• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اینترنت وایمکس چیست؟

mahya jon

New member
[h=2]اینترنت وایمکس چیست؟
میخواهید برای خودتان یک سرویس اینترنت خریداری کنید ؟ قبل از خرید سرویس اتصال به اینترنت بهتر است این مقاله را تا پایان بخوانید تا با فواید اینترنت وایمکس و شرکت های سرویس دهنده وایمکس و انواع وایمکس آشنا شوید .

هر کدام از سرویس های اتصال به اینترنت دارای کارائی خاصی میباشد و کاربران قبل از تهیه سرویس اینترنت و راه اندازی اینترنت خانگی یا اینترنت شرکتی و سازمانی بایستی با تعریف انواع سرویس های اینترنت آشنا باشند و از تجربیات سایر مشترکین سرویس های اینترنت و نظر مشتریان شرکت های ارائه دهنده سرویس های اتصال به اینترنت آگاه شوند تا بتوانند سرویس مناسب اتصال به اینترنت را برای خود خریداری نمایند . . .

اینترنت وایمکس چیست و مقایسه وایمکس با سایر سرویس های اینترنت !

آشنائی با خدمات جدید اتصال به اینترنت به کاربران کمک میکند با آگاهی از مزیت های خدمات اتصال به اینترنت مانند دسترسی دائمی سرویس اینترنت و سرعت بالای سرویس اینترنت و سادگی و سهولت در تنظیمات و کار و . . . موارد دیگر بتوانند خدمات اینترنت مناسبی را برای خود انتخاب نمایند .
در مقاله ای جداگانه در پورتال سازین به روش انتخاب سرویس اینترنت میپردازیم ولی در این مقاله قصد داریم بطور کامل شما را با وایمکس آشنا کنیم .امروزه فناوری اطلاعات به سرعت در حال گسترش است. تا چندی پیش اتصال به اینترنت به یکی از سه روش زیر محدود شده بود که هر کدام کاستی ها و مشکلاتی داشتند:

اتصال به اینترنت از طریق Dial-up


دسترسی از طریق خط تلفن به صورت Dial-up که دارای سرعتی پایین و همراه با اشغال شدن خطوط تلفن بود.

اتصال از طریق XDSL

دسترسی از طریق خط تلفن با استفاده از فناوری XDSL و مودمهای کابلی که نیازمند زیرساختهای وسیع و پرهزینه است و در بسیاری از مناطق ام کان دسترسی به آن وجود ندارد. ضمنا" منحصر به مکان و محدوده ای خاص است و از مزایای اینترنت بی سیم بی بهره است.

اتصال از طریق ADSL

دسترسی به اینترنت و اتصال اینترنت با استفاده از فناوری ADSL که برای راه اندازی کابل کشی و استفاده از خطوط تلفن ثابت ضروری است . ممکن است برخی مناطق امکان استفاده از ADSL را نداشته باشد و یا در صورتیکه خطوط تلفن ثابت دچار اختلال شود سرویس اینترنت ADSL نیز با اختلال یا قطعی همراه خواهد بود . اغلب مشترکین به دلیل پایین بودن هزینه ADSL به راه اندازی اینترنت خود از طریق ADSL اقدام میکنند .

اتصال از طریق Wi-Fi

دسترسی Wi-Fi از طریق امواج رادیویی است که به صورت بی سیم و تنها در محوطه یک ساختمان امکان پذیر است.

اتصال از طریق وایمکس


اما اکنون با ظهور وایمکس جهان در آستانه تحولی دیگر در عصر اینترنت قرار گرفته است. وایمکس سیستم دیجیتال ارتباط بی سیم است که با استفاده از منطقه بسیار وسیع تحت پوشش دکلهای وایمکس ، کل شهر و شهرکهای صنعتی ومناطق راهبردی را پوشش می دهد و اینتر نت پر سرعت را برای سازمانها، موسسات و شرکتهای تجاری و همچنین منازل مسکونی و کلیه افراد در هر نقطه ای از مکانهای تحت پوشش فراهم می آورد. به طوری که کاربر قادر خواهد بود در هر لحظه، حتی در شهرهای دیگر تحت پوشش، توسط رایانه اش به اینترنت پر سرعت متصل شود.

اطلاعات کلی برای معرفی بهتر خدمات اینترنت وایمکس


آمارها نشان می دهد تا پایان سال ٢٠٠٨ بیش از ٢٠٠ اپراتور در جهان خدمات وایمکس را عرضه کرده اند و این آمار تا سال ٢٠١٢ به ٥٣٨ اپراتور خواهد رسید. تعداد کاربران جهانی وایمکس نیز به سرعت در حال افزایش است به طوری که از ٣٠٠ هزار کاربر در سال ٢٠٠٦ به ١٣١ میلیون کاربر در سال ٢٠١١ خواهد رسید.

