• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اوباما مصوبه‌ احتمالی سنا برای تحریم ایران را وتو خواهد کرد

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
پس از آن که سنای آمریکا از طرح جدید خود برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه تهران خبر داد، کاخ سفید در واکنش اعلام کرد، چنانچه تحریم‌های جدیدی علیه ایران در کنگره به تصویب برسد، اوباما مصوبه‌ مربوطه را وتو خواهد کرد.

آفتاب: به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد، باراک اوباما طرح کنگره برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را در صورت تصویب، وتو خواهد کرد.


سنای آمریکا بر اساس طرحی که به تازگی از سوی 26 سناتور دموکرات و جمهوری‌خواه ارائه شده، در پی آن است تا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به تصویب برساند؛‌ اقدامی که کاخ سفید آن را «غیرضروری» می‌داند.


سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: فکر نمی‌کنیم این طرح تصویب شود اما در صورت تصویب، رییس‌جمهور آن را وتو خواهد کرد.


وی تصریح کرد: پرهیز از هر اقدامی که به طور بالقوه فرصت کنونی برای حل این چالش به صورت دیپلماتیک را از بین می‌برد، بسیار مهم است.


کارنی گفت، ایجاد اختلال در مسیر دیپلماسی کاملا غیرضروری است زیرا اگرا ایران به تعهدات خود عمل نکند، دولت و کنگره می‌توانند برای تصویب تحریم‌های جدید و موثر علیه تهران به سرعت اقدام کنند.


طرح جدید تحریم ایران از حمایت رابرت منندز، رییس کمیته روابط خارجی سنا برخوردار است. منندز مدعی است: تحریم‌های کنونی ایران را به پای میز مذاکره آورده و تهدید برای تحریم‌های آتی ایران را برای همکاری و اقدام با حسن نیت ملزم می‌سازد.


زمان به رأی گذاشتن این طرح در سنا هنوز مشخص نشده است اما احتمال رأی‌گیری در این مورد در روزهای آتی با توجه به آغاز تعطیلات سنا بعید به نطر می‌رسد.


هری رید، از سناتورهای ارشد آمریکایی اعلام کرده که با مطرح شدن این طرح در سنا مخالف است؛ طرحی که شامل تحریم‌های جدید علیه صنعت نفت و معدن کشورمان می‌شود.


به گزارش ایسنا، بر اساس قانون اساسی آمریکا (Article I, Section 7, Clause 2)، رییس‌جمهور این حق را دارد که طرح مصوب کنگره را وتو کند که در این صورت، مصوبه وتو شده لازم‌الاجرا نخواهد بود. در صورتی که کنگره نسبت به وتو شدن طرح مصوب اعتراض داشته باشد، طرح باری دیگر به رأی گذاشته می‌شود و اگر حداقل دو سوم نمایندگان هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان به آن رأی دهند، طرح مصوب بدون نیاز به تأیید رییس‌جمهور لازم‌الاجرا می‌شود.
 
بالا