• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اصول اهلی کردن پرنده

reza8

کاربر ويژه
بهتر است تا وقتی پرنده کاملا اهلی نشده اجازه خروج از قفس را به آن ندهید. تربیت پرنده یک معامله دو طرفه است. بدین نحوکه اگر نمی توانید مدت زیادی را به پرنده خود اختصاص دهید توقع نداشته باشید که پرنده شما زود اهلی شود. اصولا پرندگان جوان راحتر رام و اهلی می شوند.

ابتدا باید مکان مناسبی برای نگهداری پرنده در نظر بگیرین. قفس پرنده باید متناسب با پرنده باشد و بیش از حد کوچک نباشد. قفس باید در ارتفاع حدود یک متر قرار داشته باشد و از یک طرف یا دو طرف به دیوار باشد تا پرنده احساس امنیت کند. وجود اسباب بازی در قفس به رام شدن پرنده کمک میکند. نباید اطراف قفس بیش از حد شلوغ باشد. وجود حیواناتی نظیر سگ و گربه باعث استرس و نگرانی پرنده میشود و در رام شدن پرنده تاثیر منفی دارد.

از ابتدای روند تربیت پرنده در هر فرصتی پرنده را تشویق کنید تا از دست شما غذا بخورد و گاه و بی گاه تنقلاتی را از لابلای میله های قفس به پرنده بدهید ممکن است نگیرد و اگر خیلی دوست داشته باشد یا گرسنه باشد با اسرار شما بگیرد و لجبازی کند و غذا را به سمت زمین یا شما غذا را پرتاب کند و یا اینکه نخورد و تکه تکه کند و به پایین قفس بریزد. اما به مرور زمان که ترس پرنده کاهش یافته و خیلی سریع غذا را از دست شما خواهد گرفت و رودررو خواهد خورد. اما اگر هرروز در ساعت معینی این کارار انجام دهید خیلی زود عادت می کند و غذا را از دست شما می گیرد.



نکته : در تربیت پرنده ها نظم و تکرار یک عمل در ساعت معین بطور مرتب از اهمیت فوق العاده ای برخوردار اســــــــــــــــــــــت .

پس از آنکه پرنده به راحتی از دست شما غذا گرفت، در قدم بعد دست خود را با میوه به داخل قفس ببرید. این بار از تکه های بزرگ میوه استفاده کنید تا پرنده مجبور نباشد برای خوردن آن خیلی به دست شما نزدیک شود بعضی اوقات پرنده در این حالت به گوشه قفس می رود و باید دست خود را جلو ببرید و میوه را به منقار آن نزدیک کنید بهتر است از میوه ای استفاده کنید که قبلا طعمش را چشیده باشد و دوست داشته باشد. اینجوری شوق بیشتری برای گرفتن میوه نشان می دهد. اگر پرنده از خوردن میوه امتناع کرد بهتر است دست خود را از قفس بیرون بیاورید و مجبورش نکنید و مجددا از لابه لای میله ها تنقلات به پرنده بدهید و پس از گذشت مدتی عمل فوق را دوباره انجام دهید.

بعد از این شما باید کم کم پرنده را با دست و لمس شدن آشنا کنید. در این مرحله شما باید صبر و تمرین زیاد داشته باشید. معمولا طوطی ها ابتدا سرشان را خم میکنند تا شما سرشان را نوازش کنید، که به این عمل سر دادن می گویند. به مرور زمان طوطی با لمس شدن توسط دست آشنا میشود. هرگز حرکت سریع نداشته باشید و دستتان را به آرامی به پرنده نزدیک کنید و سعی کنید توجه پرنده را به جای دیگری جلب کنید.


در تمام مراحل رام کردن، شما باید رفتار دوستانه و محبت آمیزی با پرنده خود داشته باشید. لحن گفتار شما باید به مهربانی باشد. در حین غذا دادن به پرنده با او حرف بزنید. هر روز ظرف آب و غذایش را تعویض کنید، پرنده ها تمام این چیزها را میفهمند. بعضی پرنده ها از بقیه شجاع تر هستند و زودتر رام میشوند.
 
بالا