آشنایی با روش تهیهی زیره تو (کاچی بجنوردی)
[h=2]مواد لازم: آرد برنج 4 قاشق غذاخوری
روغن حیوانی یا کره 2 قاشق غذاخوری
آب 3 لیوان
ادویهی مخصوص زیره تو یک قاشق غذاخوری
نبات یا شکر به مقدار دلخواه (بسته به ذائقه خودتان دارد)
گلاب 2 قاشق غذاخوری
زعفران حل شده یک قاشق غذاخوری
[h=2]طرز تهیه: * ابتدا روغن را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم گذاشته تا داغ شود و سپس آرد برنج را داخل روغن ریخته و تفت میدهیم.
* آرد برنج را آن قدر تفت میدهیم تا طلایی شود. این مرحله مثل تفت دادن آرد در حلواست با این تفاوت که آرد برنج زودتر طلایی میشود بعد ادویه را ریخته با آرد برنج مخلوط کرده، سپس آب را به آرامی به آن اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا آرد برنج گلوله گلوله نشود.
* در انتها نبات (یا شکر) و زعفران و گلاب را ریخته و حرارت را کم میکنیم تا زیرهتو (کاچی) به غلظت فرنی برسد.
[h=2]نکات: * این کاچی چون محلی است در بجنورد، «ادویهی مخصوص زیرهتو» در همهی عطاریها به صورت آماده به فروش میرسد، این ادویه مخلوطی از زیره سیاه، زیره سبز و تخم شنبلیله است.
در صورت نداشتن ادویه میتوانید از نصف قاشق غذاخوری زیره سیاه ساییده شده استفاده کنید. اگر ادویه در دسترس نبود با زیره سیاه و کمی زنجبیل بسیار خوشمزه میشود.
* به جای شکر یا نبات میتوان از عسل یا شیرهی انگور هم استفاده کرد. در عکس روبرو از شیرهی انگور برای شیرین کردن، استفاده شده است.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
«زیرهتو» نوعی کاچی است که در بجنورد برای زائو درست میکنند. به خاطر وجود ادویهی مخصوص خاصیت درمانی دارد. ولی «زیرهتو» را میتوان به عنوان دسر هم استفاده کرد.
[h=2]مواد لازم: آرد برنج 4 قاشق غذاخوری
روغن حیوانی یا کره 2 قاشق غذاخوری
آب 3 لیوان
ادویهی مخصوص زیره تو یک قاشق غذاخوری
نبات یا شکر به مقدار دلخواه (بسته به ذائقه خودتان دارد)
گلاب 2 قاشق غذاخوری
زعفران حل شده یک قاشق غذاخوری
[h=2]طرز تهیه: * ابتدا روغن را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم گذاشته تا داغ شود و سپس آرد برنج را داخل روغن ریخته و تفت میدهیم.
* آرد برنج را آن قدر تفت میدهیم تا طلایی شود. این مرحله مثل تفت دادن آرد در حلواست با این تفاوت که آرد برنج زودتر طلایی میشود بعد ادویه را ریخته با آرد برنج مخلوط کرده، سپس آب را به آرامی به آن اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا آرد برنج گلوله گلوله نشود.
* در انتها نبات (یا شکر) و زعفران و گلاب را ریخته و حرارت را کم میکنیم تا زیرهتو (کاچی) به غلظت فرنی برسد.
[h=2]نکات: * این کاچی چون محلی است در بجنورد، «ادویهی مخصوص زیرهتو» در همهی عطاریها به صورت آماده به فروش میرسد، این ادویه مخلوطی از زیره سیاه، زیره سبز و تخم شنبلیله است.
در صورت نداشتن ادویه میتوانید از نصف قاشق غذاخوری زیره سیاه ساییده شده استفاده کنید. اگر ادویه در دسترس نبود با زیره سیاه و کمی زنجبیل بسیار خوشمزه میشود.
* به جای شکر یا نبات میتوان از عسل یا شیرهی انگور هم استفاده کرد. در عکس روبرو از شیرهی انگور برای شیرین کردن، استفاده شده است.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان