• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اندرويد فاتح گوشي‌هاي هوشمند جهان

رضــrezaــا

کاربر ویژه
در گزارشي كه از سوي شركت IDC، شركت مشاوره بزرگي كه با بيش از هزار تحليلگر در سراسر جهان حدود 50 سال است كه بازار فناوري اطلاعات و تكنولوژي را رصد مي‌كند منتشر شده است، براي نخستين بار سيستم عامل اندرويد فاتح ميدان تلفن‌هاي هوشمند جهان معرفي شد. با اين كه تنها حدود 6 سال از حضور سيستم عامل اندرويد در جهان مي‌گذرد، با به روز‌رساني مكرر و ارائه نسخه‌هاي جديد، اين كوچولوي سبز دوست داشتني موفق شد در سه ماهه سوم سال ميلادي جاري، بيش از 80 درصد سهم بازار تلفن‌هاي هوشمند سراسر جهان را به خود اختصاص دهد و عملاً شركت گو گل از مايكروسافت كه قدمتي بسيار ديرينه در اين زمينه دارد، پيش افتاد.





n00169407-b.jpg




در نيمه سوم سال 2013 حدود 1/261 ميليون تلفن هوشمند به بازار ارائه شده است كه بنا به گفته تحليلگران شركت IDC، حدود 6/211 ميليون از اين تعداد با سيستم عامل اندرويد كار مي‌كند و اين رقم نشان مي‌دهد سيستم عامل گوگل 3/81 درصد بازار تلفن هوشمند جهان را به خود اختصاص داده است. يعني از هر 5 تلفن همراه هوشمند موجود در جهان كه در اين مدت به بازار ارائه شده است، 4 مورد با سيستم عامل اندرويد كار مي‌كند و حالا ديگر بسياري معتقدند اندرويد شكست ناپذير بوده و براي همتايان خود تبديل به حريفي قدرتمند شده است. از سويي ديگر تقريباً همه فروشندگان موفقي كه سيستم عامل اندرويد را به كار گرفته‌اند، يك فبلت 5 تا 7 اينچي را به مجموعه آثارشان افزوده‌اند و حالا فبلت‌ها حدود 21 درصد بازار تلفن هوشمند را به خود اختصاص داده‌اند كه 3 درصد بيشتر از سال قبل است. اما چه چيزي اندرويد را تا اين حد موفق كرده است؟ تحليلگران در پاسخ به اين سؤال مي‌گويند قيمت و تنوع، راز ماندگاري و موفقيت وسايلي است كه با اين سيستم عامل كار مي‌كنند. به نظر مي‌رسد افزايش ميزان توليد و فروش فبلت‌ها يا تلفن‌هاي هوشمند با صفحات نمايشگر بزرگ كه از3 درصد سه ماهه سوم سال 2012 به 21 درصد بازار سه ماهه سوم سال‌جاري ميلادي رسيده، نقشي مؤثر در اين پيشگامي داشته باشد.

سامسونگ، پيشتاز استفاده از اندرويد
هرچند IDC جزئيات و ريز ارقام را درباره همه شركت‌هاي فعال در عرصه توليد و فروش تلفن‌هاي همراه و هوشمند ارائه نداده است ولي گفته مي‌شود شركت‌هايي مانند آلكاتل، اچ تي سي (HTC)، هوآوي، ال جي، موتورلا، سوني، پان تك و ZTE براي داشتن سهمي از اندرويد و ارائه آن به كاربران در محصولاتشان، تلاش مي‌كنند از يكديگر سبقت و پيشي بگيرند. اما آنچه مشخص است اين كه سامسونگ به تنهايي فروش 9/39 درصد تلفن‌هاي هوشمند با سيستم عامل اندرويد را در سه ماهه سوم سال‌جاري ميلادي به عهده داشت و در ميان شركت‌هايي كه از اين سيستم عامل در وسايل الكترونيكي خود بويژه تلفن هوشمند استفاده مي‌كنند، در جايگاه نخست قرار گرفت و بيشترين سهم را در بازار به خود اختصاص داد. پس از آن، Galaxy S4 با 39 درصد در رده دوم تلفن‌هاي هوشمند با سيستم عامل اندرويد قرار دارد ولي بقيه، سهمي تك رقمي و بسيار پائين دارند.

Ios در جايگاه دوم سيستم‌هاي عامل
در رده بندي شركت IDC، سيستم عامل Ios مربوط به شركت اپل پس از اندرويد با 9/12 درصد سهم بازار قرار گرفت. درحالي كه اپل با سيستم عامل Ios در امريكا بسيار خوب عمل كرده و طرفداران پروپا قرصي دارد ولي در بازار جهاني از محبوبيت چنداني برخوردار نيست. اپل در سه ماهه سوم سال‌جاري ميلادي، 9/12درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داد كه اين رقم نسبت به سال گذشته كه رقمي حدود
4/ 14 درصد بود، 5/1 درصد كمتر شده است. تعداد تلفن‌هاي هوشمند اپل با اين سيستم عامل كه در سه ماهه سوم سال‌جاري ميلادي به بازار ارائه شده است از 8/33 ميليون گوشي در مدت مشابه سال قبل به 9/26 ميليون عدد در سال‌جاري رسيده است. شايد بخشي از كاهش تقاضا براي اپل به يكنواخت‌تر شدن ميزان تقاضا در هفته‌هاي قبل از رونمايي از iPhone 5S , iPhone 5C, و iOS 7مربوط باشد. ريان ريت، يكي از دست اندركاران شركت IDC نيز مي‌گويد: ما معتقديم نبود وسايلي با صفحات نمايشگر بزرگ ممكن است در ناتواني اپل در رشد سهمش در بازار سه ماهه سوم سال‌جاري ميلادي مؤثر باشد. پس هرچه زودتر اپل چنين آيفون‌هايي با صفحات نمايشگر بزرگ را به بازار ارائه دهد بهتر است و نتيجه بهتري مي‌گيرد.

