یک متخصص مغز و اعصاب به مبتلایان به صرع توصیه کرد تا حد ممکن از استرس و کم خوابی دوری کنند و غذاهایی که بیماری آنها را تشدید میکند، مصرف نکنند.
کوروش قره گوزلی در مورد وضعیت صرع و درمان آن در ایران گفت: از لحاظ درمانی سطح قابل قبولی در کشور وجود دارد و بیماران از نظر کنترل دارویی وضعیت مطلوبی دارند.
وی ادامه داد: داروها تا حد زیادی در دسترس هستند و داروهای جدید هم در کشور ساخته می شود.
این متخصص تغذیه افزود: مسئله بعدی استفاده از روش های درمانی و تشخیصی جدیدتر است که مثلاً جراحی صرع در چند مرکز کشور در حال انجام است و با روش های جدیدتر مانند پرتونگاری یا پت اسکن آن را معالجه می کنیم.
وی با بیان اینکه امروزه صرع هایی که در گذشته هم ناشناخته بودند شناخته شده اند و در کنترل هستند گفت: اگر بشود محل ضایعه را در مغز کاملاً درآورد صرع آنها کاملاً خوب می شود.
قره گوزلی در مورد علت به وجود آمدن صرع گفت: بیشتر ضایعات اکتسابی هستند مانند نرسیدن اکسیژن به مغز یا ضربه های مغزی، تومورهای مغزی و خونریزی های مغزی.
وی از وجود 700 تا یک میلیون نفر مبتلا به صرع در کشور خبر داد و گفت: 70 درصد این افراد کنترل می شوند و صرع شان خوش خیم است اما ممکن است که 30 درصد آنها مقاوم به درمان باشند.
این متخصص مغز و اعصاب به بیماران مبتلا به صرع توصیه کرد: این افراد رعایت بهداشت فردی را در اولویت قرار دهند و از کم خوابی و استرس دوری کنند و غذاهایی که ممکن است موجب بروز صرع شود را مصرف نکنند.
وی در مورد اینکه گفته می شود مبتلایان به صرع از خوردن غذاهای سرد پرهیز کنند گفت: زیاد می شنویم که از غذای سرد نباید استفاده کنند اگر دقت کنید این تفکر که در طب سنتی وجود دارد به بیماری ام.اس هم رسیده است.
قره گوزلی افزود: واقعاً ثابت نشده که غذا در بیماری صرع تأثیر دارد اما از روی شواهد می توان فهمید که کدام غذاها برای بیماری ها زیان دارند، مثلاً مادری می گوید که وقتی فرزندم ماست، دوغ یا میوه های بهاری مصرف می کند دچار صرع می شود که به آنها توصیه می کنیم مواد گرمی به غذا اضافه کنند مثلاً زیره به ماست بیفزایند. ( فارس)