• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ازباغ‌های دوره‌قاجاریه تافروشگاه‌های لوکس فوتبالیست‌ها

Nicol

متخصص بخش گردشگری

قدمت این میدان تاریخی شهر به دوره قاجار می رسد و می گویند نام این محله از نام همسر کامران میرزا،˝ منیر˝ گرفته شده است.
به گزارش برنا، تاریخ گواهی می‌دهد این منطقه از شهر، در تهران قدیم و در دوران قاجار از محله های اعیان نشین بوده و عده ای معتقدند نام این محله از نام همسر کامران میرزا، از صاحب منصبان قاجار به نام منیر گرفته شده و منیریه نامیده شده است. حدود 15 سال پیش منطقه منیریه انبوهی از خانه های قدیمی را در خود جای داده بود، اما حالا خانه‌های نوساز و ساختمان های شیک در کوچه پس کوچه های این منطقه جای ساختمان های قدیمی و زیبا را گرفته اند. شاید اگر حوصله کنی و تمام منطقه را بگردی، در هر کوچه و خیابان در کنار مجتمع های نوساز، خانه ای قدمی را بیابی که هر کدام از آجر هایش بازگو کننده تاریخ این شهر و منطقه هستند.
میدان منیریه این روزها به دلیل اینکه محل استقرار بورس تجاری و تولیدی‌های پوشاک، کفش و لوازم ورزشی است، محل رفت و آمد شهروندان بسیاری است و آدم های زیادی از مناطق دیگر شهر به هوای خرید راهی این منطقه می شوند.میدان منیریه این روزها میان حصار کاغذی شرکت مترو، محصور شده است.
میدان منیریه شاید جذابیت های قدیم خود، مثل باغ های سر سبز و ساختمان های زیبا را از دست داده باشد،اما هنوز هم به عنوان یکی از قدیمی ترین محلات شهر که تاریخ آن به دوران قاجار بر می گردد و صد البته به خاطر تجمع مراکز خرید پوشاک و لوازم ورزشی در دل آن از این جهت میان سایر منطقه های شهر برجسته است.
میدان منیریه در تقسیم بندی های شهری، جزو منطقه 11 شهرداری تهران به شمار می آید.خیابان های این محله ولیعصر حد فاصل مولوی تا میدان منیریه، کارگر جنوبی حد فاصل میدان رازی تا چهار راه لشگر، لشگری موحد، فروزش، مهدیخانی، مدرس، قلمستان- قزوین حد فاصل میدان قزوین تا ولیعصر، بشیری–ارامنه، پل امیر بهادر، فرهنگ، شیبانی– ژیان پناه، پیران عقل – ترجمان، ابوسعید، میدان منیریه، معیری و صداقت هستند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
IMG_0082.jpg

محله های سپه و حسن آباد از شمال منطقه، مختاری و مولوی از غرب، از طرف جنوب بازارچه طرخانی و 15 خرداد و از شرق منطقه، مخصوص، کمالی تا امام خمینی، هلال احمر – میدان قزوین محله های همسایه این منطقه و فاطمیه، فخریه، سقاخانه فرهنگ و مسلم ابن عقیل از مسجدهای قدیمی منطقه هستند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
IMG_0058.jpg

باغ شاه (پادگان حر) میدان حر، خانه اعلم السلطنه خیابان حافظ، خانه امید بهادر ( وزیر جنگ محمد علی شاه) محل انجمن آثار و مفاخر ملی ایران در خیابان ولیعصر، پایین تر از میدان منیریه،پل امیر بهادر، خانه انیس الدوله خیابان ولی عصر، روبروی مهدیه تهران، خانه بهزاد در خیابان آذربایجان، خانه پروفسور عدل در خیابان ولی عصر، خانه ملیحه گلستانه در خیابان قزوین، پل امیر بهادر، کاخ مرمر در خیابان سپهر، تقاطع ولی عصر از آثار باستانی این منطقه به شمار می آیند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
میدان منیریه در ناحیه 2 منطقه 11 قرار دارد و از بزرگترین نواحی منطقه 11 به حساب می آید و وجود بورس تجاری لوازم ورزشی در حوالی میدان و خیابان ولی عصر که از میدان می گذرد و از شمال به میدان تجریش می رسد و از جنوب به میدان راه آهن ویژگی منطقه منیریه محسوب می شود. اهالی می گویند مساجد”پنبه چی” و ” فخریه” از مسجد های قدمی منطقه منیریه هستند. خانه های قدیمی این منطقه خراب شده اند؛ اما خانه شیبانی هنوز در خیابان شیبانی وجود دارد.
خیابان ابوسعید در گذشته بازارچه ای قدیمی بوده که بعدها خراب شده؛قدیم ها در خیابان البرز بازارچه ای به نام” کَل عباس” وجود داشته که آن هم در حال حاضر خراب شده است.
خیابان های زیبای این منطقه به گفته اهالی محل، خیابان میامی سابق، مهدیه سابق و خیابان انتظام هستند که با وجود ساخت و سازهای فراوان هنوز اصالت و بافت قدیمی خود را حفظ کرده اند.
در اولین کوچه از خیابان راتق، دبیرستان ابومسلم سابق که بعدها به احمد زاده تغییر نام داد و در حال حاضر دفتر آموزش و پرورش است، قرار دارد.
در کوچه کریمی طینت (انشا سابق) خانه ای شمالی قرار دارد که متعلق به مینایی وکیلی است که می گویند در زمان خودش شهرتی داشته است .
اهالی محل می گویند خانه تیمسار انشا که ظاهرا رییس کل شهربانی زمان حکومت خاندان ملعون پهلوی بوده؛ در کوچه سابق انشا در این منطقه قرار دارد.
بن بستی به نام دکتر حسابی در این منطقه قرار دارد و یکی از کسبه محل معتقد است دکتر حسابی، زمان رضا شاه مخلوع در این محل زندگی کرده و همچنین صادق سرمد شاعر دربار شاه و مشاور حقوقی او هم در این منطقه زندگی می کرده است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
LJKKL.jpg

