• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ارمنستان

Nicol

متخصص بخش گردشگری
ارمنستان (به ارمنی: Հայաստան، تلفظ: هایاستان) با نام رسمی جمهوری ارمنستان کشوری در قفقاز جنوبی به پایتختی ایروان است. ارمنستان در قفقاز جنوبی (ماورای قفقاز) در میان دریای سیاه و دریای خزر قرار دارد که مرز میان آسیا و اروپا محسوب می‌شو د. همسایگان ارمنستان در غرب ترکیه، در شمال گرجستان، در شرق آذربایجان، و در جنوب ایران و جمهوری مختار نخجوان (جمهوری آذربایجان) می‌باشند.


جغرافیا
ارمنستان کشوری کوهستانی و کم باران است و نیز یک کشور محاط در خشکی است. بزرگ‌ترین دریاچه این کشور دریاچه سوان است که آب شیرین دارد و پهنه نسبتاً بزرگی از بخش میانی کشور را پوشانده‌است. مساحت ارمنستان ۲۹٬۸۰۰ کیلومتر مربع (۱۴۲ام در جهان) است و حدود ۳٬۲۰۰٬۰۰۰ تن جمعیت دارد. مردم ارمنی پیرو آیین مسیحیت هستند.

فرهنگ
در سال ۱۲۰۶ هجری خورشیدی (۱۸۲۷میلادی) در زمان فتحعلی شاه قاجار، قشون ایران از روسیه تزاری شکست خورد و سپس در پی پیمان نامه ترکمانچای، ارمنستان رسما از ایران جدا شد و به خاک روسیه پیوست. ارمنستان سرانجام از شوروی استقلال یافت. ارمنستان اکنون روابط خوبی با ایران به ویژه در امور فرهنگی و اقتصادی و انرژِی دارد.
زبان ارمنی، زبان رسمی کشور ارمنستان است.


سرانجام ارمنستان در شهریور ۱۳۷۰ از اتحاد جماهیر شوروی استقلال یافت.
ارمنستان روابط گرمی با ایران دارد. بسته بودن مرزهای این کشور با جمهوری آذربایجان و ترکیه به دلیل اشغال بخش بزرگی از خاک آذربایجان توسط ارمنستان در سال 1990 و بیطرفی ایران در جنگ قره باغ از دلایل توسعه روابط دو کشور است


استان‌ها
ارمنستان ۱۱ استان دارد:

1. آراگاتسوتن
2. آرارات
3. آرماویر
4. گغارکونیک
5. کوتایک
6. لوری
7. شیراک
8. سیونیک
9. تاووش
10. وایوتس جور
11. ایروان
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری

جغرافیا

دریاچه سوان دریاچه سوان در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان و در استان گغارکونیک قرار دارد. این دریاچه که بزرگ‌ترین دریاچهٔ قفقاز و از بزرگ‌ترین دریاچه‌های کوهستانی آب شیرین در جهان است در ارتفای ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شده است. نام سوان از ریشهٔ اورارتویی سیونا و به معنی «سرزمین دریاچه‌ها» گرفته شده‌است. حدود ۳۶ جویبار به این دریاچه می‌ریزند و تنها رودخانه‌ای که از سوان سرچشمه می‌گیرد رود هِرازدان است.
از گردشگاه‌های پیرامون این دریاچه، چشمهٔ آب معدنی دیلیجان و شهرستانی به همین نام است. ماهی قزل‌آلای مشهوری به نام ایشخان (شاهزاده) بومی این دریاچه است.

ایروان

شهر ایروان یکی از سه شهر مهم قفقاز جنوبی، پایتخت ارمنستان و محبوب ارمنیان جهان است. بنا به برخی شواهد ایروان ساکنان مسلمان زیادی را در خود جای داده بوده است . ایروان شهری با تاریخ بیش از ۲۸۰۰ سال در دامنه کوه آرارات و بر کرانه رود هرازدان.
مرکز شهر، گرچه کمتر از روی نقشه‌ها پیش رفت، چون جواهری از سبک معماری نخستین شوروی است. در آن زمان شهر را بر مبنای رنگ سنگ‌های بکار رفته در بناهایش، شهر صورتی نامیدند.
از جاذبه‌های اصلی گردشگری شهر می‌توان از بازمانده‌های یک دژ اورارتویی،‌ قلعه اربونی، متعلق به قرن هفتم پیش از میلاد نام برد. موزه‌ها، خانه/موزه‌ها، مناظر طبیعی شگرف و پارک‌ها از دیگر دیدنی‌های شهر بشمار می‌روند. بازار ها مراکز خرید ایروان اولا : سطح عمومی قیمتها عمدتا چیزهای که ایرانیها سوغاتی می برند در ارمنستان گران است مثل پوشاک و... دوم :اگر دنبال اجناس مارک دار اصلی هستید اکثر برندهای معروف دنیا مثل آدیداس همانند اکثر نقاط دنیا در ارمنستان شعبه دارند وقیمتش نسبت به ایران ارزانتر است امکانات خرید متنوعی در ایروان فراهم است.

موزه قلعه اربونی امپراطوری اورارتو‌ها که حدود سه هزار سال پیش در حوالی دریاچه وان در ترکیه امروزی ساکن بودند شهر ایروان را با بنای قلعه اربونی بنیان نهادند. این قلعه در جنوب شرقی شهر و بر روی تپه‌ای قرار دارد. در پای تپه ساختمان ارین‌برد، اکنون یافته‌های باستانشناسان از این قلعه، از جمله فلزکاری‌های زیبای اورارتویی، را به نمایش گذارده است. ساختمان موزه نقش‌برجسته‌ای برنجی از پیکره‌هایی اورارتوری را بر نمای خود دارد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
Armenia-Marriott_clip_image002.jpg
 
بالا