قدمت این میدان تاریخی شهر به دوره قاجار می رسد و می گویند نام این محله از نام همسر کامران میرزا،˝ منیر˝ گرفته شده است.
به گزارش برنا، تاریخ گواهی میدهد این منطقه از شهر، در تهران قدیم و در دوران قاجار از محله های اعیان نشین بوده و عده ای معتقدند نام این محله از نام همسر کامران میرزا، از صاحب منصبان قاجار به نام منیر گرفته شده و منیریه نامیده شده است. حدود 15 سال پیش منطقه منیریه انبوهی از خانه های قدیمی را در خود جای داده بود، اما حالا خانههای نوساز و ساختمان های شیک در کوچه پس کوچه های این منطقه جای ساختمان های قدیمی و زیبا را گرفته اند. شاید اگر حوصله کنی و تمام منطقه را بگردی، در هر کوچه و خیابان در کنار مجتمع های نوساز، خانه ای قدمی را بیابی که هر کدام از آجر هایش بازگو کننده تاریخ این شهر و منطقه هستند.
میدان منیریه این روزها به دلیل اینکه محل استقرار بورس تجاری و تولیدیهای پوشاک، کفش و لوازم ورزشی است، محل رفت و آمد شهروندان بسیاری است و آدم های زیادی از مناطق دیگر شهر به هوای خرید راهی این منطقه می شوند.میدان منیریه این روزها میان حصار کاغذی شرکت مترو، محصور شده است.
میدان منیریه شاید جذابیت های قدیم خود، مثل باغ های سر سبز و ساختمان های زیبا را از دست داده باشد،اما هنوز هم به عنوان یکی از قدیمی ترین محلات شهر که تاریخ آن به دوران قاجار بر می گردد و صد البته به خاطر تجمع مراکز خرید پوشاک و لوازم ورزشی در دل آن از این جهت میان سایر منطقه های شهر برجسته است.
میدان منیریه در تقسیم بندی های شهری، جزو منطقه 11 شهرداری تهران به شمار می آید.خیابان های این محله ولیعصر حد فاصل مولوی تا میدان منیریه، کارگر جنوبی حد فاصل میدان رازی تا چهار راه لشگر، لشگری موحد، فروزش، مهدیخانی، مدرس، قلمستان- قزوین حد فاصل میدان قزوین تا ولیعصر، بشیری–ارامنه، پل امیر بهادر، فرهنگ، شیبانی– ژیان پناه، پیران عقل – ترجمان، ابوسعید، میدان منیریه، معیری و صداقت هستند.