• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اماکن دیدنی و تاریخی استان تهران

ahmadfononi

معاونت انجمن
tehran-www.funcloob.ir.jpg


استان تهران به مرکزیت شهر تهران، با وسعتی حدود 12٬981 کیلومتر، 19 درصد جمعیت کل کشور را در خود جای داده‌است. این استان از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از جنوب غربی به استان مرکزی، از غرب به استان البرز و از شرق به استان سمنان محدود است. جمعیت استان تهران در سال 1385: 13٬281٬858 نفر بوده‌است. مرکز آن و به علاوه پایتخت ایران، شهر تهران است. ری، شهرستان قدس، شهرستان شهریار، شهرستان ورامین، شهرستان دماوند، شهرستان فیروزکوه، شمیرانات، و اسلام‌شهر از دیگر مراکز جمعیتی مهم استان تهران هستند.
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
کاخ‌ها و عمارت ها
o کاخ سلطنت آباد
o عمارت عثمانی و پل رومی
o عمارت دارالفنون
o عمارت مدرسه مروی (فخریه)
o کاخ بهارستان (مجلس شورای ملی)
o حوض خانه باغ قدیم نگارستان
o عمارت باغ فردوس
o کاخ گلستان
o عمارت شمس العماره
o کاخ سرخه حصار (یاقوت)
o کاخ و پادگان عشرت آباد
o کاخ صاحب قرانیه
o کاخ مرمر

قلعه‌ها و برج‌ها
o قلعه ایرج
o قلعه طبرک
o باروی ری
o برج نقاره‌خانه
o بقایای مرکز شهر سلجوقیان
o برج طغرل
o زندان هارون
o قلعه گبری
o برج علاءالدین
o دژ رشکان
o تپه میل

فهرست بازارها
o بازار تهران
o بازار بین الحرمین
o بازار تجریش
o بازار امیر
o بازار ری
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
فهرست موزه ها
o موزه ایران باستان
o موزه ماشین‌های اداری سفیر
o موزه پرفسور حسابی
o موزه جواهرات ملی
o تماشاگه پول
o تماشاگه تاریخ
o تماشاگه زمان
o موزه صنعتی (تهران)
o موزه مجلس شورای اسلامی
o موزه علوم
o موزه ملی ملک
o موزه هنرهای معاصر
o موزه استاد صبا
o موزه هنرهای ملی
o موزه رضا عباسی
o موزه هنرهای تزئینی (تهران)
o موزه فرش ایران
o کاخ موزه سعدآباد
o موزه سبز (کاخ شهوند)
o موزه رجعت و عبرت (کاخ مادر شاه)
o موزه مردم شناسی
o موزه ملت
o موزه تاریخ طبیعی دارآباد
o موزه صنعت برق ایران
o موزه هنرهای زیبا
o موزه نظامی (تهران)
o موزه آزادی
o مجموعه هرباریوم

میدانهای قدیمی
o میدان بهارستان
o میدان حسن آباد
o میدان اسب دوانی
o میدان ارگ
o میدان محمدیه (اعدام)
o میدان توپخانه
o سبزه میدان
o میدان آزادی

