• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آموزش مقدماتی کورل دراو (درس سوم اشنایی با محیط و منوها )

R0xanA

متخصص بخش گرافیک و مالتی مدیا
[h=2]
1293098215_lesson3.jpg




تنظیمات نما

سطوح بزرگنمایی
یک سند جدید باز کنید. گاهی لازم است که برای دقیق تر کار کردن، روی یک شئ زوم کنید و یا برای دیدن کل سند روی آن zoom out کنید. همین طور که در تصویر مشاهده می کنید نمای پیش فرض 100% است. برای افزایش در سرعت کار بهتر است با این میابنرها آشنا شوید: کلید F3 تصویر را به نمای قبلی باز می گرداند و کلید F4 همه اشیاء موجود روی صفحه را نشان می دهد.

S01L09T01.jpg



تنظیم کردن بزرگنمایی از قسمت نوار ابزار
ابزار Zoom را از نوار ابزار انتخاب کنید. کلید سمت چپ ماوس را فشار دهید تا تصویر بزرگ شود (zoom in). حالا روی قسمت از صفحه کلیک و آن را drag کنید تا فضای انتخاب شده را به اندازه در بر گرفتن همه صفحه بزرگ کند.



S01L09T02.jpg



تنظیم بزرگنمایی از طریق منو
روی منوی Zoom Levels کلیک کرده و مقدار مورد نظر را انتخاب کنید.



S01L09T03.jpg



پیش نمایش Full Screen
برای استفاده از کل فضای صفحه سند به مسیر View>Full Screen Preview بروید. با این کار همه منوها و نوارابزارها حذف می شود. برای بازگشت به حالت عادی کلید ESC یا F9 را بزنید. می توانید با زدن کلید F9 دائما بین پیش نمایش Full Screen و نمای عادی در حرکت باشید.



S01L09T04.jpg



Draft View
برای سرعت بخشیدن به صفحه به مسیر View>Draft بروید. به خطوط ناصاف و ناهموار توجه کنید. کمترین کیفیت به سادگی روی صفحه نمایش داده می شود. اشیائی که با کیفیت بالا چاپ و یا export خواهند شد، اما این سرعت کار شما را در سندهای پیچیده به مقدار قابل ملاحظه ای بالا می برد.



S01L09T05.jpg



نمای Wireframe
وقتی در حال کار کردن روی اشکال هستید، یا نیاز به دقت بیشتری دارید به مسیر View>Wireframe بروید.



S01L09T06.jpg




کار در نمای Wireframe

تنظیمات Wireframe
به مسیر View>Wireframe بروید تا همه رنگ ها از روی طرح شما از بین برود. این تنظیمات فقط نمایش صفحه ای را تحت تاثیر قرار می دهد. سند شما هنوز قابل چاپ و export به صورت تمام رنگی است. Wireframe برای تراز کردن و کار کردن با اشیائی که با دقت با هم همپوشانی ایجاد می کنند بسیار مفید است.



S01L10T01.jpg



پیش نمایش Wireframe
از کلید F9 برای پیش نمایش full screen استفاده کنید و یا با کلیدهای SHIFT+F9 بین حالت نرمال و تمام صفحه سند حرکت کنید.



S01L10T02.jpg



Preview Selected Only
به مسیر View>Preview Selected only بروید تا فقط آیتمی را که به طور فعال در سند شما انتخاب شده است را مشاهده کنید. این کار باعث می شود در زمان صرفه جویی کنید و فقط قسمتی از سند را که به آن نیاز دارید مشاهده کنید.



S01L10T03.jpg



نمای Simple Wireframe
برای سندهای خیلی پیچیده به مسیر View>Simple Wireframe بروید. این نما بدون این که اشیا را کنترل کند فقط عناصر خیلی اساسی و پایه را نشان می دهد. در مورد آیتم های ساده یا متوسط نمای Wireframe و Simple Wireframe تفاوت اندکی با هم دارند.



