• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اطلاعات جامعی در مورد کشور هلند(حتما" تا آخر بخونيد)

Nicol

متخصص بخش گردشگری
کشور هلند در شمال اروپا واقع شده، پايتخت آن شهر آمستردام و واحد پول آن يورو (۱۰۰ سنت) است.جمعیت این کشور در حدود 16 میلیون نفر و مساحت آن حدود 34 هزار کیلومتر مربع می باشد. هلند به 12 استان و 467 شهرستان تقسیم شده است. معروفترين استانهای آن عبارت اند از : خرونينگن (خرونينگن)، هلند شمالی (هارلم) ،هلند جنوبی(لاهه)، اوتريخت (اوتريخت). مشهورترين شهرهای هلند نيز آمستردام (پايتخت) ، رتردام ، لاهه ( يا دن هاخ) ،اوتريخت ،خرونينگن، ماستريخت ، ليدن ، دلفت می باشد.
با وجود اینکه آمستردام پایتخت رسمی کشور هلند است به منظور تمرکززدایی بسیاری از وزارتخانه‌های این کشور در شهر لاهه یا پیرامون آن مستقر شده‌اند.اين کشور در غربی ترین قسمت شمال جلگه اروپا واقع شده، و كشوری كم ارتفاع است كه 25درصد مساحت آن، از عقب نشینی و خشك شدن آب دریا ، تشكیل شده است. كمربند ساحلی این كشور، از مرداب باتلاق و آب بند شكل گرفته است. رودهای راین ماس و آیسل، این كشور را مشروب می سازند. ارتفاع زمین در جنوب و شرق كشور، بیش از سایر نقاط بوده و زمستانهای معتدل و تابستانهای خنك، از ویژگیهای آب و هوای آن، محسوب می شود. این كشور از بزرگترین تولیدكنندگان لبنیات در جهان بوده و علاوه برآن، مقادیرزیادی گندم- جو و سیب زمینی از مزارع این كشور بدست می آید. اکثر صنایع هلند، در شهر « روتردام» ‌در جنوب غربی هلند متمركز شده اند. این صنایع شامل: فولاد سازی - صنایع غذایی و دارویی ریخته گری قایق سازی - پتروشیمی و پالایشگاه نفت می باشند. بزرگ ترین مبنع تولید انرژی در این كشور، گاز طبیعی است
مسلمانان در هلند
جمعیت این کشور از اقلیت های نژادی و مذهبی مختلفی تشکیل شده است. اکثر مردم هلند مسيحی بوده و مسلمانان آن که جمعیت قابل ملاحظه ای ( حدود یک میلیون نفر ) را تشکیل می دهند، اکثرا مراکشی ،ترکیه ای بوده در اکثر نقاط هلند پراکنده می باشند. هلند دارای ۳۰۰ مسجد و ۱۰۰ مركز فرهنگی-اسلامی است كه مسلمانان يك ميليون از جمعيت بيش از ۱۶ ميليونی اين كشور را تشكيل می دهند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری


