• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ايده ساخت دکمه‌ي Esc از چه کسي بود؟

Reza Sharifi

مدير ارشد تالار
13910804P161yg3952.jpg



دکمه‌ ی Esc کيبورد شما اين پيغام را به رايانه مي‌فرستد: هي تو، به حرف من گوش کن!


اين جمله‌ای بود که Jack Dennerlein در همايش دانشگاه هاروارد در توضيح دکمه Esc به زبان آورد. در ادامه اين صحبت، Dennerlein که او هم در زمينه چگونگي ارتباط کامپيوتر با انسان فعال است، در توضيح اين دکمه چنين گفت: در سال‌هاي 1970 تا 1980 که انقلاب کامپيوتر رو به پيشرفت بود از اين دکمه براي کنترل رفتار ماشين‌ها استفاده شد.

وي مي‌گويد: زماني که اين دکمه را فشار مي‌دهيد به کامپيوتر خود مي‌گوييد هر کاري که داري انجام ميدي رو بذار کنار و از الان به بعدش رو بسپر دست من. به نظر Dennerlein اگر فضانوردان فيلم اديسه فضايي يک عدد از اين دکمه‌ها در اختيار داشتند به راحتي مي‌توانستند کامپيوتر مرکزي را که از اختيار خارج شده بود، به کنترل خود در بياورند.در واقع ايده طراحي اين دکمه در سال 1960 توسط يک کارمند IBMبه نام Bob Bemer به ثبت رسيد. در آن زمان به دليل نبودن استاندارد کلي در ساختار هاي کد نرم‌افزارها از اين دکمه براي جابجا کردن فضاي فهم کامپيوتر بين دو نوع ساختار استفاده مي‌شد. اما پس از رفع اين مشکل و تبيين استاندارد هاي جهاني، اين دکمه روي کيبوردها به جا ماند و کاربرد آن تغيير يافت. کاربرد اين دکمه در کامپيوتر به جهت قطع کردن جريان محاسباتي فعلي رايانه است. لذا زماني که شما اين دکمه را فشار مي‌دهيد به کامپيوتر مي‌گوييد: دست از محاسبه بکش

Joseph Kaye کارشناس بخش تحقيقات ياهو در جواب دو سؤال زير چنين مي‌گويد.

1. چرا در حال حاضر بايد دکمه‌اي با نام Esc در کيبورد خود ببينيم در حالي که کاربرد اصلي آن از بين رفته است؟زماني که ما با ماشين‌هاي تايپ شروع به نوشتار کرديم از آن‌ها در جهت پيشبرد امور اداري خود استفاده کرديم و امروزه هم براي بسياري از ما يادآور خاطرات زيبايي است و گه‌گداري براي نوشتن از آن‌ها استفاده مي‌کنيم. حضور دکمه‌اي در کيبورد به نام Esc نيز يادآور خاطرات ما در مسير پيشرفت‌مان است و به ما گوشزد مي‌کند که از کجا به اين نقطه رسيده‌ايم.

2. ما چگونه بدون تايپ کردن و با فشردن يک دکمه کنترل کامپيوتر را در اختيار مي‌گيريم؟از شما مي‌خواهم که به دستگاه‌هايي مثل Wii يا Kinect فکر کنيد و طريقه کاربرد آن‌ها در کنترل دستگاه را در ذهن بياوريد . با حرکات دست و يا اشاره شما اين اتفاق خواهد افتاد. پيشرفت بسيار زيادي در دستگاه‌هاي کنترل ورودي رايانه‌ها مشاهده مي‌کنيم که اين پيشرفت رو به افزايش است و ادامه دارد. در حال حاضر کارشناسان در صدد ارتقاء روش کنترل دستگاه‌ها با استفاده از تشخيص صداي انسان هستند. همگي اين راه‌ها در جهت ايجاد راحتي کاربر است.



 
آخرین ویرایش:
بالا