• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آمیز ی یخ و نمک- تغییر نقطه ی انجماد

parisa

متخصص بخش
آمیز ی یخ و نمک- تغییر نقطه ی انجماد

هنگامی که به یخ، نمک افزوده می شود آمیزة جدیدی ایجاد می شود که نقطة انجماد آن پایین تر از نقطة انجماد یخ است. اجازه بدهید این ماده را «یخ نمکی» بنامیم.

اگر مقداری یخ در دمای oC 0 داشته باشیم و کمی نمک به آن اضافه کنیم، ترکیب متفاوتی (یخ نمکی) حاصل می شود. دمای انجماد این ماده oC 5- است. اگر دمای هوای اطراف oC 0 باشد، یخ نمکی در دمای oC 0 ذوب می شود، یعنی حدود oC 5 بالای نقطة انجمادش.

همانطور که می دانید هنگامی که ماده ای را ذوب می کنید، انرژی گرمایی لازم برای شکستن پیوند میان مولکول ها و تبدیل شدن به مایع به آن می شود. برای انجام این کار ماده باید از محیط اطرافش (مخلوط خالص یخ و آب) گرما بگیرد و بنابراین، باعث سرد شدن محیط اطراف شود.

هر چند ممکن است متناقض به نظر برسد اما مشابه این پدیده هنگامی اتفاق می افتد که قطره ای مادة تمیز کننده در دستتان می چکانید. مایع تمیز کننده بخار می شود زیرا انرژی گرمایی لازم را از دست شما می گیرد و دست شما سرد می شود. (در واقع مولکول های مایع تمیز کننده انرژی کسب می کنند و سریع تر حرکت می کنند)

هنگامی که یخ نمکی از محیط اطرافش انرژی گرمایی کسب می کند، دمای آن افزایش نمی یابد، تنها زمانی دمای آن افزایش می یابد که کاملاً ذوب شده باشد. در این نقطه مایع در دمای oC5- قرار دارد. در دمای بالاتر انرژی سبب شکستن پیوندهای بین مولکولی می شود.
 
بالا