سياست فرهنگي هلند

سياست فرهنگي كشور هلند بر اين اساس بنا شده است كه دولت مي بايستي خود را از ارزيابيهاي معياري بخش هنر و علوم دور نگهدارد. بنابراين توسعه هنري در كشور هلند در نتيجه فعاليتهاي شهروندان و شمار زيادي از بنيادهاي دست اندركار امر فرهنگ حاصل گرديده است. طي چند سال اخير، دولت به تدريج نقش ميانجيگرانه در فعاليتهاي فرهنگي را ايفا نموده است. جامعه دوك نشين هلند از سال 1970 به اين سو به جامعه چند بعدي معروف بوده است. گروه هاي اجتماعي مختلف اعم از گروه هاي ليبرال، سوسياليست كاتوليك و پروتستان ايدئولوژي خود را از طريق رسانه هاي گروهي نظير روزنامه ها، كانالهاي راديو، تلويزيوني و سازمانهاي هنري غيرحرفه اي اعلام مي نمودند امّا اين تحول تأثير ناچيزي بر حيات هنري كشور داشته است. همزمان با اشغال كشور هلند توسّط نيروهاي آلماني حمايتها و پشتيبانيهاي مالي در جهت ترميم رابطة از هم گسيخته ميان هنرمندان و جامعه تنها به يك ژست مبدل گرديد. طي دهه 1960، ارگانهاي عقيدتي و ايدئولوژيكي كشور به تدريج اهميت خود را در جامعه دوك نشين از دست دادند. در جهت حمايت و پشتيباني از حضور افراد در زمينه هاي فرهنگي دولت هلند براساس معيار "كيفيت" مبادرت به اعطاي يارانه هاي فرهنگي و هنري نمود. تعريف و تفسير واژه كيفيت به عهده كميته هاي مشاوره غيررسمي نهاده شد. هدف نهائي دولت نيل به تكثرگرايي فرهنگي و هنري در كشور بود. با گذشت زمان، دولت ماهيت و نوع كمكهاي مالي خود را از حمايتهاي دوره اي به حالت تقريباً ثابت و هميشگي درآورد. در دهه 1970، سياست فرهنگي به بخش مهمي در سياستهاي رفاهي دولت مبدل گرديد. در نتيجه ارتباط فرهنگ با جامعه به ويژه در زمينه مشاركت فرهنگي در كل به يك اولويت تبديل گرديده و در نتيجه دو جنبش در زمينه سياست فرهنگي به شرح ذيل آغاز گرديد.از يك سو دولت به تأمين مالي مؤسسات فرهنگي كشور پرداخته و از سوي ديگر به مشخص نمودن مقادير هزينه هاي ملي مصمم شده بود.از آنجايي كه روش اعطاي يارانه به مؤسسات فرهنگي از يارانه هاي انتفاعي به يارانه هاي بودجه اي تغيير يافت، لذا وابستگي اين گونه مؤسسات بر بودجه هاي دولت مورد سؤال قرار گرفت. در نتيجه براي مؤسسات فرهنگي كشور اين امكان فراهم آمده تا درآمدهاي بيشتري را كسب نموده و به همين ترتيب وابستگي آنها به يارانه هاي دولتي كاهش يابد. در اواخر اين دهه دولت متعهد گرديد كه طرح چهار ساله سياست فرهنگي را تهيه و تنظيم نمايد. طي دهه 80 تغييرات اساسي در نگرش وزارت فرهنگ رخ داده لذا به عوض اين كه دولت بودجه اختصاصي به سازمانهاي فرهنگي تخصيص دهد اقدام به اعطاي تخفيفات ويژه مالياتي نموده است. سازمانهاي فرهنگي كشور به خودكفايي هرچه بيشتر و بازاريابي و جلب مشتري تشويق ميشوند. از جمله مواردي كه در عملكرد چنين مؤسساتي مورد تأكيد قرار گرفته مي توان به مدنظر قرار دادن نيازهاي نسل جوان و جمعيت رو به رشد اقليتهاي قومي اشاره نمود.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری


گهواره گلهاي جهان

روي نقشه جهان و در شمال غربي اروپا، كشور كوچك و زيبايي به نام هلند به چشم مي‌خورد. هلند، كشور گل جهان است. اين كشور كوچك، با جمعيت كمي بيش از ده ميليون نفر، پيشرفتهاي چشمگيري در صنايع كشاورزي داشته است، تا آنجا كه بيشتر كارهاي كشاورزي در آنجا به صورت مكانيزه انجام مي‌شود و در حقيقت ،حرفه و پيشه اصلي مردمان اين سرزمين است.

