• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اماکن دیدنی ارمنستان و اماکن تفریحی ارمنستان

Nicol

متخصص بخش گردشگری
اولین جای که معرفی میکنم دریاچه سوان است چون ایرانی ها بخصوص آن را خیلی دوست دارند البته طبیعت بسیار زیبای نیز دارد
دریاچه سوان
1293123411_.jpg

دریاچه سوان در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان و در استان گغارکونیک قرار دارد. این دریاچه که بزرگ‌ترین دریاچهٔ قفقاز و از بزرگ‌ترین دریاچه‌های کوهستانی آب شیرین در جهان است در بلندای ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شده است. نام سوان از ریشهٔ اورارتویی سیونا و به معنی «سرزمین دریاچه‌ها» گرفته شده‌است. حدود ۳۶ جویبار به این دریاچه می‌ریزند و تنها رودخانه‌ای که از سوان سرچشمه می‌گیرد رود هِرازدان است.
1293188748_.jpg


از گردشگاه‌های پیرامون این دریاچه، چشمهٔ آب معدنی دیلیجان و شهرستانی به همین نام است.
ماهی قزل‌آلای مشهوری به نام ایشخان (شاهزاده) بومی این دریاچه است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
ایروان
1293116266_.jpg
شهر ایروان یكی از سه شهر مهم قفقاز جنوبی، پایتخت ارمنستان و محبوب ارمنیان جهان است.
شهری با تاریخ بیش از ۲۸۰۰ سال در دامنه كوه آرارات و بر كرانه رود هرازدان. آنچه ابتدا قلعه اِربونی در تمدن اورارتو بود، در دهه ۱۹۳۰ چهره عوض كرد و از نو ساخته شد و امروز ایروانِ زیباست.

با موقعیت استراتژیك مهم خود بارها نبردگاه عثمانی‌ها، پارس‌ها و امپراطوران روس بوده است. از این نبرد‌ها آنچه نصیب ایروان شد ویرانی‌های پیاپی بود كه بلایایی طبیعی چون زلزله‌ای در قرن هفدهم، كه شهر را یكپارچه به خاك نشاند، نیز بر آن افزود. با این حال بناهایی از اریوانِ كهن تا به حاضر دوام آورده‌اند كه ایستایی مردمش را نیز به یاد می‌آورد.
در دوران شوروی شهر بطور جدی بازسازی شد. بر پایه نقشه‌های الكساندر تمانیان معمار شهر بی نقص زمان شد. مركز شهر، گرچه كمتر از روی نقشه‌ها پیش رفت، چون جواهری از سبك معماری نخستین شوروی است. در آن زمان شهر را بر مبنای رنگ سنگ‌های بكار رفته در بناهایش، شهر صورتی نامیدند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جاذبه‌ها
از جاذبه‌های اصلی گردشگری شهر می‌توان از بازمانده‌های یک دژ اورارتویی،‌ قلعه اربونی، متعلق به قرن هفتم پیش از میلاد نام برد. موزه‌ها، خانه/موزه‌ها، مناظر طبیعی شگرف و پارك‌ها از دیگر دیدنی‌های شهر بشمار می‌روند