پارک ها:
o پارک جمشیدیه (خ شهید باهنر)
o پارک قیطریه (خ شریعتی)
o پارک نیاوران (خ شهید باهنر)
o پارک ملت (خیابان ولیعصر)
o پارک جنگلی شهید رضایی (تهرانپارس)
o پارک جنگلی شهید عبدالهی (خ استاد حسن بنا)
o پارک جنگلی شهید عراقی (بزرگراه رسالت)
o پارک جنگلی ملک نسب(خ شهید عراقی)
o پارک مرکز تفریحیولیعصر (خ ولیعصر)
o پارک لاله (بلوار کشاورز)
o پارک ساعی (خ ولیعصر)
o پارک جنگلی اتوبان افسریه (بزرگراه افسریه)
o پارک جنگلی جهان پناه (خ هفده شهریور)
o پارک جنگلی محلاتی (خیابان محلاتی)
o پارک جنگلی بعثت (بزرگراه بعثت)
o پارک جنگلی توسکا (خیلبلا دولت آباد)
o پارک جنگلی مشیریه (بزرگراه مشیریه)
o پارک جنگلی سه دختران (شهر ری)
o پارک جنگلی طغرل (خیابان ابن بابویه)
o پارک جنگلی معراج (خروجی اتوبان بهشت زهرا)
o پارک جنگلی چیتگر (اتوبان تهران-کرج)
o پارک جنگلی لویزان (شمال شمس آباد)
o پارک جنگلی وردآورد (اوایل اتوبان تهران-کرج)
o پارک جنگلی طالقانی
o پارک جنگلی خرگوش دره
o پارک جنگلی شهید حقیقی
o پارک جنگلی پردیسان
o پارک جنگلی ارم
o پارک جنگلی نصر (انتهای گیشا)
o پارک جنگلی سوهانک (سوهانک)
o پارک جنگلی آزادگان (بزرگراه آزادگان)
o پارک شهر (خیابان بهشت)
o پارک دارآباد
o پارک شفق (خیابان سید جمال الدین اسد آبادی)
o پارک ملی و حفاظت شده سرخ حصار (سرخه حصار)
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
دیگر نواحی تفریحی:
o پیست اسکی توچال (شمال تهران)
o غار بیوک آنما (مسیر جاده کن)
o پیست دربند سر (شمال شرق تهران)
o پیست شمشک (58 کیلومتری شمال شرق تهران)
o تله اسکی و تله سی یژ خور
o تله کابین توچال (توچال)
o دره خوش آب و هوای سولقان
o دره فرحزاد
o دره کن
o دره درکه
o دره دار آباد
o دره سوهانک
o دربند
o دره شاه آباد
o حصارک
o گلابدره
o اوشان فشم
o میگون
o شمشک
o لواسانات
o مینی سیتی (نیاوران)
o شهربازی (صادقیه)
o شهر بازی (لوناپارک، بزرگراه چمران)
o پارک ارم(اتوبان تهران-کرج)
o شهربازی آزادی (ضلع جنوب شرقی میدان آزادی)

دیگر اماکن تاریخی

o چشمه علی
o آرامگاه شاه عبدالعظیم
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
آبشارها:
دوقلو، کمرد، سنگان، پیچ ادران. در اطراف تهران آبشارهای زیادی است که آبشار دو قلو از زیباترین آنهاست که در ارتفاع دو هزار 700متری ارتفاعات دربند و در زیر پناهگاه شیرپلا قرار دارد. آبشار کمرد درمنطقه ای به نام منوچهر آباد - بین جاده جاجرود و شهرک پردیس در دهکده‌ای کوچک به همین نام درقسمت شرقی اراکوه واقع است.
آبشار سنگان: این آبشار در انتهای جاده کن - سولقان در روستای سنگان است اوج شکوه این آبشار فروردین و اردیبهشت است.
آبشار پیچ ادران: از جمله آبشارهای فصلی دراطراف تهران است که از ذوب برف‌ها در بهار و تابستان پدید می‌آید و در 15کیلومتری جاده کرج - چالوس واقع است.

چشمه‌ها:
آبعلی هراز، ‌قلعه دختر، اعلا، تلخ آب، آب گرم لاریجان، چشمه شور، چشمه آب اسک
چشمه آبعلی: دوغ و آب معدنی آبعلی را همه می‌شناسیم، خود چشمه هم دور نیست و در شمال دهکده آبعلی در 60کیلو متری شمال شرق تهران و در کنار بستر رودخانه مبارک آباد از زمین می جوشد.
چشمه قلعه دختر: این چشمه در دو کیلومتری غرب جاده هراز در محل پل دختر بین گردنه امامزاده هاشم و پلور به فاصله 50کیلومتری تهران واقع شده، وجه تسمیه چشمه به قلعه‌ای است که به همین نام در کناران قرار دارد.
چشمه شور: در ناحیه علی آبادو نزدیک دریاچه حوض سلطان است زمان استفاده مناسب از آن، ماههای آبان و آذر و اواخر زمستان تا اردیبهشت است.

