• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ازدواج و بیماری‌های خاص

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
بیماری های خاص چیست؟
بیماری های خاص به بیماری هایی گفته می شود که صعب العلاج بوده و قابل درمان نمی باشند و لازم است این بیماران تا آخر عمر تحت مراقبت های خاص قرار بگیرند.

انواع بیماری خاص

- هموفیلی
- تالاسمی
- MS
- بیماری ها و نارسایی های کلیوی
- دیالیز
- و …

در ذیل برخی از این بیماری ها به اجمال توضیح داده خواهد شد.
هموفیلی
هموفیلی یا خون تراوی نوعی بیماری ارثی است که در آن خون در محل بریده شده بند نمی‌ آید. این بیماری از نقص یا فقدان فاکتورهای انعقادی در خون ناشی می شود.
انواع هموفیلی:
- هموفیلی A یا کلاسیک: به دلیل کمبود یا فقدان فاکتور انعقادی ۸ (VIII)
- هموفیلی B یا کرسمیس: به دلیل کمبود یا فقدان فاکتور انعقادی ۹ (IX)
در خون انسان ۱۳ ماده انعقادی وجود دارد که فاکتورهای ۸ و ۹ دو ماده از آنها می باشند.
تالاسمی
تالاسمی نوعی کم خونی ارثی است که به علت اختلال در کارایی گلبولهای قرمز خون پدید می آید. گلبولهای قرمز حاوی هموگلوبین هستند که اکسیژن را از ریه ها به سایر بافت های بدن منتقل می کنند. در این بیماری چون هموگلوبین به میزان لازم ساخته نمی شود اکسیژن کافی به بافتهای بدن نمی رسد.
آنچه در این راستا حائز اهمیت است توجه و دقت بسیار و تصمیم گیری اصولی و منطقی قبل از ازدواج است تا مبادا فرد پس از ازدواج و با روبه رو شدن با مشکلات دچار خمودگی شده و تصمیم بر رهایی از شرایط سخت موجود را بگیرد که در این حالت هم به خود و زندگی شخصی اش آسیب وارد کرده و هم فرد مقابل را با خود به ورطه نابودی کشانده است



انواع تالاسمی:

- تالاسمی مینور (خفیف): حالتی است که در آن گلبولهای قرمز شخص کمی کوچکتر از حالت عادی خود هستند اما به مقدار کافی وجود دارند و به طور طبیعی کار می کنند. این افراد ناقل ژن تالاسمی بوده وآن را به نسلهای بعدی منتقل می کنند.
این حالت زمانی خطرناک است که دو فرد مبتلا به تالاسمی مینور با یکدیگر ازدواج نمایند. در این صورت احتمال دارد که فرزندان آینده آنها، به تالاسمی ماژور مبتلا شود.
- تالاسمی ماژور (شدید): در این بیماری، فرزند دو ژن معیوب را از پدر و مادر خود به ارث برده و دچار اختلال خونی شدید شده است به طوری که بدن وی قادر به ساختن هموگلوبین به مقدار کافی نبوده و نیازمند تزریق خون و سایر درمانهای طبی می باشد.
MS
بیمارى ام اس یک بیمارى دستگاه عصبى مرکزى بوده که در آن پوشش محافظ اعصابى که در داخل و اطراف مغز نخاع قرار دارد تخریب شده و باعث ایجاد علائمی چون از دست دادن کنترل عضلات و هماهنگى بین آنها، اختلالات بینایى و … مى شود.

972124274111203252481052052182491173012598[1].jpg
ازدواج با فرد دارای بیماری خاص
یقینا برای برخی از افراد به خصوص افراد مبتلا به بیماری های خاص این سوال مهم بسیار مطرح می شود که تکلیف بیماران خاص در ازدواج چیست؟ آیا آنها به دلیل بیماری شان ناگزیرند تا پایان عمر تنها زندگی کرده و ازدواج نکنند؟ آیا آنها حق داشتن یک زندگی خوب را ندارند؟ و … .
در پاسخ به این سوالات باید گفت که ازدواج و زندگی با افراد مبتلا به بیماری های خاص نه تنها غیر ممکن نمی باشد بلکه در جامعه امروزمان به وفور به چشم می خورد. آنچه در این راستا حائز اهمیت است توجه و دقت بسیار و تصمیم گیری اصولی و منطقی قبل از ازدواج است تا مبادا فرد پس از ازدواج و با روبه رو شدن با مشکلات دچار خمودگی شده و تصمیم بر رهایی از شرایط سخت موجود را بگیرد که در این حالت هم به خود و زندگی شخصی اش آسیب وارد کرده و هم فرد مقابل را با خود به ورطه نابودی کشانده است.

در این راستا آگاهی و توجه به برخی نکات کاملاً لازم و ضروریست:

- آگاهی کامل نسبت به بیماری فرد مقابل
- مشورت با پزشک فرد مقابل و پرسیدن شرایط موجود و آگاهی از شرایط آینده وی
- مشورت با مشاور متخصص
- آماده کردن خود برای تحمل سختی ها و شرایط بد.
- آماده سازی خانواده ها برای تحمل شرایط خاص آینده
- تصمیم گیری در مورد فرزندان آینده چون ممکن است در برخی از موارد افراد نتوانند بچه دار شوند و یا فرزندانشان نیز به صورت ارثی بیمار شوند.
- در نهایت تصمیم گیری براساس منطق نه از روی ترحم و دلسوزی برای فرد مقابل.


منبع:تبیان
 
بالا