راكت مخصوص و يك توپ وسايل اين بازي هستند ، البته توپ اسكواش در چهار نوع براي سطوح مختلف مي باشد ، كه به ترتيب از درجه مبتدي تا سطح حرفه اي عبارتند از :
1- خال آبي كه حركت تندي دارد و بازيكن حركاتش كند مي باشد .
2- خال قرمز كه حركتش از خال آبي كندتر است و برعكس بازيكن حركاتش تندتر از اولي مي باشد .
3- خال سفيد - حركت توپ با اين خال كندتر از خالهاي قبلي است و در نتيجه بازيكن حركاتش تندتر از قبل خواهد شد .
4- خال زرد - توپي است كند كه احتياج به ضرب هاي قوي و حركات تندتر دارد .
توپDouble yellow توپي است خيلي كندتر از خال زرد و بيشتر در مناطق استوايي كه هوا خيلي گرم است مورد استفاده قرار مي گيرد .
نوع ديگري توپ است كه براي مسابقات داخل Court شيشه اي مورد استفاده قرار مي گيرد كه خود توپ زرد با سفيد است . خال آن همان خال زرد است فقط در رنگ با توپهاي ديگر تفاوت دارد ، به اين خاطر كه تماشاچيان راحت تر توپ را ببينيد .
مشخصات توپ اسكواش :
جنس : از لاستيك مخصوص
رنگ : سياه و سبز - براي مسابقات در Court شيشه اي از توپ سفيد يا زرد استفاده مي كنند .
وزن : بين 3/23 گرم تا 5/24 گرم
قطر : بين 5/39 تا 5/41 ميلي متر
سطح روي توپ - صاف و صيقلي
شكل توپ : بصورت كره اي
راكت :
جنس راكت اسكواش اوايل از چوب بود سپس از آلومنيوم و اينك از گرافيت و نوع عالي آن مخلوطي از گرافيت و سراميك مي باشد . كه خيلي محكم و در عين حال سبك است .
در صورت بازي با را كت چوبي توپ بايد حتماً به وسط صفحه راكت بخورد تا نيروي بيشتري برآن وارد شود .
در موقع انتخاب راكت بايد به : وزن ، گريپ و بالانس آن توجه كرد و راكتي را كه در دست راحت تر است و سبك تر است انتخاب كرد . اگر در موقع بازي احساس مي كنيد كه دستتان مدام عرق مي كند و باعث ليز خوردن گريپ راكت مي گردد . بهترين كار استفاده از حوله كوچك با يك دستمال و با استفاده از دستكشهاي نخي است .
لباس در اسكواش :
بهترين رنگ لباس برا ي اين ورزش همان رنگ سفيد است . امروزه از رنگهاي ديگر هم استفاده مي كنند . مدل لباس تقريباً مثل تنيس و جنس آن حتماً نخي مي باشد .
كفش اسكواش :
اسكواش كفش مخصوص خودش را دارد . قسمت زيرين آن طوري ساخته شده است كه از ليز خوردن و آسيبهاي احتمالي تا حدي جلوگيري مي نمايد . قسمت رويه و زير آن با كفشهاي ورزشي كاملاً متفاوت است . رنگ كفش اسكواش نبايد به رنگ مشكي با شد و نبايد روي كف Court اثر بگذارد
همانطور كه مي دانيد بازي اسكواش بازي دو نفره است ولي در اين روزها اسكواش چهار نفره هم داريم با اين تفاوت كه كه Court چهار نفره حدود 1/20 متر عريض تر از Court دو نفره است و فوق ديگر آن در زدن سرويس است كه مثل تنيس سرويس زننده مي تواند در صورت ارتكاب اولين خطا سرويس را براي بار دوم بزند .
بازي خانم ها دو گيم از 3 گيم است و يازي آقايان 3 گيم از 5 گيم است كه اصطلاحاً اولي را the best of three و دومي را the best of five مي گويند .
Knock up or warm up : قبل از شروع بازي دو بازيكن 5 دقيقه وقت براي گرم كردن خودشان دارند . در يك بازي سازمان يافته Referee معمولاً 5 دقيقه وقت براي گرم كردن بازيكنان در نظر مي گيرند.
گاهي اوقات يكي از بازيكنان اصرار دارد بتنهايي خود را گرم كند . در اين مواقع Referee با چرخاندن سكه ، اولين كسي را كه بايد از Court براي گرم كردن خود استفاده كند معلوم مي نمايد ، كه البته اولين نفر 3/5 دقيقه و دومين نفر 2/5 فرصت براي گرم كردن خود دارند .
همانطور كه مي دانيم قبل از شروع بازي بوسيله Marker معرفي مي گردند . راكت ، توپ ، لباس بازيكنان ، و Court بوسيله Referee بررسي مي شود و بعد با انداختن سكه يا چرخاندن گريپ راكت زننده سرويس مشخص شده و اعلام Time و service مي شود .
