طبق شواهد، به نظر می رسد، دنیا در سال های آینده کاملا فشرده خواهد شد و انسان به جایی می رسد که خودش را هم فشرده و کم حجم کند! روزی نمی بینیم که طرحی یا اختراعی مبنی بر کوچک شدن وسیله یا تکنولوژی در آن روز ارائه نشود. در این مطلب، نیز قصد معرفی دستشویی خانگی دارم که فاقد شیر است و مکانیزم کار متفاوتی با دیگر دستشویی ها دارد. برای کنترل میزان آب خارج شونده از سنگ، گرداننده ای در بخش بالایی سنگ وجود دارد که به صورت چرخشی توسط مصرف کننده آب را سرد یا گرم می کند. پیشنهاد می کنم برای مشاهده تصاویر بیشتر از این دستشویی و اطلاع از مکانیزم کار آن، به ادامه مطلب این بخش از ایمیل توجه فرمائید.
حتماً تا به حال از دوربین دیجیتال تان برای گرفتن عکس از یک متن یا سند مهم که بریتان ارزشمند بوده است استفاده کرده اید. احتمالا قبلا انواع اسکنرهای جیبی و خودکاری را هم در برخی فروشگاه ها دیده اید. اما اسکنر Copy Cat در عین کوچک بودن، مشخصات فنی جالبی هم دارد.
پرتابل بودن این اسکنر باعث می شود که به راحتی بتوانید هر چیزی را که بخواهید اسکن کنید البته تا جایی که قد و قواره این اسکنر ما اجازه بدهد. فقط کافی است آن را بر روی سطحی که می خواهید از سویی به سوی دیگر به حرکت در آورید. منبع تغذیه آن نیز دو باطری قلمی است و طراحی هوشمندانه آن به صورتی است که به راحتی می توانید تا ۲۰۰ صفحه از صفحات کتاب، مجلات، عکس، متن و تقریباً هر سندی را که اراده کنید در چند ثانیه اسکن کنید.
تصاویر به صورت رنگی و با رزولوشن ۶۰۰dpi اسکن شده و با فرمت JPG روی کارت SD با ظرفیت ۳۲ گیگا بایتی که به همراه دستگاه عرضه خواهد شد ذخیره میگردد. این اسکنر با سیستم عاملهای ویندوز و مک سازگاری دارد. نرم افزار قابلیت تشخیص متن یا همان OCR انگلیسی نیز به همراه آن ارایه می شود که به راحتی می توان عکس را به متن با فرمتهای قابل ویرایشی مانند Word یا Excel تبدیل کرد.
شاید شما هم مثل خیلی های دیگر وقتی می خواهید نوار چسب را باز کنید به مشکل برمیخورید و نمی توانید به سرعت انتهای نوار را بیابید. و شاید گاهی اوقات که عجله دارید عصبانی هم شده باشید. در تصویر بالا نوارچسبی را مشاهده می کنید که یک برش V مانند دارد که به همین خاطر به "نوار چسب وی" موسوم است. با این نشانه وی شکل دیگر هر زمان که بخواهید می توانید انتهای نوار را بیابید البته اگر آخرین بار نوار را در همین نقطه برش داده باشید. این نوع نوار، اگر به بازار ایران عرضه شود مطمئنا طرفدار زیادی از قشر دانش آموز و دانشجو خواهد داشت. و مطمئنا اگر یک تولید کننده نوارچسب این طرح را ببیند، به زودی در ایران شاهد فروش آنها خواهیم بود.
منبع : قندون.آی آر
با چنگال یا … ؟
بعضی از افراد، به شدت با گرفتن چنگال در دستشان مخالف اند، غذا خوردن با کمک چنگال برایشان سخت است و بی چنگال راحت ترند. به همین خاطر ابتدا غذا را به سمت لبه بشقاب می آورند و سپس با دست غذا را به سمت قاشق هدایت می کنند که این کار، کمی غیربهداشتی است. با یک ایده ی خیلی جالب، این افراد مثل قبل، چنگال در دستشان نمی گیرند اما این بار با بهداشت کامل مشغول صرف غذا می شوند. همان طور که در تصاویر می بینید با بشقابی با طرح جدید، یعنی بشقاب با لبه هایی به سمت بالا، این افراد غذا را به سمت لبه های موجود برده و به راحتی و بدون استفاده از دست، در قاشق می ریزند و نوش جان می کنند. این بشقاب همین چنین برای افراد سالخورده، نابینایان و کودکان نوپا بسیار کاربردی است.