بازار ها
مراكز خرید ايروان
اولا : سطح عمومی قیمتها عمدتا چیزهای که ما ایرانیها سوغاتی می بریم در ارمنستان گرون است مثل پوشا و...
دوم :اگر دنبال اجناس مارک دار اصلی هستید اکثر برندهای معروف دنیا در مثل آدیداس در ارمنستان شعبه دارند وقیمتش نسبت به ایران ارزانتر است
امكانات خرید متنوعی در ایروان فراهم است؛ از دستفروشان خیابانی كه فریاد‌زنان، از دمپایی‌های چینی و آباژور‌های ایرانی گرفته تا جواهرات دست‌ساز و سرامیك‌های تزئینی می‌فروشند، تا فروشگاه‌های لوكس صنایع‌دستی و البسه. هر فروشنده‌ای یك قیمت نهایی دارد كه از آن پایین‌تر نمی‌آید، پس آزادانه چانه بزنید و ببینید كه چه قیمتی واقعی‌تر است. گمرك ارمنستان درباره صدور عتیقه‌جات و آنچه گنجینه ملی اطلاق می‌شود بسیار حساس است، پس اگر مایل به خرید فرش یا اثری هنری هستید، مطمئن شوید فروشنده اوراق لازم جهت صدور آن را فراهم می‌كند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بازار ورنیساج (بازار هنر و صنایع دستی)
بازار بزرگ و روباز ورنیساج آخر هفته‌ها (شنبه و یكشنبه) در نزدیكی میدان جمهوری (ریپابلیك) تشكیل می‌شود و یكی از جاذبه‌های گردشگری و محبوب جهانگردان است. انواع جواهرات، نقره‌جات، نقاشی‌ها، صنایع دستی، انواع اشیاء آنتیك، كتاب‌ها و چیزهای دیگر در اینجا به فروش می‌رسند.
آدرس:ارمنستان، ایروان، نزدیك ایستگاه متروی میدان جمهوری
ساعات كار:شنبه و یكشنبه (آخر هفته‌ها)، از صبح تا پنج بعدازظهر
بازار شوكا (میوه و شیرینی‌جات)
بازار شوكا جایی مناسب برای تهیه سبزیجات، میوه‌جات، شیرینی‌جات و آجیل است. شیرینی‌های ارمنی بسیار خوشمزه و بسیار شبیه انواع باقلوا هستند
آدرس:ارمنستان، ایروان، خیابان مشتوتز
هتل ارمنستان هتلهای ارمنستان هتل های ارمنستان
موزهای ارمنستان
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
گالری ملی ارمنستان
1293157525_.jpg

یكی از موزه‌های هنری مهم در دنیاست كه در سال ۱۹۲۱ تاسیس شده. مجموعه‌ای غنی با بیش از ۱۹۰۰۰ اثر از هنرمندان روس، ارمنی و اروپای غربی. برخی از آثار از موزه‌های هریتاژ (سنت پترزبورگ) و ترتیاكوف (مسكو) به این موزه انتقال داده شده. آثار هنرمندان ارمنی قرون هفده و هجده میلادی و مجموعه خانواده لازارِو، بنیانگزاران موسسه زبان‌های شرقی در

مسكو، موزه را غنا بخشیده است. بخشی از موزه به هنرمندان ارمنی خارج از كشور اختصاص دارد. آثار بی‌نظیری از هنرمندان اروپای غربی همچون وان دایك و روبنس نیز در این موزه نگهداری می‌شود. هنرمندان ارمنی آثار زیبایی را بر مبنای فرهنگ و آداب و رسوم خود خلق كرده‌اند كه برای شیفتگان هنر و علاقه‌مندان به فرهنگ ارمنستان بسیار جذاب است.
تالار ملی اپرا و باله الكساندر اسپندیاریان
ارمنستان، ایروان، میدان جمهوری (هانراپتوتیان هراپاراك)
روز‌های دوشنبه تعطیل است
بهای ورود:۸۰۰ درام
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری

موزه قلعه اربونی
1293131076_.jpg

امپراطوری اورارتو‌ها كه حدود سه هزار سال پیش در حوالی دریاچه وان در تركیه امروزی ساكن بودند شهر ایروان را با بنای قلعه اربونی بنیان نهادند. این قلعه در جنوب شرقی شهر و بر روی تپه‌ای قرار دارد. در پای تپه ساختمان آرین‌برد، اكنون یافته‌های باستانشناسان از این قلعه، از جمله فلزكاری‌های زیبای اورارتویی، را به نمایش گذارده است.

ساختمان موزه نقش‌برجسته‌ای برنجی از پیكره‌هایی اورارتوری را بر نمای خود دارد. قلعه خود توسط آرگیشتی اول پسر منوا، پادشاه اوراتو در سال ۷۸۲ پیش از میلاد بنا شده و اولین استحكامات اورارتویی در شرق رود ارس بود. اربونی ریشه نام ایروان است كه در طول زمان تغییر یافته است.