مزایا و قابلیتهای وایمکس که آن را یکه تاز عرصه اینترنت و حریف بی رقیب شیوه های دیگر نموده است عبارتند از :

- بی سیم بودن: مهمترین ویژگی وایمکس، بی سیم بودن و سیار بودن آن در فواصل طولانی مانند یک شهر بزرگ است. بدون وایمکس امکان متحرک بودن کاربر تقریبا" صفر است یا به محیطی بسته محدود می شود. وایمکس باعث گسترش و افزایش ضریب نفوذ اینترنت خواهد شد.

- پشتیبانی عالی از صدا و تصویر: از دیگر ویژگیهای وایمکس این است که علاوه بر دیتا، صدا و تصویر را نیز به خوبی پشتیبانی می کند و کاربر می تواند بدون محدودیت زمانی در تمام شبانه روز به هر مقدار که پهنای باندش اجازه دهد، دانلود و آپلود کند.

- قیمت ارزان: ویژگیهای وایمکس به گونه ایست که آن را به عنوان انتخابی ارزان تر نسبت به گزینه های موجود معرفی می کند.

- امنیت بالا: وایمکس برای امنیت انتقال اطلاعات از روش ها و استانداردهایی نوین استفاده کرده و با رمزنگاری داده ها، حریم خصوصی امنی در برابر استراق سمع و نفوذ پنهانی (Hack) بوجود می آورد.

- خدمات ارزش افزوده: در این فناوری استفاده از خدمات ارزش افزوده ای چون تلفن اینترنتی (VOIP) و شبکه اختصاصی مجازی (VPN) نیز گنجانده شده است.

مزیت های اینترنت وایمکس نسبت به سایر خدمات اتصال به اینترنت :

- عدم تداخل امواج
- یکپارچگی مودم، فرستنده و گیرنده رادیویی در اندازه بسیار کوچک و قابل حمل
- ایجاد زیرساخت های لازم جهت گسترش شبکه انتقال داده ها
- توسعه ظرفیت تجارت الکترونیک
- هزینه های اندک توسعه و نگهداری

در راستای گسترش سهم بازار و توسعه سبد محصولات و خدمات، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل، برنده مناقصه ارائه این خدمات شده و در تاریخ ١٠ اسفند ١٣٨٧ موفق به دریافت پروانه فعالیت گردید. ایرانسل تاکنون این خدمات را در اکثر شهرهای استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، تهران، خراسان رضوی، خوزستان و فارس ارائه نموده است.

مقایسه اینترنت وایمکس با اینترنت ADSL


امروزه کاربران اینترنت در سرتاسر جهان به جهات مختلفی در پی دستیابی به فناوری نوین وایمکس به منظور انجام هر چه سریع تر امور تجاری، آموزشی و شخصی خود هستند . اینترنت وایمکس یک سرویس نوین با ویژگی ها و مزایای متعددی نسبت به اینترنت ADSL میباشد . البته کاربرانی که درکشورهای با سرعت اینترنت پایین فعال هستند به مزیت اینترنت Adsl نسبت به اینترنت وایمکس اعتقاد دارند.

برتری اینترنت وایمکس و خدمات اینترنت وایمکس با اینترنت پرسرعت ADSL چیست ؟


• به لحاظ فنی، وایمکس سیستم ارتباط بی سیم است و نیازی به زیرساختهای کابل کشی و خط تلفن ندارد، اماADSL نیازمند کابل کشی و خطوط تلفن است که در بسیاری موارد هزینه های فراوانی را به کاربران تحمیل می کند.
• گذشته از هزینه ها، در بسیاری از نقاط شهر امکان دسترسی بهADSL وجود ندارد به طوری که کاربران مجبور شده اند به سیستمهای کم سرعت و سنتی Dial-up بسنده کنند. اما با وایمکس، اینترنت در تمامی نقاط شهرهای تحت پوشش در دسترس خواهد بود. علاوه بر این با وایمکس، شهرک های صنعتی و مناطق تجاری که در حومه شهرها واقعند و با ADSL امکان ارائه خدمات به آنها وجود ندارد، از مزایای اینترنت پرسرعت بهره مند خواهد شد.
• با وایمکس امکان گسترش موسساتی مثل بانک ها، شرکت های تجاری و موسسات آموزشی که به اینترنت پر سرعت نیاز دارند ، امکان پذیر می گردد. باADSL شما تنها می توانید در منزل یا محل کاربه عبارتی در یک مکان ثابت از اینترنت استفاده کنید، اما قابلیت سیار و بی سیم بودن وایمکس این امکان را به شما می دهد که در تمامی نقاط تحت پوشش تنها با استفاده از مودم و اتصال آن به منبع برق و کامپیوتر شخصیتان از اینترنت پرسرعت استفاده نمایید. با این آزادی عمل شما در میهمانی ها، محل کارو جلسات و حتی مسافرت به دیگر شهرهای تحت پوشش وایمکس در تمامی طول شبانه روز از این تجربه جدید لذت خواهید برد.
• وایمکس ارائه کننده اینترنت با سرعت واقعی است. این در حالیست که بسیاری از کاربران ADSL از سرعت غیرواقعی آن که ناشی از به اشتراک گذاشتن خدمات ADSL در میان چندین کاربر است و تحمیل هزینه های ناشی از آن، ابراز نارضایتی می کنند.
• با وایمکس حتی می توان به گسترش شبکه DSL نیز پرداخت، مانند اتصال به خطوط کابلی T١،E١-DSL. همچنین می توان قابلیتهای فناوری DSL را برای مسافتهای طولانی تر ارائه کرد.
• ضمنا" وایمکس برای انتقال اطلاعات از تکنیک ها و استانداردهایی نظیر AES و DESاستفاده کرده و با رمزنگاری اطلاعات، حریم شخصی امنی را در پهنای باند وسیع خود تامین کرده که موجب امنیت در برابر استراق سمع گردیده و قابلیت مقابله با نفوذ پنهانی (Hack) را پدید آورده است.