مردمانی مقتصد و جوانانی جويای کار

خصيصه بارز مردم اين كشور، علاقه به جمع كردن پول و پس‌انداز آن است. از اين رو آنها بسيار مقتصد هستند و معمولاً از خرجهاي زياد و بريز و بپاش در ميان آنها خبري نيست. آنها ترجيح مي‌دهند پولهاي خود را براي مسافرتهاي خارج از كشور يا خريد ملك و امثال آن خرج كنند.
جوانان در هلند چندان اهل تحصيلات عالي دانشگاهي نيستند و بيشتر ترجيح مي‌دهند پس از پايان دوران مدرسه در پي كسب شغل و درآمد باشند و اين فقط به همان خصلت آشكارشان برمي‌گردد.
در هلند همه بچه‌ها بايد از چهار سالگي به مدرسه بروند. در اين كشور از چهار تا دوازده سالگي، تحصيلات ابتدايي و از دوازده تا هجده سالگي، تحصيلات دبيرستاني است.در اين كشور، جمعيت زنان خانه‌دار كم است و اكثراً به كار خارج از منزل مشغول هستند.


ماجراجو و اهل سفر

اين مردم بسيار اهل سفر كردن هستند. در ايام تابستان، تعطيلات بزرگ آنها شروع مي‌شود. در اين تعطيلات كه حدود هفت هفته است، مدارس، تعطيل و كشور تقريباً حالت نيمه تعطيل مي‌شود. در بسياري از اداره‌ها و شركتها ارباب رجوع مجبور است براي انجام كار خود تا پايان تعطيلات صبر كند.
از جمله تفريحات بسيار معروف هلندي‌ها، سفر با "كاروان" است. اتومبيل‌هاي بزرگي كه كابين نسبتاً بزرگي در انتها دارد و در آن، همه نوع وسايل رفاهي موجود است. شهرت مردم هلند در اين گونه سفرها آن قدر زياد است كه اكنون در هر كجاي دنيا كاروان توريستي ديده مي‌شود، آنها را هلندي مي‌پندارند.در اين ايام، هلندي‌ها به سفرهاي خارج از كشور مي‌روند. از ديگر انواع سفرهاي تفريحي آنها "كمپينگ" است. كمپينگ محلي در يك جاي خوش‌آب و هوا مانند جنگل است كه در سال، كرايه‌اي بابت آن مي‌پردازند و در اين ايام مي‌توانند به آنجا بروند و از تمام امكانات تفريحي و ورزشي آن استفاده كنند.

تشکيل خانواده

در ميان كشورهاي اروپايي، جوانان هلندي نسبت به ازدواج و خانواده، تعهد و علاقه بيشتري دارند. آنها ترجيح مي‌دهند اوقات خود را در كنار خانواده‌شان سپري كنند.
يك دختر و پسر هلندي براي ازدواج ابتدا با يكديگر دوست مي‌شوند و حتي ممكن است چندين سال با هم زندگي كنند. آنها براي ازدواج هيچگونه تشريفات يا مراسم خاصي ندارند. پس از اينكه آنها تصميم به ازدواج گرفتند، ممكن است يك جشن كوچك و خانوادگي با حضور تعداد اندكي از دوستان و فاميل خود برپا كنند و زندگي مشترك خود را آغاز كنند. البته در اين كشور به دليل نوع حكومت پادشاهي‌اي كه دارد، خانواده‌هاي سلطنتي نيز در آن زندگي مي‌كنند كه معمولاً زندگي و همه جنبه‌هاي آن را با تشريفات و تجملات خاص طبقه خود مي‌گذرانند.
در قديم، مردم اين كشور دوست داشتند فرزندان زيادي داشته باشند، اما امروزه رشد پايين جمعيت در اين كشور نشان‌دهنده تغيير اين تفكر در ميان زوجهاي جوان است.