آدرس:ارمنستان، ایروان، خیابان اربونی، شماره ۳۸تلفن۳۲۰۲ ۵۷ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
ساعات بازدید
سه‌شنبه تا یك‌شنبه از ۱۰:۰۰ تا ۱۳:۰۰، دوشنبه‌ها تعطیل است.
بهای ورود: بالغین ۱۰۰ درام، كودكان ۵۰ درام
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
موزه هنر‌های مردمی

آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان ابوویان، شماره ۶۴
تلفن: ۹۳۸۳ ۵۶ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
ساعات بازدید: سه‌شنبه تا یك‌شنبه از ۱۱:۰۰ تا ۱۶:۰۰، دوشنبه‌ها تعطیل است.
بهای ورود: ۵۰۰ درام
موزه هنرهای مردم در سال ۱۹۷۸ جهت محافظت و توسعه سنتهای عملی، تزئینی و هنرهای زیبای مردم ارمنستان بنیاد نهاده شد. موزه شامل حدود ۱۲۰۰۰ اثر است (قلابدوزی، نقره‌جات، آثار چوبی، اشیاء سنگی و طلاجات، سرامیك، فلزكاری، فرش و قالیچه). همچنین آثار هنرمندان خودآموخته در بخش نقاشی‌ها و هنرهای عملی و تزئینی نگهداری می‌شوند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
خانه و موزه سرگئی پاراجانف
1293103467_.jpg
آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان دزوراقیوق، شماره ۱۵ و ۱۶
تلفن: ۸۴۷۳ ۵۳ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
سایت وب: www.paradjanov.com
ساعات بازدید: هر روز: ۱۰:۳۰ – ۱۷:۰۰
سرگئی پاراجانف (۱۹۹۰-۱۹۲۴)، فیلمساز، نقاش و عكاس شهیر ارمنی است. خانه و موزه او در ایروان محل نگهداری از بیش از ۶۰۰ اثر او، گرافیك‌ها، عروسك‌ها، كلاژها، عكس‌ها، فیلم‌هاو فیلمنامه‌های اوست. طرح ایجاد خانه و موزه پاراجانف در سال ۱۹۸۸ توسط دولت ارمنستان آغاز شد، اما احداث آن بر اثر زلزله همان سال تا ۱۹۹۱ بطول انجامید. اما مرگ پاراجانف در ۱۹۹۰ اجازه زندگی در این خانه جدید را به او نداد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
موزه هنرهای مدرن ایروان
آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان مشتوتز، شماره ۷
تلفن: ۵۶۶۱ ۵۳ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
فكس: ۹۶۳۷ ۵۳ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
ساعات بازدید سه‌شنبه تا یك‌شنبه: ۱۰:۳۰ – ۱۶:۰۰ شنبه‌ها: ۱۱:۰۰ – ۱۵:۰۰
بهای ورود: ۵۰۰ درام
موزه هنرهای مدرن با تلاش هنریك ایگیتیان و در سال ۱۹۷۲ گشوده شد. موزه در یك طبقه و دارای حدود ۲۳۰۰ اثر از هنرمندان ارمنی، روسی و سایر كشورها است. بسیاری از آثار موزه توسط مردم و هنرمندان اهدا شده‌اند. در اینجا می‌توان سیر هنر مدرن در ارمنستان از ۱۹۶۰ تاكنون را مشاهده كرد.
موزه معماری ارمنی
چون انگلیسیش ساده است اطلاعات به زبان انگلیسی را نامها را برایتان
می گذاریم
Address: Government Bld. #3, 1st floor, Yerevan
Phone: (+374 10) 524630,562954
Fax: (+374 10) 524630
E-mail: archmuseum@web.am
Working Days: Tuesday-Sunday
Working Hours: 10:00 - 5:00pm

گالری نقاشی کودکان( ورودی500 درام )
Address: 13 Abovyan Str., Yerevan
Phone: (+374 10) 520951, 520903
E-mail: annaman@yandex.ru
Working Days: Tuesday-Sunday
Working Hours: 11:00am-4:00pm, Sunday 11:00 - 3:00pm
حالا اگر وقت کردی این موزها را دیدی و دوست داری بازهم موزه بروی آدرسش اینجاست
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بنای یادبود قربانیان کشتار دسته جمعى ارمنیان
1293183633_.jpg
روی تپه‌ای در پارك تسیتسرناكابرد بنای یادبود قربانیان كشتار دسته جمعی قرار گرفته است.
همه ساله در ۲۴ آوریل هزاران نفر از ارمنیان در این محل جمع می‌شوند تا به این قربانیان ادای احترام كنند. در آوریل ۱۹۱۵ یك و نیم میلیون نفر از ارمنیان ساكن در تركیه توسط پادشاهان عثمانی آواره، مجروح و كشته شدند.
آدرس:ارمنستان، ایروان، پارك تسیتسرناكابرد
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جاذبه های فرهنگی و تاریخی ارمنستان
spacer.gif
کلیسای اِچمیادزین etchmiyatsin Վաղարշապատکلیسای اِچمیادزین (یا اجمیاتزین) با نام رسمی واغارشاپات (Վաղարշապատ)، نام یک شهر و همچنین یک مکان مقدس در کشور ارمنستان است.
آستان قدس اچمیادزین (در ارمنی Էջմիածին) که در استان آرماویر ارمنستان واقع شده، مرکز کلیسایی ارمنیان و مکانی بسیار مقدس برای ایشان است. جاثلیق کل ارامنه در آنجا زندگی می‌کند و کلیسای اچمیادزین که در سال ۴۸۰ ساخته شده در آنجا قرار دارد. واژه اچمیادزین به معنای ظهور تک‌فرزند (منظور عیسی به‌عنوان تنها فرزند خدا) است، زیرا به باور مردم، عیسی خود در آنجا از آسمان به زمین فرو آمد تا مکان دلخواهش را برای ساخت کلیسا نشان دهد.

