نتايج يک مطالعه نشان داد افزايش دفعات دياليز باعث بهبود وضعيت تغذيهاي بيماران همودياليزي ميشود.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، منطقه علوم پزشکي تهران، سوء تغذيه يكي از مشكلات شايع در بيماران همودياليزي است و با افزايش مرگ ومير در اين بيماران ارتباط دارد. دکتر علي اکبر رشيدي از گروه بيوشيمي و تغذيه دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي کاشان مطالعهاي را با هدف تعيين تاثير دفعات دياليز بر شاخصهاي تغذيهاي بيماران همودياليزي شهر كاشان انجام داده است.
اين مطالعه به صورت كارآزمايي باليني به روش قبل و بعد بر روي 18 بيمار همودياليزي(12 زن و 6 مرد) در شهر كاشان انجام شد. بيماران قبل از مطالعه، دياليز استاندارد(3 بار در هفته و هر بار 4ساعت) دريافت ميكردند كه به مدت يك ماه تحت دياليز به صورت 4 بار در هفته قرار گرفتند.
ميانگين وزن بيماران از 3/68 به 9/68 كيلوگرم و شاخص توده بدني از 4/28 به 6/28 افزايش يافت. همچنين آلبومين سرم از 7/3 به 4 گرم در دسي ليتر افزايش يافت.
خلاصه اين پژوهش در مجله کومش دانشگاه علوم پزشکي سمنان به چاپ رسيده است.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، منطقه علوم پزشکي تهران، سوء تغذيه يكي از مشكلات شايع در بيماران همودياليزي است و با افزايش مرگ ومير در اين بيماران ارتباط دارد. دکتر علي اکبر رشيدي از گروه بيوشيمي و تغذيه دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي کاشان مطالعهاي را با هدف تعيين تاثير دفعات دياليز بر شاخصهاي تغذيهاي بيماران همودياليزي شهر كاشان انجام داده است.
اين مطالعه به صورت كارآزمايي باليني به روش قبل و بعد بر روي 18 بيمار همودياليزي(12 زن و 6 مرد) در شهر كاشان انجام شد. بيماران قبل از مطالعه، دياليز استاندارد(3 بار در هفته و هر بار 4ساعت) دريافت ميكردند كه به مدت يك ماه تحت دياليز به صورت 4 بار در هفته قرار گرفتند.
ميانگين وزن بيماران از 3/68 به 9/68 كيلوگرم و شاخص توده بدني از 4/28 به 6/28 افزايش يافت. همچنين آلبومين سرم از 7/3 به 4 گرم در دسي ليتر افزايش يافت.
خلاصه اين پژوهش در مجله کومش دانشگاه علوم پزشکي سمنان به چاپ رسيده است.