یکی از لذتهای سفر در جادههای ایران ، اطمینان از قطع نشدن سفر به خاطر خرابی ماشین است ، جدای از کیفیت بالای خودروهای ملت ، امدادرسانی فوق العاده نیز بر این مهم تاثیر داشته است !
![Emdad-Khodro.jpg](http://www.oofish.ir/wp-content/uploads/2013/03/Emdad-Khodro.jpg)
راننده امداد : چی شده آقا ؟
- هیچی جوش اورده .
راننده امداد : ببینم … این باید بوکسل بشه . اوضاعش خرابه …
- این فقط جوش آورده یه کم صبر کنیم ردیف میشه …
راننده امداد : با این ماشین ۱۰ کیلومتر راه بری ، موتور می سوزونه . کاسه نمد پشت میل لنگت کلا سوراخ شده ، بلبرینگ گیربکست خشک خشکه ، ***** هوا نداری ، روغن ترمزت قاطی داره ، لنت ها چسبونده ، سرشاسی هات چسبونده و … حالا برم یا وایسم ؟
- جدی؟…خدا خیرت بده که گفتی … پولش چقدر میشه ؟
راننده امداد : من فقط بوکسل می کنم . خواستم بهت بگم بردمت جایگاه ، سرت کلاه نذارن بگن فقط جوش آورده و بفرستنت بری . کارت طلایی داری ؟
- نه !
راننده امداد : ۹۵ هزار تومن .
- تا مقصد ۳۵کیلومتر بیشتر نمونده ها !
راننده امداد : نرخش اینه ، من که از خودم نمی گم .
سکانس دوم
راننده امداد :چی شده داداش ؟
- بنزین تموم کردم …
راننده امداد : بیا اینم بنزین ، فقط این چهارلیتری ۱۰ هزار تومن می شه ! کاپوت رو بزن بالا …
- چی شده ؟ چرا دارین زنجیر بوکسل میآرین ؟
راننده امداد : شانس آوردی من رسیدم … روغن ترمز خالی کردی ، موتورت آب رفته توش ، برق دزدی هم داره . واشر سر سیلندرت داره می سوزه ، شاتونت زده ، میل لگت بریده ، بوش سگ دست و سیبک فرمون خوردگی شدید داره ، مخزن بنزینت هم سوراخه . رفته بودی ، شیرین دو سه میلیون خرج رو دستت افتاده بود .
- جدی می گی؟ بابا دمت گرم … راستی من کارت طلایی هم دارم .
راننده امداد : جدی؟ ببینم … خب سفر کارت چی ؟ داری ؟
- نه! چی هست؟
راننده امداد : ویژه نوروز ۹۲ .
- ندارم که…
راننده امداد : عیب نداره . ۹۰ تومن ازت می گیرم چون کارت طلایی داری … رسیدی جایگاه بگو فرید سفارش کرده ، کارتو زودتر راه بندازن .
سکانس سوم
راننده امداد : آقا چی شده ؟
- یه دفعه خاموش کرد . موتور سوزونده ، روشن نمی شه ، آب روغنم قاطی کرده … باید بوکسلش کنین .
راننده امداد : اوه اوه … خوب شد پس من رسیدم . ببینم ماشینو ! خیلی اوضاعش خیطه . اصلا نگران نباشین کار ما امدادرسانی با بوکسله . هیچکس توی این جاده نمونده تا حالا .
- اینم کارت طلایی من ، اینم سفر کارت ۹۲ . اینم کارت ویژه امداد رایگان .
راننده امداد : خب بذار ماشین رو یه بار دیگه نگاه کنم شاید اصلا بوکسل نخواد … این طوریش نیست ، شما نم نم دنده دو باهاش برو . ۳۰ کیلومتر دیگه بچه ها هستن ، ردیفش می کنن . برو به سلامت … منم تلفنم زنگ زد باید برم چند تا ماشین اورژانسی رو بوکسل کنم …
- آقا من می گم روشن نمی شه اونوقت شما …
راننده امداد : عیب نداره ، خلاص کن اینجا سر پایینیه ، منم هلت می دم … ده دقیقه که بری بچه ها هستن و کارت رو ردیف می کنن …
سکانس چهارم
- داداش این کارت طلایی و سفر کارت به چه درد میخوره ؟ من تا حالا دو بار تو جاده موندم ، ۷۰ – ۸۰ تومن پیاده م کردن به خاطر ۲۰ کیلومتر بوکسل .
راننده امداد : اولا بوکسل یه کار فنیه ! هر کسی از پسش بر نمیاد ! دوما این کارت ها که شما داری طبق تعرفه خیلی از کارها باهاش رایگانه غیر از بوکسل .
- مثلا چیا ؟
راننده امداد : الان برات می خونم … پیاده شدن و چک کردن ماشین فرد در راه مانده / سرکشی به کاپوت / هل دادن / آب دادن به راننده ماشین / استارت زدن / بستن در کاپوت / زنجیر کردن خودرو برای بوکسل / چک کردن باد لاستیک ماشین ها / دست تکان دادن برای راننده بعد از خداحافظی و …
برای این همه کار، اجرت هم ما نمی گیریم تازه پول بوکسل هم تو جیب ما نمی ره که . بد وضعی شده . من خودم سه تا بچه دارم یکیش دانشگاه آزادیه . صبح تا شب تو جاده ام . از مردمم که پول نمی گیریم . شرکت هم که به ما پول نمی ده ، می گه هرچی از ملت گرفتین واسه خودتون . ما ولی نمی تونیم که از مردم پول بگیریم . طرف ماشینش خراب شده ، توی جاده مونده ، شب ، نصفه شب ، صبح ، تو گرما ، تو سرما … به ما اطمینان میکنه من که نمی تونم بخاطر زن و بچه ام پول زور از کسی بگیرم … همه این خدمات رو رایگان انجام می دیم مگر اینکه از این کارتهای اعتباری خودروسازها رو نداشته باشه . اونوقت یه جوری با هم کنار می آیم …
سکانس پنجم
خبر سیما ، ساعت ۲۱
امسال ۴۸۰ هزار گروه امدادی خودروسازهای داخلی ، در جاده های کشور به صورت شبانه روزی و رایگان در خدمت مردم هستند . مدیر خودرو سازی بوووووق : ما امسال علاوه بر طرح نوروزی ، طرحهای دیگری هم داریم و به هموطنان اطمینان می دهیم که هیچکس تنها نیست ، با اطمینان برانند و بدانند که ما هستیم . بخشنامه دادیم که هیچ وجهی از مشتریان گرفته نشود و از مشتریان ماشین های خارجی وجه های بالا گرفته شود و خرج خودروهای وطنی شود تا هم آنها خودروی داخلی تهیه کنند و هم حمایت از تولید ملی صورت بگیرد .