اطلاعات فنی خدمات اینترنت وایمکس


نام وایمكس مخفف عبارات Worldwide Interoperability for Microwave Access است و به معنای دستیابی گسترده و جهانی به امواج مایکرویو به گونه ای است که از قابلیت تعامل و تقابل داخلی برخوردار باشد. وایمکس در سال 2001 میلادی، با هدف انتقال داده به صورت بی سیم معرفی شده و فناوری آن شباهت زیادی به وای فای دارد با این تفاوت که سرعت انتقال و گستره ی آن به مراتب از وای فای بیشتر است.

وایمکس توسط IEEE به عنوان پروتکل ۸۰۲٫۱۶ نیز شناخته شدهاست و جایگزینی برای شبکههای بی سیم نواحی شهری تعیین شدهاست. این فناوری میتواند با امکان دسترسی به بی سیم پهن باند(BWA) فاصله ای معادل ۳۰ مایل (۵۰ کیلومتر) برای ایستگاههای ثابت و ۳ تا ۱۰ مایل (۵ تا ۱۵ کیلومتر) را برای ایستگاههای سیار پوشش میدهد. برعکس آن، استانداردهای شبکههای بی سیم محلی برای سیستم Wi-Fi در پروتکل ۸۰۲٫۱۱ در اکثر حالتها تنها به ۳۰ تا ۱۰۰ متر محدود شدهاست.

برد فركانسی این فناوری از 2 GHz تا 66 GHz متغیر است و پهنای باند آن به ازای هر فرستنده از 1.5 MHz تا MHz 20است كه نرخ تبادل اطلاعات آن را تا70Mbps میرساند و این عدد باز هم قابل ارتقاست. برد دامنه تحت پوشش این شبكه محدودهای به شعاع 80 کیلومتر است كه این مساله میتواند برای یك شهر بزرگ با چند آنتن معدود انجام شود.

تبادل اطلاعات بین فرستنده و گیرنده به صورت Line-of-sight و Non-line-of-sight انجام میشود. این فناوری قابلیت هماهنگی با فناوریهای دیگری كه اكنون در حال استفاده است را دارد مانند امكان اتصال به لینكهای كابلی T1،E1 و DSL. جالب اینكه برای استفاده از این فناوری، نیازی به تعویض امكانات وسایلی مانند لپتاپها نیست و قابلیت سازگاری با فناوریهایی مانند Wi-Fi می تواند بدون اختلال در كار، مزایای بسیاری را برای كابران فراهم كند. بهعلاوه پشتیبانی از توپولوژیهای تحت استانداردIEEE مانند Token Ring و نیز ساختارهایی خارج از استانداردIEEE مانندLLC میتواند آن را در تمام شبكهها قابل استفاده کند.

اتحادیه وایمکس (WiMAX Forum) که به عنوان مرجع مجوزدهی و تست دستگاه ها و تجهیزات وایمکس شناخته می شود، اعلام کرده تا اواخر سال 2008، 62 شرکت در حال توسعه تراشههای وایمکس و دستگاه های کاربران نهایی بوده و 37 شرکت نیز در حال ساخت تجهیزات زیرساختی بوده اند و محصولات این شرکت ها تاکنون در توسعه شبکه های وایمکس توسط 407 اپراتور در 133 کشور جهان بکار رفته است. پیشبینی می شود که وایمکس در آینده بسیار نزدیک، اینترنت را در کنار شبکه مخابراتى قرار خواهد داد و چنان انقلابى را در این زمینه به وجود خواهد آورد که روشن کردن اکثر کامپیوترهاى قابل حمل، خانگى و یا خاص، مساوى با اتصال آنها به اینترنت باشد.
 
بالا