S01L10T04.jpg




نکاتی در مورد یادگیری CorelDraw

استفاده از منوها
CorelDraw امکانات و ویژگی های متعددی را به کاربران ارائه کرده است که برای یک مبتدی کار سختی است که بداند از کجا باید شروع کند. وسوسه شروع انجام یک طراحی [برای مشاهده لینک ها ثبت نام کنید]ی یک حس قوی برای یادگیری روش ها و تکنیک های جدید است.
منوهای برنامه CorelDraw در قسمت نوار Property (مشخصات) قرار دارد. وقتی شما یکی از منوها را باز می کنید تمام محتویات آن ظاهر می شود و شما می توانید ویژگی هایی را که به دنبال آن ها هستید را پیدا کنید.



S01L11T01.jpg



یادگیری کلیدهای میانبر
وقتی منو را باز می کنید برای هر ویژگی کلید یا کلیدهای میانبری در نظر گرفته شده که آنها را در سمت راست آیتم های منو مشاهده می کنید. یادگیری کلیدهای میانبر دستوراتی که متناوبا از آنها استفاده می کنید راهکار خوبی برای بالا بردن سرعت کار شماست.



S01L11T02.jpg



کلیک راست
در CorelDraw منوهای پنهان زیادی وجود دارد. در ابتدا روی هر آیتم کلیک راست کنید تا بتوانید منوهای پنهان را مشاهده کنید. در این منوها می توانید امکاناتی را پیدا کنید که می تواند کار یک دستور العمل دیگر را انجام دهد.



S01L11T03.jpg



یادگیری استفاده از منوی Help
زمانی را برای بررسی منوی Help اختصاص دهید. خواندن محتویات این منو می تواند به شما کمک کند تا بفهمید این برنامه چگونه سازماندهی شده است. برای مطالب و موضوعات خاص از Index استفاده کنید. برای آشنایی با برنامه CorelDraw به مسیر Help> What's This بروید. در اینجا اشاره گر ماوس تبدیل به یک علامت سوال می شود، حالا می توانید روی آیتم مورد نظر کلیک کنید، سپس پنجره ای حاوی اطلاعات مربوط به آن آیتم ظاهر می شود.



S01L11T04.jpg




مرر کلی منو: بخش اول

منوی اصلی
منوی اصلی همه برنامه های کاربردی که برای مدیریت فایل و کنترل اشیا لازم است را مهیا می کند. در این قسمت هیچ ابزار رسم و نقاشی و جود ندارد. برنامه CorelDraw نوار ابزار را برای انجام این کار ارائه کرده است. برای حفظ فضا، این منو به دو سطر تفکیک شده است.



S01L12T01.jpg



منوی File
روی منوی File کلیک کنید تا محتویات آن نمایش داده شود. این منو حاوی گزینه هایی برای مدیریت فایل و فراهم کردن تصویر از طریق import یا اسکن تصویر و یا export کردن می باشد. هر چیزی که با فایل جدیدی که از یک منبع دیگر باشد سرو کار دارد در این قسمت کنترل می شود. پیکان هایی که در کنار برخی از گزینه های این منو مثلا Acquire Image قرار دارد نشانگر این است که انتخاب های دیگری نیز درون آن وجود دارد. برای مشاهده محتویات روی این پیکان ها کلیک کنید.



S01L12T02.jpg



منوی Edit
منوهای Edit معمولا حاوی برنامه های کاربردی مثل Cut و Copy و Paste و delete و ابزارهای جستجو هستند. به گزینه Properties که در انتهای این منو قرار دارد توجه کنید. این گزینه اطلاعات تفصیلی در مورد آیتم انتخاب شده را در اختیار شما قرار می دهد.



S01L12T03.jpg



منوی View
منوی View حاوی گزینه هایی است که با کیفیت نما سازی تصویر در ارتباط هستند. شما در این منو آیتم هایی برای تنظیم شبکه بندی و خطوط راهنما و این که اشیا چگونه با این امکانات و مشخصات ارتباط پیدا می کنند وجود دارد. آیتم های کنترل تنظیمات ابزار خط کش نیز در این منو قرار دارد.



