• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

الحاق موفق فضاپیمای چینی به ایستگاه فضایی اختصاصی

parisa

متخصص بخش
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، خبرگزاری شینهوا اعلام کرد که نی هایشنگ، ژانگ شیائوگوانگ و وانگ یاپینگ(دومین فضانورد زن چینی) به طور خودکار فضاپیمای شنژو 10 را در ساعت 05:11 به وقت گرینویچ به ماژول تینگونگ متصل کردند.

این فضانوردان در ساعت 08:17 روز پنج شنبه به وقت گرینویچ وارد ماژول شدند تا یک ماموریت 12 روزه را در آزمایشگاه فضایی چین آغاز کنند.

این ماموریت که مدت آن به طور کلی 15 روز است، طولانی‌ترین پرواز فضایی برای سرنشینان چینی در تاریخ برنامه فضایی کشور خواهد بود.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین اظهار کرد: فضاپیمای شنژو 10 با موفقیت پرتاب شده و به دقت در مدار قرار گرفته است؛ بدین معنی که پنجمین ماموریت سرنشین‌دار کشور ما در مرحله اول موفق بوده است. اکنون من احساس مشابهی را با همه شما دارم و بسیار خوشحال و هیجان‌زده هستم.

فضانوردان در طول اقامت خود در ماژول تیانگونگ 1 که به معنی کاخ آسمانی است، فضاپیمای خود را یکبار دیگر با استفاده از فرآیندهای دستی الحاق به ماژول متصل کرده و تجربیاتی را اجرا خواهند کرد.

همچنین انتظار می‌رود که این فضانوردان در بخشی از ماموریت خود برای دانش‌آ‌موزان چینی در زمین مطالب درسی ارسال کنند.

به گفته مقامات چینی، شنژو 10 آخرین نمونه از سه ماموریتی است که برای کمک به مهارت یابی در فناوری دیدار و الحاق در فضا طراحی شده است.

این ماموریت قرار است به سازمان فضایی چین در دستیابی به تجربیات ضروری که قابل اعمال در ساخت و اجرای یک ایستگاه بزرگار فضایی تا سال 2020 بوده، کمک کند.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، این ایستگاه فضایی 90 تنی از سه کپسول برخوردار خواهد بود: یک نهاد هسته و دو آزمایشگاه.

تیانگونگ 1 از سپتامبر 2011 در مدار زمین حضور دارد و قرار است برای سه ماه دیگر اجرایی باقی بماند. هشت فضانورد چینی دیگر پیش از ماموریت شنژو 10 به فضا پرواز کرده بودند و اولین گروه آنها در ژوئن 2012 عملیات الحاق به ماژول فضایی چین را انجام دادند.

یانگ لیوی، اولین فضانورد چینی در سال 2003 به مدار فرستاده شد که چین را به سومین کشور جهان پس از روسیه و آمریکا در ارسال فضانوردان به فضا با استفاده از خودروهای خود تبدیل کرد. جمعه ۲۴ خرداد

بالا