پزشکان معتقدند استنشاق دود ناشی از سوزاندن شمع اعم از شمعهای پارافینی و گیاهی برای سلامت انسان مضر است.
به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بسیاری از مردم با استفاده از نور شمع حس و حال تازهای به میز شام و مهمانیهای خود میدهند اما آیا استنشاق گازهای متصاعد شده از سوختن شمع برای سلامتی بیخطر است؟
برای پاسخ به این سوال بد نیست اشارهای کنیم به مطالعهای که در سال 2009 میلادی از سوی متخصصان دانشگاه دولتی «کارولینای جنوبی» آمریکا در این زمینه انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که سوزاندن شمعهای پارافینی سبب آزاد شدن آلایندههایی در هوا میشود که به بدن انسان آسیب میرساند. اما در سال 2007 میلادی نیز موسسه مطالعات زیست محیطی «بایرویت» در آلمان با آزمایش روی شمعها، بیش از 300 ماده شیمیایی سمی را شناسایی و اعلام کرد که تفاوت فاحشی در میزان سموم موجود در پارافین، موم، سویا، نخل و واکس گیاهی استیرین وجود ندارد و تقریبا تمام این مواد به یک اندازه مواد شیمیایی سمی تولید میکنند.
اما آیا مردم باید نگران استفاده از شمعها باشند؟ «راب هرینگتون»، یک متخصص سمشناسی و مشاور صنایع معتقد است این مسئله به درک شما بستگی دارد چرا که در گذشته شمعها اغلب از پارافین ساخته میشدند اما شمعهای ساخته شده از سویا محصول جدیدی هستند. در بازار فروش این محصول اعلام میشود که شمعهای تولید شده از سویا صددرصد گیاهی و طبیعی هستند و برای سلامتی ضرری ندارند اما شمعهای تولید شده از پارافین از مشتقات نفتی تهیه میشوند. در واقع هیچ تفاوتی در آلایندههای منتشر شده از شمعهای طبیعی و پارافینی وجود ندارد.
به گزارش ایسنا به نقل از کانادا شاینآن، با وجود ادامه اختلافنظرها درباره خطرات سوزاندن شمع برای سلامتی، متخصصان بهداشت و سلامت و صاحبان صنایع همگان بر این مسئله اتفاقنظر دارند که استنشاق دود هر نوع شمعی برای سلامتی انسان مضر است.
«جرومی نریاگو»، استاد دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه میشیگان میگوید: در صورتی که شمع را در هوای بدون تهویه مناسب بسوزانیم، آلایندههای حاصل از آن ضررات مشابهی با سوختهای دیزلی برای بدن به همراه دارند.