نصب 20 نیروگاه بادی در عینالی تبریز
نیروگاههای بادی با منظره ویژه خود نیز به جلوه عینالی تبریز افزوده است.
مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان از نصب 20 دستگاه توربین بادی دیگر بر فراز ارتفاعات کوه عونبنعلی تبریز خبر داده و می افزاید: تجربه نصب یک دستگاه توربین بادی در این محل اثبات کرد که سرمایهگذاری در امر بهرهمندی از نیروگاههای بادی تولید برق در استان مقرون به صرفه است.
وی ادامه داد: کاهش هزینه تولید و افزایش راندمان از جمله اصلیترین مزایای مزرعههای بادی تولید برق به شمار میرود.
مدیر عامل برقی منطقهای آذربایجان اضافه کرد: با نصب یک دستگاه توربین بادی در ماههای گذشته بیش از 12 میلیون کیلو ولت برق تولید شده است.
بهاریوند با بیان اینکه بخش خصوصی در اجرای این پروژهها وارد عمل شده است، تاکید کرد: احداث نیروگاههای بادی در تبریز و شهر جدید سهند دارای توجیه اقتصادی مناسبی است که امیدوارم با همکاری دستگاههای ذیربط از جمله شهرداری و سایر ارگانها زمینه سرمایهگذاری در این بخش سرعت گیرد.
مدیر عامل برق آذربایجان گفت: بهترین و مناسبترین نوع تولید انرژی، باد است و سرعت مناسب برای بهرهمندی از این نعمت الهی پنج متر در ثانیه اعلام شده در حالی که این میزان در تبریز بیش از 10 متر بر ثانیه میرسد.
وی ابراز امیدواری کرد تا پایان امسال، 10 دستگاه از این توربینها در ارتفاعات عونبنعلی نصب شود.
بهاریوند اظهار داشت: هر یک از این دستگاههای توربین بادی 12 میلیارد ریال هزینه در بردارد که ظرفیت تولید برق 660 کیلو وات را خواهد داشت.
مدیر عامل برقمنطقهای آذربایجان شرقی با بیان اینکه نخستین نیروگاه بادی 660 کیلوواتی استان در تبریز در سال گذشته به بهرهبرداری رسید، اظهار داشت: نیروگاه بادی "عینالی" در زمینی به به ابعاد 40 در 40 متر که از طرف سازمان توسعه عمرانی عینالی (پارک جنگلی) واگذار شده بود به قدرت 660 کیلووات و با هزینه افزون بر بیش از یکمیلیارد و 200 میلیون تومان احداث شده است.
وی طول عمر مفید توربین این نیروگاه بادی را 20 سال اعلام کرد و اظهار داشت: ارتفاع برج 40 متر بوده و حداکثر سرعت بادی لازم برای چرخش موتور 25 متر بر ثانیه و حداقل سرعت برای چرخش موتور چهار متر بر ثانیه است.
راه اندازی تله کابین بر فراز بام تبریز
راه اندازی نخستین تله کابین شمالغرب کشور بر فراز بام تبریز یکی دیگر از جاذبه های مهم دیگر "عینالی" است.
فاز اول تله کابین عینالی به طول یک و نیم کیلومتر با شش دکل طراحی و اجرا گردیده و با وجود زمان بندی 17 ماهه، این پروژه در مدت 9 ماه به اتمام رسیده است.
این طرح تفریحی با مشارکت شهرداری تبریز به عنوان کارفرما، اتاق بازرگانی اسکاندیناوی و ایران به عنوان مجری و یک شرکت مهندسی مشاور در حال اجراست و برای آن بیش از 80 میلیارد ریال هزینه خواهد شد که تمام تجهیزات و امکانات فنی آن از شرکت دوپل مایر اتریش خریداری شده است.
بر اساس مطالعات انجام گرفته، طول افقی تله کابین در فاز اول هزار و 450 متر و طول شیب دار آن یکهزار و 480 متر خواهد بود و میانگین تغییر ارتفاع پروژه نیز 261 متر پیش بینی شده است.
همچنین براساس محاسبات انجام یافته کل زمان سفر در هر مسیر رفت و برگشت از طریق تله کابین در فاصله 4 کیلومتری عینالی تا ارتفاعات بالادست سد شهید مدنی شش دقیقه و 24 ثانیه است و در هر شش ثانیه نیز یک کابین در رفت و برگشت خواهد بود.
تله کابین مذکور با ظرفیت جابجایی یکهزار مسافر در هر ساعت طراحی شده و سیستم هدایت آن با قدرت 191 کیلو وات عمل خواهد کرد.
از مجموع اعتبار هزینه شده برای فاز اول این طرح، 65 میلیارد ریال برای احداث خود تله کابین و 15 میلیارد ریال برای امکانات و زیرساخت های جانبی شامل بوفه، نمازخانه، خدمات اداری، محوطه سازی و پارک شادی هزینه شده است.
تله کابین عینالی به عنوان یکی از پروژه های مشارکتی شهرداری تبریز از جمله طرح های پیش بینی شده در قالب برنامه پنج ساله توسعه و عمران شهری موسوم به تبریز 90 به شمار می رود.