چه چیزی برای یک گیک بهتر از این است که چای اش را یک ربات آماده کند؟ این گجت یک ربات کوچک است که "چای کیسه ای" را درون اش قرار می دهید و آن را برایتان زیر آب جوش نگه می دارد تا هر چه زودتر آماده بشود!
اینجا خبری از تکنولوژی به خصوصی نیست. کل ماجرا یک ربات استیل است که محفظه ای برای قرار دادن چای کیسه ای دارد. و اگر دلتان بخواهد می توانید به جای چای کیسه ای از برگ چای استفاده کنید. اما مطمئن هستم این ربات دوست داشتی طرفداران زیادی خواهد داشت. این ربات با قیمت ۱۵ دلار به فروش می رسد البته فعلا به خاطر تقاضای زیاد امکان خریداش وجود ندارد!
بالاخره دستگاه سونوگرافی قابل حملی که در زمستان گذشته مجوز FDA (سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا) را برای حضور در بازار کسب کرده بود، پای خود را از موسسه تحقیقاتی Mobisante بیرون گذاشت و رسما وارد دنیای عرضه و تقاضا شد. این دستگاه که MobiUS (اولترا سوند همراه) نام دارد، می تواند به راحتی در جیب جا شود و کارهای یک دستگاه سونوگرافی معمول را انجام دهد. بنابراین دیگر برای انجام بررسی های سونوگرافی نیازی نیست تا بیمار به مراکز تشخیصی-درمانی مجهز اعزام شود.
مطمئنا بسیاری از کلینیکها و مراکز درمانی در نقاط دورافتاده و محروم چشم انتظار رسیدن چنین دستگاههای هستند اما چیزی که در این میان می تواند امید این مراکز را کمرنگ کند قیمت بالای دستگاه (حدود 7500 دلار) است؛ البته شرکت سازنده وعده داده است که در صورتی که سفارشهای بیشتری برای خرید این دستگاه بگیرد می تواند قیمت را تا نصف پایین بیاورد.
مشکل دیگر تکنولوژی نسبتا قدیمی دستگاه است؛ مغز متفکر این دستگاه گوشی Toshiba TG01 است که بر پایه ویندوز 6.1 (قابل ارتقا به 6.5) کار می کند. هرچند انتخاب ویندوز بعنوان سیستم عامل پایه دستگاه با توجه به حضور سیلش چاتانی (از مدیران سابق مایکروسافت) در راس گروه سازنده موبی-یو-اس قابل پیش بینی بود، اما استفاده از نسخه قدیمی سیستم عامل کمی مایوس کننده است. با این وجود هنوز می توان امیدوار بود که این دستگاه با سرعت بخشیدن به تشخیص مشکلات اورژانس بیماران، ارزش 7500 دلار هزینه اش را داشته باشد و همچنین می توان امیدوار بود که ساخت چنین دستگاهی آغازگر حرکتی در ساخت دستگاههای بعدی بر پایه iOS و اندروید باشد.
تعیین مزه گوجه فرنگی ها با استفاده از تکنولوژی به کار رفته در ام آر آی
خوشمزه یا بدمزه بودن هر غذا را ترکیبی از فرآیندهای فیزیولوژیک (سازوکار حیاتی) و سایکولوژیک(سازو کار روانی) تعیین می کند. بنابراین تاکنون ساخت سیستمی که بتواند خوشمزه بودن غذاها را تشخیص دهد کار سختی بوده است.
