• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اخبار درمان مشکلات چشمی دیابتی ها

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
داروی کاندسارتان(candesartan) با نام تجارتی Atacand ، که یک داروی ضدفشارخون است می تواند خطر و شدت آسیب شبکیه را در مبتلایان به دیابت کاهش دهد


یک داروی ضدفشارخون ممکن است به بهبودی رتیبوپاتی دیابتی (عارضه‌ای که دیابت در شبکیه چشم ایجاد می‌کند) کمک کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از هلث دی نیوز ، محققین طی بررسی‌های جدیدی ، شواهد بیشتری در مورد کاندسارتان candesartan – یک داروی ضدفشارخون – ارائه کرده است که بر مبنای آن این دارو می‌تواند خطر و شدت آسیب شبکیه را در مبتلایان به دیابت کاهش دهد.

دکتر نیش چاتورودی از انگلیس یکی از نویسندگان این مقاله از موسسه ملی قلب و ریه و ایمپریال کالج در سنت مری در لندن در این باره گفت: “ما پیشنهاد می‌کنیم که متخصصان بالینی استفاده از این دارو ( با نام تجارتی Atacand) را در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک که کنترل قند خون آنها مشکل است، مورد نظر قرار دهند.”

“همچنین متخصصان بالینی می‌توانند در میان مبتلایان به دیابت نوع ۲ ، افراد دچار آسیب شبکیه مستقر که فشار خون بالا پیدا کرده‌اند، تجویز کاندسارتان را از میان داروهای ضدفشار خون در نظر داشته باشند، چرا که به نظر می‌رسد این دارو اثر مفید اضافی از لحاظ بهبودبخشیدن به آسیب شبکیه ناشی از دیابت داشته باشد.”

حدود ۹۵ درصد دیابتی‌ها مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند که که در آن سلول‌ها حساسیت خود به انسولین را از دست می‌‌دهند. این بیماری اغلب با چاقی مرتبط است. حدود ۵ درصد دیابتی‌ها دچار نوع یک آن هستند که در آن لوزالمعده نمی‌تواند به مقدار کافی انسولین برای تنظیم قند خون تولید کند

نتایج این تحقیقات در نشریه Lancet منتشر شده است
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
يك برنامه غذايي منظم با شاخص گليسمي بالا كه به سرعت ميزان قند خون را بالا مي‌برد، خطر بروز بيماري چشمي تخريب ماكولا وابسته به سن (‪(amd‬ را ، ‪ ۵۰‬درصد افزايش دهد.
كربوهيدرات‌هاي موجود در يك برنامه غذايي خاص مي‌تواند خطر بروز بيماري چشمي تخريب ماكولا وابسته به سن (‪(amd‬ را كه شايعترين علت نابينايي در افراد مسن است، ‪ ۵۰‬درصد افزايش دهد. اين برنامه غذايي حاوي كربوهيدراتهايي است كه قند خون را به سرعت بالا مي‌برد.


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رويترز، دكتر “آلن تيلور” و همكارانش از دانشگاه “تافتس” در بوستون دريافتند چندين سازوكار مرتبط با كربوهيدرات و عوامل خطر در بيماري‌اي ام دي ‪ amd‬و بيماريهاي مرتبط با ديابت شامل بيماري قلب و عروق و بيماري چشمي مشترك است.

تاكنون اين ارتباط تنها در يك تحقيق كوچك مورد بررسي قرار گرفته است.

اين پژوهشگران براي بررسي بيشتر، مطالعه “بيماري چشمي مرتبط با سن” را بر روي ‪ ۴‬هزار و ‪ ۹۹‬فرد ‪ ۵۵‬تا ‪ ۸۰‬ساله انجام دادند.

اين محققان بر اساس شدت بيماري و ساير عوامل، ‪ ۸‬هزار و ‪ ۱۲۵‬چشم را در يكي از پنج گروه ‪ amd‬دسته‌بندي كردند.

داشتن يك برنامه غذايي منظم با شاخص گليسمي بالا كه حاوي كربوهيدراتهايي است كه به سرعت ميزان قند خون را بالا مي‌برد، خطر بروز بيماري چشمي وابسته به سن را بيشتر از رژيم غذايي با شاخص گليسمي پايين افزايش مي‌دهد.

به گفته محققان رعايت رژيم غذايي با شاخص گليسمي پايين مي‌تواند از بروز ‪ ۲۰‬درصد موارد اين بيماري چشمي پيشگيري كند.