دره‌های تفریحی تهران:
دره کن سولقان (‌شمال شرقی تهران) هملون، وزباد ،‌کشار، آهنگرک، دو چناران، وارنگرود، کردان، واریان ارنگه ،‌اوشان و فشم، دره چالوس و اوین.
دره دو چناران: دره حصارک فرحزاد در شمال غربی فرحزاد قراردارد که دره ای طولانی بادیدگاههای متنوع، باغ ها ف چشمه ها و مسیری پرافت و خیز و مناسب برای راهپیمایی است که از مسیر می توان به امامزاده داوود رسید.
دره هملون: دره کوچک و کمی صخره ای در 30 کیلومتری جاده جاجرود بعد از روستای میگون پس از پل اهنی، واقع است و دارای آب و هوای بسیار سرد درفصل بهار و اوایل تآبستان است.
دره آهنگرک: ‌این دره در غرب آبادی میگون، 5 کیلومتر بالاتر از بخش فشم حدفاصل حاجیه افتآب کوه و کوه آهنگرک با مزارع و درختان سرسبز وبسیار نزدیک به بخش میگون از جمله محیط های مناسب برای گردش یک روزه است. دره وزباد در شمال گلابدره شمیران درمکانی سراشیبی در زیردامنه های صخره ای قله سه هزار و صد متری اسپیلت قرار دارد و دارای تعدادی چشمه کوچک است.
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
دریاچه‌ها:
دریاچه تارو ممج، ولشت، سد امیرکبیر، لار و منظریه، سد لتیان، اوان و شورمست.
دریاچه تارو ممج: این دو دریاچه میان دو رشته کوه قره داغ در شمال و کوه زرین در جنوب واقع شده اند. این دریاچه‌ها در مدخل کوه ودر ارتفاع دو هزار و 500 متری قرار دارند. این دریاچه برای تفریحات آبی از جمله شنا و قایقرانی مناسب است.
دریاچه ولشت: در نزدیکی کوه علم کوه قرار دارد و به دلیل قرارگرفتن در یک گودال بزرگ از دید پنهان است از طریق جاده کرج، چالوس، مرزن آباد، جاده اسفالته تاکلنو و چلاجورمی توان به دریاچه رسید.
دریاچه لار ومنظریه: این دریاچه در 84 کیلومتری تهران درجاده هراز قرار دارد و دارای هوای خنک و از دو راه میتوان به آن رسید: جاده هراز، رودهن روستاه ایوسکاره اردینه و گردنه سیاه پلاس و جاده هراز، پلور، جاده سد لار کمردشت.

رودخانه‌ها:
جاجرود، ‌حبله رود فیروزکوه ، ‌طالقان رود، ‌شورو لار
غارها: بورنیک (‌درجاده دماوند فیروزکوه نزدیک روستای هرانده)، بیوک آغا (مسیر جاده‌کن )‌، رود افشان، ‌گل‌زرد (‌در دشت‌لار)‌، یخ مراد (‌منطقه گچسر در منطقه آزادبر)‌.
غار رود افشان: این غار بسیار زیبا در دهکده رود افشان شهرستان دماوند ودرکوهستان البرز مرکزی واقع است، درون غار پوشیده از مواد اهکی است که به صورت قندیل هایی از سقف آن آویزان شده، در داخل غار چاله‌هایی است که آبی زلال از دل صخره های سنگی آن بیرون می‌آید.

دشت‌ها:
جانستون، لار، پهنگ ،هویچ و مشاء دشت بی‌نظیر پهنک در شمال قله زرد یکی از دیدنی‌ترین نقاطی است که می‌توان یک برنامه یک روزه از طریق بخش پلور در جاده هراز به آن رسید.
دشت هویچ: این دشت یکی از مناطق زیبا و کوهستانی واقع در منطقه افجه لواسانات و ازمناطق ییلاقی و زیبای استان هران است، این دشت برای گردش در فصول بهار، تابستان و پاییز مناسب است.
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
مکان‌های تاریخی اطراف تهران:
تپه‌گبری، برج‌های نقاره خانه و علاء الدین، مسجد جامع دماوند، آتشکده ری و تپه میل، برج علاءالدین، قلعه‌های دختر، ایرج، امامه، رودخان ،‌الموت و قلابن.
قلعه ایرج از بزرگترین قلعه های ایران به شمارمی‌آید که به شکل مستطیل و با خشت و گل ساخته شده و در شمال شرقی ورامین، نزدیک دهکده جعفرآباد واقع است.

