• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

انواع کاکتوس

پانته آ

متخصص بخش
کاکتوس‌ها به سه گروه زیر تقسیم می‌شوند:
-زیر خانواده پرسکیه Pereskia ؛
-زیر خانواده اوپنسیه Opuntia ؛
- زیر خانواده كاكتاسهcactaceae
توجه داشته باشید که تعدادی از کاکتوس‌ها مثل اکینو کاکتوس و... در این طبقه‌بندی قرار نمی‌گیرند.(البته اين جمله صحيح نمي باشد.آيا تا به حال از خود پرسيده ايد اگر چنين است پس اين كاكتوسها به كداميك از اين سه دستهءاصلي تعلق دارند)در مراجعه بعدي هر سه دسته را به صورت كامل و با دليل دسته بندي توضيح خواهم داد. براي دانستن تفاوت ميان اين سه دسته بايد به تفاوت هاي ظاهري و ژنتيكي آنها دقت كرد دسته اول در واقع كاكتوسهايي هستند كه كاملا داري برگ مي باشند و از نظر ظاهري تا حدودي مانند گلهاي رز رونده مي باشند با اين تفاوت كه آنها از خانواده كاكتوسها و داراي آرئول هستند دسته دوم كاكتوسهايي هستند كه داراي برگهاي موقتي هستند كه در جوانه هاي نو ظهور ديده مي شوند و به سرعت و بر اثر افزايش سن و كمبود رطوبت ميريزند دسته سوم كاكتوسهايي هستند كه اصلا و ابدا برگي در آنها مشاهده نمي شودكه اين دسته تمامي خانواده هاي اكينو كاكتوس و انواع سرئوس ها را شامل ميگردند .
گل در کاکتوس : گیاه کاکتوس دارای گل های فوق العاده زیبا در رنگ های چشم نواز می باشد که با توجه به گونه های کاکتوس ، گلها متفاوتند. گل در اکثر گونه ها در شب ظاهر میشود و عمر گل در اغلب گونه های این گیاه کم است.
مراقبت و نگهداری از کاکتوس :
نور : گیاه کاکتوس نیاز نوری بالایی دارد و آفتابدوست است البته در گونه های حساسی از کاکتوس مانند ربوتیا Rebutia و اپیفیلوم Epiphyllum تابش مستمر مستقیم آفتاب باعث سوختگی در پوسته ساقه گیاه می شود.
آب : کاکتوس نیاز آبی فوق العاده کمی دارد و آبیاری بیش از حد باعث له شدگی ساقه در گیاه کاکتوس میشود و خصوصاُ در زمستان نیاز به دقت بیشتری دارد.

خاک : کاکتوس خاک با خلل و فرج و زهکشی بالا را می پسندد و مخلوطی از خاک لوم ، کمپوست و ماسه با نسبت برابر برای بستر کاکتوس خاک مناسبی می باشد.
کود : کود با ازت N پایین برای کاکتوس کود مناسبی است.به همین دلیل پیشنهاد میشود از ورمی کمپوست استفاده شود.
رطوبت : کاکتوس محیط خشک را ترجیح میدهد .
آفات گیاه کاکتوس: از مهمترین آفات کاکتوس میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
مگس سفید گلخانه Aleyrododes Vaporario _ کنه تارتن Tetranychussp _ شته Aphid _ شپشک آردآلود Mealy bug _ شپشک سپردار
تکثیر و ازدیاد کاکتوس :
گیاه کاکتوس با دو شیوه ازدیاد جنسی و ازدیاد نباتی تکثیر مییابد.
ازدیاد جنسی : در این روش گیاه کاکتوس از طریق کاشت بذر تکثیر می شود.
ازدیاد نباتی کاکتوس : در ازدیاد نباتی ، گونه های کاکتوس از طریق قله زنی ، جدا نمودن پاچوش از گیاه مادری و کاشت در بستر مناسب و نیز زدن پیوند ازدیاد می یابند. گونه هایی از گیاه کاکتوس مانند ژیمنو کالسیوم Gymnocalyscium فاقد کلروفیل میباشند و برای بقاء باید بصورت پیوند بر روی پایه هایی از کاکتوس دیگری قرار بگیرند ( سرئوس پایه پیوند مناسبی برای کاکتوس ها میباشد )
 
بالا