• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آفت کش - بیماری پارکینسون

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
کشاورزان بیشتر در معرض ابتلا به پارکینسون هستند

یک فوق تخصص پارکینسون و حرکات غیر ارادی گفت:«ریسک ابتلا به پارکینسون در افرادی که با سموم آفت کش در ارتباط هستند بالا است و کشاورزانی که با این سموم تماس مستقیم داشته‌اند بیشتر به این بیماری مبتلا شده‌اند.»

سلامت نیوز: یک فوق تخصص پارکینسون و حرکات غیر ارادی گفت:«ریسک ابتلا به پارکینسون در افرادی که با سموم آفت کش در ارتباط هستند بالا است و کشاورزانی که با این سموم تماس مستقیم داشته‌اند بیشتر به این بیماری مبتلا شده‌اند.»

دکتر حمید نورالهی مقدم در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز در رابطه با عوامل موثر در ابتلا به پارکینسون اظهار داشت:« عامل اصلی ابتلای به این بیماری هنوز به صورت ناشناخته باقی مانده است و تاثیر فاکتورهای ژنیتک در این بیماری قابل توجه نیست و اغلب بیماران زمینه ارثی ندارند.»

وی افزود:« در برخی تحقیقاتی که صورت گرفته مشخص شده که ریسک ابتلا به این بیماری در افرادی که با سموم آفت کش در ارتباط هستند بالا است و کشاورزانی که با این سموم تماس مستقیم داشته‌اند بیشتر به این بیماری مبتلا شده‌اند، همچنین در بررسی‌ها مشخص شده که افراد سیگاری کمتر به این بیماری مبتلا می‌شوند ولی این یافته، دلیل بر این نمی شود که برای عدم ابتلا به این بیماری سیگار بکشیم چرا که بیماری‌های ناشی از مصرف سیگار به مراتب خطرناک‌تر هستند و در واقع سیگار کشیدن هیچگونه اثر درمانی در این بیماری ندارد. »

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران در رابطه با رژیم غذایی مبتلایان به این بیماری تصریح کرد:« برای مبتلایان به این بیماری، رژیم غذایی خاصی وجود ندارد و اینکه تصور می‌شود فرد مبتلا نباید غذای پر پروتئین مصرف کند اشتباه است، ولی زمان مصرف قرص لوودوپا (داروی اصلی در درمان این بیماری) بایستی طوری تنظیم شود که نزدیک غذاهای پرپروتئین نباشد تا دارو بهتر جذب شود.»

دکتر نورالهی مقدم خاطر نشان کرد:« بهتر است که این دارو حداقل یکساعت قبل از غذا یا دو ساعت پس از غذا مصرف شود.»
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
رابطه پارکينسون و آفت‌کش

سلامتيران: محققان مي‌گويند رابطه مستقيمي بين مواجهه با آفت‌کش‌ها و ابتلا به پارکينسون وجود دارد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، تحقيقات اخير پژوهشگران مرکز پزشکي سورکا برشوا نشان داده است مواجهه طولاني‌مدت با آفت‌کش‌ها مي‌تواند احتمال ابتلا به پارکينسون را تا 2 برابر افزايش دهد. درواقع آفت‌کش‌ها بر دوپامين که نوعي نوروترانسميتر است تاثير گذاشته و زمينه ابتلا به پارکينسون را فراهم مي‌سازند. اين موضوع به ويژه در ميان باغبانان و کشاوزران شايع‌تر است. پيش از اين نيز پژوهشگران مرکز پزشکي دانشگاه دوک و مرکز عالي تحقيقات پارکينسون دانشگاه ميامي با بررسي روي بيش از 300 بيمار که بدون داشتن ريشه خانوادگي مبتلا به پارکينسون شده بودند ارتباط ميان استفاده از سموم آفت‌کش و ابتلا به اين بيماري را تاييد کردند. در اين تحقيق، محققان کشف کردند افرادي که در معرض سموم آفت‌کش به خصوص مواد آلي با ترکيبات کلرات و مواد آلي با ترکيبات فسفات قرار داشته اند با افزايش خطر ابتلا به پارکينسون در حدود يک برابر و نيم مواجه هستند.در اين خصوص اين دانشمندان توضيح دادند: «سموم مورد بررسي در اين تحقيق و ديگر سموم انگل‌کش مي‌توانند به عنوان يکي از فرايندهاي بيولوژيکي مسوول توسعه پارکينسون معرفي شوند.»
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
آفت كش‌ها می‌توانند خطر ابتلا به بيماريهای پاركينسون را افزايش دهند
تماس با آفت كش خطر بروز پاركينسون را تشديد مي‌كند .

پژوهشگران هشدار دادند: آفت كش‌ها مي‌توانند خطر ابتلا به بيماريهاي پاركينسون را افزايش دهند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، ‌عامل بروز بيماري پاركينسون كه بعد از آلزايمر دومين بيماري‌ مهم مربوط به تخريب سيستم عصبي به شمار مي‌آيد، هنوز ناشناخته است اما محققان معتقدند كه در بيشتر موارد تركيبي از فاكتورهاي خطرزاي محيطي و همچنين عوامل ژنتيكي در افزايش خطر ابتلا به اين بيماري دخيل هستند.

در بررسي‌هاي اخير كه در قالب مطالعات آزمايشگاهي و روي موشها انجام شده پژوهشگران دريافتند كه با تزريق نوعي از آفت‌ كش‌ها خطر ابتلا به پاركينسون در اين جانور افزايش پيدا مي‌كند و در عين حال چندين مطالعه همه گيرشناسي نيز نشان داده است كه بين مصرف آفت كش‌ها و بروز پاركينسون در انسان ارتباط مستقيم وجود دارد.

البته تا اين لحظه مشخص نشده كه كدام نوع از آفت كش‌ها و در مدت زماني تماس با آنها مي‌تواند اين خطر را در پي داشته باشد.
محققان در يك پژوهش اپيدميولوژي جديد گروهي از كشاورزان فرانسوي را مورد مطالعه قرار داده و دريافتند: اين افراد به دليل نوع شغلشان و تماس مداوم با آفت كش‌ها بيشتر در معرض ابتلا به پاركينسون هستند.
محققان مي‌گويند: خطر بروز پاركينسون در افرادي كه به دليل ضرورت شغلي با اين مواد سر و كار دارند دو برابر بيشتر از ديگر افراد است.

اين يافته تئوري تاثير فاكتورهاي محيطي در بروز بيماري مزبور را تاييد مي‌كند.
 
بالا