اما ظاهرا عده ای از پژوهشگران دانشگاه کپنهاگ به فکر افتاده اند که از تکنولوژی تشدید مغناطیسی (تکنولوژی به کار رفته در تهیه تصاویر MRI) برای تعیین کیفیت و مزه گوجه فرنگی ها استفاده کنند.
آنها ابتدا بر اساس یافته های تشدید مغناطیسی سطح قند و آمینو اسیدهای موجود در 18 نوع مختلف گوجه فرنگی را تعیین کردند. سپس انواع این گوجه فرنگی ها را به داوطلبین دادند تا آنها را بچشند و از لحاظ مزه و بافت گوجه فرنگی به این گونه ها نمره بدهند. بعد از آن اطلاعات مربوط به سطح و نوع مواد موجود در هر نوع گوجه فرنگی را با درجه بندی کیفی و کمی آن تطابق دادند تا الگویی برای تعیین تلخی، شیرینی، شوری، خوشمزه بودن، بدمزه بودن و حتی قوام و ساختار گوجه فرنگی به دست بیاورند.
محققین امیدوارند که سیستم ابداعی آنها بتواند بعنوان قسمتی از خط تولید کارخانه های کنسروسازی برای بهبود کیفیت محصولات به کار رود. می شود تصور کرد که در آینده کنسروها در طعمهای مختلف طبیعی دسته بندی و عرضه شوند و هرکس بتواند سازگار با ذائقه خودش یک نوع از آنها را انتخاب کند.
باطری های ژله ای در راهند:
ارزان تر، قوی تر، سبک تر، کوچک تر و ایمن تر
صدای ایران: با پیشرفت علم و فناوری هر روز گجت هایی را می بینیم که به نیروی بیشتری نیاز دارند مثلاً صفحه نمایش گوشی ها و تبلت ها بزرگتر می شود و پردازنده های قویتر در لپ تاپ ها قرار می گیرند که علاوه بر اینکه گجت هایمان را قوی تر و دلنشین تر می کند به انرژی بسیار بیشتری نیز نیاز خواهیم داشت. چند سال پیش باطری ها از نوع نیکل کادمیوم یا Ni-Cd تولید می شدند که اگر به خاطر داشته باشید باید قبل از شارژ مجدد شارژ آنها را کاملاً استفاده می کردیم اما پس از جایگزینی این نوع باطری ها با باطری های لیتیوم یونی Li-ion دیگر نیازی به این کار نیست اما علاوه بر قدرت بالاتر هنوز به انرژی بیشتری برای گجت های قدرتمند امروزیمان نیازمندیم. محققان دانشگاه لیدز به تازگی نسل جدیدی از باطری ها را به نام باطری های ژله ای اختراع کرده اند که به اعتقاد آنها کوچکتر، ارزانتر، سبک تر و ایمن تر بوده و در عین حال قدرتمند تر از باطری های لیتیوم یونی کنونی است.
این باطری ها که احتمالاً در آینده جایگزین باطری های تبلت ها، لپ تاپ ها و گوشی های پرمصرف 4G می شوند حاوی حدوداً 70 درصد الکترولیت مایع بوده و می توان آنها را به هر شکل دلخواهی ساخت. دلیل اینکه باطری های لیتیومی کنونی در آتش امکان انفجار دارند این است که الکترولیت موجود در آنها از نوع مواد آلی می باشد حال اینکه قرار است در این باطری ها از الکترولیت های ژل مانند و پلیمری استفاده شود که این خطر را از بین می برد. از نظر قیمت طبق گفته محققان دانشگاه لیدز تولید این باطری ها حدود 10 تا 20 درصد ارزانتر از باطری های کنونی خواهد بود.
با وجود این باطری ها، شاید در آینده بتوانیم با یکبار شارژ یک روز کامل از لپ تاپ استفاده کنیم و دیگر مجبور نباشیم همیشه یک باطری ذخیره به همراه خود حمل کنیم همچنین با قابلیت شکل پذیری خوب می توانیم منتظر گجت هایی با اشکال متفاوت نیز باشیم.