• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ارتباط مستقم بين افزايش نوعي آنتي‌بادي در مبتلايان به سل با خطر بروز بيماري‌هاي قلبي

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
افزايش در نوع خاصي از آنتي باديهاي سيستم ايمني در پيشرفت بيماري هاي قلبي در مبتلايان به سل جلدي موثر است.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا - منطقه علوم پزشکي تهران؛ سل جلدي بيماري سيستم ايمني است که در آن آنتي بادي‌هاي خودکار توليد شده و بر سلول‌هاي بدن حمله مي کند که باعث بروز التهاب و عفونت در همه بدن مي شود نتيجه آن آسيب به بافت‌ها و ارگانهاي بدن نظير قلب، کليه، مغز، خون، پوست و مفاصل است.

در اين پژوهش محققان استراليايي و بريتانيايي دريافتند که بيماران با نوع فعال سل جلدي به طور قابل توجهي داراي سطوح بيشتر آنتي باديهاي خودکار هستند براي پروتئين هاي متصل کننده چربي هستند تا افرادي که بيماري آنها غيرفعال تر است.

افزايش در اين نوع پروتئين موسوم به آنتي اپوليپوپروتئين (Anti-ApoA-1) و آنتي ليپوپروتئين با چگالي بالا (Anti-Htl) و آنتي پروتئين فعال کننده (Anti-eRP)C ، در پيشرفت بيماري تصلب شرائين که در آن شريانها سخت مي شود و افزايش خطر بيماري هاي قلبي نقش دارند.

دکتر بوراهان از دانشکده پزشکي ديويد گفن از دانشگاه کاليفرنيا در لس آنجلس مي گويد اين يافته ها مهم است اما اندازه گيري اين آنتي باديها (Htl-CRP-APAL) در بيماران سل هنوز به نقطه اي نرسيده است که بتوان براي تشخيص پروتئين تصلب شرائين استفاده کرد.

گفتني است نزديک 5 ميليون فرد در جهان سه نوعي سل جلدي دارند.

اين مقاله در Arthritis and rheumatism به چاپ رسيده است.
 
بالا