اندرويد و سهم ديگران
هرچند شركت مايكروسافت همچنان به دنبال كسب سود است و فروش تلفن‌هاي هوشمند و وسايلي با سيستم عامل ويندوز فون، هر سال با 156 درصد افزايش مواجه است ولي باز هم اين سيستم عامل با كسب 6/3 درصد بازار تلفن‌هاي هوشمند بازار، در جايگاه سوم قرار گرفته است. شركت مايكروسافت تعداد تلفن‌هاي هوشمندي كه در نيمه سوم سال 2012 حدود 7/3 ميليون واحد بوده است را در سه ماهه سوم سال‌جاري ميلادي به 5/9 واحد رسانده است.
متخصصان و دست اندركاران و محققان IDC در انتظار هستند كه فبلت تازه نوكيا به افزايش ميزان فروش ويندوز فون تا پايان سال‌جاري ميلادي كمك كند هرچند زمان زيادي از آن باقي نمانده است. در همين حال صفحات نمايشگر كوچك آيفون‌ها به ميزان فروش اپل آسيب مي‌زند.

ميزان فروش وسايلي با سيستم عامل بلك بري نيز به نحو
اعجاب انگيزي دچار ركود و مشكل شده است. بلك بري كه در نيمه سوم سال 2012 حدود 7/7 ميليون واحد وسايل الكترونيكي را در بازار حمل كرده ولي اين رقم در نيمه سوم سال 2013 به 5/4 ميليون رسيده است. اين رقم نشان مي‌دهد كه سهم تلفن‌هاي هوشمند و ساير وسايل الكترونيكي با سيستم عامل بلك بري از 1/4 درصد به 7/1 درصد نزول داشته و سقوط كرده است. با وجود تلاش‌هاي فراوان بلك بري براي به كار گرفتن استراتژي‌هاي مختلف براي نجات از اين وضعيت، اين سيستم عامل از نظر اقتصادي در قعر جدول قرار گرفته است.با توجه به همه اين موارد مي‌توان گفت اندرويد و ويندوز فون در نيمه سوم سال 2013 گام‌هايي بلند برداشته و به اين روند ادامه دادند. رامون لياماس مدير تيم تحقيقاتي شاخه تلفن همراه IDC نيز دراين باره مي‌گويد: با وجود تفاوت‌هايي در سهام بازار، هر دو يك فاكتور را پشت موفقيت خود پنهان مي‌دانند و آن هم قيمت و بهاي كالاهاست.
در خط مشي و برنامه هر دو، مجموعه‌اي از وسايل الكترونيكي با بهايي كم در نظر گرفته شده است تا در بازار انبوه بتواند كساني را كه از درآمد آنچناني برخوردار نيستند را نيز در فهرست خريداران قرار دهند چون معتقدند اين بازار انبوه است كه سرنوشت اقتصادي شركت‌ها را مشخص كرده و آنها را رو به جلو مي‌برد. فروش آيفون نيز نسبتاً پيشرفت دارد ولي هرگز به پاي وسايلي كه با سيستم عامل اندرويد كار مي‌كنند نمي‌رسد.

اندرويد محبوب اما كم سود
با وجودي كه اندرويد سهم غالب بازار را به خود اختصاص داده است ولي وقتي پاي سود به ميان آمد اين اندرويد نيست كه برنده بازار است بلكه اپل گوي سبقت را در اين زمينه مي‌ربايد. دليل اين اختلاف در سود و سهم بازار به اين باز مي‌گردد كه دوسوم وسايلي كه با سيستم عامل اندرويد كار مي‌كنند و 81 درصد بازار را به خود اختصاص داده‌اند بسيار ارزان هستند. از سويي ديگر اپل سهم بالايي از فروش اپ‌هاي تلفن‌هاي هوشمند و تبلت، جست‌و‌جوگر وب و پيام‌هاي تبليغاتي شبكه نت ورك دارد. هرچند در حال حاضر اندرويد هم تلاش كرده تا از قافله عقب نماند و با اپ‌هاي گوگل پلي، خود را به اپل برساند. البته حالا گوگل گزارش مي‌دهد كه 75درصد از دانلودهاي اپ مربوط به اندرويد بوده و تنها 18درصد ازآن اپل است كه شايد بتواند در گزارش بعدي آي‌دي‌سي كمي اوضاع را عوض كند. حدود نيمي از درآمد همه اپ‌ها در سه ماه سوم سال‌جاري ميلادي به اپل اختصاص يافت و باز هم نشان داد كه حجم و سهم بازار را دقيقاً نمي‌توان به معناي درآمد تعبير كرد. با اين كه اندرويد در سهم بازار و همچنين در ميزان دانلود اپ‌ها غالب است اما در نهايت اين iOS اپل است كه پول‌ها را جارو مي‌كند
 
بالا