به گفته محققان رژيم غذايي با شاخص گليسمي پايين براي سلامت چشم از ريز مغذي‌هاي بيشتري برخوردار است.

بيش از ‪ ۱۰‬ميليون تن از شهروندان آمريكايي و بين ‪ ۱۵‬تا ‪ ۲۰‬ميليون تن در سراسر جهان به اي‌ام‌دي مبتلا هستند.

مصرف مواد غذايي حاوي ويتامين “‪ “c‬و “‪ “e‬و “كاروتينوئيد زياكسانتين” و “لوتين” مانع از پيشرفت اي‌ام‌دي مي‌شود.

تحقيقات انجام شده بر روي الگوي غذايي مرتبط با افزايش خطر ابتلا به‌اي ام دي بر استفاده از غذاهاي سالم با تنوع وسيع به جاي مصرف ميزان زيادي از مكمل‌هاي غذايي خاص و محدودي كه مضر هستند، تاكيد دارد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
کشف دارويي براي كاهش عوارض چشمي ديابت

شبکه خبر: نوعي داروي كاهنده چربي خون، ميزان نياز به جراحي چشم را در مبتلايان به ديابت كاهش مي‌دهد.
پژوهشگران با درج مقاله‌اي در نشريه پزشكي لانست اعلام كردند، تجويز داروي فينوفيبرات ميزان نياز به ليزر درماني براي جراحي شبكيه چشم را در مبتلايان به ديابت نوع دو تا حد چشم‌گيري كاهش مي‌دهد. بررسي محققان دانشگاه سيدني درباره 9800 بيمار مبتلا به ديابت نوع دوم نشان مي‌دهد، مصرف اين دارو احتمال بروز اختلال پيشرفته عروق خوني شبكيه چشم و نياز به جراحي را تا 31 درصد كاهش مي‌دهد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
فناوري جديد، درد جراحي ليزري چشم ديابتي را به شدت كاهش مي‌دهد

روش‌هاي متداول ليزر درماني كه براي درمان نوعي بيماري چشمي شايع در ميان افراد مبتلا به ديابت بكار مي‌رود اغلب با احساس درد شديدي مانند ضربه زدن به چشم با يك چوب تيز همراه است اما يك فناوري جديد ليزري به كمك اين بيماران مي‌آيد.

به گزارش پايگاه اينترنتي لايو ساينس، اين فناوري جديد امكان درمان اين بيماري به نام رتينوپاتي ديابت (آسيب شبكيه ناشي از ديابت) را با درد كمتر و سرعت بيشتر فراهم مي‌كند.

طبق آمار موسسه ملي چشم آمريكا، بيش از چهار ميليون نفر در اين كشور دچار رتينوپاتي ديابت هستند.

در اين بيماري كه يكي از علل اصلي نابينايي در افراد بزرگسال محسوب مي‌شود، رگ‌هاي خوني در شبكيه مسدود شده و بافت‌هاي پشت چشم نسبت به نور حساس مي‌شود.

در اين وضعيت، در شرايطي كه شبكيه براي تامين ذخيره خوني تلاش مي‌كند، رگ‌هاي خوني جديد اما حساس و آسيب پذيري شروع به رشد مي‌كنند.

ديواره‌هاي اين رگ‌هاي نازك گرايش به پاره شدن دارند و خون و مايع از آنها تراوش مي‌شود كه ديد فرد را با مشكل روبرو مي‌كند و موجب بروز لكه‌هاي خوني مي‌شود. عدم درمان اين بيماري مي‌تواند به نابينايي منجر شود.

"مايكل ويلتبرگر" يك مهندس در شركت "اوپتيك مديكا" كه اين روش جديد را ابداع كرده است، گفت: در روش متعارف، چشم پزشكان قبل از پاره شدن اين رگ‌هاي خوني غيرعادي، آنها را با ليزر مي‌سوزانند. در اين روش ليزر درماني برخي قسمت‌هاي شبكيه از بين مي‌رود تا بقيه قسمت‌هاي آن بتواند به حيات خود ادامه دهد.

اين روش در چهار جلسه ‪ ۱۵‬دقيقه‌اي انجام مي‌شود و معمولا آنقدر دردناك است كه بيمار حتي با وجود اينكه ممكن است نابينا شود از مراجعه ديگر براي ادامه درمان خودداري مي‌كند.

اما با كمك اين فناوري جديد موسوم به "پاسكال" درمان كامل تنها در يك جلسه امكان پذير است. اين روش درد كمتري دارد و حتي برخي از بيماران آنرا اصلا احساس نمي‌كنند.
 
بالا