کاخ موزه سعدآباد:
مجموعه کاخ سعد آباد که امروزه به عنوان موزه از آن استفاده می شود، در شمالی ترین، بلندترین و خوش آب و هوا ترین بخش تهران در مساحتی در حدود 400 هکتار واقع شده است. این مجموعه دارای حدود 180 هکتار جنگل طبیعی، چشمه سار، باغستان، گلخانه و خیابان پوشیده از گل و درخت است. در این مجموعه در حدود 14 کاخ با تاسیسات جنبی گوناگون ساخته شده است. هر یک از این کاخ ها با مساحتی زیاد و با انواع امکانات تفریحی مانند استخر، مرداب، زمین های بازی و باغ در اختیار یکی از نزدیکان شاه بوده است.
کاخ مادر شاه: کاخ مادر شاه در مجموعه سعدآباد قرار دارد و در سال 1305 برای استفاده و اسکان مادر شاه ساخته شده است. این کاخ امروزه به نام کاخ رجعت و عبرت نام گرفته و از آن به عنوان کاخ موزه رجعت و عبرت نام می برند.




کاخ سبز در سعد آباد​
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
کاخ و پادگان عشرت آباد:
کاخ و پادگان عشرت آباد از بناهای به یادگار مانده از قرن سیزدهم هجری قمری است. قصر عشرت آباد در سال 1291 قمری به دستور ناصرالدین شاه در محل عشرت آباد، در شمال خاوری تهران و بیرون دروازه شمیران ساخته شد. ساختمان کلاه فرنگی پادگان عشرت آباد به صورت برجی زیبا و چهار طبقه است که دارای نمادهایی موزون می باشد. طبقه سوم این ساختمان دارای شاه نشین، آینه کاری و مقرنس و پوشش سقف آخرین طبقه آن شیروانی است. ساختمان کلاه فرنگی از نمونه های جالب معماری دوران قاجار به شمار مى رود.

کاخ گلستان:
مجموعه کاخ گلستان، یادگاری به جای مانده از ارگ تاریخی تهران است که روزگاری همانند نگینی در میان این ارگ، می درخشید. ارگ تاریخی تهران در دوران صفویه بنا شده، در دوره زندیه بازسازی و در دوره قاجاریه به محل دربار و سکونت سلاطین اختصاص یافت. در زمان شاه عباس صفوی چهار باغ و عمارت ایرانی ساده و چنارستانی در محل کنونی کاخ گلستان و اطراف آن احداث شد. مجموعه کاخ های ضلع شمالی باغ گلستان شامل تالار، موزه، سرسرای ورودی، تالار آینه، تالار برلیان و تالار بلور پیش از دیگر قسمت های کاخ احداث شد. تاریخ ساختمان(تالار تاج گذاری) سال 1296 هجری قمری است. در شاه نشین تالار سلام، تخت زرین و جواهرنشان بزرگی به نام تخت طاووس قرار دارد. حیاط تخت مرمر یا دارالحکومه مقر تخت نشستن شاه و برگزاری بارعام و محل حکومت بود. در حالی که فضای باغ گلستان، اندرون شاهی بود و به ملاقات های خصوصی و مراسم خانوادگی اختصاص داشت.

کاخ سیاه:
کاخ اسود از نظر کیفیت از بهترین ساختمان های سعدآباد است. این کاخ در این اواخر در مقابل کاخ سفید که در همین مجموعه واقع است به کاخ سیاه شهرت یافت. کاخ سیاه در اصل برای وزارت دربار ساخته شده بود و وجه تسمیه این ساختمان به خاطر سنگ های مرمر سیاه رنگ نمای آن است. این سنگ ها از معدن ولی آباد چالوس استخراج شده است. در سال 1359 این کاخ تبدیل به نگارخانه ای از آثار هنرمندان ایرانی و خارجی شد که در سال 1361 گشایش یافت. امروزه از این کاخ به عنوان موزه هنرهای زیبا نام برده می شود.
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
کاخ شمس العماره:
شمس العماره مرتفع ترین ساختمان شهر در زمان خود بود که در سال 1284 به فرمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. کاخ شمس العماره عمارتی رفیع و بلند با دو برج است که در انتهای گلستان و در خاور عمارت دیوان خانه قرار دارد و بنای زیبای آن از سمت خارج قصر یعنی طرف بازار منظره ای بسیار جالب دارد.



شمس‌العماره در محوطه کاخ گلستان​
 
بالا