B a R a N
مدير ارشد تالار
این هورمون از غده صنوبری در مغز و در واکنش به تاریکی ترشح میشود.
نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد مردانی که سطح هورمون خواب موسوم به «ملاتونین» در بدنشان بیشتر است، کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند. در این بررسی که روی نمونه ادرار گروهی از مردان داوطلب انجام گرفت مشخص شد مردانی که مقدار این هورمون در ادرارشان بیشتر بوده 75 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان پیشرفته پروستات بودهاند.
«سارا مارکت» از متخصصان دانشکده سلامت عمومی هاروارد در بوستون گفت: نتایج این بررسی و مشاهده وجود رابطه بین سطح ملاتونین و ابتلا به سرطان پیشرفته پروستات قابل توجه و بررسی است.
سطح ملاتونین در بدن افراد تحت تاثیر میزان خواب و کیفیت آن است. این هورمون از غده صنوبری در مغز و در واکنش به تاریکی ترشح میشود. به طور معمول سطح هورمون ملاتونین در هنگام غروب افزایش مییابد و در طول شب بیشتر میشود و مجدد به هنگام صبح و با روشن شدن هوا از مقدار آن در بدن کاسته میشود. به گفته پزشکان در مطالعات پیشین مشخص شده بود که هورمون ملاتونین نقش مهمی در تنظیم هورمونهایی که بر سرطان تاثیر میگذارند، ایفا میکند. بررسیهای آزمایشگاهی همچنین نشان میدهد ملاتونین میتواند به کاهش سرعت رشد سلولهای سرطانی یا متوقف ساختن آن کمک کند.
طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، زنان شاغلی که در شیفت شب کار میکنند از میزان پایینتری هورمون ملاتونین برخوردارند و در نتیجه بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.
در این بررسی از 930 مرد ایسلندی در فاصله سالهای 2002 و 2009 میلادی درخواست شد به پرسشهای مطرح شده در مورد عادت خوابشان پاسخ دهند. همچنین روی نمونه ادرار آنان آزمایشهایی انجام شد. به گفته پزشکان در آن دسته از شرکتکنندگان که در نمونه ادرارشان میزان بالاتری از این هورمون وجود داشت، موارد ابتلا به سرطان پروستات خیلی کمتر مشاهده شده بود.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