Ever Green
متخصص بخش پزشکی
- یک رژیم غذایی مناسب که بتواند ریسک حوادث قلبی و عروقی را 30 درصد کاهش دهد باید حاوی فیبر و ریز مغزی فراوان و چربیهای غیر اشباع حاوی امگا 3 در حد متوسط و اسیدهای چرب اشباع ویا ترانس وقند و مواد نشاسته ای در حد کم باشد.
- مصرف میوه وسبزی فراوان حداقل 3 بار در روز 27 درصد ریسک حوادث قلبی را نسبت به مصرف یکبار در روز بیشتر کاهش می دهد. بعضی مطالعات نیز حداقل 5 تا 9 قسمت میوه و سبزی را در روز توصیه می کند.
- مصرف غلات کامل و فیبر با کاهش ریسک بیماری قلبی همراه است. غلات کامل حاوی فیبر و ویتامینهای ضروری و امگا 3 و مواد معدنی هستند .مصرف حداقل سه بار در روز غلات کامل ریسک بیماریهای قلبی را 27 درصد کاهش می دهد.
- مصرف رژیم های پر از قند و کربو هیدرات خطر بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش می دهد وباعث افزایش سطح تری گلیسیرید خون پس از هر وعده غذایی می شود.
- مصرف حبوبات در بعضی از مطالعات باعث کاهش ریسک بیماریهای قلبی شده است .البته شواهد قطعی در رابطه با مصزف سویا اثبات نشده است علی رغم اینکه مصرف سویا سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.
البته راهکارهای عملی برای تغذیه در بیماران قلبی تدوین شده است که در قسمت های بعدی ارائه خواهد شد
آخرین راهکارهای تغذیه ای انجمن قلب امریکا برای بیماران قلب و عروق:
این راهکارها در صورتی که در بیمار قلبی و عروقی رعایت شوند سبب بهبود وضعیت کلی سلامت و کاهش پیشرفت و عوارض بیماری می شود ودرجمعیت عمومی نیز بعنوان تغذیه سالم برای داشتن قلب سالم توصیه می شوند.
- مقدار فراوانی میوه و سبز ی بخورید روزانه 5-3 وعده تا 9-8 وعده وحتی بیشتراز همه انواع سبزی ومیوه ها استفاده کنید بحز نارگیل که حاوی چربیهای مضری است .زیتون و آووکادو چربی محسوب می شوند.سبزیجات نشاسته دارمثل سیب زمینی جزو غلات هستند.
- مقدار کافی از حبو بات و غلات حدود 6 وعده درروز از غلات ترجیحا نان تهیه شده از غلات کامل .ماکارونی و برنج در رژیم غذایی باشد.
- رژیم غذایی باید شامل محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی.ماهی .نخود فرنگی و لوبیا .مرغ بدون پوست و گوشت لخم باشد.روزانه حد اقل 5-3 وعده لبنیات کم چرب (1/2-1درصد) یا بدون چربی و هفته ای دوبار ماهی روزانه حد اکثر 170گرم گوشت لخم پخته .
- در رژیم غذایی خود از روغن و چربی به اندازه حداکثر 2گرم چربی های غیر اشباع وغیر ترانس مثل روغن های مایع و مارگارین .روغن زیتون وروغن کانولا استفاده کنید.
- مصرف استک ها .نوشیدنی ها یا شیرین جات دارای کالری بالا را محدود کنید.
- حذف یا مصرف کم نمک در رژیم غذایی
- مصرف الکل را در حد متوسط ویا حذف کنید.هرگز استفاده از الکل برای پیشگیری از بیماریهای قلبی توصیه نمی شود.
- چربی اشباع یا چربی های ترانس مثل محصولات لبنی پر چرب .گوشت پر جرب .روغن های مناطق گرمسیری مخصوصا روغن های گیاهی هیدروژنه رااز رژیم خود حذف کنید.
