• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ایل گلی (استخر مردم)

Nicol

متخصص بخش گردشگری
[h=3]ایل گلی (استخر مردم)

3737.jpg

در جنوب شرقی تبریز، بر دامنه تپه‌ای واقع شده است. مساحت استخر بزرگ ائل گلی ۵۴۶۷۵ متر مربع است.

در جنوب آن تپه‌ای است که آن را از بالا تا پایین همسطح استخر پله بندی کرده و نهر آبی از آن به طرف پایین روان است. از سمت جنوبی و از وسط استخر خیابانی کشیده شده که استخر را به صورت شبه جزیره‌ای درآورده است و در مرکز استخر، عمارت باشکوه دو طبقه‌ای ساخته شده است. در پیرامون استخر از روزگاران قدیم، درختان کهنسالی وجود دارد .

چاووش

متخصص بخش ادبیات
با اجازه نگار جان :

خدمت دوست خوبم اشکان خان عرض کنم (ایل ) که املای درستش(ائل) است در زبان آذری و ترکی به معنی طایفه و قبیله است و (گول)به معنی استخر بزرگ
چون این تفرجگاه بخاطر مردم آذربایجان مخصوصا شهر تبریز که در آن روزگار مکانی برای تفریح و گردشگری نداشتند ساخته شده بود بخاطر همین این نام را انتخاب کردند البته باید عرض کنم در روزگارانی که این مکان ساخته شد تبریز به حدی بزرگ نبود که این محل در داخل شهر قرار داشته باشد و باید مسافتی را برای رسیدن به ائل گولی طی میکردند .

Nicol

متخصص بخش گردشگری
با اجازه نگار جان :

خدمت دوست خوبم اشکان خان عرض کنم (ایل ) که املای درستش(ائل) است در زبان آذری و ترکی به معنی طایفه و قبیله است و (گول)به معنی استخر بزرگ
چون این تفرجگاه بخاطر مردم آذربایجان مخصوصا شهر تبریز که در آن روزگار مکانی برای تفریح و گردشگری نداشتند ساخته شده بود بخاطر همین این نام را انتخاب کردند البته باید عرض کنم در روزگارانی که این مکان ساخته شد تبریز به حدی بزرگ نبود که این محل در داخل شهر قرار داشته باشد و باید مسافتی را برای رسیدن به ائل گولی طی میکردند .

خواهش میکنم محمد عزیز و در ادامه جملات شما اینو اضافه میکنم که قبلا" این مکان زیبای گردشگری به شاهگلی معروف بود که اکثر مردم تبریز امروزه هم این مکان را به این اسم نام میبرن...
:گل:

بالا