• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آهای تو دیگه کی هستی؟

*pooneh*

متخصص بخش سینما،تلویزیون و تئاتر
[h=3]عادل بزدوده با اجرای نمایش «آهای تو دیگه کی هستی؟» در جشنواره‌ی تئاتر عروسکی به هنرمندان شاخص این رشته ادای احترام می‌کند.
20140627101707_81216505-5787406.jpg
به گزارش سينماخبر، درباره تازه‌ترین نمایش‌اش توضیح داد: 22 سال پیش همین نمایش را که یک اثر سایه بازی است‌،اجرا کردم و حالا قصد دارم آن را به 5 هنرمند که جزو تاثیرگذارترین هنرمندان این مملکت و به ویژه تئاتر عروسکی هستند و در اجرای این نمایش در کنارم بودند‌، تقدیم کنم.

بزدوده افزود: با اجرای این نمایش به زنده‌یادان کامبیز صمیمی مفخم‌، بیژن نعمتی شریف‌، حمید حمزه‌، محسن کلهر و دوست عزیزم کمال طراوتی که هم اکنون مقیم کانادا است، ادای احترام می‌کنم.

این طرح و کارگردان تئاتر عروسکی با اشاره به نقش مهم هر یک از این هنرمندان در تئاتر عروسکی ایران یادآور شد: همه این عزیزان در اجرای 22 سال پیش این نمایش همراه من بودند، محسن کلهر برای صدابرداری زحمات بسیاری کشید. همچنانکه کامبیز صمیمی مفخم به عنوان طراح صحنه و لباس در کنارم بود. بیژن نعمتی شریف نیز طراحی و ساخت عروسک‌هایم را انجام داد.

بزدوده درباره حمید حمزه نیز گفت: ایشان جزو طراحان خیلی خوب گریم در ایران بود، ضمن اینکه اولین کسی است که شعر کودک را در بخش موسیقی کانون پرورش فکری راه‌اندازی کرد و کمال طراوتی دوست آهنگسازی است که خارج از کشور هم با بچه‌ها کار موسیقی کودک انجام می‌دهد و این 5 هنرمند ستون‌های ارزشمند هنر ما هستند که به من کمک بسیاری کردند.

این هنرمند عروسک‌ساز درباره ساخت عروسک‌های نمایش‌«آهای تو دیگه کسی هستی؟» توضیح داد: نمایش را با همان عروسک‌هایی که از 22 سال پیش باقی مانده اجرا می‌کنم. در تمام این سال‌ها عروسک‌ها را نگهداری کرده‌ام و 90 درصد آنها زنده و قابل استفاده هستند و فقط به تعمیرات جزیی نیاز دارند. اگر قرار بود الان این عروسک‌ها را بسازم‌، باید بالای 10 میلیون تومان بودجه از جشنواره تئاتر عروسکی می‌گرفتم.

بزدوده که عروسک‌های نمایش‌اش را در کانون پرورش فکری نگهداری می‌کند،‌ با ابراز قدردانی از اعضای این مرکز ادامه داد: حفظ و نگهداری عروسک‌ها برایم بشدت مهم است و تا وقتی هستم حتما عروسک‌های نمایش‌هایم را نگهداری می‌کنم و از دوستان کانون که این عروسک‌ها را نگهداری می‌کنند، بسیار سپاسگزارم.

سازنده عروسک «زی‌زی گولو» درباره داستان نمایش‌اش که ویژه گروه سنی کودک و نوجوان اجرا می‌شود، گفت: داستان درباره یک غاز است که از شکل خودش بیزار است و اعضای بدن پرندگان دیگر را قرض می‌گیرد و به جانوری تبدیل می‌شود که هیچ کس او را نمی‌شناسد.

بزدوده که 22 سال پیش این نمایش را با گروهی از نوازندگان کودک اجرا کرده بود، اضافه کرد: موسیقی این نمایش را کمال طراوتی کار کرده بود و تمام نوازندگانش بچه‌های 8 تا 15 ساله بودند که همزمان با اجرای نمایش موسیقی را اجرا می‌کردند و همان زمان این موسیقی به شکل کاملا حرفه‌ای ضبط شد که در اجرای دوباره هم از همین موسیقی استفاده می‌کنیم.

عادل بزدوده افزود: از همان صداها و موسیقی اجرای اول استفاده می‌کنم چون اگر قرار بود از صفر شروع کنیم، دست کم 40 تا 50 میلیون هزینه برمی‌داشت که خیلی هزینه بالای بود.

این هنرمند در پایان صحبتش گفت:خوشحالم و هیچ دل نگرانی ندارم، هر روز که سرکار می‌آیم، انرژی‌ام صد چندان می‌شود. امیدوارم نسل جوان با دیدن این نمایش متوجه حضور هنرمندان بزرگی که از آنها یاد می‌کنیم، بشوند و جایگاه آنان را دریابند.

بالا