امیریه محله ای است که متصل به منطقه منیریه است. امیریه را از آن جهت امیریه نامیده اند که زمانی امیر نشین بوده و بعضی از درباریان زمان شاه در این منطقه زندگی می کرده اند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
Marmar-palace-7.jpg

کاخ مرمر در ابتدا محل سکونت رضاشاه پهلوی و پس از وی محمدرضاشاه پهلوی بود. در دوره محمد رضا شاه از این کاخ به عنوان دفتر رسمی شاه و محل برگزاری ملاقات ها استفاده می شد. با وقوع حادثه ترور شاه در محوطه این کاخ و انتقال دفتر کار شاه به صاحبقرانیه این کاخ در سال 1355 به موزه تبدیل و تا سال 57 به عنوان موزه پهلوی بازدید از آن برای عموم آزاد بود .
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
IMG_0062.jpg

حوالی سال های 62 و 63 ، تنها 10– 12 مغازه فروش پوشاک در این منطقه وجود داشت، اما در حال حاضر نبض بازار پوشاک،کفش، لوازم و تجهیزات همه رشته های ورزشی در منیریه می زند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
IMG_0085.jpg

مجتمع های تجاری کاوه و پایتخت معتبر ترین مراکز تجاری این منطقه هستند که به کار فروش پوشاک و لوازم ورزشی مشغول هستند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
IMG_0056.jpg

در خیابان ولی عصر حتی می توانید مغازه های فروش انواع کاپ و مدال ها را پیدا کنید.البته این کاپ ها برای مسابقات مدارس یا در سطح محلات مناسب هستند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
IMG_0076.jpg

بعضی از ساختمان ها قدیمی این منطقه، هنوز بعد از سال ها با اصرار و سماجت میان ساختمان های دیگر ایستاده اند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
IMG_0110.jpg

تجهیزات،لوازم و پوشاک مورد نیاز برای انواع رشته های ورزشی از ورزش های زمستانی گرفته تا کوهنوردی، بوکس، فوتبال، هندبال، والبیال، ژیمناستیک حتی فوتبال دستی و دارت و منچ را هم می توانید در میدان منیریه پیدا کنید.پیراهن انواع تیم های فوتبال هم در منیریه به راحتی پیدا می شود.این نوع مغازه ها پر طرفدار هستند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
IMG_0103.jpg

سردر ورودی یکی از قدیمی ترین خانه های منطقه منیریه
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
IMG_0108.jpg

از دیگر خانه های قدیمی منطقه با قدمت حداقل 100 سال، با اف اف تصویری!
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
IMG_0072.jpg

فروشگاه ورزشی “ع-د” در دست بازسازی و تعمیر است. ظاهرا قرار است این فروشگاه نمایندگی یکی از مارک های خارجی و معتبر پوشاک ورزشی شود. عطا الله نادری، صاحب بنگاه معاملات ملکی در خیابان ولی عصر، به طرف بالای میدان منیریه می گوید: این ملک را خودم برای علی دایی معامله کردم. سال 81، 20 میلیون تومان این ملک را معامله کرد و حالا حداقل یک میلیارد تومان می ارزد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
اردیبهشت امسال بود که خبرگزاری های نوشتند :میدان منیریه فرور یخت!ضلع جنوبی میدان منیریه بهار امسال به دلیل ریزش ساکنان منیریه را با مشکل مواجه کرد.شرکت واحد اتوبوسرانی مسیر خطوط راه آهن- تجریش خود را تغییر داد. گودال ایجاد شده در میدان منیریه انقدر بزرگ بود که همه ساکنان خانه های اطراف را مجبور به ترک و تخلیه منازل شان کرد.
اما با همه این حرف ها میدان منیریه با تاریخی که از تهران قدیم مثل گنجینه ای عظیم در دل تک تک آجر و خشت های ساختمان هایش نهان کرده است، گزینه مناسبی برای گردش در پایتخت محسوب می شود.
 
بالا