S01L12T04.jpg



منوی Layout
منوی Layout گزینه های کنترل کننده مدیریت صفحه را در بر می گیرد. اضافه کردن، پاک کردن و حرکت دادن صفحات و سند چند صفحه ای، همگی از این منو کنترل می شوند. گزینه Page Setup مسئول کنترل همه مشخصات و ویژگی های صفحه است.



S01L12T05.jpg



منوی Arrange
منوی Arrange شامل مجموعه ای از ابزارهاست که کار شما را ساده و دقت کار را بالا می برند. در این منو قسمتی وجود دارد که شما می توانید اشیا را به صورت با وارد کردن ارقام transform کنید، آن ها را منظم کنید، دسته بندی کنید، گروه بندی کنید و یا از جایی به جای دیگر منتقل کنید. این منو منوی اصلی کنترل اشیا است.



S01L12T06.jpg




مرور کلی منو های CorelDraw: بخش دوم

منوی Effects
در منوی Effects، افکت ها و جلوه های ویژه قرار دارد. در این منو گزینه Artistic Media و افکت Lens را مشاهده می کنید که این افکت افکت هایی شبیه افکت transparency یا افکت های شفاف ایجاد می کند.



S01L13T01.jpg



منوی Bitmaps
برنامه CorelDraw اساسا یک برنامه ویرایش وکتور است، اما این منو افکت های ساده بیت مپ یا پیکسلی را شامل می شود. شما می توانید هر شئ را به فرمت بیت مپ یا پیکسلی تبدیل و افکت های ساده ای را روی آنها اعمال کنید. با انتخاب گزینه Edit Bitmap پنجره Corel PhotoPaint و با انتخاب Trace Bitmap پنجره CorelTrace باز خواهد شد.



S01L13T02.jpg



منوی Text
با کلیک روی منوی Text، محتویات آن نمایش داده می شود. همین طور که از نام این منو مشخص است، این منو جایی است که شما می توانید ابزارهایی برای مدیریت متن را در آن پیدا کنید. اگر روی گزینه Writing Tools کلیک کنید ابزارهایی شبیه به ابزارهایی که در برنامه های پردازش گر کلمه پیدا می شود خواهید یافت. شما از این منو برای وارد کردن متن استفاده نمی کنید، چون ابزار تایپ در روی نوار ابزار قرار دارد، اما این منو به منظور کار کردن با کلمات، به جای کار کردن روی ظاهر و نمای متن تهیه و طراحی شده است.



S01L13T03.jpg



منوی Tools
منوی Tools گزیده ای از پنجره هایی را در اختیار شما قرار می دهد که می توانید با استفاده از آنها کارهایی را که با تنظیمات منوی اصلی و نوار ابزار انجام می دهید را مدیریت کنید. پنجره های اختصاصی می توانند زمانی که در حال کار کردن با یک ویژگی یا برنامه کاربردی هستید و نیاز به انجام چند عمل متفاوت دارید به شما کمک کنند. این پنجره های فضای صفحه را اشغال می کنند اما می توان آنها را می توان در زمان هایی که به آنها نیاز نیست بست. وقتی چگونگی استفاده از برنامه را یاد گرفتید، سعی کنید برای بالا بردن سرعت کار خود از این منو بیشتر استفاده کنید.



S01L13T04.jpg



منوی Window
وقتی روی بیش از یک سند کار می کنید، اما دائما از یک سند به سند دیگر می روید، این منو می تواند کمک کند تا همه چیز را سازماندهی شده و با نظم و ترتیب نگه دارید. شما می توانید اسناد خود را به صورت موزاییکی (tile) و یا آبشاری (cascade) تنظیم کنید. در این منو می توانید dockerها و پالت های رنگ را نیز کنترل کنید. به بیان ساده تر این منو به شما کمک می کند چندین پنجره را مدیریت کنید.



S01L13T05.jpg



منوی Help
در این منو مثل همه پنجره های منوی Help، شما می توانید در قسمت Help Topic محتوا و راهنمای برنامه قرار دارد. اگر به اطلاعاتی در مورد کپی CorelDraw و یا منابع سیستم خود دارید به About CorelDraw مراجعه کنید.