انتخاب سرويس باكس در موقع زدن اولين سرويس در اختيار زننده سرويس است . اگر اولين امتياز را گرفت بطور اجبار جاي سرويس عوض مي گردد . بازيكني كه زودتر به امتياز 9 رسيد گيم را برده است امروزه آقايان تا امتياز 15 هم بازي مي كنند .
البته لازم به يادآوري است كه بازي British open هم براي بانوان و هم براي مردان تا امتياز 9 مي باشد . در موقع شمارش امتياز زننده سرويس اول گفته مي شود . بازيكني كه امتياز نگرفته است با گفتن love يا o امتياز او اعلام مي شود . اگر هر دو بازيكن امتياز مساوي داشته باشند اصطلاحاً All مي گويند .
بطور مثال : وقتي دو بازيكن امتياز 2 داشته باشند TWO all گفته مي شود .
وقتي دو حريف در امتياز 8 برابر باشند ( در بازي 9 تايي ) MARKER از Reciever مي پرسد no set يا set two زننده سرويس اختياردارد با گفتن set two بازي را تا امتياز 10 ادامه دهد و با گفتن no set بازي را در امتياز 9 تمام كند وقتي Reciever عقيده اش را اعلان كرد MARKER نظر او را بلند
اعلام مي كند با گفتن Set two eight all و game ball اولين بازيكني كه به امتياز 9 برسد برنده محسوب مي شود . در اسكواش بازيكني كه زننده سرويس است اگر رالي را بنفع خود تمام كند امتياز سرويس زدن با خواهد بود .
بطور كلي طريقه شمردن امتيازات تقريباً مثل رشته واليبال است .
1- انگشتان اشاره و شست خود را از بالاي فريم راكت بطرف انتهاي گريپ حركت مي دهيم و در انتهاي گريپ انگشتها را بسته بطوريكه انگشت شست با سه انگشت اولي بسته شده و انگشت اشاره در حاليكه زاويه حاده اي روي گريپ تشكيل داده است بالاتر از انگشتان ديگر براكت مي چسبد .
2- گريپ راكت را درون دست قرار داده بصورتي كه فاصله ته گريپ تا تماس حدود 19 ميليمتر باشد بطور كلي در اسكواش دو نوع ضربه با راكت به توپ وارد مي شود .
ضربه با قسمت جلوي دست كه اصطلاحاً ضربه هاي Fore hand مي گويند .
ضربه با قسمت پشت دست كه Back hand گويند .
حركات دست در ضربه هاي fore hand حركت راكت از طرف راست بدن شروع شده و بعد از زدن ضربه بطرف چپ بدن كشيده مي شود و يا از روي شانه راست شروع شده بعد از زدن توپ بطرف شانه چپ حركت مي كند .
در كليه ضربات طريقه گرفتن گريپ تغيير نخواهد كرد فقط زاويه مچ عوض خواهد شد . اگر بازيكني در حين بازي طريقه گرفتن گريپ را تغيير دهد و به واسطه سرعت زياد توپ با مشكلات زياد مواجه خواهد شد .
سرويس Service
تمركز موقع زدن سرويس يك اصل است . يك سرويس قدرتي مي تواند حريف را تحت فشار قرار داده و او را در برگرداندن توپ عاجز سازد .
گرفتن امتياز از سرويس ها يك تاكتيك مهم است . زدن اولين سرويس را از هر Box كه مي خواهيد مي توانيد شروع كنيد برخلاف تنيس كه بايد از سمت راست شروع شود .
انواع سرويس :
1- Fore hand lob service - توپ نزديك ديوار پهلويي زده مي شود و كنار ديوار پهلويي حريف به زمين مي نشيند .
2- back hand service - در اين حالت سرويس حالت شماره 1 را دارد و با اين فرق كه از طرف ديگر و با پشت دست زده مي شود .
3- Defensive service توپ نزدي Tcenter زده مي شود و در رفت و برگشت يك زاويه حاده باريك درست مي كند .
4- straight service - توپي است كه كمي بالاتر از Cut line برخورد مي كند و سرعت توپ خيلي زياد است .
در موقع زدن سرويس بايد به چهار نكته اساسي توجه كرد :
1- حداقل يكپا بايد كاملاً Service box قرار گيرد . اگر ضمن ، زدن توپ در سرويس باكن پا روي خط Service box باشد خطا حساب شده و اصطلاحاً foot fault گفته مي شود .
2- توپ با يكدست به بالا پرتاب شود و با دست ديگر توسط راكت به طرف ديوار جلويي فرستاده مي شود ، لازم به يادآوريست كه توپ سرويس قبل از برخورد به ديوار مقابل نبايد به ديوار هاي كناري برخورد كند .
3- توپ سرويس بايد به ديوار مقابل بين cut line و out of court برخورد نمايد .
4- توپ سرويس بعد از برخورد به ديوار مقابل در قسمتي كه حريف ايستاده است ، يعني پشت خط قرمز فرود آيد .