• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ارائه ديرهنگام لايحه بودجه اجراي فاز دوم هدفمندي را به تعويق انداخت

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
مهدي تقوي در گفت‌وگو با فارس درباره اجرايي نشدن فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها در سال جاري با وجود وعده رئيس جمهور گفت: خدا را شکر مي‌کنم که طرح هدفمندي يارانه در فاز دوم هنوز محقق نشده است. من از ابتدا مخالف با اجراي هدفمندي يارانه‌ها بودم.

وي تورم موجود در اقتصاد و وضعيت بازار ارز را نتيجه اجرايي شدن فاز اول طرح هدفمندي يارانه‌ها دانست و افزود: رکود تورمي که در حال حاضر شاهد آن هستيم نتيجه عدم پرداخت 30 درصد از يارانه‌ها به بخش توليد است که موجب تعطيلي برخي واحدهاي توليدي و کارخانه‌ها شد.

استاد دانشگاه علامه طباطبايي در پاسخ به اين سؤال که نظرتان درباره اجرايي شدن فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها چيست، گفت: بهتر است فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها اجرا نشود.

تقوي علت به تعويق افتادن فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها را ارائه دير هنگام لايحه بودجه از سوي دولت به مجلس دانست و بيان داشت: مجلس تا آخر سال فرصت تصويب لايحه بودجه را ندارد و از طرفي دولت يک بودجه دو دوازدهم به مجلس ارائه کرده است.

وي خاطرنشان کرد:بنابراين دولت نمي‌تواند در دو ماه آينده قيمت حامل‌هاي انرژي را بالا ببرد و از اين طريق درآمد ايجاد کند و از طرفي هم نمي‌تواند يارانه‌ها را دو برابر کند.

وي در پاسخ به اين سؤال که راهکار شما براي بهتر اجرا شدن فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها چيست، گفت: بهتر بود دولت درآمدهاي نفت را سرمايه‌گذاري مي‌کرد و باعث بهبود وضع اقتصادي مردم مي‌شد و بعد قيمت‌ها را بالا مي‌برد.

تقوي ايجاد اشتغال، نرخ رشد بالا، از بين بردن فقر در جامعه و توزيع عادلانه درآمد را زمينه لازم براي بهتر اجرا شدن فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها دانست و ادامه داد: دولت پس از فراهم آوردن زمينه لازم مي‌تواند با فروش گرانتر انرژي به مردم درآمدهاي حاصل از آن را صرف آباداني کشور کند.

اين استاد دانشگاه با بيان اينکه من و تعداد معدودي از اقتصاددانان مخالف طرح هدفمندي يارانه‌ها هستم،گفت: در حال حاضر با وجود تحريم‌هاي نفتي و ديگر مشکلات، اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها گراني و فشار بيشتر به مردم را در پي خواهد داشت‌.

اين استاد دانشگاه در مورد تأثير افزايش نقدينگي در بحران‌هاي بازار ارز و سکه که بعد از اجراي مرحله اول هدفمندي يارانه‌ها در دست مردم ايجاد شد، تصريح کرد: کساني که نقدينگي در دستشان زياد است مردمي نيستند که از تورم بالا صدمه مي‌بينند.نقدينگي در اختيار مردم عادي و قشر مزدبگير جامعه با اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها زياد نشده است.

وي ادامه داد: مبلغ پرداختي از سوي دولت با توجه به بالا رفتن قيمت‌ها حتي سبب کاهش قدرت خريد اين قشر شده است و اين مقدار نقدينگي که از سوي دولت به مردم پرداخت مي‌شود صرف جبران افزايش قيمت‌ها شده و افزايش نقدينگي را در دست آنها به همراه نداشته است.

وي گفت: بنابراين قدرت خريد واقعي مردم کاهش پيدا کرده است و قدرت خريد واقعي آن پولي است که در جيبمان است و با افزايش قيمت تعديل مي‌شود، يعني افرادي که مزد و حقوق بگيرند چون آن مقدار يارانه‌اي که به آنها پرداخت مي‌شود به اندازه آن مقداري که تورم بالا رفته نيست،بنابراين قدرت خريد مردم پايين مي‌آيد.

تقوي اظهار داشت: اگر در فاز دوم مقدار يارانه نقدي ثابت بماند و هزينه حامل‌هاي انرژي بالا رود در نتيجه وضع مردم بدتر خواهد شد.

اين استاد دانشگاه اضافه کرد: البته اجرايي شدن هدفمندي يارانه‌ها براي خانواده‌هايي که هيچ کدام از اعضاي خانواده شاغل نبوده اند خوب بوده است و آنها اکنون با گرفتن يارانه نقدي درآمدي را دارند.

وي در پايان بهترين راهکار براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها را اجرايي نشدن آن دانست و گفت: دولت بهتر است در اين زمينه سرمايه‌گذاري انجام دهد، اقتصاد رشد کند، وضع اقتصادي بهبود يابد و پس از آن يارانه‌ها را قطع کند.


 
بالا