد شربت را کنار گذاشته تا کاملاً خنک شود.
* آرد را در ظرفی میریزیم و هم میزنیم تا سرخ شده و به رنگ دلخواه برسد.
* سپس آرد را الک کرده و دوباره روی حرارت گذاشته و روغنها را اضافه میکنیم کمی هم میزنیم تا خوب مخلوط و روغن با آرد یکی شود.
* حلوا را از روی حرارت برداشته و دو دقیقه دیگر هم میزنیم.
* بعد شربت را آرامآرام اضافه کرده و سریع هم زده دوباره روی حرارت میگذاریم.
* گلاب و زعفران را ریخته و به هم زدن ادامه میدهیم. در این زمان حلوا شروع به جمع شدن میکند دو طرف ظرف را گرفته و با تکان دادن سریع در اصطلاح حلوا را رول میکنیم.
* بعد از این که کمی خنک شد در قیف ریخته و به داخل نانها منتقل میکنیم.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
امروز روز وفات حضرت زینب سلام الله علیه است. با خودم گفتم شاید مناسب باشد حلوایی را برای امروز آموزش دهیم که اگر خواستید برای نذری آماده نمایید.
[h=2]مواد اولیه: آرد قنادی یک پیمانه
شکر دو قاشق سوپخوری
آب یک پیمانه
روغن جامد چهار قاشق سوپخوری
تخممرغ چهار تا پنج عدد
بیکینگپودر یک قاشق چایخوری
[h=2]مواد لازم برای حلوا: آب دو پیمانه
شکر 400 گرم
روغن جامد 175 گرم
روغن مایع 200 گرم
آرد 500 گرم
گلاب یک پیمانه
زعفران دم شده یک دوم پیمانه
[h=2]طرز تهیه نان: * آب، روغن و شکر را روی حرارت گذاشته و بدون هم زدن صبر میکنیم تا به جوش آید.
* آرد و بیکینگپودر را مخلوط کرده و به یکباره در آب میریزیم و سریع هم میزنیم.
* با پشت قاشق روی خمیر فشار میآوریم تا آرد کاملاً باز شود. این کار را ادامه میدهیم تا خمیر کاملاً به شکل منسجم در آید. حالا صبر میکنیم تا از حرارت بیفتد.
* سپس تخممرغها را یکی یکی اضافه کرده و به خورد خمیر میدهیم.
* کف سینی فر را کاغذ روغنی میاندازیم مایه را در قیف ریخته و بر روی سینی شکوفه میزنیم سپس در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده حدود 20 تا 25 دقیقه میپزیم. توجه داشته باشید که در مدت پخت به هیچ عنوان در فر را باز نکنید. نانهای پخته را روی توری خنک کرده و کنار میگذاریم.
[h=2]طرز تهیه حلوا: * آب و شکر را روی حرارت میگذاریم تا بجوشد. بعد شربت را کنار گذاشته تا کاملاً خنک شود.
* آرد را در ظرفی میریزیم و هم میزنیم تا سرخ شده و به رنگ دلخواه برسد.
* سپس آرد را الک کرده و دوباره روی حرارت گذاشته و روغنها را اضافه میکنیم کمی هم میزنیم تا خوب مخلوط و روغن با آرد یکی شود.
* حلوا را از روی حرارت برداشته و دو دقیقه دیگر هم میزنیم.
* بعد شربت را آرامآرام اضافه کرده و سریع هم زده دوباره روی حرارت میگذاریم.
* گلاب و زعفران را ریخته و به هم زدن ادامه میدهیم. در این زمان حلوا شروع به جمع شدن میکند دو طرف ظرف را گرفته و با تکان دادن سریع در اصطلاح حلوا را رول میکنیم.
* بعد از این که کمی خنک شد در قیف ریخته و به داخل نانها منتقل میکنیم.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان