با مقدمه اي از اشكان خطيبي و چهار پيشنهاد ويژه از او.
به گزارش افکارنیوز، الگوي غذا خوردن ما ايراني ها با كشورهاي ديگر به ويژه اروپايي ها و آمريكايي ها زمين تا آسمان فرق دارد. همان قدر كه آنها به خوردن بعضي غذاها مثل خوراكي هاي گوشتي يا همبرگر با نان مخصوص وفادار هستند. ما هم به خوردن برنج و نان وفادار مانده ايم. البته هر چند نسبت به قبل تفاوت هايي كرده ايم و حالا براي حفظ تناسب اندام، كمتر سراغ نان و برنج مي رويم، اما هنوز هم اين دو خوراكي سر سفره هاي ما حرف اول را مي زنند. اما نان و برنج يك طرف، يكي ديگر از بخش هاي ويژه غذاهاي ايراني يك طرف و آن «ته ديگ» است كه باز هم نام اين خوراكي با نان و برنج گره خورده است. ته ديگ از آن خوراكي هاي خاص ايراني است و تا جايي كه مي دانم اصلاً در كشورهاي ديگر چيزي به عنوان ته ديگ وجود خارجي ندارد. آنها اصلاً نمي دانند به چه خوراكي اي ته ديگ مي گويند. اما اينجا، در اين سر دنيا، يعني كشور خودمان يكي از هنرهاي خانم هاي ايراني، تهيه ته ديگ هاي ويژه با موادي اوليه است كه اصلاً نمي توان فكرش را كرد كه از اينها هم بتوان ته ديگ درست كرد. مواد اوليه اي مثل مغزدانه ها، كدو و بادمجان، خمير نان و البته سيب زميني كه نقش اول را در مواد اوليه تهيه ته ديگ از آن خود كرده است! من هم علاقه خاصي به ته ديگ دارم؛ به ويژه اگر آن را با خورش هايي مثل قرمه سبزي، قيمه يا كرفس بخورم. به خاطر علاقه ام به ته ديگ دستور پخت ۴ ته ديگ را كه به نظر خودم خاص و جالب بود (شماره يك تا چهار) شرح داده ام. مي توانيد به پيشنهاد سرآشپز خطيبي آنها را بپزيد. اميدوارم خوشتان بيايد. البته دستور پخت ته ديگ هاي ديگر را هم مي توانيد از زبان مدرس آشپزي مجله و البته توصيه هاي تغذيه مرتبط با مصرف ته ديگ را نيز از زبان متخصص تغذيه مجله در پرونده ته ديگ، بخوانيد. اميدوارم هيچ وقت ته ديگ تان نسوزد و هميشه ته ديگ هاي خوشمزه، برگ برنده دست پخت خوب شما باشد.
اشكان خطيبي
به گزارش افکارنیوز، الگوي غذا خوردن ما ايراني ها با كشورهاي ديگر به ويژه اروپايي ها و آمريكايي ها زمين تا آسمان فرق دارد. همان قدر كه آنها به خوردن بعضي غذاها مثل خوراكي هاي گوشتي يا همبرگر با نان مخصوص وفادار هستند. ما هم به خوردن برنج و نان وفادار مانده ايم. البته هر چند نسبت به قبل تفاوت هايي كرده ايم و حالا براي حفظ تناسب اندام، كمتر سراغ نان و برنج مي رويم، اما هنوز هم اين دو خوراكي سر سفره هاي ما حرف اول را مي زنند. اما نان و برنج يك طرف، يكي ديگر از بخش هاي ويژه غذاهاي ايراني يك طرف و آن «ته ديگ» است كه باز هم نام اين خوراكي با نان و برنج گره خورده است. ته ديگ از آن خوراكي هاي خاص ايراني است و تا جايي كه مي دانم اصلاً در كشورهاي ديگر چيزي به عنوان ته ديگ وجود خارجي ندارد. آنها اصلاً نمي دانند به چه خوراكي اي ته ديگ مي گويند. اما اينجا، در اين سر دنيا، يعني كشور خودمان يكي از هنرهاي خانم هاي ايراني، تهيه ته ديگ هاي ويژه با موادي اوليه است كه اصلاً نمي توان فكرش را كرد كه از اينها هم بتوان ته ديگ درست كرد. مواد اوليه اي مثل مغزدانه ها، كدو و بادمجان، خمير نان و البته سيب زميني كه نقش اول را در مواد اوليه تهيه ته ديگ از آن خود كرده است! من هم علاقه خاصي به ته ديگ دارم؛ به ويژه اگر آن را با خورش هايي مثل قرمه سبزي، قيمه يا كرفس بخورم. به خاطر علاقه ام به ته ديگ دستور پخت ۴ ته ديگ را كه به نظر خودم خاص و جالب بود (شماره يك تا چهار) شرح داده ام. مي توانيد به پيشنهاد سرآشپز خطيبي آنها را بپزيد. اميدوارم خوشتان بيايد. البته دستور پخت ته ديگ هاي ديگر را هم مي توانيد از زبان مدرس آشپزي مجله و البته توصيه هاي تغذيه مرتبط با مصرف ته ديگ را نيز از زبان متخصص تغذيه مجله در پرونده ته ديگ، بخوانيد. اميدوارم هيچ وقت ته ديگ تان نسوزد و هميشه ته ديگ هاي خوشمزه، برگ برنده دست پخت خوب شما باشد.
اشكان خطيبي