- برای داشتن آمادگی جسمانی و سوزاندن کالری دریافتی ورزش کنید حد اقل 30دقیقه در روز در اغلب روزهای هفته پیاده روی یا نرمش کنید .میزان ایده ال یک ساعت در روز است .
- مصرف میوه وسبزی فراوان حداقل 3 بار در روز 27 درصد ریسک حوادث قلبی را نسبت به مصرف یکبار در روز بیشتر کاهش می دهد. بعضی مطالعات نیز حداقل 5 تا 9 قسمت میوه و سبزی را در روز توصیه می کند.
- مصرف غلات کامل و فیبر با کاهش ریسک بیماری قلبی همراه است. غلات کامل حاوی فیبر و ویتامینهای ضروری و امگا 3 و مواد معدنی هستند .مصرف حداقل سه بار در روز غلات کامل ریسک بیماریهای قلبی را 27 درصد کاهش می دهد.
- مصرف رژیم های پر از قند و کربو هیدرات خطر بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش می دهد وباعث افزایش سطح تری گلیسیرید خون پس از هر وعده غذایی می شود.
- مصرف حبوبات در بعضی از مطالعات باعث کاهش ریسک بیماریهای قلبی شده است .البته شواهد قطعی در رابطه با مصزف سویا اثبات نشده است علی رغم اینکه مصرف سویا سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.
البته راهکارهای عملی برای تغذیه در بیماران قلبی تدوین شده است که در قسمت های بعدی ارائه خواهد شد
آخرین راهکارهای تغذیه ای انجمن قلب امریکا برای بیماران قلب و عروق:
این راهکارها در صورتی که در بیمار قلبی و عروقی رعایت شوند سبب بهبود وضعیت کلی سلامت و کاهش پیشرفت و عوارض بیماری می شود ودرجمعیت عمومی نیز بعنوان تغذیه سالم برای داشتن قلب سالم توصیه می شوند.
- مقدار فراوانی میوه و سبز ی بخورید روزانه 5-3 وعده تا 9-8 وعده وحتی بیشتراز همه انواع سبزی ومیوه ها استفاده کنید بحز نارگیل که حاوی چربیهای مضری است .زیتون و آووکادو چربی محسوب می شوند.سبزیجات نشاسته دارمثل سیب زمینی جزو غلات هستند.
- مقدار کافی از حبو بات و غلات حدود 6 وعده درروز از غلات ترجیحا نان تهیه شده از غلات کامل .ماکارونی و برنج در رژیم غذایی باشد.
- رژیم غذایی باید شامل محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی.ماهی .نخود فرنگی و لوبیا .مرغ بدون پوست و گوشت لخم باشد.روزانه حد اقل 5-3 وعده لبنیات کم چرب (1/2-1درصد) یا بدون چربی و هفته ای دوبار ماهی روزانه حد اکثر 170گرم گوشت لخم پخته .
- در رژیم غذایی خود از روغن و چربی به اندازه حداکثر 2گرم چربی های غیر اشباع وغیر ترانس مثل روغن های مایع و مارگارین .روغن زیتون وروغن کانولا استفاده کنید.
- مصرف استک ها .نوشیدنی ها یا شیرین جات دارای کالری بالا را محدود کنید.
- حذف یا مصرف کم نمک در رژیم غذایی
- مصرف الکل را در حد متوسط ویا حذف کنید.هرگز استفاده از الکل برای پیشگیری از بیماریهای قلبی توصیه نمی شود.
- چربی اشباع یا چربی های ترانس مثل محصولات لبنی پر چرب .گوشت پر جرب .روغن های مناطق گرمسیری مخصوصا روغن های گیاهی هیدروژنه رااز رژیم خود حذف کنید.
- برای داشتن آمادگی جسمانی و سوزاندن کالری دریافتی ورزش کنید حد اقل 30دقیقه در روز در اغلب روزهای هفته پیاده روی یا نرمش کنید .میزان ایده ال یک ساعت در روز است .