S01L13T06.jpg



بازکردن منوها
روی آیتم مورد نظر در منوی اصلی کلیک کنید تا منوی مورد نظر باز شود. سپس روی پیکانی کوچکی که در سمت راست آیتم ها قرار دارد کلیک کنید تا محتویات یا زیر منوهای آن نشان داده شود. حالا زیر منوی مورد نظر را انتخاب کنید.



S01L13T07.jpg




مرور کلی بر پنجره های Docker

Docker چیست؟
پنجره های Docker برای سرعت بخشیدن به معمول ترین و تکراری ترین کارها طراحی شده اند. افعال پنجره Docker را می توان از طریق نوار ابزار و یا منوی اصلی انجام داد اما Docker ها دسترسی را آسان تر می کنند. بعضی از Docker ها این امکان را برای شما فراهم می کنند تنظیماتی را که به انجام کارهای پر تکرار به صورت خودکار کمک می کند را ذخیره کنید. پنجره های Docker قابل محدود شدن و یا پیوست شدن به بخش های مختلفی که روی صفحه قرار دارند و یا به صورت "undocked" در هر جایی قرار داده شده اند می باشد. این پنجره ها را می توان بست و یا به حالت minimize در آورد تا فضای صفحه را اشغال نکند.



S01L14T01.jpg



باز کردن Docker
به مسیر Window>Dockers رفته و View Manager را انتخاب کنید. حالا پنجره View Manager در سمت راست صفحه نمایشگر ظاهر می شود.



S01L14T02.jpg



Collapse Docker
روی پیکان Collapse Docker که در قسمت بالای سمت چپ پنجره Docker دو بار کلیک کنید. برای اینکه پنجره کامل باز شود روی علامت پیکان دو سر و یا قسمتی از تب پنجره Docker کلیک کنید.



S01L14T03.jpg



تغییر دادن سایز پنجره Docker
نشانگر ماوس را روی ضلع بالایی پنحره Docker قرار دهید تا به شکل یک پیکان دو سر در آید. حالا کلیک کرده و پنجره را بکشید تا به اندازه مورد نظر تغییر پیدا کند. حالا کلید ماوس را رها کنید.



S01L14T04.jpg



تغییر دادن موقعیت Docker
روی حاشیه پنجره Docker کلیک آن را به طرف بالا و یا پایین صفحه بکشید. در حین drag کردن Docker توجه کنید که چگونه حاشیه خاکستری رنگی در یک کادر مربع شکل ظاهر می شود. به درگ کردن ادامه دهید تا خطوط محیطی در امتداد لبه هایی که می خواهید Docker نصب شود ظاهر شود. وقتی خط محیطی Dock شد به یک شکل جدید می چسبد . کلید ماوس را رها کنید، حالا Docker به یک ضلع جدبد می چسبد. هنگامی که Docker های بالا و یا پایین لبه های صفحه باز شوند، به جای بلند شدن عریض تر خواهند شد و فضای بیشتری نیز اشغال می کنند.



S01L14T05.jpg



Undock کردن پنجره Docker
روی پنجره Docker کلیک و آن را به وسط محیط کار drag کنید. حالا یک کادر مربع شکل روی صفحه ظاهر می شود. کلید ماوس را جایی که می خواهید پنجره Docker قرار داشته باشد رها کنید. شما می توانید پنجره Undock شده را با کلیک و drag به هر جایی که می خواهید حرکت دهید. هنگامی که شما سطح بزرگنمایی را تغییر می دهید Docker در جای خود باقی می ماند. شما همچنین می توانید Docker را minimize و "undocked" کنید.



S01L14T06.jpg



استفاده از چند Docker
پنجره های Docker مورد نیاز خود را باز کنید. حالا آنها را به کناره هایی که دوست دارید در آنجا به نمایش در آیند Drag کنید. شما می توانید چندین Docker را در یک محیط یا فضا Drag کنید.



S01L14T07.jpg




 
بالا