تغذيه

مردم هلند معمولاً از سيب‌زميني و سبزيجات در وعده‌هاي غذايي خود زياد استفاده مي‌كنند. همچنين آنها علاقه خاصي به غذاهاي دريايي و انواع ماهي دارند. ماهي معروف هارينگ(herring) كه به صورت خام و مقداري پياز رنده‌شده مصرف مي‌شود، از غذاهاي مشهور اين كشور است.
هلندي‌ها چندان در قيد و بند وعده ناهار نيستند زيرا بيشتر آنها در محل كارشان هستند و ناهار را معمولاً با يك ساندويچ كالباس و يا حتي نان و پنير سپري مي‌كنند.
آنها وعده غذايي گرمشان را معمولاًً بين ساعات پنج تا هفت بعدازظهر مي‌خورند. اعضاي يك خانواده در اين زمان، دور هم جمع مي‌شوند و از مسائل و اتفاقات روزشان با هم صحبت مي‌كنند.
آنها به وعده‌هاي غذايي چندان اهميت نمي‌دهند، اما ساعت صرف غذا را بسيار مهم مي‌دانند و حتي ممكن است به دوست خود بگويند: "الان مزاحم من نشو، وقت خوردن شام است!"
در هلند چنانچه دو نفر با هم خيلي دوست و صميمي باشند، يكديگر را براي صرف غذا به منزل خود يا يك رستوران دعوت مي‌كنند، در غير اين صورت آنها به مهمانيهاي بسيار كوچك و ساده چاي يا قهوه دعوت مي‌شوند
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری


فرهنگ هلند تعطيلات رسمی:سال نو روز ملکه

روزهاي تعطيل رسمي در كشور هلند بسيار كم است. به جز ايام سال نو، روز تولد ملكه يعني سي‌ام آوريل نيز تعطيل رسمي است.
در اين روز مردم از صبح زود بيدار مي‌شوند و در خيابانها به جشن و پايكوبي مي‌پردازند. آنها معمولاً لباسهايي به رنگ نارنجي، كه همان رنگ ملي كشورشان است، به تن مي‌كنند.
ملكه نيز هر سال شهري را انتخاب كرده و آن روز را در آنجا سپري مي‌كند، مردم نيز معمولاً او را همراهي مي‌كنند. ملكه به همه قسمت‌هاي شهر سر مي‌زند و بچه‌هاي كوچك در برابر او شعر مي‌خوانند. اهميت اين روز آن قدر زياد است كه در بعضي از شهرها مردم، صبح خيلي زود موتورهايشان را روشن مي‌كنند و بر اين عقيده‌اند كه با ايجاد سر و صداي زياد همه را از خواب بيدار كنند زيرا هيچكس نبايد در روز تولد ملكه بخوابد.


وقايع مهم در زنگی هلندی ها :روز تولد تولد فرزند

روز تولد براي مردم هلند بسيار مهم است. معمولاً كسي كه تولد او است از صبح تا شب در منزل منتظر ميهمانان خواهد بود. نكته جالب اينجاست كه دوستان و همه كساني كه تاريخ تولد شخصي را مي‌دانند، با هديه‌هاي خود به خانه او مي‌روند، تكه‌اي كيك و فنجاني چاي يا قهوه مي‌خورند و سپس آنجا را ترك مي‌كنند. فقط اعضاي درجه يك فاميل يا دوستان بسيار صميمي ممكن است براي شام آنجا بمانند كه آن هم فقط ممكن است به صرف يك سوپ و غذاي ساده باشد.
مردم هلند آن قدر به روز تولد اهميت مي‌دهند كه حتي ممكن است به خاطر تولد شخصي به شخص ديگري تبريك بگويند، مثلاً در محيط كار به همكار خود بگويند: "تولد برادرت مبارك!"
هنگامي كه زوجي صاحب فرزند مي‌شوند، نانهاي گرد و كوچكي درست مي‌كنند و چنانچه فرزندشان پسر باشد از نقلهاي آبي و اگر دختر باشد از نقلهاي صورتي براي تزيين روي آن استفاده مي‌كنند و حتماً در بيمارستان و منزل از مهمانان خود با اين نانها پذيرايي مي‌كنند.
مردم هلند معمولاً به دنيا آمدن نوزاد را در خانه خود با نصب يك لك‌لك در پشت پنجره و يا تزئين در و پنجره خانه خود به ديگران اطلاع مي‌دهند. لك‌لك، همان نماد قديمي آمدن يك نوزاد از پيش خداست.