شهر اچمیادزین که تا پیش از سال ۱۹۴۵ به نام ولاش‌آباد (به ارمنی: واغارشاپات) معروف بود بدست ولاش‌شاه (واغارشاک شاه از دودمان ایرانی پارتی) (۱۴۰ - ۱۱۷) در محل باستانی واردکِساوان بنیاد شد. رومی‌ها پس از ویران ساختن آرتاشات در سال ۱۶۳ پایتخت ارمنستان را به ولاش‌آباد منتقل نمودند. پس از اینکه در سال ۳۰۱، مسیحیت به این منطقه آمد، تیرداد سوم شاه پارتی‌تبار ارمنستان دژ وِلاش‌آباد را ویران کرد و بجای آن کلیسای جامع اچمیادزین مقدس را بنا کرد. پس از تبدیل شدن مسیحیت به‌عنوان دین رسمی ارمنستان در سال ۳۰۱ واگارشاپات یا همان اچمیادزینِ بعدی، مرکز دینی کشور نیز به شمار آمد.

کلیسای جامع اچمیادزین کهنترین کلیسای ارمنستان است و بدست گریگور لوساگوریچ (گریگور روشنگر) یعنی همان بنیادگذار کیش گریگوری ارمنی ساخته شده است.

در سال‌های اخیر نام شهر اچمیادزین بطور رسمی دوباره به واغارشاپات تغییر کرده است ولی بیشتر منابع و افراد همچنان نام اچمیادزین را به‌کار می‌برند

مراسمی که در این کلیسا برگزار می شود و وسایل قدیمی موجود در ان از جمله دیدنی ترین پدیده های ارمنستان است.

 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
معبد گارني ارمنستان Garni
گارنی (به ارمنی: Գառնի) نام یکی از آثار باستانی در استان کوتایک ارمنستان و همچنین نام روستای نزدیک این اثر است.ساختمان گارنی را بازمانده دوران مهرپرستی دانسته‌اند که برای نیایش خورشید و به عنوان مهرابه ساخته شده بود.
مهرابه‌ها یعنی همان پرستشگاه‌های مهرپرستان، در سراسر غرب آسیا و همچنین قاره اروپا پراکنده اند. مهرپرستی یک دین باستانی ایرانی بود که از ایران به سوی غرب تا انگلستان نفوذ کرد.
اکثر کلیساها و صومعه‌های ارمنستان بر روی بازمانده نیایشگاه‌های پیش از مسیحیت بنا شده است. تنها نیایشگاه غیرمسیحی بازمانده در ارمنستان نیایشگاه گارنی است. مهرابه گارنی در سال ۷۷ پس از زایش مسیح یعنی در دوره یونانی مآبی ساخته شده و تنها نیایشگاه یونانی مآب در ارمنستان امروزی است. نیایشگاه گارنی در سال ۱۶۷۹ بر اثر زمین لرزه ویران گشت و در دهه ۷۰ بازسازی شد.معبد گارنی که از آثار قبل از دوران مسیحیت است و بسیار شبیه آثار معماری یونانی است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
مسجد کبود ایروان ( مسجد جامع ایروان) ارمنستان Yerevan Mosque
مسجد جامع كبود ايروان ، ارمنستان
1293722133_.jpg
 
بالا