• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

افشانه استنشاقي براي درمان سريع افسردگي ابداع شد

alik

متخصص بخش
خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا​
تهران- دانشمندان افشانه استنشاقي جديدي ابداع کرده اند که به ادعاي آنها مي تواند در دوساعت افسردگي و اضطراب را از بين ببرد.


به گزارش ديلي ميل؛ اين افشانه که حاوي مواد شيميايي طبيعي مغز است، براي نفوذ در مناطقي از مغز طراحي شده است که در تعيين حالت هاي روحي نقش دارند.
به گفته محققان اين افشانه مي تواند اثر مطلوب خود را در دو ساعت نشان دهد . اين در حالي است که اثر ساير داروهاي ضد افسردگي چندين روز بعد مشخص مي شود.
تخمين زده مي شود که در طول زندگي، از هر چهار زن يک نفر و از هر 10 مرد يک نفر براي افسردگي خود به درمان نياز خواهد داشت.
يکي از نکات منفي داروي ضد افسردگي، اين است که مدت زمان زيادي طول مي کشد تا اثر مطلوب اين داروها مشخص شود(بين دو تا هشت هفته).
اکنون محققان دانشکده پزشکي مونت سيناي در نيويورک در حال بررسي استفاده از اين افشانه حاوي "نوروپپتيد- Y" هستند. "نوروپپتيد- Y" ماده اي شيميايي است که سلول هاي عصبي مغز براي برقراري ارتباط با يکديگر از آن استفاده مي کنند.
پژوهشگران بر اين باورند برخي از مواد شيميايي مغز بويژه "نوروپپتيد- Y" در اينکه چگونه مغز رفتار و حالات روحي را تنظيم مي کند نقش دارند.
اين ترکيب فراوان ترين پپتيد در مغز انسان است و همراه با ماده شيميايي ديگري موسوم به نورپينفرين در رشته هاي عصبي ديده مي شود.
نورپينفرين نيز در تنظيم حالات روحي و اضطراب موثر است.
تحقيقات پيشين نيز نشان داده بود که استرس به آزاد سازي اين ماده شيميايي منجر مي شود و مطالعه اخير که توسط دانشگاه ميشيگان صورت گرفته است مشخص کرد افرادي که ميزان اندکي نوروپپتيد دارند احتمالا در خطر ابتلا به افسردگي هستند.
اگرچه اين تحقيق حاکي از آن است که نوروپپتيد Y مي تواند براي درمان اختلالات رواني موثر واقع شود اما انتقال اين ترکيب به مغز مشکلاتي را پيش روي دارد.
اين مشکلات عمدتا به خاطر بزرگ بودن اين مولکول و عبور دشوار آن از موانع خوني مغز است . اين موانع مغز را در برابر ترکيبات مضر موجود در خون حفاظت مي کنند.
با اين حال محققان معتقدند اين افشانه استنشاقي مي تواند بر اين مشکل فائق آيد.
بخش بالايي بيني مانند يک در پشتي به سوي مغز است . اعصاب دخيل در بويايي دراين ناحيه مسير مستقيمي را به سوي سيستم اعصاب مرکزي فراهم مي کنند.
اين آزمايش جديد که بر روي 15 داوطلب 25 تا 45 ساله انجام شد براي بررسي چگونگي عملکرد اين افشانه و نوروپپتيد Y در مغز طراحي شده است. آنها قصد دارند تاثير اين آزمايش را با دارو نما مقايسه کنند.



:بای:
 
بالا