اوقات فراغت

جوانان اهل كار و فعاليت هلند معمولاً خيلي وقت فراغت ندارند، اما تعطيلات آخر هفته را در كلوپ‌هاي مخصوص جوانان و در كنار دوستانشان سپري مي‌كنند.جوانان اين كشور به ورزش، علاقه و توجه خاصي دارند و از ميان آنها شنا، فوتبال و اسكي روي يخ را بيشتر از همه دوست دارند. يادگيري شنا براي همه بچه‌هاي بالاتر از چهار سال در اين كشور اجباري است.تيم ملي فوتبال هلند نيز همواره يكي از تيمهاي قوي و مطرح فوتبال در جهان بوده است. جوانان معمولاً عضو باشگاههاي ورزشي هستند و حتماً هر هفته، ساعتهاي زيادي را به ورزش اختصاص مي‌دهند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری


فستيوال ها

همه ساله در اين كشور فستيوال‌هاي مختلفي برگزار مي‌شود كه از معروف‌ترين آنها فستيوال گل است. گلها در انواع و اقسام مختلف براي جلب گردشگران استفاده مي‌شوند. در ميان انواع گل، لاله مهم‌ترين محصول اين كشور است.

صنايع دستی
از صنايع دستي معروف اين كشور، كفشهاي چوبي و بزرگي است كه برخلاف ظاهرشان، هم بسيار سبك و هم نرم و راحت هستند. اين كفشها نمادي از اين كشور محسوب مي‌شوند و مردم در مراسم خاص ملي معمولاً آنها را به پا مي‌كنند.
كشور هلند، دروازه ورود به بسياري از كشورهاي اروپايي است و به دليل وجود بنادر مهمي مثل رتردام، نفت و گاز از طريق اين كشور براي ساير قسمتهاي اروپا فرستاده مي‌شود و همين امر باعث رواج استفاده از مواد مخدر در اين كشور شده است تا جايي كه دولت اقدام به پخش آن در اندازه‌هاي معين مي‌كند!


جهانگردی
همه ساله گردشگران و جهانگردان زيادي به اين كشور سفر مي‌كنند."توريستهاي كوله‌پشتي‌دار" اصطلاح ويژه‌اي است كه مردم هلند به كار مي‌برند. يكي از دلايل مسافرت بيش از حد توريست‌ها به اين كشور، همان آزادي استفاده از مواد مخدر و آزاديهاي جنسي است.
متأسفانه در شهرهاي مختلف و مخصوصاً آمستردام، پايتخت اين كشور، كافي‌شاپ‌هاي متعددي وجود دارد كه به مقدار قانوني، مواد مخدر در اختيار مردم قرار مي‌دهند. همچنين اين كشور از جمله كشورهايي است كه ازدواج هم‌جنسان در آن آزاد است.
مردم و به ويژه جوانان هلندي نسبت به ساير كشورهاي اروپايي رابطه بهتر و صميمي‌تري با توريست‌ها و حتي خارجيهاي مقيم سرزمينشان دارند. آنها انسانهايي خونگرم و اهل كمك كردن هستند.


خانه های هلندی

يكي ديگر از شهرتهاي مردم هلند، زندگي در خانه‌هايي با پنجره‌هاي بسيار بزرگ است. جالب اينجاست كه آنها معمولاً براي پنجره‌ها از پرده استفاده نمي‌كنند. آنها فقط زماني براي يك پنجره پرده مي‌دوزند كه قصد داشته باشند از تابش شديد و مستقيم نور آفتاب جلوگيري كنند.
 
بالا